KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Çocuk sahibi olmaya karar verdiğinizde uygulamanız gereken 5 adım

    Evliliğinizi bir bebekle taçlandırmak istiyorsunuz ve eşinizle beraber çocuk yapmaya karar verdiniz. Uzmanlar bu konuda dikkat etmeniz gereken bazı adımları sizler için sıralıyor.

    Doğum kontrol yöntemlerini bırakın

    Doğum kontrolün en çok tercih edilen yöntemlerinden birisi de doğum kontrol haplarıdır. Uzmanlar haplarının etkisinin 3-4 hafta kadar kalabileceğini belirtiyor ve bebek yapmaya karar vermeden 1 ay kadar önce ilaçları bırakmanız gerektiğini söylüyorlar.

    Yumurtlama günlerinizi öğrenin

    Bunun için profesyonel bir destek alarak yumurtlama günlerinizi öğrenebilirsiniz. Ancak bir başka yöntemi ise kaç günde bir regl olduğunuzu not alın ve o günden 14 çıkarın. Ortaya çıkan rakam sizin hamile kalabileceğiniz gündür.

    Yumurtlama öncesinde ilişkiye girin

    Sperm kadın vücudunda 12 saat ile 3 gün boyunca kalır. Yumurtalar ise 12 ile 24 saat canlı olarak kalır. Kadın yumurtasının kısa ömürlü olması sebebiyle hamile kalmak için yumurtlama öncesinde seks yapmaya başlamanız gerekiyor. Yumurtlama olduğunda çevrede ne kadar çok sperm olursa hamile kalma şansınız da o kadar çok olur.

    Orgazmı bekleyin

    Orgazm olmadan ilişkiye girmeyin çünkü orgazm sırasında vajinal hareketlilik olduğu için spermlerin daha rahat hareket etmesi sağlanmaktadır.

    Erkekler boksör kilot giymemeli

    Erkekler boksör kilot giymemeli. Spermlerin sıcaklığı da hamileliği etkileyen bir faktördür. Araştırmalar, boksör kilotların sıcak tutmasından dolayı erkeklerin giymemesi gerektiğini gösteriyor.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler