KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Rutininize Ara Verin

    tatillerinizi ve yaşamınızın kalanını tatil yaparak güzel geçirmek için bu tavsiyeleri deneyin.

    Bu gece, yazı yazacaksanız ve düşünecekseniz hazırlanması kolay bir yemek yapmayı tercih edin.

    Aşağıdakilerden hangisi normal zamanlarda asla yemessiniz? Balık, patates cipsi; Hint ve Çin, humuslu sandviç, bol çeşitli çorba; tofu( peynir)?
    Daha önce yemediğinizi seçin (veya nadiren)

    Rutini Düşünme

    1. Yeşil bir mum yakın ( yeni başlangıcı sembolize etmek için). Daha sonra çam veya limon aroma terapisi yağını tutuşturabilirsiniz.
    2. Yaşamınızı nasıl geçirdiğinizi yazın. Günlük rutininiz nedir?
      Her zaman aynı şekilde mi kalkarsınız? Kahvaltıda ne yersiniz? İşte ne yaparsınız?
    3. Özel günlerde özel şeyler yapar mısınız?
      Aynı tarihte mi veya aynı yerde mi tatil yaparsınız? Yaşamınızda ne kadar rutin var?
    4. Bu kendinizi nasıl hissetmenize neden oluyor? Rutinlerde rahat veya kendinizi tıkanmış mı hissediyorsunuz? Bazen değişik yapamyı deneyene kadar bunu söylemek zordur. Bu haftasonu mümkün olduğunca tamamen farklı şeyler yapacaksınız . uydurma gibi gelebilir fakat sadece deneyin. Bazen küçük veya aptalca bir değişiklik bile gerçekten farklı bir perspektif yaratabilir ve yeni fırsatlar ortaya çıkarabilir. Bu yüzden bunu yapın.
    5. Kalemi elinize alın ve zıt veya tamamen farklı bir şeyler yazın. Örneğin; kahvaltı için ay çöreği satın alma; taze meyve salatası ve misliden oluşan bir ev kahvaltısı.
    6. Bu şekilde yaşamınızı sürdürün ve bu hafta sonu yapabileceğiniz değişikliği çözün.

    Arzulu Düşünceler

    Büyük bir kağıt parçası çıkarın ve yaşamınızda olmasını çok istediğiniz 100 şeyi yazın. Pratik veya mantıklı olmalarına gerek yoktur ve büyük ve tekdüze bir uzantıdan (saç kestirmek, tütsü almak), orta bir uzantıya ( sağlık çiftliğini ziyaret etmek, Tarot okumayı öğrenmek, Fransızca öğrenmek), gerçekten çok vahşi senaryolara (kendi işinize başlama, dünya turu yapma, estetik olma, başak bir ülkeye taşınma) kadar uzanabilir.

    Hafta sonunun bitiminde, bir sonraki hafta bunlardan en azından birini yapacağınıza dair kendi kendinize söz verin. Yapmaktan çok hoşlandığınız şeyin altını çizin.
    Zaman çerçevesi yapın: Bir sonraki yıl yapacaklarınızı belirleyin. Uzun dönemli hedeflerinizi başarmak için ne yapabileceğiniz üzerinde yoğunlaşın. Örneğin, dünya turu için her hafta az kenarına parça koyun. İdeal kariyeriniz için yeniden nasıl eğitim alacağınızı araştırın, romanınızı yazmak için her gün veya her hafta 1 saat harcayın.

    Kalkmadan önce sabah düzeninizi değiştirin.
    Aynı şekilde kalkıyorsanız; Bu şekilde nasıl rahat hissedebilirsiniz? Yatakta daimi bir uzanmasına sahipseniz güneşin doğuşuyla ve kuşlarla kalmak için alarmınızı kurun.
    Perpektifinizi değiştiren ve alışkanlanlıkları yok eden bir gün harcamaya hazırlanın.
    Yeni şeyler deneyin.
    Spontane olmak: genellikle araba kullanıyorsanız; otobüse, trene veya taksiye binin. Bir sandviç almayın, küçük restauranta kendinize küçük bir ziyafet çekin.
    Sürekli tek başına yemek yiyorsanız; bir arkadaşla buluşmayı organize edin. Hiç gidemediğiniz 3 mağazaya gidin. Aklınız rahat olsun.
    Akşam daha önce hiç yapmadığınız bir şey yapın: Klasik müzik konseri, rock; salsa yapmaya gidin veya gece yarısında bir yürüyüş yapın. Kendinizi şımartın: Televizyonu kapatın( veya hiç açmadıysanız; açın). Ne yaparsanız yapın onun farklı olduğundan emin olun.


    Tahta Elementi

    Çin filozofisine göre vücut 5 elementten oluşur. Tahta elementi, yaratıcılık ve ifade ile ilgilidir ve vücudunuzda tahta elementi dengelenirse; daha esnek, yaratıcı, inaçlı ve azimli olacaksınız. Bu basit shiatsu ve uzanma egzersizleri vücudunuza tahta elementi dengesini getirmenize yardımcı olacaktır.

    1. Ayaklarınız açık bir şekilde yere oturun. Sağ ayağınıza bakarken, sol ayağınıza uzanın. Diğer tarafınızlada aynı hareketi yapın.
    2. Ayaklarınız açık bir şekilde durun. Kollarınızı serbest bırakın. Hava kollarınızda olduğunu hissedin. Mümkün olduğunca gevşek ve rahat olun.
    3. Sırt üstü uzanın. Arkadaşınızın veya eşinizin omuz ve kalça eklemlerinizi çevirmesine izin verin. Kibarca ve hafiçe bacağınızı ve kolunuzu kaldırmalılar ve diğer elleri ile omuz veya kalça hizasını dengelemeliler. Ekleminiz takılırsa, eklemli organı haifçe çekin ve bir dakika boyunca tutun. İyi hissetmenizi sağlar- acı hissi vermez-
    4. Yoga veya bu uzama egzersizleri ile vücudunuzdaki tahta elementini harekete geçirin.

    Taş Gibi Hissetmek

    Bahçeye, parka veya vahşi bir yere gidin. Sizinle konuşan bir taş arayın. Bulduğunuzda tanıyacaksınız. Elinize alın ve sessizce bir kenara oturun. Onu hissedin, ( parmaklarınız veya elleriniz ile) koklayın; yakından bakın, tadına bakın. Geröçekten onu çok iyi tanıyorsunuz. Bir taş olduğunuzu düşünün. Nasıl bir duygu bu? Taşın enerjini hissedin. Bu egzersizde yarışmayın- taş enerjisi değişken bir şey değildir ve zaman ve sabır ister. Haftanın geri kalanı boyunca yeni bir ışıkla nasıl dünyayı seyredeceğinizi araştırın.

    Ne çeşit bir ruhani yaşama sahipsiniz? Ruhani uygulamanız var mı? Bu sabah ruhani perspektifinizi genişletmeyi de düşünebilirsiniz.


    Zor Bir İlişkiyi Değiştirmek

    İnsanların kötü alışkanlıkları olabilir. Bu sabah bu gibi bir alışkanlığı yok etme tekniğini deneyin.

    1. Oturun veya uzanın ve sakince, derinden nefes alın. Kızgınlıklarını ve kırgınlıklarınızı boşaltın.
    2. Kötü ilişki için nedeninizi yazın. Kendinizin bir tarafta diğer kişinin ise başka bir tarafta oturduğunu düşünün. Neden bu kadar zor oldukları söyleyin.
    3. Sandalyeyi değiştirin ve diğer kişi olduğunuzu düşünün. Neden çok zor ve mantıksız buluyorsunuz?
    4. Onların ayakkabılarına sıkıştırın ve şikâyetlerini ifade edin.
    5. İki taraf açısından da konuyu anlayana kadar sandalyeleri değiştirin. Her anlaşmazlıkta iki taraf olduğunu kabul etmeye çalışın. İnsanlar sadece farklıdırlar.
    6. Sorunun iki yanını da anlamak için sandalyeleri değiştirin. Her anlaşmazlığının iki tarafı olduğunu kabul etmeye çalışın. İnsanlar farklıdır!
    7. Sıkıntılarınızı içeren kâğıdı tutuşturun.
    8. Koşulsuz sevginizi kişiye gönderin. Bu belki zordur fakat köklü değişim için ısrarcıdır.

    Beyin Jimnastiği

    Göbekten nefes alma ve beyin düğmeleri, beyninizi yeniden düzenlemeye ve dünyayı farklı bir şeklilde görmeye yardımcı olan eğitimsel kinesiyolojidir.

    Bu oksijenli kanı beyine gönderen şah damarını harekete geçirir. Vücudunuzdan beyninize yönelimli iletileri yenided nkurmaya yardımcı olur. Ve böylelikle okumayı, yazmayı ve konuşmayı ve yönleri takip etme becerisini geliştirir.

    1. Bir elinizi göbeğinize koyun.
    2. Diğer elinizin başparmağı ve parmaklarınız ile köprücük kemiği altındaki iki çukuru hissedin. Göğsünüzün ortasından yaklaşık 2,5 cm dışarıdaki iki çukuru 1 dakikada 30 saniye boyunca kuvvetlice ovun.

    Karından Nefes Alın
    Bu, tüm vücutta olan oksijen ihtiyacını geliştirir ve enerji seviyenizi arttırırken merkezi sinir sistemini rahatlatır.

    Okuma ve konuşma becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

    1. Ellerinizi karnınıza koyun. Kısa bir nefesle ağzınızdan nefes verin, havadaki bir tüyü uçuruyormuşsunuz gibi, ciğerleriniz hoş hissedene kadar bu işlemi yapın.
    2. Burnunuzdan nefes alın, bir balon misali kendinizi dolduruyormuşsunuz gibi,(sırtnızı hafifçe eğerek, daha fazla havayı içinize çekebilirsiniz)
    3. Ağzınızdan yavaşça ve dolu nefes alın.
    4. 3 veya daha fazla nefes alma dersleri boyunca doğal bir ritmde bu nefes alma ve nefes verme sistemlerini uygulayın.
      Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler