KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yıllar Geçse De Evliliği İlk Günkü Gibi Ayakta Tutmanın 10 Altın Kuralı

    “Evlilik aşkı öldürür mü?” sorusu yıllardır tartışılsa da cevabını vermek pek mümkün değil. Evet diyen var hayır diyen de. Peki, yok mu ölmeyen aşkların yaşadığı evlilikler. Var tabii, peki neymiş bu evlilikleri ayakta tutan altın kurallar?

    En önemlisi evlilkte denge

    İyi bir evliliğin ilk altın kuralı birbirinizin eksik yönlerini tamamlamanızdır. Yani eşinizin davranışlarında inat, ani sinirlenme, hemen öfkelenme gibi durumlar varsa sizin bu dengeyi kurarak sakin bir tavırla yaklaşmanız gerekiyor. Yalnız önemli bir not: Bu iyi niyetinizi suistimal ettirmeniz anlamına gelmiyor.

    Ortak ilgi alanları ve hobiler edinin

    Evlilik de içinde barındırdığı aktiviteler ile şekil alan bir kurumdur. Bu noktada eşinizle beraber yapmaktan hoşlanacağınız şeyleri keşfedin. Bu puzzle (yapboz) yapmak olabilir, beraber film izlemek olabilir... Evliliğinizi tekdüzelikten kurtarın.

    Birbirinizle temas halinde olun

    Bir bardak su bile isteyeceğiniz zaman hafifçe koluna dokunarak ya da teşekkür ederken elini tutarak yapın.

    Özel günleri unutmayın

    Affınıza sığınıyoruz ama beyler, bu maddemiz özellikle sizin için! Özel günleri unutmamak çok önemli. Pahalı hediyeler, lüks restoranlar değil kastımız. Küçük bir not bile yeter, unutmayın!

    Her şeyden önce arkadaş olun ve öyle kalın

    İyi bir evlilikte eşlerin birbirlerini arkadaş olarak görmeleri çok önemlidir. Bu dertleşmek, akıl almak, fikir ayrılıklarında tartışarak uzlaşmak konusunda çok önemlidir.

    Kendinize zaman ayırın!

    Bunu muhakkak ama muhakkak yapın. Evlilik her aktiviteyi beraber yapmak değil. Kendi arkadaş grubunuzla sinema geceniz olsun ya da eşinizin her hafta yaptığı halı saha maçlarına itiraz etmeyin. Birbirinizden ayrı geçireceğiniz zamanlarda aklınıza kötü şeyler getirmeyin!

    Hatalarda unutkan olun

    Eşinizin size yaptığı ufak tefek hataları uzatmayın ve unutmayı bilin.

    Sorunların büyümesine izin vermeyin

    Aşamayacağınızı düşündüğünüz sorunlar/kavgalar yaşıyorsanız ayrı ayrı tatile çıkmayı deneyin. Tabii ki bu günümüz şartlarında ve her mevsimde mümkün değil ancak birbirinizden ayrı geçireceğiniz birkaç gün bile çok şeyi düzeltecektir.

    Yatağa asla yalnız girmeyin!

    Özellikle kavgalı ve küs olduğunuzda yataklara ayrı zamanlarda girmeyin. Ayrı yerlerde hiç yatmayın tabii. Sarılmanın birbirinize sağlayacağı güzellikleri keşfedin.

    Ve tabii ki aktif bir cinsel hayat

    Dünya çapında yapılan araştırmalar iyi bir cinsel hayatı olan evliliklerin daha uzun sürdüğünü kanıtladı.

    Vitrin

    Evliliği ayakta tutmanın 10 altın kuralı

    En Çok Aranan Haberler