KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İlginç Sağlık Bilgileri!

    Beslenmenizde ve yaşam tarzınızdaki ufak değişiklikler sağlığınızı mutlaka etkiler. Uzmanlar, ilginç ama gerçek sağlıklı bilgilerini açıkladı.

    Beslenmenizde ve yaşam tarzınızdaki ufak değişiklikler sağlığınızı mutlaka etkiler. Uzmanlar, ilginç ama gerçek sağlıklı bilgilerini açıkladı.

    Hafta sonunu yatarak geçirmeyin

    Boş günlerinizi evde yatarak geçirmeyin. Migren genellikle haftasonu sabahlarında ortaya çıkar.

    Uyku düzeninizi değiştirmenizin beyninizdeki hipotalamusta negatif bir etki yaratır. Hipotalamus hormonları düzenler ve bu da baş ağrısına neden olabilir.

    Ayrıca bütün günü evde uyuyarak geçirdiğinizde sabah içtiğiniz kahve ya da çayı da içmemiş olursunuz. Her zaman aynı düzende hareket etmeye çalışın. Eğer çok yorgunsanuz, günün ilerleyen saatlerinde uzanın.

    Bütün renklerden yiyecekler tüketin

    Genel olarak çeşitli renklerde yiyecekler almalısınız. Her renk başka bir sağlıklı antioksidanı ve besini içerir. Meyvelerin içinde bulunan C vitamini, yeşil sebzelerden hatta ıspanaktan bile daha fazla demir emilimini artırır.

    Alışveriş sepetine çeşitli renklerde yiyecekler koyduğunuzdan emin olun. Trafik ışıklarını düşünün: Biraz yeşil, biraz turuncu ve biraz kırmızı.

    Dişlerinizi fırçalarken tek ayağınızın üstünde durun

    Sırtınızı koruyan kaslarınızın çalışması için dişlerinizi fırçalarken tek ayak üzerinde durun. Genellikle çoğu insan bu kaslarını çalıştırmayı bilmiyor. Bu yüzden bu egzersiz bu kasların çalışması için çok kolay bir yol.

    Bir egzersiz topunun üzerinde oturduğunuzda olan etkinin aynısı yaratıyor. Dişlerinizi tek elinizle fırçalayın ve dişinizi fırçaladığınız elinizin ters tarafındaki ayağınızın üzerinde durun. 1 dakika sonra tam tersini yapın.


    Barda problemlerinizden konuşmaktan kaçının

    İçki içerken problemlerinizi düşünmeyin.

    Günün stresinden kurtulmak ve problemlerinizden konuşmak için gidilebilecek en kötü yer bardır. Barda problemlerinizden bahsederken onları çözmek için birşeyler yaptığınızı sansanızda aslında hiç birşey yapmıyorsunuz.

    Günün stresini atmanızın en iyi yolu yakın bir arkadaşınızla kahve içmek ya da yürüyüşe çıkmaktır.

    Her zaman topuklu giyin

    Çoğu insanın ayak, bacak ve sırt problemlerinin sebebi düz ayakkabılar giymek ya da hiç ayakkabı giymemektir. Parmak arası terlikler ve düz ayakkabılar stresin omurganıza aktarılmasına neden olur.

    Çok fazla koruma faktörlü güneş kremleri seçmeyin

    GÜneşten korunmak sadece yazın ve güneşli günler için geçerli değildir. Yaz günlerinde SPF 30 faktörlü kremler diğer zamanlarda ise SPF 15 koruma faktörlü kremler kullanabilirsiniz.

    Bundan daha yüksek faktörlü kremleri kullanmayın. SPF 50 SPF 30'a nazaran sadece yüzde 0.5 ekstra koruma sağlar. Ayrıca daha yağlı ve yapışkandır.


    Günün sonunda ayakkabı alın

    Ayakkabı alışverişinizi günün sonunda yapın. Ayakkalarınız uyandığınız andan itibaren vücut sıcaklığınıza ve kan akışına göre şişer. Bu yüzden ayakkabı alışverişini günün sonunda yaparsanız ayağınızın en büyük olduğu zaman denk gelecektir.

    Günde 2 litre su içmenize gerek yok

    Herkes günde iki litre su içmesi gerektiğini bilir. Ama iki litre su ihtiyacını çorba, çay, kahve gibi içeceklerden de karşılayabilirsiniz. Ayrıca 5 gün boyunca yediğiniz meyve ve sebzelerle de 400ml sıvı tüketmiş oluyorsunuz. Bu da yüzde 95 su anlamına geliyor.

    Ekmek ise üçüncü bir su seçeneği yerine geçiyor ve aldığınız protein ve yağlar karbondioksit ve su olarak metabolize ediliyor.

    Dişinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamayın

    Dişinizi fırçaladıktan sonra öle bırakın. Ağzınızı su ile çalkaladığınızda su koruyucu floritleri dışarı atacaktır. Ayrıca dişinizi fırçaladıktan sonra en az yarım saat birşey içmemeye dikkat edin. Başlarda değişik bir his yaratacaktır ama zamanla alışacaksınız.


    Eve gittiğinizde ellerinizi yıkayın

    Soğuk virüsler kolayca ellerinize yerleşebilir. Bu yüzden evinize gittiğiniz anda ellerinizi yıkayın.

    Egzersiz yapın ve molalar verin
    Televizyon izlerken egzersiz topunun üzerine oturun ve birkaç egzersiz yapın. Bu sırt ağrılarınızı engelleyecektir. Kalçalarınızı dairesel hareketlerle oynatın, ayaklarınızı yere sabitleyin ve topun üzerinde ileri geri hareketler yapın.

    Uyuyamadığınız zaman yapboz yapın

    Uyku problemi yaşıyorsanız, stresinizi atmanızın en iyi yolu yapboz yapmaktır. Uyuyamıyorsanız, sıkıntınızı atın ve yapboz gibi rahatlatıcı şeyler yapın. Uykunuz geldiğinde yatağınıza gidin.

    Bebek gibi nefes alın

    Stres artabilen birşeydir. BU yüzden gün içinde pencereyi açıp bir süre o şekilde nefes alın. Stres derin nefes almanızı engeller. Bunu engellemek için, düzenli ve derin nefes alın. Nefesinizi beş-altı saniye boyunca tutun ve sonrasında yavaşça burnunuzdan nefes verin.

    Bu uygulamayı gün içinde on ile yirmi arası tekrarlayın. işten çıktığınızda değişik biri olduğunuzu fark edeceksiniz.

    ChefGPT


    En Çok Aranan Haberler