KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Rahat Yolculuk İçin Bunlara Dikkat!

    Dr. Mao'dan tatilde sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak 10 öneri..

    Tatile çıkacaksınız ancak tatilin başında hastalanmak ya da ufak tefes sorunlar yüzünden kötü bir tatil geçirmek istemezsiniz. Dr. Mao'dan tatilde sağlığınızı korumanıza yardımcı olacak 10 öneri..

    1. Uçak gecikmelerinden kurtulun. Kötü bir uçak ya da araba yolculuğundan sonra kendinizi halsiz ve yorgun hissedebilirsiniz. Vücudumuzun biyolojik saati yani dünyanın 24 saatlik dönüşüyle ilgili fizyolojik ritimleri güneş ışıklarıyla ilgilidir. Biyolojik saatiniz yaşadığınız yerden farklı bir zaman dilimindeyse biyolojik saatinizin oraya alışması 30 dakika alır. Eğer bir yere gece vardıysanız 1 mg melatonin alın, vücudunuz tarafından doğal olarak üretilen bu hormon yerel saate uyum sağlamanıza yardımcı olur.

    2. İyi uyuyun. Uçakta ve arabada seyehatiniz rahat geçiyorsa iyice uyumaya ve dinlenmeye çalışın. Uyku sorununuz varsa yola çıkmadan önce aşağıdaki rahatlatıcı önerileri deneyebilirsiniz.

    • Ilık suya 2 damla biberiye yağı damlatın ve uyumadan 2 saat önce için.

    • Kediotu ve papatya çayları da rahatlatıcı ve uyku düzenleyici özelliği vardır.

    • Lavanta, biberiye gibi yağlar aromaterapi masajlarında da kullanılır. Masajın uygulandığı bölgeleri yumuşatır.

    1. Bol su için. Uzun yolculuklarda özellikle uçakta su kaybı fazla olabilir, bu yüzden baş ağrısı gibi bir sorun yaşayabilirsiniz. Oda sıcaklığında en az 1 litre su içmek gerekir. Kafeinli içecekler veya alkol sizi susuz bırakabilir.

    2. Stressiz olun ve rahatlayın. Yolculukla ilgili olumsuz düşüncelerden uzaklaşın ve rahat olun. İyi kötü herşey olabilir, bu seyahat etmenin bir parçasıdır. Eğer kendinizi stresli bir yerde bulursanız, derin defes alın. Probleme farklı bir perspektiften bakın ve gelecek her türlü şeye hazır olduğunuzu hissedeceksiniz.

    5. Aracınızda sizi rahatlatacak hareketler yapın. Sık sık durup dinlenin. Uçakla seyahat ediyorsanız arada yerinizden kalkıp lavaboya kadar gidin. Koltuğunuzda rahat edemiyorsanız derin nefes alın ve başınızı sağa sola doğru hareket ettirin. Kollarınızı başınızın üzerine kaldırın ve gerin. Seyahat için daha yenileceğinizi hissedeceksiniz.

    1. Atıştırırken dikkat edin. Yolda aç hissetmek eğlenceli değildir. Yanınıza fındık, çekirdek, kuru üzüm gibi enerji veren çerezler alın. Büyük miktardaki yiyeceklerden uzak durun.

    2. Mide bulantınız için zencefil alın. Zencefil çayı ya da şekeri mide bulantınızı azaltacaktır. Zencefil aynı zamanda migrene bağlı ağrıları da azaltır. Eğer mide bulantınız sürekliyse yola çıkmadan birkaç gün önceden zencefil çayına ya da şekerine başlayın.

    3. Yolculuğa çıktığınızda en kötü şey ishal olmaktır. Bu durumda karahindiba köklerinden yapacağız çay ve alacağınız bol sıvı sorunu gidermenizi sağlar. Yanınızda birkaç poşet karahindiba çayı bulundurup günde 3 kez içebilirsiniz.

    4. Kendinize biraz boş zaman ayırın. Yangından kaçıyor gibi seyahat etmeyin. Dinlenerek tatil geçirin. Trafikte, uzun kuyruklarda ve diğer sorunlarda kendinize teşekkür edeceksiniz. Günde en az 15 dakika, koltukta oturmak, müzik dinlemek ve okumak için kendinize zaman ayırın.

    5. Ara verin. Enerjinizi yükselten bu dao masajını uygulayın. Topuklarınızı alın ve sıcaklık hissedinceye kadar ovalayın. Bu masaj bacaklarınızdaki kan akışını hızlandıracak ve enerji verecek.
      Vitrin


    En Çok Aranan Haberler