KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Patronunuz Nasıl Biri?

    Monster'dan patronunuzu tanımak ve ona kendinizi sevdirmek için ipuçları..

    Maaş ödemeleri, termin tarihleri ve ekstra mesailer derken patronlarınız ofiste kaçamayacağınız şeylerden biri. Bu değişik karakterleri nasıl tanıyabilir ve onlarla nasıl başa çıkabilirsiniz? Bu karmaşık dünyaya tek başınıza dalmayın, işte online kariyer devi Monster’dan patronunuzu tanımak ve ona kendinizi sevdirmek için ipuçları..
    Robot

    Belirgin özellikleri: Aile fotoğrafları olmayan, boş bir masaya sahip.

    Ne yaparlar: İş iş iş, her zaman iş: İşte bu “Robot” tipi patron. Biz onun insan olmadığını söylemiyoruz ama zaman zaman da bundan şüphe etmiyor değiliz. Eğlence, duygu ve ciddiyetsizliğin adeta yeminli düşmanı olan “Robot”, her koşulda sizin sadece iş yapmanızı tercih eder. Sizi en iyiyi yapmak yönünde motive eden bir patrona sahip olmak iyi olsa da arada sırada onunla duygusal bir bağ kurmak da hoş olmaz mıydı?
    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Kulağınıza çok eğlenceli gelmeyecek, ama muhtemelen duygularınızı kendinize saklamanız ve Robot’un programına boyun eğeceksiniz. Bu işin iyi yanı, bu patron tipi size disiplin ve verimlilik öğretecektir. İş arkadaşlarınızla ittifak yapmaya çalışın. Muhtemelen onlar da en az sizin kadar durumdan rahatsızdır. Esprilerinizi içinizde yapın ve dostane havadan sudan konuşmalarla gününüzü biraz aydınlatın
    *****

    Çıtkırıldım

    Belirgin özellikleri: İkinci şanslar

    Ne yaparlar: Bu patron tipleri çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırdığını düşünürler, ancak nezaketli ve tatlı dilli yönetici yaklaşımları uzun vadede çalışanların başarıya ulaşmalarını zorlaştırır, işyerinde tembellerin barınmasını kolaştırır. Patron olmak bazen zor kararlar yapmayı gerektirir, özellikle çalışanlar konusunda; ancak bu patron tipi bazen bunun farkına varmaz.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Yapabileceğiniz en kötü şey onun duygularını incitmek. Nadir de olsa, en sert tepkilerini verdiklerinde onlara büyük saygı ve itaat gösterin. Kötü polis olmanın dünyanın en kötü işi olmadığını görmeleri biraz uzun süreli bir destek gerektirebilir.


    Weasel

    Belirgin özellikleri: Boş vaatler.

    Ne yaparlar: Birşeye söz verirler ama başka bir şey sunarlar. “Weasel” size istediğinizi yaptırmak için her ama her şeyi söyleyebilir. Zam? Terfi? İzin? Ancak üzerinize ekstra iş veya kabus bir yeni proje alırsanız hayalini kurduğunuz şeyi eninde sonunda elde edersiniz ya da edeceğinizi söyler. Bizim önerimiz, bu isteğinizi yerine getirmesi için nefesinizi tutup beklemeyin. Neden yapsın ki? Ekstra işi zaten bedavaya yapıyorsunuz.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Tüm sıkıcı işleri tamamlamak, sizi onla çok iyi bir mesafeye getirecektir, ama onun hiçbir sözüne güvenmemeyi hep hatırlayın. Ya da sözlerini yazılı olarak almaya çalışın ya da onun raporladığı üst yönetimle durumu ikinci kez kontrol edin. Herşeyin yazılı olması, olası yalanlar ve yerine getirilmeyen vaatler durumunda müdafanız için iyi olacaktır. Belki o zaman gerçekten istediğiniz terfiyi alabilirsiniz!
    ***** Gizemli

    Belirgin özellikleri: Kapalı kapılar, “ofis dışındayım” mesajları.

    Ne yaparlar: Kimbilir? Gizemli patron tipi, kaçamak, inkar, bahane konusunda adeta bir uzmandır. Ya iş seyahatindedir, ya kapalı kapılar ardında bir toplantıda ya da benzer birşeydedir. Yaptığı her ne ise, siz işinizi halletmek için herhangi bir yönlendirmeden yoksun kendi araçlarınızla tek başınıza kalırsınız. Ne yazık ki işler yolunda gitmezse kancanın ucunda yine siz olursunuz.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Sabırlı olun ve ona istediği alanı verin. Eğer sabırlı olmayı becerebilirseniz, adeta ormandaki utangaç hayvanları inceleyen sebatkar ve gayretli bir biyolog gibi onun alışkanlıklarını öğrenmek ve anlamak adına yol katedebilirsiniz.


    Yılan
    Belirgin özellikleri: Rüşvet amaçlı iltifatlar, sahte gülüşler.

    Ne yaparlar: Bu patron tipi sanki her gün yatağın ters tarafından kalkar. Kişisel konularda rahatsız edici yorumlardan (“Hamile misin? Sanki kilo alıyor gibisin”) işteki çabalarınız konusunda cesaretinizi kıracak sözlere kadar (“Anca Excel öğreniyorsun demek, ha?”), bu patron tipinin size kendinizi kötü hissettirmekte gerçek bir yeteneği vardır. Deriniz ne kadar ince olursa olsun, onun içinize girmesine engel olmanız zordur.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Bu patron tipinin bir çalışanını sevebileceğinden emin değiliz, bu yüzden yapabileceğiniz en işi şey ona belirli bir mesafede durmak olacaktır. Duygularınızı kendinize saklayın ve onunla hayatınız hakkında minimum seviyede bilgi paylaşmaya özen gösterin.Patronunuz hassas ve duygusal noktanızın ne olduğunu bilmezse size zarar veremez.

    Kanka

    Belirgin özellikleri: Beyzbol şapkası, futbol, alışveriş sohbetleri ve “high-five”’lar (çak dostum)

    Ne yaparlar: Bu patron tipi sadece patronunuz değil, arkadaşınız olmak ister. Sizin zaten arkadaşlarınız var ve onuna takılmak istemiyorsanız yazık. Daha çok ceza gibi gelen “happy hour”’lar ve gülmek durumunda kaldığınız komik olmayan espriler bol bol hayatınızda olacaktır. Ayrıca bu tarz patronların elemanlarıyla sorgulanacak ilişkilere girmesi de olasıdır. Buna izleyici olmak sizin için rahatsız edici olabilir.
    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Daha komik olan esprilerine gülün, ancak her bir esprisine gülmemeye de özen gösterin. Çünkü aksi takdirde yalaka olur ve kendi itibarınızı zedelersiniz. Yapabildiğiniz ölçüde tüm davetlerine hayır diyin, ve onunla ilişkinizi profesyonel düzeyde tutmaya çalışın. Bu uzun vadede saygısını kazanmanıza yardımcı olacaktır. Kendinizi terbiyeli, edepli ve sağduyulu bir kalkanla koruyun.


    Mucize

    Belirgin özellikleri: Sizinkine benzeyen bir ofis, cesaretlendirici e-mailler.

    Ne yaparlar: Eğlenceli, destekleyici, kapasiteli ve ilham verici olan bu“Mucize” tipi patron, bir çalışanın gerçekleşen rüyasıdır. Söylediğini yapar, her zaman işini takip eder, en zor günü adeta bir eğlenceye döüştürür ve en iyiyi yapmanız yönünde sizi iter.Mucize bir patronla çalıştığınızı günün sonunda yüzünüzdeki gülümsemeden, veya haftasonunda alacagınız ikramiyeden anlarsınız. Bununla fazla övünmemeye çalışın!

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Tüm enerjinizle çalışın ve şanslı yıldızlarınıza teşekkür edin. Mucize insanın başına her zaman gelmez. Bu fırsatı ne kadar ileri gidebileceğinizi görmek için iyi kullanın ve yolun sonunda ondan bir referans mektubu almayı unutmayın!

    Canavar

    Belirgin özellikleri: Havada uçuşan kahve kupaları, kısıtlayıcı kurallar.

    Ne yaparlar: Burada soru daha çok “ ne yapmazlar” olmalıdır.”Canavar” adeta hayatınızı cehenneme çevirmek için yaşar ve bunda da çok başarılıdır. Müşterilerin önünde size bağırmaktan tutun suç sayılabilecek tacize kadar her şeyi yapabilir. O her zaman merhametsiz, insani terbiyeden uzak ve utanmaz olduğunu kanıtlayacaktır. Olabilecek en kötü patron tipidir ve onunla baş etmek zorunda olan herkes adına üzgünüz.
    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Ne yazık ki, bu patron modeliyle yapmanız gereken ondan kaçmak. Böyle biriyle çalışırken herangi bir gelişme kaydetmeniz imkansız.


    Sayısal deha

    Belirgin özellikleri: İleri düzey Excel becerileri, hesap makineli saat.

    Ne yaparlar: Bu patron tipinin en iyi becerisi her şeyi ölçülebilir istatistiklere dökmek, hatta çalışanlarını bile! Bu patron modeli yalnızca matematik okuyabilir, ve ne kadar sıkı çalışıyorsanız çalışın eğer performansınız kağıt üzerinde düşüş gösteriyorsa size bir konuşma çeker.Bazen onun için sadece bir rakamdan ibaret olduğunuzu düşünüyorsanız, evet öylesiniz diyebiliriz.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Ona anlayabileceği bir şey verin: Rakamlar. Başarılarınızı ve başarısızlıklarınızı tüm detaylarıyla beraber izleyin. Kağıt üzerinde topladığınız veriler sıkı çalışmanızı kanıtlayabilir. Kimbilir belki onun bu yaklaşımı size bir şeyler öğretebilir!

    Yenilikçi

    Belirgin özellikleri: Beyin fırtınası seansları, pahalı oyuncaklar, Entrepreneur gibi dergilere abonelik.

    Ne yaparlar: Bu patron tipinin kafası büyük fikirlerle doludur, ve bunları hayalden ibaret tutmaz, gerçeğe dönüştürmeye çalışır. Bu iş için çok iyi olsa da sizin için kötü olabilir, çünkü onun hayallerini gerçeğe dönüştürmesi gereken siz olursunuz. Bu da ofis dışında hayatınızın olmaması anlamına gelir. Bu tarz patronlar son derece ilham verici ve karizmatik olablirler ve yaptıkları işi gerçekten son derece önemserler. Ancak bazen bu patronun tek önemsediği şey iş gibi görünebilir. Umarız siz de onun kadar işinizi önemsiyorsunuzdur!

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Sıkı çalışın ve sorumluluk duygunuzu gösterin. Ama iş dışında kendi benlik duygunuzu koruyun. Patronunuza iş dışında bir dünyanın da olduğunu hatırlatın: Ona haftasonunu, varsa çocuklarını, iş dışındaki hobilerini sorun. Havadan sudan sohbetinizi yaptıktan sonra kendinizi işinize verin, bu patron tipi çalışmanıza ve iş-hayat denge ihtiyacınıza saygı gösterecektir.


    Gözü yüksekte

    Belirgin özellikleri: CEO’nun dolabı, arabası ve saç kesimi.

    Ne yaparlar: Bu tarz patronlar ayrıcalık ve etki kazanmak isterler. Her zaman kendi terfisinin peşindedir. Bunu başardığı zaman size de bir pozisyon yaratacak mı, yoksa sizi sadece basamak olarak mı kullandı sorusunun cevabını sadece o bilir. Muhtemelen bunu geç öğrenirsiniz.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Patronunuzu iyi göstermek için gücünüz dahilinde olan her şeyi yapın, böylece siz de kendi istediğiniz terfiye bir adım yaklaşırsınız. Onun arkasını kollayın ve üst yönetimden kulağınıza gelen her türlü bilgiyi onunla paylaşın. Böylece onun saygısını ve bağlılığını kazanırsınız.

    Patronluk taslayan

    Belirgin özellikleri: Korkunç bilgisayar becerileri, hukuk veya tıp alanında diploma

    Ne yaparlar: Bu patron tipi size bilgisayarı nasıl kapatacağınızı, veya yazıcıdaki toneri nasıl değiştireceğinizi öğretmeye kalkar. O her sabah varlığıyla sizi onurlandırmak için ne kadar zaman ve emek harcadığını bilmenizi sağlar. Sizi çoğunlukla kendi yöntemlerinizle bırakır ama fırsat bulduğu zaman en basit ve sıradan işinizi bile mikro düzeyde kontrol etmeye çalışır.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Gözünüzü toptan hiçbir zaman ayırmayın. Eğer sizi aptal gibi gösterdiğini hissediyorsanız onun sözünü şöyle söylerek kesebilirsiniz:” Ben bunun nasıl yapılabileceğini zaten biliyorum, ama sizin şu şu konuda ne düşündüğünüzü merak ediyorum” . Eğer bu tavrı devam ediyorsa ve artık kabalık seviyesine geliyorsa ona durmasını söyleyebilirsiniz. O sizin onun altında olduğunuza inanıyor ve siz öyle olmadığınızı gösterdiğinizde onun saygısını kazanırsınız.


    Aşırı titiz
    Belirgin özellikleri: Detaya büyük önem, kırmızı kalemler ve bol bol boş zaman.

    Ne yaparlar: Bu patron tipi her an her saniye yaptığınız işi kontrol eder. Ofis malzemeleri için size verilen şirket parasını idareli mi kullandınız? Bu yeterli olmaz. Önemli bir sunumda çok sıkı mı çalıştınız? 10.sayfada bir noktalama hatası yapmışsınız. Yaptığınız hiçbirşey onun için yeterli olmayacaktır. Bu da kendinize olan inancınızı kırabilir. Zamanınızın büyük bir kısmını yenilik ve yaratıcılıkla değil, kendinizi 2.kez kontrol ederek geçirirsiniz.

    Kendinizi nasıl sevdirirsiniz: Bu patron modelinin tüm motivasyonunuzu emmesine izin vermektense, kendi standartlarınızda çalışmayı öğrenmelisiniz. Ofiste size rehberlik edecek başka birini bulmaya çalışın, çünkü bu patron modelinin hatalarınızı gözünüze sokmaktan başka bir koçluk yapması mümkün olmayacaktır. Yapabileceğiniz bir başka şey de her zaman ondan bir adım ileride durmak, yaptığınız her şeyi detaylandırmak ve böylece onun kaçınılmaz soru bombardımanına hazırlıklı olmak.

    SİZE EN UYGUN KARİYERİ BULMAK İÇİN TIKLAYIN!

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler