KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    4 Kolay Nefes Alma Tekniğiyle Enerji

    Yoga nefes alma dersleriyle stres atın..

    Kate Hanley

    Vücudunuzu fiyonk biçimdeki bir kraker gibi bükmektense yoga yapın. Pranayama veya “ kontrollü nefes alma”, bu egzersizin önemli bir bölümüdür. Nefesinizi nasıl idare edebileceğinizi öğrenerek eski enerjinizden kurtulabilir ve yenisiyle yer değiştirmesini sağlayabilirsiniz.

    Pranayamanın dört çeşit idi aşağıda yer almakta, biçimi, işlevi ve yararı. Nefes almak için bir asana gibi onları düşünün.

    Not: Bu egzersizler, ortalama yogiyle yapılabilinir, hiçbir şey tecrübeli bir hocanın rehberliğiyle yer değiştirebilir. Pranayama öğrenme ile gerçekten ilgileniyorsanız yoga hocanızla bu konuyu görüşün.

    Sanskrit Adı: Samavritti

    Çeviri : “ Eşit Nefes Alma”

    İngilizce Adı: Diaphragmatic breathing (Diyaframdan nefes alma)

    Ne yapar: Daha çok nefes alın, eski soluğunuzu dışarı atın, rahatlamaya başlayın.

    Nasıl yapılır: Sırt üstü uzanın, ellerinizi göbek deliğinizin alt bölgesine dayayın. Nefes alırken göbek deliğinizin genişlemesine ve ellerinizin yükselmesine izin verin. Nefes verirken içinizdeki havanın çıkmasına, ellerinizin ve göbeğinizin alçalmasını hissedin. Nefes alma süreniz ile nefes verme süreniz aynı olsun.

    Ne zaman yapılır: Stresli hissettiğiniz her an. ( stresli olduğunuzu anladığınızda, otururken veya ayakta..)

    Önlemler: Mecbur olma, bu amacı yener. Göbeğinizin yükselmesini ve inmesini sağlayın çünkü vücudunuzun rahatlamasına izin veriyorsunuz.


    Sanskrit Adı: Ujjayi
    Çeviri : "Galip Nefes Alma"

    Ne yapar: Nefes almayı düzenler, gücü ve tahammülü artırır.

    Nasıl yapılır: Nehirin suyu almak için başparmağınızı hortumun üzerine nasıl koyacağınızı biliyor musunuz? Bu nefes almada, aynı bunun gibidir. Islık sesi gibi burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan nefes verin. Bir sonraki soluğunuzda, ıslık çalar gibi yaparak nefes verirken ağzınızı kapatın. Sesli iken nefes, uzaktaki dalgalar gibi çıkar. Bunu siz duyabilirsiniz ama komşunuz duyamaz.

    Ne zaman yapılır: Yoga egzersizi boyunca.

    Önlemler: Kötü ve sert nefes alırsanız normal nefesinize döner.


    Sanskrit Adı: Kappalabatti

    Çeviri : "Kafa Tası Işıltısı"

    Ne yapar: Sinsuses ortadan kaldırır, ısıyı yaratır, sindirim organlarını teşvik eder.

    Nasıl Uygulanır: Bacaklarınız çapraz olacak bir şekilde oturun. Orta bir seviyede nefes alın. Burnunuzdan kesin bir biçimde nefes verin bunları yapaken göbek deliğinizi omurganıza doğru çekin. Nefes alarak göbeğinizi bırakın ve daha sonra hızlıca nefes verin. 10 kere nefes alın, bu size iyi gelecektir. Nefes vermeyi tamamen bitirmeden önce son soluğunuzda yavaşlayın.

    Ne zaman yapılır: Sabahları “ zihninizi açın” ve yoga egzersizinizin başında vücudunuza geçin.
    Önlemler: Çünkü vücut ısıyı oluşturmaz, bunu yapmaz genç hissederseniz sıcak olur.


    Sanskrit Adı: Nadi shodhanam
    Çevirisi: "Kanal Arındırma"
    İngilizce Adı: Alternate nostril breathing (Değişimli olarak burun deliklerinden nefes alma)

    Ne yapar: Vücudun ve beynin her iki tarafının dengeli olmasını sağlar ve zihni yatıştırır.
    Nasıl Yapılır: Çapraz bacak poziyonuyla rahat olacak bir şekilde oturun. Sağ elinizin ilk iki parmağını avuç içinizde katlayın ve yüzünüze getirin. Halka yaptığınız parmağınızı burnunuzun saol tarafına dayayın ve başparmağınızı da sol tarafa. Rahat nefes alın. Başparmağınızla burun deliğinizi hafifçe kapatın ve sol burun deliğinizden nefes verin. Sol burun deliğinizden nefes alırken bu pozisyonunuzu koruyun. Baş barmağınızı bırakın ve yavaşça halka parmağınızla sol burun deliğinizi kapatın. Sağ burun deliğinizden nefes verin ve daha sonra nefes alın. Bu dönüşümü tekrarlayın, yavaş ve hafifçe, tam beş kez. Sol burun deliğinizden soluk verdikten sonra bu işlemi bitirin.
    Ne zaman yapılır: Gergin olduğunuzda, uyuyamadığınızda veya her hangi bir nedenden dolayı kendinizi kötü hissettiğinizde.
    Önlemler: Burnunuzda tıkanıklık hissettiğiniz zaman nefes almak sinir bozucu olabilir. Pranayamanın bütün yönetmleri gibi bu soluğa egemen olmayı ilerletirseniz önlem alma zamnı gelmiştir ve gerçekten nefes alın.

    **YOGA UYGULAMA VİDEOLARINI, 'SAĞLIK' KATEGORİSİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

    [YOGA VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN!

    ](http://video.ivillage.mynet.com)**

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler