KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Beyin Çalıştırma Metodları

    Memory Power kitabının yazan Scott Hagwood'dan beyin çalıştırma metodları..

    Memory Power kitabının yazan Scott Hagwood'a göre hafızanın ne kadar kuvvetli olduğu önemli değil. En iyi uzmanlar bile aceleyle verilen bilgiyi ezberlemekte zorlanabilir.

    İsimleri hatırlama
    Bilgi akışını kontrol edebilirsin. Mesela müstakbel kayınvaliden seni geniş bir grupla tanıştırıyor. Üçüncü kişide bir ara verip, ismini, kılık kıyafetini ya da görüntüsünü sana daha iyi hatırlatacak bir şeyler düşün. O arada daha evvel tanışmış olduğun iki kişinin isimlerini anımsamaya çalış. Bunu tanıştığın her üç kişilik grupla uygula.

    Uzun listeleri hatırlama
    Elinde alışveriş listesi olmadan bakkala gidersen alacaklarının bir kısmını unutabilirsin. Karşında birçok seçenek olunca, kafanda yaptığın listeler darmadağın olabilir. Ne yapmalısınız? Her seçeneği gözünün önünde canlandırmalısın. Nöro-psikolog Shane Bush, hayalindeki görüntü ne kadar enteresan olursa, hatırlamanın da o kadar basit olacağını söylüyor. Burhan Altıntop'u bir elinde süt şişesi, diğerinde bir somun ekmek tutarken hayal edelim, beyaz üstüne kırmızı puantiyeli bir boxer giymiş olsun. Etkili oluyor mu?


    beyni çalıştırma methodlarıSevgilin ne sever?
    Annesinin ismi ya da favori futbol takımı gibi detayları hatırlaman onu etkileyecektir. Ne var ki kafan iyiyse bütün o bilgi kırıntılarını aklında tutmakta zorlanabilirsin. "Oda tekniği" denilen metod ile hatırlamayı kolaylaştırabilirsin. Sana yabancı gelmeyen bir oda, bölge ya da köse seç. Sana hayat hikayesini anlatırken, onu odanın farklı köşelerinde hayal et.

    Numaraları mı karıştırıyorsun?
    Beynin sorunsuzca hatırlayabileceği birkaç telefon numarası olabilir. Johns Hopkins Üniversitesi'nden Profesör George W. Rebok, 'numaralarını hatırlamak için onları bölümlere ayır' diyor. Birbirini izleyen numara zincirlerini bölümlere ayır ve onları hatırlamanı sağlayacak şekilde kategorize etmeyi dene. (Telefon numaraları zaten gruplara ayrılmıştır. Sen de onları bir daha gruplandır.) Üç, dört haneli numaraları, doğum gününe yada şanslı numarana bağlamayı dene.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler