KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Az Stresli Hissetmek

    Doğal bir insan tepkisi olarak, stres daha üretken olmamız açısında yardımcı olabilir. :

    Joan Borysenko

    Stres her zaman kötü bir şey değildir. Doğal bir insan tepkisi olarak, stres daha üretken olmamız açısında yardımcı olabilir. Stres aynı zamnda yaklaşan tehlikelere karşı bizi uyarmak için harekete geçer. Fakat “kaçış ve kaçış” tepkisi kontrolsüz olarak ilerlediği zaman- sıklıkla olduğu gibi- fiziksel ve duygusal sağlığımız zarar görür.

    Kardiyovasküler hastalığı ve obezityi içeren kronik stres ve hastalık arasındaki bağlantıyı teyit etmek için araştırmalar devam eder. Kronik stresin bağışıklık sistemini bastırdığı ve kaygı ve depresyona katkı sağladığı bulundu.

    • Bu basit adımlarla stresinizi azaltmaya başlayın.
    • İlk önceliğiniz iç huzurunuzu sağlamak
    • Destek bulun.
    • Yıl boyunca stressiz kalın!
    • İç huzurunuzu geliştirin.

    Çok stresli olduğunuz zamanları tanımlayın ve yapabileceğinizle değiştirin. Huzurunuzu ilk olarak sıraya koymadığınızda, her şey kısmen yetersiz olacaktır.

    Günlüğünüzü alıp oturun ve hayatınızda en mutlu olduğunuz zamanları düşünün. En yaratıcı olduğunuz ve sanki ayaklarınız yerden kesilmiş gibi hissettiğniz zamanları kendi kendinize sorun. Bu anketi yapmak için zaman ayırırsanız ve ne söylediğnizi düzeltmeden 10 dakika boyunca yazarsanız, huzurlu ve stresiniz azalmış olduğunu hissettiğnizde, en iyi zamanınızda olduğunuzu göreceksiniz. Ardından stresli olduğunuz zamanları 10 dakika boyunca yazın. Şimdi bu bilgileri alın ve bizim akıl-vücut uzmanının tavsiyelerini uygulayın, mutluluğun tanrıçası, mutluluk sağlayan bu 3 adımı deneyin ve onun tavsiyelerine uyun. Odağınızı kaybettiğinizde, olan durumun stres olduğunu anlayacaksınız. İlk olarak bu bilgi aklınızda sabittir, yaşamınızda stresi azaltmaya karşı bu adımları atabilceksiniz. Kendini kendinize şu soruyu sorun: Hayatıma koymadan gerektiği halde koyduğum stresin kaynakları nedir? Zehirli bir mesleğiniz mi var? Çok kötü bir ilişkiniz mi var? İlk olarak hayatınızda gerileme sebep olan bu dış kaynakları tanımlayın ve daha sonra bu problemleri ortadan kaldırmak için çalışmaya başlayabilirsiniz. Onlardan kurtulamıyorsanız; bizim heryerde iç huzuru bulma rehberimiz ile onlardan nasıl kurtulacağınızı öğrenin.


    Destek Sistemi
    Duygularınızı paylaşabileceğiniz yakın arkadaşlar seçin ve onlarla zaman geçirin. Stresi azaltmada kadınların bir numaralı yöntemi arkadaşlıktır. Shelley E. Taylor tarafından yapılan bir araştırmaya göre, PhD, UCLA’da psikoloji profesörü, kadınlar stresi azaltmada bize yardımcı olan “yakın olmak ve dostana yaklaşmak” için güçlü bir sezgiye sahiplerdir. Arkadaşları ile konuşurkan kadınlar “bağlayıcı” hormon olan oksitosin hormonunu salgılarlar. Bu hormonu doğum sancısı ve emzirme boyuncada salgılarlar. Çalışan anneler, başka kadın arkadaşlarla zaman geçirme fırsatı bulamazlar. Kadın bağlantısının neden önemli olduğunun nedenidir bu. Birkaç kadın ile bir araya gelin veya 8 veya 10 kişilik bir kadın grupları oluşturmayı deneyin. Kitap klübüne başlayabilir ve onlar ile bir araya gelip konuşabilirsiniz. Ülkeyi dolaşırken, kadınlara şu soruyu sordum: stresi azaltmak için ne yaparsınız? Çoğu kadın 'dışarı çıkarız' dedi. Çoğu insan, yaşamlarında yeterli doğaya sahip değiller. Hatta güzel yerlerde yaşayan çoğu kadın, dışarı çıkmak ve etrafındaki güzellikleri yaşamak konusunda çok meşgul olduklarını söylediler. Haftada 3 saatlik dışarı çıkmak doğaya karışmak için bir program oluşturun. Pazar günü, yarım gün boyunca yürüyüş yapmaya çıkın. Takviminizde dışarı çıkma zamanınızı belirleyin.

    Nasıl iç huzur ile dolduğunuzu göreceksiniz. Fakat bu çözüm için dikkat etmeniz gereken bir şey var. Stresinizi azaltmaya yardımcı olacak birçok çözüm var, bu çözümü stres etkenine dönüştürmeyi başarmak çok kolaydır. Bunun gibi bir durum yaratan bir çözüm bulmaktan kaçınmak istersiniz: saat 4’te kalkın ve yarım saat meditasyon yapın, diger bir yarım saatte ise aerobik yapın, organik içecek ve vb. hazırlayın. Bitirdiğiniz zaman, kendinizi bitkin hissedeceksiniz. Çözüm: küçük adımlar atmak ve ordan yola başlamaktır.


    Yıl boyunca stressiz bir yalşam sürmek için birçok tavsiye vardır:
    Günlük tutun. Araştırmalar, duygularınızı günlüğe yazdığınızda, bağışıklık sisteminizi güçlendirdiğinizi ve hastalıkları engellediğinizi teyit eder. Daha önceden günlük tutuyorsanız, geçen yıla bakın ve dışarıdan kaynaklanan stresleri belirleyin ve bunları azaltma yollarını bulmaya çalışın. Bunu yıllık bir uygulama şeklinde yapabilirsiniz.Dengeli bir şekilde beslenin ve düzenli olarak egzersiz yapın. Stresinizi azaltmak istiyorsanız dengeli beslenme ve düzenli plarak egzersiz yapmak çok önemlidir. Yaşamınızdaki dışarıdan kaynaklanan stres yükleyicilerini temizleyebilirsiniz fakat Snacker veya patates cipsi yemeye devam ederseniz; bunu başaramazsınız.

    Yalanlama: Stresinizi azaltmada hala sorun yaşıyorsanız; doktorunuza başvurmalısınız. Semptomlarınız, daha fazla tedavi gerektiren hipertirodizm, depresyon veya diğer ruh hastalığı göstergesi olabilir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler