KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha Fazla Enerji

    Daha fazla enerji sahibi olmak sadece iyi hissetmeniz için değil, aynı zamanda sağlıklı olmanız için de gereklidir.

    Dr. Suzanne Zoglio

    Araştırmalara göre dua yoluyla, meditasyon, derin nefes alma, pozitif düşünme, hobiler veya enerji veren diğer şeyler yoluyla yeniden şarj olma daha hızlı bir tedavi, gelişmiş bir zeka duygusal rahatlık ve daha fazla üretkenlik sağlamaktadır. Aynı zamanda bu araştırmaya göre, enerjinizi boşaltan stres özellikle kalp ve bağışıklık sistemine yönelik hastalıklar gibi birçok sağlık sorununa da yol açabilir. Öte yandan pozitif, duygusal enerji, uzun bir yaşam şansı vereceği gibi, beklenmedik bela ve musibetlere karşı dayanma gücünüzü de arttırır. İşte bugünden başlamak üzere daha fazla enerji kazanmada faydalı olacak birkaç basit yöntem.

    • “Sabah azmi” pratiği yapın
    • Bir şeyi tamamlayın
    • Bir hırsınızı, tutkunuzu besleyin
    • Sürekli hazır olun
    • Tüm yıl boyunca enerji seviyenizi yüksek tutun!

    Ne kadar sıklıkla sabahları koşturarak başlıyorsunuz? Ayaklarınız yere değmeden daha yapacaklarınızın listesini muhtemelen gözden geçiriyorsunuzdur: Yanınızda ne taşıyacağınız, kimleri arayacağınız, hangi projeleri tamamlayacağınız vs...

    Eğer bu sizin normal rutin hayatınızsa, gününüz muhtemelen önceliklerinize zaman ayırmakla değil de koşuşturmayla geçecektir. Yapacağınız şeylerin hepsini düşünmek sizin için önemli olan şeyleri yapmakla aynı anlama gelmez. Hedefinize odaklanmak için her günü planlayarak başlamalısınız.

    Her sabah yataktan çıkmadan, ya da duş alırken, işe giderken, ya da masanızın başına geçerken, şu sorulara cevap vererek gününüzü kurgulayın:

    Bugün nasıl bir insan olmak istiyorum?

    Hangi iki ya da üç işi bugün bitirmek istiyorum? Not: Burada asıl önemli kelime “istemek”, “zorunda olmak” değil.


    Bir insanın hayatında nasıl bir değişiklik yapabilirim?

    Aslında her güne sizin için nelerin önemli ve anlamlı olduğunu düşünerek başlarsanız, kişisel değerleriniz ve ihtiyaçlarınız gün boyunca bütün seçimlerinizi etkileyecek ve böylece aklınız sizi alıp başka yerlere sürüklemek isterse ayaklarınızın yere basmasını sağlayacaktır. Kendinizi daha güvende hissedecek ve hemen kapılıp gitmeyeceksiniz.

    Doğru düzgün düşünemememizin sebebi genelde tepsimizde çok şey olmasıdır. Ertelenen kararlar veya işler aslında yok olmuyorlar, yükümüzü her geçen gün arttırıyorlar. Bu karışıklıktan kurtulmanın yolu yeni bir işe başlamadan önce işleri sistematik olarak bitirmekten geçiyor. Karar ver, harekete geç ve tamamla.

    Haftalık, günlük ve saatlik yapılacaklar listesi hazırlayın. Sonra beş dakika veya daha kısa zamanda yapabileceğiniz bir şey seçin. Mesela bir telefon görüşmesi, mail gönderme, öğle yemeğinde ne yiyeceksiniz, bir doğum günü çiçeği siparişi, veya jogging.

    Müthiş! Şimdi yaptıklarınızın yanına bir işaret koyun ve yüksek sesle “Bitti” deyin. Ne kadar küçük olursa olsun her iş için kendinize puan verin. Listeniz küçüldükçe kendinize ve kabiliyetinize olan güveniniz artacaktır.

    İş bitirme konusunda uzmanlaştıkça, gösterdiğiniz belirgin ilerlemeyle daha da hızlanacaksınız. Listenizdeki yaptığınız her işten sonra zihninizi temizleyin. Her bitirdiğiniz işten sonra yapmak zorunda olduğunuz şeyler zihninizden azalmaya başlayacaktır. Aklınızda takip etmek zorunda olduğunuz bitirilmemiş işlerin sayısı azaldıkça o işlerin sırasını değiştirmek zorunda kalmayacaksınız. Sevdiğiniz bir işle uğraşıyorsanız, zaman uçar gibi geçer. Geçirdiğiniz her dakika anlamlıdır ve hep canlı hissederseniz. İyi olduğunuz işlere zaman ayırmanız, onlarla uğraşmanız hayatınıza anlam katar.

    Tutkularınızın herhangi biriyle alakalı bir kitabı elinizin altında bulundurun. Gerçekte balık tutmaya gidemezseniz yada resim yapamazsanız, bisiklete binemez, veya yazamazsanız bile bu tutkularınızı bazı resim veya bilgilerle tatmin edebilirsiniz. Müzik veya seslendirilmiş kitaplar kaçamak yapmak için birebirdir. Opera için hiç vaktiniz yoksa walkmanınızdan bir arya dinleyebilirsiniz. Eğer 1. Dünya savaşıyla alakalı bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, bu konuyla alakalı bölümü kasetten dinleyebilirsiniz. Bu konuya meraklı biriyle konuşmak da ruhunuzu canlandırabilir. Başka bir pilotu çağırın, başka bir bahçıvanla çiçekler hakkında konuşun, yada birkaç dakikalığına internette çocuk bakımıyla alakalı chat yapın.


    Bazı ilişkiler ciddi bir uyuşmazlıktan yada ihanetten son bulurken birçoğu da ilgisizlikten solmaktadır. Bir zamanlar güçlü olan güven bağları zamanla zayıflar, aynı sayfada yer almak artık zor görülür. Eğer, bile bile ilişkiyi bozmuyorsanız, statükonun tuzağına düşmüşsünüz demektir. İlişkiler zaman içinde solarlar bunun için canlandırılmalıdır. Eğer uzun bir süre önemsenmezse buruşur ve ölürler. Hangi arkadaşlıklar, iş ilişkileri veya diğer ilişkiler sizin için daha önemlidir?

    En son ne zaman her bir arkadaşlık için yatırım yaptınız?

    Tam da şimdi bir ilişkiyi geliştirmek için neler yapabilirsiniz?

    Yakın arkadaşlıklarınızı önemsemenin ve beslemenin dişinizi fırçalamak kadar önemli olduğunu unutmayın. Bir gün atlarsanız bu çok önemli değildir ama bir ay atlarsanız çürütme yolundasınız demektir. Enerji yenilemeyi bir alışkanlık haline getirmenin birkaç yolu:

    1. Enerjinizi yükseltmeyi günlük bir alışkanlıkla ilişkilendirin. Örneğin, “Güçlüyüm, eğlenceliyim, enerjiğim” ya da “Sakinim, konuya hakimim yaratıcıyım” gibi bir ifadeyi her gün yaptığınız bir aktiviteyle, diş fırçalarken mesela tekrar edin. Ya da her sabah duş alırken neşeli bir şarkı mırıldanın. Belki de sizin enerjinizi en üst seviyeye çıkaracak şey her telefon görüşmesini yürüyerek yapmanız olabilir. 2 . Düzenli aralıklarla enerji molalarınızı planlayın. Örneğin sabah 7 ile 10 arası, ya da 12 ile 3 arası veya akşam 7 ile 11 arası gibi. Bu periyotlarda sizi yenileyen aktivitelerden herhangi birisini yapabilirsiniz. Bu çok sevdiğiniz birisini saat 3’de aramak olabilir ya da mutfakta saat 7’de yoga yapmak olabilir. Bunları bir hafta boyunca deneyin ve neler olacağını görün. Eğer bundan hoşlanırsanız, 30 gün içinde bu kendinizi şarj etme alışkanlıklarına pozitif bir bağımlılık kazanabilirsiniz.

    3 . Pazarları her gün bir tane yapmak üzere 7 tane bu aktivitelerden belirleyip bir yere not edin. Bu notu bir aynaya yapıştırın ve her gün aktiviteleri tamamlayınca işaret koyun. Hafta sonunda yedi işaret atmış olmalısınız.(Eğer böyle olmadıysa bunun sebeplerini değerlendirin). Unutmayın değerlendirmeye tabii tutuğunuz şeyleri yaparsınız. Eğer enerji seviyeniz düşükse doğru şeyleri yiyip yemediğinizi, yeterli miktarda dinlenip gerekli egzersizleri yapıp yapmadığınızı kontrol edin. Eğer hala enerjinizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuza görünmenizde fayda var çünkü fibromyalgia, kronik yorgunluk sendromu, tiroit salgısı yetersizliği, anemi ve benzeri sağlık sorunlarınız olabilir.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler