KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Koşu Bantlarının İşe Yaramasını Sağlamak

    Maksimum yağ yakımı için kondisyon bisikletinde hızlı gitmek mi gerekir?

    Soru: Maksimum yağ yakımı için kondisyon bisikletinde hızlı gitmek mi, yüksek hızda sürmek mi, yoksa tempolu yürümek mi iyidir?
    CeydaSoru: Kondisyon bisikleti yoğunluk eklemeye çalışırken hangisi iyidir: Eğimi artırmak mı yoksa hızı artırmak mı?
    Hülya

    Soru: Haftada üç gün 4.0 hızında ve 8.0 eğimde, 45 dakika boyunca koşu bandında yürüyorum. Diğer iki gün beden kuvvet için vücut geliştirme derslerine katılıyorum. Sorum şu: zayıflamak için yeterli derecede çalışıyor muyum? Özellikle de kilo kaybedemiyorsam?
    Çiğdem
    Cevap: Hepsi harika sorular. Koşu bantları benim spor salonumda da oldukça popüler. Çoğu insan koşu bantlarını diğer kardiyovasküler egzersiz aygıtlarından daha çok kullanıyor. Öyleyse koşu bantları hakkında konuşmak için bir dakika ayıralım.

    Kalori yakma egzersizleri konusunda süre, hızdan daha önemlidir. Çok daha yoğun bir koşu yapabilirsin ama yorulmadan ancak 15 dakika koşabilirsin. Belki de tempolu olarak 45 dakika yürürsen daha iyi olabilir. Hepimizin, yürürken de koşarken de kendimizi rahat hissettiğimiz bir maksimum hızımız var. O hızın ötesinde çok çabuk nefesimiz kesilir ve durmak ya da yavaşlamak zorunda kalırız. Eğimi artırmanın, eğer kapasiteyi aşmaya kapalıysanız sizi zorlayacak olan daha hızlı yürümeye zorlamadan egzersizinizin yoğunluğunu artırdığı bir noktası vardır.

    Tüm bunları ortaya çıkarmanın bir yolu da pedalmilinde saat başı kalori çıktısı kullanmaktır. Spor salonumuzda kullandığımız koşu bantları size hızı, eğimi, mesafeyi, yakılan kalorileri, dakikadaki mil hızını ve saat başı kaloriyi söyleyebilir. Saat başı kalori, hız ve derece olarak güncel ayarlar sabit tutulduğunda bir saatte yakacağınız kaloriye dair bir tahmindir.


    Yani, 3 mph’de yürümek, saatte 300 kalori yakabilirken aynı hızda yüzde 3lük bir eğimle yürüdüğünüzde saatte 400 kalori yakabilirsiniz.
    Yani, senin durumunda, belirli bir hızda ve belirli bir zaman diliminde ne kadar kalori yakacağını tahmin etmek için saat başı kalori çıktılarını kullanabilirsin. Verili bir zamanda aynı miktarda kalori yakmak için yavaşlamayı ve biraz eğim eklemeyi daha kolay bulabilir ya da daha uzun süre devam etmeye karar verebilirsin.
    Hülya, eğer eğimi ya da hızı artırmak istiyorsan bu sana kalmış. Herhangi verili bir hızda eğimi artırmak senin iş yükünü artıracaktır. Koşu bantları kesin bir yürüyüşe zorlarlar. Dışarıdaki gibi öteye beriye sallanamazsın. Ve mil başına yedi dakika, mil başına yedi dakikadır. Hile yapamazsın. Daha hızlı koşmak istiyorsan, hızı artır. Güçlenmek istiyorsan, eğimli olarak koş. Bazı koşu bantları, önceden belirlenmiş bir mesafe için maksimum hız ve eğim ayarlamana izin verirler. Sonra koşu bantları, yağmurlu günlerde, çok önemli bir yarışa hazırlanırken el altında olan engebeli koşu imkanı verir.
    Seni unutmadım Çiğdem. Sana şunu sormama izin ver: Yüzde sekizlik bir eğimle saatte dört millik bir hıza ulaşmak oldukça zordur. Buna dayanabiliyor musun? Sen bunu yaptığında çok çalışmıyorsun çünkü bacakların tüm ağırlığını destekleyemiyor. Yakılan toplam kalori özeti kesin netlikte olmayacaktır. Eğer durum buysa, yukarıda bir hız ve eğim kombinasyonu bulmak için sıraladıklarımı dene ve direnmeden sağlayabileceğin bir kombinasyon bul. Ayrıca zayıf kütlelerini güçlendirmek ve o kilolarından kurtulmak için birkaç saf ağırlık egzersizi oturumu ekle.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler