KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Arkadaşlarınızın öğrenmek için sıraya gireceği 16 güzellik hilesi

    İş makyaja ve güzelliğe gelince her şeyi kolaylaştırmak için yapılabileceklerin sınırı yok. Bu basit numaralarla arkadaş ortamlarındaki namınız alıp yürüyecek.

    Saç spreyi kirpiklerinizi şekillendirebilir

    Kirpiklerinizi istediğiniz şekilde tutmak için jel kullanma fikri hoşunuza gitmiyorsa, bir de saç spreyini deneyin. Eski maskara fırçalarınızdan birisini yıkayın ve saç spreyini bu fırçanın üstüne sıkıp, normal maskara gibi uygulayın. Kirpiklerinizin istediğiniz şekilde durduğunu göreceksiniz. Ancak dikkat! Saç spreyini doğrudan kirpiklerinize sıkmayın.

    Tırnaklarınızı beyazlatın

    Ojenin tırnaklarınızda yaptığı renk tahribatına karşı bir çözüm arıyorsanız bu yöntem tam size göre. Bir miktar pamuğu limon suyuyla ıslatıp tırnağınızın etrafına sarın ve alüminyum folyo kullanarak pamuğu tırnağınıza sabitleyin. Limon suyunda ıslattığınız pamuğun tırnaklarınızda 10-15 dakika kalmasına izin verin ve daha sonra normal suyla tırnaklarınızı yıkayın. Bu işlemi her tırnağınızın için yapabilirsiniz.

    Ya son kullanma tarihi geçtiyse?

    Artık bu sorunun cevabını kafanızı o kadar da kurcalamayacak. Kozmetik ürünlerinin arkasında, paketin açılmasından itibaren ne kadar süre içinde kullanılması gerektiğini gösteren işareti hepiniz bilirsiniz. Paketi açma tarihini ambalajın üstüne not almak, ürününün hala kullanılıp kullanılamayacağı konusunda sizi bilgilendirecektir.

    Kırılan tırnağa acil müdahale!

    Bu işlem için gereken tek şey herhangi bir poşet çay torbası. Poşet çayın için boşaltın ve elinizde kalan torbadan tırnağınızın şekline göre bir parça kesin. Kestiğiniz parçayı kırılan bölgeye yerleştirip üstünden bir kat ojeyle geçin. Oje kuruduktan sonra kimse tırnağınızın kırıldığını anlamayacak.

    Kurumuş maskaraları hayata döndürün

    Kuruyan maskaraları tekrar hayata döndürmek için göz damlası veya lens temizleme suyu kullanabilirsiniz. Maskara şişesinin içine göz damlasından veya kontak lens temizleme suyundan birkaç damla damlatın ve şişeyi kapatıp, hızlıca çalkalayın. Maskaranızı yeni gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

    Saç düzleştiricileriniz pırıl pırıl olacak

    Saç düzleştiricinizi temizlemek aldığınız verimi büyük oranda arttırır. Karbonatı ve hidrojen peroksidi karıştırıp, yumuşak bir bezle temizlemek istediğiniz alanı silin. Daha sonra, tamamen kuru ve yumuşak bir bezle tekrar silin. Saç düzleştiricinizi hiç kullanılmamış gibi temizlemek işte bu kadar kolay.

    Rujunuzun gereğinden fazla parlamasını önleyin

    Rujunuzu çok seviyor ama fazla parladığını düşünüyorsanız, bunu önlemek için allıktan faydalanabilirsiniz. Rujunuzu sürdükten sonra parmağınıza biraz allık sürüp, rujunuzun üstünde hafifçe gezdirin. Seçtiğiniz allığın ve rujun renginin uyumlu olması dikkat etmeniz gereken tek nokta.

    Mükemmel şekilde oje sürmek o kadar da zor değil

    Tırnaklarınıza oje sürmeden önce, tırnaklarınızın etrafındaki deriye bir miktar dudak balzamı veya vazelin sürün. Bu sayede, tırnaklarınızın kenarından deriye taşırdığınız oje kolayca çıkacaktır.

    Değerli makyaj ürünlerinizi koruyun

    Farlarınızın, allıklarınızın ve pudralarınızın yolculuk esnasında çatlamasını elbette ki istemezsiniz. Bunu önlemek için, kozmetik ürünüyle kapağının arasına bir parça pamuk koymak yeterli. Pamuk, sarsıntıların şiddetini emecek ve malzemelerinizin tek parça kalmasını sağlayacak.

    Makyaj fırçalarını temizlemek artık işkence olmayacak

    Sadece bu işlem için kullanacağınız, tercihen sert plastikten bir tabak edinmeniz faydalı olacak. Elinize bir güçlü bir tutkal alıp, plastik tabağın yüzeyine girintili çıkıntılı çeşitli şekiller çizin. Bu şekiller, fırçanın kıllarının temizlenmesi için önemli. Tutkalın tamamen kuruduktan sonra bir miktar şampuan ve suyu tabakta karıştırıp köpürtün. Artık fırçalarınızı tutkalla oluşturduğunuz şekillere sürterek bu suyun içinde temizleyebilirsiniz. Her şey bittikten sonra, fırçalarınızı son bir kez sade suyla durulamayı unutmayın.

    Kuruyan göz kalemini tek bir hareketle geri kazanın

    Eğer göz kaleminiz en lazım olduğu anda kuruduysa endişelenmeyin. Fırçalı kalemin ucunu çıkartıp, ters olarak takın. Yeni taktığınız ucu, tıpkı eski uç gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Tıraş köpüğü yerine bebek yağı!

    Tıraş köpüğü bacaklarınızda jilet yanıklarına ve kesilme izlerine sebep oluyor, aynı zamanda tıraştan sonra oluşan kızarıklık sizi rahatsız ediyorsa çözümü burada. Bacaklarınızı ıslattıktan sonra tıraş köpüğü yerine bol miktarda bebek yağı kullanarak tıraş etmek, tıraştan sonra oluşan şikayetlerinizi azaltacaktır. Ayrıca bebek yağı, tıraş köpüğüne oranla cildinizi daha fazla nemlendirecek.

    Kuru ve çatlak topuklarla vedalaşın

    Yazın gelmesiyle birlikte sandalet ve açık ayakkabı aşkınız tekrar canlandıysa, kurumuş ve çatlamış topuklarınızın buna engel olmasına izin vermeyin. Ayaklarınızı 2 bardak ılık su, 1 bardak sirke ve 1 bardak gargara suyuyla yapacağınız karışımın içinde 15 dakika bekletin ve sonra durulayın. Çatlamış ve kuru deriler kendiliğinden soyulmasa bile bu işlemden sonra onlardan kurtulmak daha da kolay olacak.

    Saçlarınızdaki statik elektrik can sıkıcı mı?

    Statik elektrik yüzünden dikleşen saçların yükünü boşaltmak ve onları istediğiniz gibi düz şekilde tutmak sandığınızdan daha kolay. Bu iş için ihtiyacınız olan tek şey çamaşırlar için kullanılan kurutma kağıdı. Kurutma kağıdını saçınıza boydan boya sürerek, saçlarınızın dikleşmesine neden olan statik elektrikten kurtulabilirsiniz.

    Fazla kaçırdığınız ruju dişlerinizden uzak tutun

    Rujunuzu her zamanki gibi sürdükten sonra işaret parmağınızı tam dudaklarınızın ortasından ağzınıza sokup hafifçe emin. Bu sayede parmağınızda toplanan fazla rujun dişlerinize bulaşma ihtimali ortadan kalkacak.

    Kaynak

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler