KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yoga ve Meditasyon Tekniklerinin Geçmişi

    Yoga, meditasyon nedir? Stresi nasıl azaltır?

    Yoga, kökleri antik Hindistan’da bulunan ama günümüzde de gündelik yaşam ile alakalı olan fiziksel ve ruhsal bir pratiktir. Çoğu insan yogayı hatha – pratiğin gerinme ve fiziksel vücudu güçlendirme için egzersizler içeren parçası başlar. Hatta yoganın birçok değişik stili vardır. Kimisi daha çok mediatif olarak kimisi ise daha fiziksel olarak güçlü olan değişik hatha yogası türleri vardır. Yoga bütün sağlığı geliştirmek, sakatlıkları önlemek ve iyileştirmek ve vücudu meditasyon için açmak ve güçlendirmek için yapılabilir. Yoganın artan popülaritesi, çoğu insanın zihni, vücudu ve ruhu eşit ölçüde geliştiren bir egzersiz sistemine değer verdiğinin kanıtıdır. Bu yoga programı her yaştan ve her tecrübe ve yetenek seviyesinden insana uygun egzersizler önerir. Eğer daha önce hiç yoga yapmadıysanız bir deneyin ve keyfini çıkarın!
    Meditasyon nedir?

    Meditasyon, herhangi bir dini rituel, dogma ya da felsefe ile eşlik edilmesi gerekmeyen tamamen doğal bir süreçtir. Herkes bunu yapabilir. Zihni, sıradan düşünceyi açmak ve daha derin bir bilinç tecrübesi yaşamak için verilen bir yoğunlaşma odağına doğru zihni yönlendirmektir.

    Bu derin bilinç durumlarına ulaşmak için kullandığımız yoğunlaşma odağı bir görüntü, bir düşünce, bir kelime, bir ses ya da bir his olabilir. Bir yöne giden pek çok yol vardır; sizin için işe yarayan birini kullanın. Tutarlı pratik yardımcı olur. Tecrübenin neye benzeyeceğine doğru açık zihin de aynısını yapar. Eğer dikkaitmizi içimize yöneltmek için kesin bir karar verirsek içimizde barış, bilgelik ve mutluluk için bir kaynak olduğuna güvenebiliriz.


    Bu rehberli meditasyonlar size başlamak için bir olanak verir ve eğer meditasyonu ilerletmek isterseniz bir meditasyon hocası arayabilirsiniz. İstediğiniz uzunlukta, ister birkaç dakika ister yarım saat ya da daha fazla, meditasyon yapabilirsiniz. İlk başta kısa bir süre için deneyin ve sonra, pratiğiniz arttıkça kademe kademe süreyi artırın. Sessiz bir yerde oturarak uygulamak en iyisidir ve başlamadan önce duruş ve nefes farkındalığı denen bölümü tekrar edebilirsiniz.

    Stres nedir?

    Stres, elimizdeki başa çıkamadığımız bir konuyu, bir insanı ya da bir durumu düşünmekten kaynaklanır. Bir baskı, kolay karşılanamayacak bir talep hissederiz. Tipik olarak zihin alt üst olur, düşünceler ve hisler hızla dönüp durur. Vücut savaş ya da sıvış tepkisiyle uyarılır ki bu da kas gerilimini artırır ve kalp atışının ve nefesin ritmini hızlandırır.

    Stres kolayca bir kısır döngü halini alabilir, bir bütün haline gelebilir. Bu programda önerilen teknikler döngüyü durdurmaya ve stresi hafifletmeye yarar.

    **YOGA UYGULAMA VİDEOLARINI, 'SAĞLIK' KATEGORİSİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

    YOGA VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN!**

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler