KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kendine Daha Çok Güvenme

    Kendinize daha fazla nasıl güvenebilirsiniz?

    Soru: Kendime güvenmiyorum. Daha iddialı olacağıma dair sürekli yemin ediyorum, fakat mevcut durumlarda, diğer insanlarını memnun etmeye ve karışıklıktan kaçınmaya gönüllüyüm. Babam onun istediği şeyi yapmadığımızda” bizi keseceği” tehditlerini yağdıran çok sert ve otoriter bir adamdı. Annem, ben daha küçük iken vefat etti. Bana sahip çıkan harika bir abiye ve kız kardeşe sahibim fakat tüm yaşamım boyunca küçük bir kızım ve kabiliyetlerimi emin bir şekilde kendini ifade hususunda kendimi geliştiremedim. Bunları fırsat bildiğim de farkındayım bu yüzden daha fazla sinirli olmaya meyilliyim ve benim zavallı kocam benim şikayetlerimi dinlemek zorunda kalıyor. Ne yapabilirim?
    Cevap: Pasitlik ve kendine olan güven eksikliğinin nedeni içgörüre sahip olmanız gibi gözüküyor fakat bu içgörürü eyleme çevirmek için yardıma ihtiyacınız var. Güvensizlik, genellikle bahsettiğiniz fırsat bilme veya bir durumu kullanmanın tam olarak nedeni olan kızgınlığı arttırır ve onu geliştirir. Bu kızgınlık, aynı sizin eşiniz gibi masum seyircilere uygun olmayan bir şekilde ifade edile bilebilir.

    Kendiniz için ona minnettar olun ve evliliğinizin, kendinize güven duymayı öğrenin. Kararlılık/ girişkenlik aynı diğer beceriler gibi öğrenilebilir ve uygulanabilir. Ülkenizde sunulan girişkenlik eğitimi sınıfını veya kursunu araştırabilirsiniz. – üniversite, YWCA veya yetişkinlere eğiti veren diğer yerler- . Manual Smith’in “ Hayır Dediğimde Suçlu Hissediyorum” adlı kitabı gibi birçok kaliteli kitap vardır.

    Bir terapist aynı zamanda kararlılık/ girişkenlik becerinizi geliştirme ve olumsuzluklarla baş etmeyi öğrenmeniz konusunda size yardımcı olabilir. Bunun nedeni babanızın tehditleri, annenizin erken ölümü olabilir. Ve bunlar sizin üzerinizde reaksiyon verme korkusu veya diğerlerini terk etme gibi etmenleri bırakabilir.

    Peggy Elam

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler