KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bahar Yorgunluğunu Nasıl Önlersiniz?

    Mevsim değişikliğinin verdiği yorgunluğu bu önlemlerle yenebilirsiniz.

    Mevsim değişikliğinin verdiği yorgunluğu bu önlemlerle yenebilirsiniz.

    1. Karbonhidratlardan uzak durun

    Uzmanlar, enerjinizi tüm gün korumak için kan şekerinizi ayarlamanız gerektiğini söylüyor. Çok fazla işlenmiş karbonhidrat tükettiğinizde, vücudunuzda insülin fazlası oluşur ki bu hormon yağ depolamayı tetikler. Bunun yerine, diyetinize sebze ve meyve gibi lif oranı yüksek ve böğürtlen gibi düşük glisemik oranlı yiyecekler eklemeniz ve uzun süre tok tutan proteinler tüketmeniz gerekiyor.

    2. Yeşil çay için

    İçinde kafein olmasına rağmen yeşil çay kahve kadar çarpıntıya neden olmaz. Bunun sebebi şu; yeşil çayda teanin adında rahatlatıcı bir amino asit bulunuyor. Her poşette yaklaşık 55 miligram kafein var ki bu bir fincan kahvenin içerdiğinden daha az.

    3. Canlı renkler giyin

    Parlak renkler giydiğinizde, etrafınızdakilere yansıttığınız canlılık size de yansır. Kırmızı, turuncu, parlak fuşya ve hatta elektrik mavisi enerjik bir aura taşır.

    4. Dışarı çıkın

    Öğleden sonra hissettiğiniz uyku halinin nedeni, saat 13.00 ile 15.00 arası vücut ısısının düşmesi ve vücudu uykuya hazırlayan melatonin salgılanmasıdır. Gün ışığında biraz yürüyüş yaparak bunun önüne geçebilirsiniz.

    5. Taze kokulara yakın olun

    Ofisteki veriminizi artırmak mı istiyorsunuz? Çalışma masanızda içinde nane ya da narenciye olan bir mum yakarsanız kahve içmenize gerek kalmayabilir. Yasemin kokulu mumlar ve losyonlar da etkili olabilir. Narenciye ve nane kokuları uyanıklık merkezini harekete geçirirken yasemin aroması beta dalgalarını artırır, ki bu da sizi ayık tutar.


    6. Kahve koklayın

    Kendinizi çok yorgun hissettiğiniz günlerde: Bir fincan kahveyi ezin ve kokusunu içinize çekin. Sonra 20-25 dakikalığına gözlerinizi kapatın. Uyandığınızda kafein kan dolaşımınıza yeni etki etmeye başlamış olacak.

    7. Ağzınıza nane şekeri atın

    Nane koklamak ya da yemek, beyindeki uyku bölgesine bağlı olan sinirleri uyarır.

    8. Spor saatinizi belirleyin

    İki tip insan vardır. Spordan sonra daha enerjik olanlar ve yorgun olanlar. Toplam enerji seviyenizi belirlemek için hangi gruba girdiğinizi bilmelisiniz. Eğer hareketli bir koşudan sonra daha canlanmış hissediyorsanız enerjinizi artırmak için sabah spor yapmalısınız. Spordan sonra yorulanlardansanız, akşam saatlerini tercih edin. Bu daha iyi uyumanızı sağlayacaktır.

    9. Uykunuzu düzene sokun

    Yeterli uyku alıp almadığınızı anlamak için ideal uyku saatinizi belirleyin. Doğal olarak uyandığınız saatten yedi buçuk saat geri sayın. Birçok kişinin en az yedi saat uykuya ihtiyacı vardır ama çoğumuz bundan çok daha az uyuyoruz. Yatmadan önce rahatlatıcı bir lavanta banyosu yapabilirsiniz. Yatmadan iki saat önce yapılan sıcak banyonun uyumayı kolaylaştırdığını gösteren pek çok veri var.

    10. Doğru bir parfüm seçin

    Kullandığınız parfüm modunuzu da etkileyebilir. Eğer tatlı ya da baharatlı bir parfümünüz varsa kendinizi yorgun hissetmeniz mümkün. İçeriğinde elma ve portakal gibi meyve notaları olan parfümler size gün boyu canlılık katacaktır.


    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler