KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Geç Kalma Alışkanlığından Kurtulma

    Kritik metni tam yumurta kapıya dayanınca mı bitiriyorsunuz? Toplantıları tam son dakikada düzenliyorsunuz?

    Kritik metni tam yumurta kapıya dayanınca mı bitiriyorsunuz? Toplantıları tam son dakikada düzenliyorsunuz? Hafta sonu hatta her hafta sonu eve iş mi getiriyorsunuz?

    Cevabınız evet ise kaytarma yaşantınıza girmiş, değerli zamanınızı çalıyor ve üretkenliğinize zarar veriyor olabilir.

    Çoğumuz çeşitli derecelerde kalırız çünkü kaytarma çok karşı koyulmazdır. Kısa dönemli positif kazanımlar, bazı şeyleri bitirmekten gelir. Birçok şeyi yapmak zorunda olduğunuzda, hiçbiri yapmamaya karar verirsiniz çünkü geriliminizi ve stresinizi azaltmak istersiniz. Şanslıysanız, o işler yapılmaz veya onları başkası yapar.

    Kaytarma aynı zamanda heyecan verici olabilir: bu da onlarla birlikte …. Ve adrenalinin yükselmesine neden olur. Tuhaflıklarla boy ölçüşmek ve sadece stres, korku, açlık ve yorgunluk kazandırmayan kumar oynamak, fakat mailler tam zamanında varacak, fotokopi makinesi bozulmayacak, toplantıya ulaşmak için ne kadar hızlı giderseniz gidin lastikleriniz patlamamaktır. Bunu yaptığınızda, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bu yoğun duygular, proje erkenden tamamlandığında, sakinlikten ve memnuniyetten daha fazlasını oluşturacak.

    Zor bir görevi tam yumurta kapıya gelinceye kadar beklemek, düşük performans için bir savunma olarak kullanılabilir. O iş orada durdukça daha iyi olacağını genellikle iddia edersiniz.


    İlk olarak gecikme bir alışkanlık haline gelir, bu görev kabiliyetinizi etkili olarak baltalayabilir. Kaytarmanın üstesinden gelmeyi denediğinizde, onu bir daha yapmayacağına birden bire karar veremezsiniz. Mantıklı ve kendinize adaletli davranın. Bu alışkanlık, başlamadan önce kendinizi de anlamayacağı bir şekilde çok otomatik olabilir.
    İşte kaytarma alışkanlığınızdan kurtaracak 4 öneri..

    1. Büyük, karışık ve çok zaman harcamayı gerektiren bir projeyi, küçük yönetilen bölümler serisi olarak düşünmeyi deneyin. Küçük görevler çekicidir çünkü kısa, kolay ve hemen memnuniyet yaratırlar. Tüm projelerin yapılması gereken küçük parçalar olduğunu aklınızda tutun, ne kadar büyük oldukları olduğu önemli değil,

    2. Birisi ile gönüllü bir mutabakat yapın. Başkalarına sizin işlem aşamalarınızı gözden geçirme iznini vermeniz, son tarihi oluşturmada size yardımcı olmaları veya sonuçlarınızı değerlendirmeleri, yararlı olabilir. Kaygılarınız, korkularınızın, endişeleriniz, saygı duyduğunuz ve güvendiğiniz insanların beklentilerini karşılamada ikinci planda kalmalıdır.

    3. İyi davranışlarınız için kendinizi ödüllendirin. İşten kaçma için kendinizi cezalandırma neredeyse efektif değildir. Sürecin dönüm noktalarında kendinizi ödüllendirin sadece tamamlamada değil. Ödüllendirme, kitap okuma, rahatlama/ dinlenme, arkadaşları ziyaret etme veya akşam yemeğine çıkma kadar basit şeyler olabilir- yapmayı istediğiniz şeyler kadar uzun- düzenli olarak fazla mesai yapıyorsanız; tam zamanında eve gidin veya masanızda abur cubur yemek yerine bir öğle yemeği alın.

    4. Kendinizi kısıtlanmış hissettiğiniz de kendi kendinize şu soruyu sorun” yapmaya gönüllü olduğum bir şey var mı, ne kadar küçük olduğu önemli değil. Küçük şeyler bulduğunuzda daha fazla kaytarma yapmayacaksınız.

    Odettan Pollar

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler