KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Baca Gazı Zehirlenmelerine Dikkat

    Güvenli doğalgaz kullanımı için kış gelmeden bacalar mutlaka kontrol ettirilmeli!

    İGDAŞ, kış günlerini yaşadığımız bu günlerde ölümlere yol açan baca gazı zehirlenmelerine dikkat çekerek, zehirlenme nedenleri ve alınacak önlemler konusunda halkı uyardı. İGDAŞ Yetkilileri, doğalgazın zehirsiz bir gaz olduğunu söyleyerek yaralanma ve ölümlere yol açan zehirlenmelerin doğrudan doğalgazla ilgili olmadığını, diğer tüm yakıtlarda olduğu gibi yanma sonucu oluşan karbonmonoksitin zehirlenmelere sebep olduğunu bildirdiler. Yetkililer özellikle bacalı doğalgaz kullanıcılarını uyararak bu tür zehirlenmelerin doğalgaz yakıcı cihazlarının bağlandığı bacaların temizlenmemesi, bakımının yapılmaması veya baca malzemelerinin zaman içerisinde deformasyona uğraması, baca sensörünün bulunmaması ya da iptal edilmesi nedeniyle görevini yapamaması ve dışarıya atılamayan baca gazının iç ortama yayılması sonucu yaşandığını belirttiler.

    Kışa girerken mutlaka baca temizliği yaptırın

    İGDAŞ Yetkilileri vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmaları ve kışa girmeden mutlaka baca temizliğini ve bakımını yaptırmaları gerektiğini, aksi takdirde üzücü olaylarla karşılaşılabileceğini belirterek, “Doğalgaz diğer yakıtlara göre bacalarda kirliliğe neden olmaz; çeşitli dış etkenlerin (rüzgar, sarsıntı v.s.) yanı sıra, doğalgazdan önce kullanılan kömür, odun gibi yakıtlar, bacalarda is ve kurum oluşturur. Gerekli bakım ve temizlik yapılmadan doğalgaz kullanılması durumunda, gazın yanmasıyla ortaya çıkan atık gazlar, bacada yoğuşma oluşturur. Bu yoğuşma baca içerisindeki kurum ve isleri yumuşatmakta, yumuşayan kurum ve isler ile birlikte baca içindeki harç parçaları da kabararak baca içine dökülmekte, dolayısıyla tıkanmalara yol açmaktadır. Bu tıkanıklıklar, bacanın çekişini kısmen ya da tamamen engelleyerek atık (karbonmonoksit) gazların geri tepmesine bulunulan ortama yayılmasına sebep olur. Vatandaşlarımız hangi tür yakıt kullanırlarsa kullansınlar, bacalarını yılda en az bir kez, kışa girmeden önce mutlaka, İtfaiye ya da İtfaiye’nin yetkilendirdiği firmalara temizlettirmelidir. Bununla birlikte doğalgazlı cihazların (kombi vs) her yıl yetkili servislere bakımının yaptırılması da gereklidir.” açıklamasını yaptılar.


    İGDAŞ’tan habersiz tesisatta değişiklik yapmayın
    Doğalgaz kullanıcılarını, İGDAŞ`a bildirmeksizin tesisatlarında değişiklik yapmamaları konusunda uyaran yetkililer, bu tür yanlış uygulamalardan dolayı istenmeyen olaylar yaşandığını, abonelerin mutlaka tesisat ve cihazlarını İGDAŞ yetki belgeli tesisatçı firmalar aracılığıyla gözden geçirmelerinin gerekliliğine dikkat çektiler.

    Güvenli doğalgaz konusu üzerinde hassasiyet ile duran İGDAŞ, iki yıldır sürdürdüğü uygulama ile İstanbul’un 17 ilçesinde güvenli doğalgaz kullanımı hakkında seminerler verdi. 2010 yılı bilgilendirme seminerlerine 14 Ekim’de başlayacak olan İGDAŞ, Aralık ayına kadar İstanbul’un yedi ilçesinde seminerler vermeye devam edecek. Özellikle ev kadınlarını bilgilendirmeyi amaçlayan uygulamada ilçe belediyeleri ile birlikte çalışan İGDAŞ, seminerlerin yanı sıra görsel materyallerle de halkı bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler