KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Sağlık İçin Tai Chi

    “Hareketli meditasyon” veya “enerji yaratan sanat” olarak adlandırılan tai chi, yaklaşık 2000 yıl önce dövüş sanatı olarak başladı.

    Carol Krucoff’

    “Hareketli meditasyon” veya “enerji yaratan sanat” olarak adlandırılan tai chi, yaklaşık 2000 yıl önce dövüş sanatı olarak başladı. Geçen yüzyıldan fazla yaşlı insanlar için popüler bir egzersiz olmuştur ve Çin’de parklarda her sabah milyonlarca Çinli bu egzersizi uygulamaktadır.

    Fakat tai chi’nin nazik hareketleri oldukça yavaştır ve Baltimor’da Johns Hopkins Üniversitesi’nin araştırmacıları, bu egzersizin kan basıncı üzerinde çok fazla etkili olmadığını kabul ettiler. Böylelikle hiper tansiyon üzerindeki orta egzersizin etkili çalışmasıdır ve tai chi’yi öğrenmek için kontrol grubuna görev verdi. Tai chi, orta-yoğunluktaki aerobik egzersizleri kadar yaşlı olanlardaki kan basıncını düşürdüğü görülmüştür.

    Tıp profösörü Deborah R, “Aerobik egzersiz grubundaki önemli değişikleri ve tai chi gurubunda olan minimal değişikleri görmeyi umuyorum” dedi. Young, Amerikan Kalp Vakfı’nın bir konferansında açıkladı. 12 hafta sonra, ancak, tai chi grubu’nun ortalama sistolik kan basıncı, aerobik egzersizlerinde ortalama 8,4 milimetre cıva ile kıyaslandığında 7 milimetre cıvaya düşmüştür.

    Araştırmalar 62 sabit erkek ve kadın üzerinde araştırma yapmıştır, 60 yaş ve üzerinde olan, sistolik kan basıncı “ yüksek normal” ila “ orta hiper tansiyon” oranındadır. Bu grubun yarısı, hareketli yürüyüş ve düşük etkili aerobiklerin 12 haftalık programlarına rasgele yerleştirilmişlerdir. Grubun diğer yarısı, “kontrollü” grup, tai chi’yi öğrenmiştir. Her iki grup her seansta 30 dakikalık bir haftada dört kez egzersiz yapmıştır. Ve altı haftalık egzersizden sonra her iki grubun kan basıncı düşmeye başlamıştır.


    Young, “ Açıkça, gelecek araştırmada ‘ egzersiz yok” kontrol grubuna ihtiyaç duyarız” dedi.

    Kapsamlı kanıtlar, düzenli aerobik egzersizlerin yaklaşık 10 milimetre cıvasıyla kan basıncının azalabileceğiniz ve orta seviyedeki egzersizlerin jogging gibi ağır egzersizlerden daha fazla olanlar kan basıncını azaltabileceğini gösteriyor. As tai chi gibi zihin-vücut egzersizleri, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığa ek bir destek sağlayabiliyor ki Doğu iyileşme sanatının, Batı tıp praktiyonerle artmasının sebebi budur.

    Araştırmalar, yaşam riskini azaltan ve yaşam kalitesini artıran tai chi egzersizinin, pek fazla yararı olduğunu öne sürmüşlerdir. Tai Chi, birkaç kardiyak rehabilitasyon programlarında ve fibromiyalji, eklem ve multipi skleroz gibi hastalığı olanlar tarafından kullanılmakta. Harvey Kurland, Karliforniya, San Bernadino’nın egzersiz fizyologu yaklaşık 30 yıldır tai chi çalışması yapıyor ve öğretiyor. Araştırmasında, Spor Tıp, Eğitim ve Rehabilitasyon gazetelerinde yayımlandı, tai chi’nin her saat-üç-metre-yürüyüşleriyle eşit olan düşük yoğunluklu aerobik egzersizleri olduğunu bulmuştur.

    Amerika’da tai chi patlamasıyla birlikte “ İyileşme ve Akıl” 1993 PBS-TV serisini açıklayan Kurland “ Çin tıbbında, tai chi’nin vücuda tamamen akan chi’ye ( gerçek enerji) izin verdiğini ve vücudu rahatlatan bir yönetm olarak kullanılmakta” dedi.

    Fiziksel aktiviteler, Çin tarafından sağlığa gerekli bir birleşen olarak düşünülmüştür, günlük hareket olmaksızın vücudun “chi” si durgun olabildiğine ve hastalığa öncülük ettiğine inanmaktadırlar. Bu yaşam gücünün oluşu, Batı standartları tarafından bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

    Kurland, Tai chi, bacakları ve kolları güçlendirir, dengeyi ve esnekliği düzenler der ve ekler “ Fakat stres azaltma yararı, mutemelen sağlık için en iyi şey tai chi dir.” “Stres, stres ile ilgili hastalık yüzünden doktorları ziyaret eden tüm ziyaretçilerin % 60 ila % 70 ‘iyle birlikte Amerika’da bir numaralı sağlık problemidir. Stresi uzaklaştırabilen günlük egzersizler, sağlığı iyileştirmektedir.”

    © Carol Krucoff, 1998. Tüm hakları saklıdır.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler