KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Enerji Veren Yiyecekler!

    Her gün uyuklamamı durdurmak için diyetime ekleyebileceğim herhangi bir şey var mı?

    "Her gün uyuklamamı durdurmak için diyetime ekleyebileceğim herhangi bir şey var mı? Her zaman kendimi tükenmiş hissediyorum. İyi yiyorum, her gün egzersiz yapıyorum" diyorsanız doğru bir beslenme ile daha enerjik olabilirsiniz.Düzenli bir diyet elbette iyi bir enerji düzeyi için katkıda bulunur ama probleme bir de yaşamının her alanını göz önünde bulundurarak yaklaşmalısınız. Yorgunluğun sebebi tiroid gibi hormon düzeyinden, fazla stresten dolayı duygusal, gece düzenli uyku saatleri gibi hayat tarzınızdan dolayı olabilir. Bundan dolayı, diyetle alakalı düzenleme yaparken aşağıdakileri de göz önünde bulundurmakta fayda var.

    Kısa süre enerji veren gıdalar

    Kurabiyeler, fırın yemekleri, çikolata ve şekerler, soda ve meyve suları.. Basitçe şekerle doldurulmuş bu gıdalar enerjinizi kısa süreliğine yükseltse de, insülin seviyenizi yükselteceği için enerjiniz kısa süre sonra biter.

    Kafein

    Her ne kadar bazıları için kısa sürede sonuç veren bir gıda olsa da yan etkileri de olabilir. Eğer kafein bağımlısı olduysanız, bu alışkanlığınızdan yavaş yavaş kurtulun. Böylece doğal enerjiye kavuşabilirsiniz.

    Uyuşukluğa Sebep Olan Gıdalar**Karbonhidratlar**

    Karbonhidratlar beyninizdeki serotonin düzeyini değiştirerek sakinlik ve rahatlama hissi verirler. Bu uyku öncesi çok iyi gelse de gün ortasında o kadar da istenmez.

    Öğle yemeğinde saf protein almak uyku isteğinizi alt etmede faydalı bir yol olabilir. Çünkü Proteinler sindirim esnasında amino asitlere yakılırlar. Bu esnada bir amino asit olan tirozin fiziksel veya zihinsel stres esnasında üretilen kimyasallara benzeyen enerji ve dikkat seviyesini yükselten kimyasallar üretir. Karbonhidratlar bu etkiyi azaltacağından maksimum etki için sadece protein alın.

    Neleri yemeli?

    Öğle yemeğinde saf protein almak uyku isteğinizi alt etmede faydalı bir yol olabilir. Çünkü Proteinler sindirim esnasında amino asitlere yakılırlar. Bu esnada bir amino asit olan tirozin fiziksel veya zihinsel stres esnasında üretilen kimyasallara benzeyen enerji ve dikkat seviyesini yükselten kimyasallar üretir. Karbonhidratlar bu etkiyi azaltacağından maksimum etki için sadece protein alın.

    Izgarada balık ve biraz sebze, kereviz çubuklarına sarılmış dilimlenmiş tavuk göğsü, çok kaynatılmış bir yumurta ve tonbalığı salatası, asıl öğün geçtikten sonra da gün boyunca karbonhidratlar alabilirsiniz.


    Enerji için ne yapmalısınız?
    * Yeterince demir alın

    Birçok kadın sürekli enerji ihtiyacı hisseder çünkü diyetlerinde demir eksiktir. Hala üretken döneminizdeyseniz ve düzenli regl oluyorsanız, her ay demir kaybedersiniz. Bunu diyetinizle veya diğer ek ürünlerle tamamlamazsanız demir eksikliğinden kaynaklanan anemi veya kronik yorgunluk gibi rahatsızlıklarınız olur. Şu anda eğer demir eksikliğini giderici bir gıda almıyorsanız, almalısınız.

    * Bitkilerden enerji alınBilimsel olarak ispatlanmamış olsa da enerji verici etkileri göklere çıkarılmış olan en önemli bitkiler jinseng ve ginko bilobadır. Belki de bunlardan yapılmış bir çay işe yarayabilir.

    * Doğal olanı tercih edin

    Doğal, minimum işlenmiş tüm gıdalar sadece sağlıklı yaşam için değil aynı zamanda enerji düzeyinizi maksimuma çıkarmak için de önemlidir. Gıda pir amitindeki her düzeydeki ihtiyacınızı karşılayan dengeli bir beslenme düzeniniz olmasına dikkat edin.

    * Egzersiz

    Enerjinizi öğle sonunda zirvede tutmak ve metabolizmanızı çalıştırmak için öğle tatilinde egzersiz yapmak genelde işe yarar. Programınızı öğle tatilinde egzersiz yapmaya uygun hale getirirseniz işinize yarayabilir.

    * Şekerleme yapın

    Öğlen uykusu isteği doğal bioritim alışkanlıkların sonucu olabilir ve genellikle einizdeyse bunu yapmanız en doğrusudur. Bir iki saat onunla savaşmak yerine 15-20 dakikalık uyku ve sonrasında yenilenmiş olarak devam etmek daha doğrudur. Öğle uykuları her geçen gün daha popüler olmakta, hatta bazı işyerlerinde uyumak için odalar hazırlanmakta ve çalışanların kısa bir uykudan sonra daha etkili ve verimli çalışacakları kabul edilmektedir. Beslenme Uzmanı Sue Gilbert

    ChefGPT


    En Çok Aranan Haberler