KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Bugünlerin Rapunzel'iyle Tanışın: 2 Buçuk Metrelik Saçlarıyla Alia Nasroya!

    Peri masallarına hayranlığın da böylesini görmemiştik...

    Üstelik pek bir kahraman da sayılmaz bu masal kahramanı...

    Tabii Rapunzel'i ilk defa 2010'da, Disney filmi Tangled'da (Karmakarışık) görmüş biri bu hanımefendiye hayran olabilir. Çünkü Disney'in Rapunzel yorumu orjinalinden tabii ki daha eğlenceli, daha zeki, daha güçlü, daha espritüel...

    Ancak 2010'dan önceki tüm çizgi filmler üzücü, ki zaten masalın kendisi korkunç: Fakir bir aile, yeni doğan bebeğini kendi elleriyle cadıya teslim eden bir baba, acılar ve yalnızlık içinde büyümüş bir genç kız! Pek de hayran olunacak bir materyal yok sanki?

    Bu yüzden, ne bilelim... 1990'da doğan, saçlarını 97'de uzatmaya başlayan bir genç kadının hayatını bu hayranlığa adaması, biraz 'şey' sanki?

    Tabii Riga'da yaşayan 27 yaşındaki güzel model Alia Nasroya, hayatının son 20 yılını saçlarını uzatarak geçirmiş. Banyo yaptığı günlerin 1 bütün saatini saçlarını taramaya, günün geri kalanınıysa saçlarını kurutmaya harcıyor Letonyalı model. Biz de bu azim, bu emek karşısında yukarıdaki tüm sorgulamalarımızı bir kenara bırakıyor, kendisini takdir ediyoruz :)

    Eşi saçlarının en büyük destekçisi.

    Riga'da yaşayan modelin saçları kamera karşısında başka bir olay, evde bambaşka bir olay elbette. Alia Nasroya'nın eşinden dinliyoruz: "Saçlara hiçbir şekilde zarar vermemek, dolaşmasına sebep olmamak için çoğunlukla duvara sarılıyorum. Bazen örgülerle konuşuyorum, biraz yana kaymalarını rica ediyorum."

    Yazık adama...

    Bagaj hazırlamak da başka bir emek gerektiriyor tabii!

    Alia Nasroya'nın seyahate çıkmadan önce bagajına attığı şampuan, saç kremi ve benzeri bakım ürünlerinin ağırlığı 10 kilogramı buluyor. Anlaşılan Letonyalı manken uçakla pek seyahat edemiyor...

    2 buçuk metrelik saçlarını boydan boya izlediğimiz şu selfie'ye bakarak konuşuyoruz; iddialı Letonyalının saçları kendi boyundan 70-80 santimetre daha uzun!

    Resme bakarak, 1.70 cm civarında olduğunu tahmin ediyoruz güzel modelin...

    Hayatını modellik yaparak geçiren Alia Nasroya, kazancının önemli bir bölümünü saçlarının bakımına harcadığını ifade ediyor. Tabii biz ev halleriyle ilgili eğlenceli açıklamalar yapan, duvarlara sarılan eşinin bu konudaki görüşlerini de merak ediyoruz.

    Fakat bunca emeğe, geçen 20 yıla rağmen;

    Henüz 5.627 metrelik saçlarıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Xie Qiuping'in yanına bile yaklaşabilmiş sayılmaz :)

    Yine de çaba takdire şayan, ileride Guinness rekorunun el değiştirmesi muhtemel!

    Rapunzel hanımefendiye modellik kariyerinde, saç bakımında ve Guinness yollarında başarılar diliyoruz!


    Kaynaklar: Huffingtonpost.com, Wikipedia.org & Guinnessworldrecords.com

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler