KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kadınlar Zorunlu Alışverişçilerdir

    Eşim sürekli alışveriş yapıyor. Onu nasıl durdururum?

    Soru: Eşim bir türlü alışveriş yapmaktan kendini alamıyor. Her şeyi çok fazla miktarda alıyor ve evin her yerini dolduruyor. Büyük bir evimiz var, evimizin %90’ı onun eşyaları ile dolu. Annesiyle bu yüzden sorun yaşıyor, ve tıpkı bir çocuk gibi bazı aldığı şeyleri inkar ediyor. Bu yüzden, ihtiyacını karşılamak için efor sarf ederek bol miktarda her şeyi alıyor. Zorunlu alışveriş konusunda ne söyleyebilirsiniz? Bu durum, saplantısal alışveriş hastalığı profili olarak tanımlanabilir mi? P.L
    Cevap: Onun kişiliğini değerlendirmeden eşinizin bu davranışı konusunda herhengi özel bir yorum yapamam. Fakat aşırı alışveriş ve mecburi alışveriş yapma hissinin birkaç muhtemel nedeni vardır.

    Genellikle mecburi alışveriş yapma hissine sahip kişileri, tam saplantısal mecburi alışveriş hastalığına sahip kişiler olarak düşünmem. Sinemadaki Jack Nicholsun karakteri “ aldıkça almak” veya hatta gerekli olarak saplantısal mecburi alışveriş yapma hastalığı, düzen, kontrol ve mükemmellik hususunda çok fazla kaygı olarak karakterize edilen. Ortaya çıkan en önemli olasılık, mania ve ya hipo maniadır ( bipolar hastalığın veya ilgili koşulların muhtemel bir semptomu), özellikle harcanan resmi problemlere sebep oluyor ise. Hipomania, mevcut olmayan saplantı ve ya hallüsilasyonlar hariç ( manik olaylar boyunca deneyimlenebilen) mania ile aynı düşünülebilir. Fakat yinede mecburi alışveriş yapma hissini manik ve ya hipomanik olarak tanımlayamam. Diğer bir açıklamaları olabilir.

    Bazı insanlar, dayanılmaz gerilimi veya endişeyi azaltmada bie girişim olarak, alışverişi içeren, her türlü mecburi aktivite ile uğraşır.

    Ve sizinde bahsettiğiniz gibi, insanlar, geçmişte deneyimlendikleri deprivasyonun dönüşünü engellemek için biliçli ya da bilinçsizce bazı şeyleri alırlar veya biriktirirler.

    Eşiniz bu davranışlarını durdurmak veya değiştirmek isterse, ona yol gösterecek ve içinde bulunduğu durum konusunda ona yardım edebilecek bir terapiste görünmesi hususunda eşinizi cesaretlendirmek isterim. Davranışlarını değiştirmek istemiyorsa, ve bu davranışlarını sizin evliliğinizi etkiliyorsa, bir evlilik danışamanına danışamanız ikiniz içinde yararlı olabilir. İyi şanslar

    Peggy Elam

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler