KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Stres Kadını Nasıl Etkiler?

    Stres kadınların davranışlarını ve biyolojisini nasıl etkiler?

    Jennifer Russo

    Stres, insan beyninde güçlü bağlar gibi görünen, güçlü reaksiyonları harekete geçirir fakat araştırmacılar son günlerde erkeklerde ve kadınlarda stres kopyalama taktiklerinin çok farklı olduğunu açığa çıkardılar. Psikolojik Görüşün bir sayısında UCLA şu çalışmasını yayımladı. UCLA stresten kalıplaşmış “ kaçış veya kaçış” tepkilerinin sadece erkeklerde etkili olduğunu kadınlarda ise olmadığını ileri sürdüler. Stresle yüzleşme konusunda kadınlar, sosyal ilişkilere odaklanmak yerine bir çok farklı reaksiyonlara sahiplerdir. – araştırmacıların bir eğilim ve arkadaş olma tepkisi olarak adlandırdığı- .

    UCLA tarafından açıklanan rapora göre; bulguları, binlerce hinsan ve hayvan sujeleri tarafından strese karşı tepkinin yüzlerce biyolojik ve davranışları çalışmalarının analizi üzerine dayanır.

    İlk olarak varsayıldığında, sıvışan veya cengaver olmaktan ziyade olduğunu gösterdi. Kadınlar özellikle diğer kadınlarla iletişim kurmak isterler. ve kadınlar stresinden üstesinden gelmek için diğer kadınlarla sosyal kontak kurarlar ve çocuklarını beslemek için zaman harcarlar.

    Kimyasal veya Evolüsyon

    Stresli durumlarda her iki cinsiyet grubuda hormon oksitosin salgılarlar. Shelley A. Taylor, raporun şef araştırmacısı, bu hormonun vücutta çok önemli bir etkiye sahip olduğunu ve yüksek oksitosine sahip hayvanların ve insanların daha sakin, daha rahat, daha sosyal ve daha az kaygılı olduklarını sunar. Birkaç hayvan türünde, oksitosin anaç davranışa ve duygusal yakınlığa öncülük ediyor. Fakat bu hormon, erkeklerin ve kadınların strese karşı reaksiyonlarının arasındaki benzerliklerinin bir sonu olan cinsiyet özel hormonları olan östrojen ve testosterone hormonları ile tepkimeye girer. Erkekte bulunan testosteron hormonu oksitosinin sakinleştirici etkilerini etkisiz hale getirir. Fakat kadınlarda bulunan östrojen hormonu bunu geliştirir. Bu cinsiyet temelli farklılığın hormonlara dayandığı inanışına rağmen, evrimsel bir eğilimede sahip olabilir. Çocukalrın geleneksel koruyucuları, hamile kadınlar için “ kaçış veya kaçış” tepkisi güvenli olamayabilir ve kadınların, olması yakın tehlikelere karşı çocukları için koruyucu kalkan olmalarını engeller. Kadınlar onlara ilişki kurmasına ve grubun güvenlik avantajlarını alarak onlara yararlı olan birlikler oluşmasına izin veren farklı bir tepki geliştirdiler. Kadınların sakin tepkileri, uyuşturucu, alkol bağımlılığı ve yüksek tansiyon gibi stres ile ilgili rahatsızlıklara erkeklerden daha az kadının yakalanmasının nedenini açıklamaya yardımcı olabilir. Stresli durumlarda sakinliği koru yayarak, kadınlar vücutlarının daha sağlıklı kalmasını sağlarlar ve Taylor ortalama kadınların erkeklerden daha uzun yaşamasının da nedeninin ‘ eğilimli ve dostça’ tepkiler olabileceğini söyler.


    Stres Aksiyon Planınızı Durdurun

    Stres baş ağrısından kalp krizine kadar bir hastalığa yol açan potansiyel bir sağlık riskidir. Aslında doktora giden kişilerin %75’i veya %90’sını stres ile ilgili şikâyetlere sahipler. Gerilimizi ortadan kaldırmak, daha mutlu ve daha iyi yaşamak için bu 3 Stres Aksiyon Planınızı Durdurun adımını kullanın.

    • Stres semptomlarınızı belirleyin
    • Bu ikaz işaretlerine sahipseniz; stres olumsuz olarak sizin hayatınızı etkiliyor olabilir.
    • Bitip Tükeniyor Musunuz?
    • Bu hareketli yaşamın nasıl sizin için güzel bir hala dönüştürüleceğini bulmak için bu sınavı olun.
    • Stresin sizi nasıl etkilediğini anlayın.
    • En stresli durumun ne olduğunu ve vücudunuzu nasıl etkilediğini araştırın.
    • Stresi azaltın:
    • Stres azalma esaslarını öğrenin.
    • Günlük tutma ve düzenli olarak egzersiz yapma stres azaltmanın en iyi yollarıdır.
    • Stres azaltan beslenme:
    • İyi bir öğün sakin kalmanıza ve beklenmedik stres ile mücadele etmede daha hazırlıklı olmanıza yardımcı olabilir.
    • Yoga ile Huzur Bulun
    • Nerede olduğunuz hiç önemli değil bu 10 yoga pozisyonu rutini rahatlamanızı sağlayacaktır.
    • Tai Chi’yi Deneyin
    • Bu eski savaş sanatını uygulama, stresinizi uzaklaştırmak için sadece ihtiyacınız olan şey olabilir.

    İyileştirici Eller ile Rahatlayın
    Masaj sadece stresi yatıştırmaz aynı zamanda da kaslarınızın çevik olmasını sağlar. Doğru masaj çeşidini ve doğru terapisti nasıl seçeceğinize dikkat edin. Başarılı bir şekilde stresleriyle baş eden kişilerle konuşun. Strese naden olan şeyleri konuşun ve onlardan kurtulmak için tavsiyeler alın.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler