KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dolabınızı Düzenleyin

    Dolabınızı düzene sokmak için basit tavsiyeler..

    Melissa Kagan

    Dolabınızı düzenlemek, kaçınmak için sürekli bahaneler bulduğunuz bir çeşit ev işidir. Aslında, en sevdiğiniz ceketin kaybı veya giysinizi tam elinize almadan önce dolaptaki giysilerin üzerinize çökmesi gibi sarsıcı bir olayla sonuçlanan bir çeşit yüklemedir. Fakat nereden başlanmalı? Evet, size yardım edebilecek profesyonel dolap düzenleme danışmanları var. Dolap düzenleme uzmanlarından biri olan Allison Lukes'a ağrısız ve sıkıntısız dolap düzenleme yöntemlerini sorduk.

    Evde tek başınızayken bunu denemeyin. Çünkü tek başınızayken ihtiyacınız olandan daha fazla giysiyi saklamamanızı söyleyemeyecektir. Lukes 'kadınların objektifliğini kaybettiğini ve artık üzerine olmayan veya giymedikleri giysilerini saklamaya meyilli olduklarını' söylüyor. Gerçek bir dost, eğer bu sıkı mor süet pantolonu giyerseniz sizinle dışarıda yan yana yürümeyeceğini söyleyecektir.

    Giysilerinizi üç kümeye ayırın. 'Baş' küme üzerinize uyan ve sıklıkla giydiğiniz giysilerden oluşmalıdır. Belki kümesi ise, üzerinize uyan ve modanın dışında olan klasik tarzlardan oluşmalıdır (sıklıkla giymediğiniz için ' belkiler ' adında). 3.küme ise, gitme zamanı gelmiş çatmış giysilerden oluşur. Bu kümenin içinde üzerinize uymayan ve çok korkunç giysiler vardır (hatta 8.yaşınızdaki T-shirt’ünüz bile). ' Belki ' kümesini siz ve arkadaşınız tekrardan karıştırabilirsiniz. Orada sadece keşfedilmeyi bekleyen birkaç değerli giysi olabilir (bu daha önce bahsettiğimiz mor süet pantolonunuzu asla içermez!).

    Mevsimlere göre ayırın. Ekstra boşluk lüksüne sahipseniz, mevsime uymayan giysileri plastik bir poşete koyup askıya takın ve evinizin veya apartmanınızın ayrılmış bölgesinde bu giysilerinizi saklayın. Güveleri engellemek için naftalin koyduğunuzdan emin olun.

    Renklere göre ayırın. Dolabınızı düzenlemenin tek nedeni boşluk yaratmak değil tabiî ki. Amaç elbiselerinizi rahatlıkla bulabilmenize imkân sağlamaktır. Dolapta olan fakat dolap içindeki dağınıklıktan ötürü elbiselerinizi bulamamaktan daha hayal kırıcı bir şey yoktur. Elbiselerinizi çeşitlerine ve renklerine göre ayırın. Diğer bir deyişle, rengine göre düzenleyerek bütün gömlekleri bir askıda tutun. Aynı işlemi etekleriniz, ceketleriniz ve diğer giysileriniz için de yapın. Süveterler, düzgün bir şekilde katlanmalıdır. Dolapta yeteri kadar boşluğunuz yoksa raf veya giysileri saklama poşetleri bulun. Tamamen evinizi düzenlemeye adanmış birkaç Web sitesi vardır. İki muhteşem site: HoldEverthing.com ve Containerstore.com.

    Ayakkabılarınız düşündüğünüzden daha çok yer kaplar. Lukes, Container Store 'da mevcut olan ayakkabı raflarını almanızı tavsiye eder. Raflar, dikey ve yatay olarak beraber takılır. Böylelikle yüksekliklerini ve alçaklıklarını oturtturmak istediğiniz yere göre ayarlayabilirsiniz. Kısa ceketlerin altına takılırsa, her birinin üzerine üç veya beş tane takabilirsiniz. Uzun elbiselerin altına takılırsa, belki sadece bir raf takmaya uygun olabilir. Peki ya uzun botlar? Botların hemen üzerinde olan bir raf takmak, botların ezilmesine sebep olur. Uzun bir süre giymeyeceğiniz mevsime uygun olmayan ayakkabılarınız için plastik ayakkabı poşetleri ayarlayın.

    Profesyonel bir dolap düzenleme danışmanı ile çalışmaya karar verirseniz, tahmini olarak danışma ücretinin ne kadar olacağından ve bu çalışmanın ne kadar süreceğinden emin olun. Soru sormaktan çekinmeyin ve çalıştığınız kişi ile uyum sağladığınızdan emin olun.

    Çantanızda, ayakkabılarınızın şeklini koruması için kıvırdığınız dergileri ve asitsiz gazete kâğıtlarını içine koyun.

    Kuru temizleme poşetinden elbiselerinizi çıkarın. Kuru temizlemedeki kimyasallar, eğer elbiseleriniz bu poşetin içerisinde çok uzun süre kalırsa elbiselerinizin renginin sarıya dönmesine neden olur. Eğer illa da elbiselerinizi kapatmak istiyorsanız, kumaş elbise çantası kullanın.

    Kuru temizleyicide elbiselerinizin şeklinin bozulmaması ve kırışmaması için kâğıt ile doldurun.

    Eğlendiniz mi! Herkesin çöplerini getirdiği değiş tokuş günü yapan bir grup oluşturalım. Bir kızın çöpü diğer kızın hazinesidir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler