KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Kısa Dönemli Hafıza Kaybı

    Kısa dönemli hafıza kaybı neden oluşur?

    Soru: Kısa dönemli hafıza kaybına ne sebep olur? Basit şeyleri hatırlama konusunda zorlandığınızda yapabileceğiniz bir şeyler var mı?—Shelia
    Cevap: Kısa dönemli hafıza kaybı birçok farklı şeyden ötürü olabilir. Depresyon ve endişe, örneğin, ilgi ve konsantreyi genellikle etkiler bu da daha sonra o bilgiyi hatırlamayı zorlaştırır. Stres aynı zamanda, konsantre ve hafızayı engelleyerek perişan ve ürkek hissetmemize neden olur.
    Diyabet, menopoz gibi medikal durumlarla karşı karşıya kalan insanlar bazen, kan şekerleri veya hormon seviyeleri değiştiği zaman hafıza sorunları veya “ belirsizlik” yaşayacaklardır. Tabiî ki beyin travması, besin hasarı, madde istismarı ve Alzheimer’s gibi bunama formları hafıza problemlerine neden olabilir.

    Bir şeyleri hatırlama konusunda problem yaşıyorsanız; hafızanızı etkileyebilen her türlü muhtemel medikal durumu göz ardı etmek veya dikkatte almak için komple fiziksel bir kontrol yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Böyle bir durum teşhis edilirse; doktorunuz size yardımcı olacak ilaç veya başka bir tedavi şekli sunabilir. O -veya siz- depresyon veya anksiyeteden şüphe duyuyorsa suçludur, psikoterapinin yardımcı olup olmayacağını anlamak için; psikologa veya diğer terapistlere danışmanızı tavsiye ediyorum. Antidepresant veya kaygı giderici.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler