KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İş Yerinde Kimlerle Dost Olmalı?

    İş hayatınızın daha renkli, iş performansınızın daha yüksek olması için size iş yerinde sahip olmanız gereken 5 arkadaş tipi..

    Hayatımızın en büyük zaman dilimini işte geçiriyoruz. İşteyken arkadaş edinmenizin pek çok faydası olacaktır. Hem daha çok eğlenebilirsiniz hem işte daha mutlu olursunuz hem de çok daha verimli çalışabilirsiniz. Gallup’un yaptığı bir araştırmaya göre iş arkadaşlıkları çalışanların iş tatminini en az %50 arttırıyor.

    İşyerinde seçtiğiniz arkadaşların akıllarında hep kariyerlerinde başarılı olmak olmasa da bazı kişiler vardır ki arkadaşlıkları iş yerindeki performansınızı çok iyi etkiler.

    İş dışında onlarla zaman geçirmek istemiyor olsanız da, belirli kişilerle hoş bir arkadaşlık ilişkisi kurmak faydanıza olacaktır.

    İşte dünyanın 1 numaralı online kariyer sitesi Monster’ın size önerdiği iş yerindeki en önemli 5 kişi:

    1-IT Müdürü

    Bilgisayarınız donduğunda, e-mailleriniz aniden yok olduğunda, ya da kesinlikle şifrenizi hatırlayamadığınızda, size yardımcı olabilecek tek bir kişi vardır: IT Müdürü

    Onlar iş dışında beraber vakit geçirmek istemeyeceğiniz kişiler olabilir de olmayabilirde ama iş yerinde onlarla kanka olmaya bakın.
    Önemli bir sunumdan önce bilgisayarınızın çökme riskini, internet üzerinden bugüne kadar yaptığınız her şeyi görebilen bu kişiyle aranızı hep iyi tutmanız gerekir. Bunun için onlardan yardım istediğinizde gülümsemekten daha fazlasını yapmanız gerekir.

    Bir Windows krizi yaşamadığınızda da onlarla arkadaşça geçinin.

    Mutfakta kahve sırasında beklerken onunla sohbet edin, nereli olduklarını, hafta sonu neler yapmayı planladıklarını sorun. Onunla arkadaş olun ve şirketiniz yeni bir MacBook Pro siparişi verdiğinde ve yeni bilgisayarları kimin alacağına her zaman IT Müdürleri karar verir- listenin başında olmayı garantileyin.

    [SİZE EN UYGUN İŞ SEÇENEKLERİ!](https://www.mynet.com/)


    2. Kıdemli

    Şirketinizde mutlaka sizden daha uzun zamandır çalışan biri vardır. Bu kıdemli kişi şirket içindeki tüm prosedürleri iyi biliyordur. Kendi müdürünüze sormaya cesaret edemediğiniz şeylerin cevabını kıdemli kişi mutlaka biliyor olacaktır. Ancak dikkatli olun, tüm kıdemliler eşit değildir. Bazıları daha yardımseverdir ve doğru seçimi yapmanız biraz zaman ve araştırma gerektirecektir. Arkadaş olmak isteyeceğiniz kıdemli kişi, işe ilk başladığınız andan itibaren size en sıcak davranan ve sorularınıza her zaman rahatlıkla ve severek cevap veren kişidir.
    Kıdemli arkadaşınız ideal olarak, ortak yanlarınız bulunan ve arkadaşlığından hoşnut olacağınız biri olmalıdır.
    3. Karşı departman dostu

    İşinizi ne kadar seviyor olsanız da, mutlaka içinizi dökmenizi gerektirecek olaylar yaşarsınız. Aynı işi yaptığınız kişilerle dertlerinizi – özel dertler de dahil- paylaşmak yardımcı olsa da bu tip ilişkiler tehlikeli de olabilir. İşle ilgili memnuniyetsizliklerinizi paylaşarak departmandaki arkadaşlarınızın eline koz vermiş olursunuz ve gün gelipte içinizden sadece biri yükseldiğinde ortaya garip bir durum çıkabilir!
    Ağlayacağınız en güvenilir omuz, tamamen farklı bir departmanda çalışan biridir. Aynı departmanda çalıştığınız kişilere kıyasla içinde bulunduğunuz durumla ilgili daha objektif bir perspektife sahiptirler. Ayrıca onlar da sizinle kendi departmanlarındaki problemlerini paylaşırlar ve kimi zaman kendinizi daha şanslı hissedersiniz!

    4. Resepsiyonist

    Stok odasından sorumludur, şirket seyahatlerini ayarlar ve rezervasyonlarınızı yaptırır. Her şeyden önemlisi şirketi su yüzünde tutar. Sizi de su yüzünde tutmasın mı? Resepsiyonistin her zaman iyi tarafında olmaya çalışın ve o da size her zaman göz kulak olsun. İşin sırrı, resepsiyonistler genelde görmezden gelinmekten sıkılırlar, genelde çalışanlar sadece ihtiyaç duyduklarında onlarla iletişim kurar. Bundan daha iyi bir arkadaş olun! Onunla yemeğe çıkın. Kendi arkanızı toplayarak onun işini hafifletmeye çalışın. Son bardak kahveyi aldığınızda kahve makinesine suyu siz doldurun. Resepsiyonisti tanımaya ve onunla arkadaş geçinmeye çalışın ve bakalım iş hayatınızda neler değişecek?
    5. İşteki en yakın arkadaşınız

    İşten biraz erken çıkmanız gerektiğinde sizi kollayacak birine mi ihtiyacınız var? İşle ilgili aklınızdaki çılgın fikirleri paylaşacağınız biri mi gerekiyor? Daha fazla içinizde tutamadığınız dedikoduları paylaşacak birine mi ihtiyacınız var? İşteki en yakın arkadaşınız sizi hep dinlemeye hazır. Vital Friends kitabının yazarı Tom Rath’e göre, ofiste bir yakın arkadaşı olanlar işlerinde 7 kat daha verimliler.
    İşteki en yakın arkadaşınız, kendinizi en yakın hissetiğiniz ve listedeki diğer arkadaş tiplerine kıyasla iş dışında da çokça vakit geçirdiğiniz kişilerdir. Bu tip bir yakınlık, üretkenliğiniz, stres seviyeniz ve işteki genel mutluluğunuz için çok önemlidir ancak arkadaşlığınızın bitmesi halinde bir o kadar da tehlikelidir. Bu arkadaşlığı beslemek için elinizden geleni yapın ama bu ilişkinin bitmesi halinde doğabilecek sonuçlara da hazırlıklı olun.

    [SİZE EN UYGUN İŞ SEÇENEKLERİ!](https://www.mynet.com/)

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler