KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Genel Masaj Teknikleri

    Masaj teknikleri gelişim sebeplerine göre farklılık gösterir. İhtiyaçlarınıza en uygun masaj türünü bulmanız gerekir.

    Masaj teknikleri gelişim sebeplerine göre farklılık göstermektedir. Diğer bir deyişle, sizin ihtiyaçlarınıza en uygun masaj türünü bulmanız gerekir.

    Temel Teknikler

    Stresinizi azaltmaya mı çalışıyorsunuz? Vücudunuzun herhangi bir bölgesine mi odaklanacaksınız? Geçmişte fiziksel veya duygusal bir travma geçirdiniz mi? Sizin için en uygun masaj türünü seçerken bu faktörlerin hepsini göz önünde bulundurun. Genel amaçlı masaj teknikleri İsveç, Derin Doku ve Rolfing tekniklerini kapsmaktadır.

    Özel Masaj Teknikleri

    Ful masaj rahatlama için çok güzel olsa da vücudunuzun bazı bölgeleri size sorun çıkarabilir. Özel bölgeye yapılan bir masaj o bölgelerde işe yarayacak bazı teknikleri kullanır. Bu masajlar akupunkturu, hidroterapiyi, şiyatsuyu, vatsuyu, refleksolojiyi, enerji terapisini, reikiyi, ve Trageri içerir.

    Derin Doku Masajı

    Kaslar stresle yüklendiği zaman, oksijeni ve gıdayı bloklayarak kas dokularında toksine sebep veren iltihaplanmaya yol açabilir. Derin doku masajı problemin tam özüne iner ve birbirine bağlı kaslar üstünde çalışarak toksinleri gevşetir ve düzenli kan ve oksijen dolaşımını sağlar. Birçok toksin gevşediğinden bu toksinleri vücuttan atmak için derin doku masajından sonra çok miktarda su içmek önemlidir.


    Akupressure
    Akupunktur gibi akupressure da noktaları vücudun meridyenlerinde kullanarak vücudu tedavi etmeyi amaçlar ama akıcı değildir. Akupunkturda iğneler kullanılırken akupressure parmakları, başparmağı ve dirseği hatta bazen elektro hatları kullanır. Kas liflerine baskı uygulayarak içindeki gerginliği boşaltır ve kanın tekrar dokuya gitmesini sağlar. Akupressure aynı zamanda bu noktalarda bloke edilmiş enerjiyi de serbest bırakarak sağlıklı bir yaşam sağlar.

    İsveç Masajı

    Geleneksel bir masaj için bir masaya uzandığınız zaman kullanılan teknik büyük ihtimalle İsveç masajıdır. Masaj okullarında öğretilen tekniklerin başında bu gelir ve Batıda en yaygın olarak kullanılan tekniktir. İsveç Masajı vücudun yüz, eller ve ayaklar gibi daha hassas bölgelerine ve kemiklere uygulanan yumuşak darbelerden ya da boyun ve omuzlar gibi gerginlik taşıyan kalın kaslı bölgelere uygulanan daha güçlü darbelerden oluşur. Darbelerin miktarına dikkat edilmesi İsveç masajının mükemmel bir gevşeme yapmasını sağlar.

    Şiyatsu

    Şiyatsu basınç ve vücudun enerji bölgelerine uygulanan uzun darbeleri birleştiren bir çeşit acupressuredir. Bu masajı yaptıranlara göre bu darbeler baskı noktalarını harekete geçirmek kadar önemlidir. Şiyatsu bütünsel bir zihin, beden ve ruh tedavi yöntemidir. Müşteri genelde tamamen giyiniktir, yerde bir şiltenin üstüne uzanır yada oturur.

    (Şiyatsu ılık suda da uygulabilir böylece kaslar daha fazla gevşer.)


    Rolfing Yapısal entegrasyon olarak da bilinen Rolfing vücudu kasları ve dokuları yönlendirerek bir uyuma sokmayı hedefler. Bir masada gün boyu oturmadan her gece aynı pozisyonda uyumaya kadar her temel vücut yapısı günlük aktivitelerle değiştirilebilir. Rolfing güçlü bir şekilde kasları ve dokuları çalıştırarak onların normal uzunluk ve esnekliklerine dönmelerini sağlar. Tam uyuşma sağlandığı zaman vücut asıl eksenine oturur. Rolfing yaptıranlar genelde öncesinde ve sonrasında fotoğraf çektirirler ve böylece önceden sorunları görme sonradan da sonuçları inceleme şansı elde ederler.

    Watsu

    Watsu hidroterapiyle şiyatsuyu birleştiren bir masaj türüdür. Müşteri ılık suyun içine gömülüyken, terapist vücudun enerji bölgelerine uyguladığı uzun darbelerle akupressuru birleştirir. Suyun üzerinde kalabildiğiniz için kas hareketleri ve germe hareketlerini kolayca yapabilirsiniz. Suyun içinde kalma aynı zamanda vücudun huzur ve rahatını arttırır.

    Trager Metodu

    Aynı zamanda psikolojik uyum olarak da bilinen Trager metodu, sarsma, titretme, yavaşça ovma gibi, vücudun iyi hissetmesini sağlayacak hareketlerden oluşur. Vücudu eğlenceli yöntemlerle hareket ettirmenin dışında Trager yaptıran kişi sürekli vücudunun açığa vurduğu şeyleri açıklar. Bunun altındaki ana sebep fiziksel sorunların çoğunun zihinde başlamasıdır; fiziksel ve sözlü iletişim bilinçaltına ulaşmak, kaslarla iletişime geçmek ve onları tekrar sağlıklı hale getirmek için kullanılır.


    Cranial Sacral TerapisiCranial sacral terapistleri beyini çevreleyen sıvının sirkülâsyonunu dengelemek için kafatası ve omurgaya uygulanan nazik hareketleri kullanır. Çünkü bütün vücut boyundaki nabzın yarattığı ritim tarafından genişler ve büzülür---- bu sıvının pompalanmasıyla—cranial sacral sistem bütün vücudu etkiler. Cranial sacral sistem üzerinde çalışmak genel bir iyi olma duygusu yaratmak için biriken stresi serbest bırakarak vücudu dengeye getirir. Aynı zamanda baş ağrılarında, boyun ve çene ağrılarında ve pelvis ve diyafram problemlerinde de yardımcı olur.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler