KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Tepeden Tırnağa Yenilenme Zamanı: Tuz İçeren Ev Yapımı Olağanüstü Etkili Karışımlar

    Tuzsuz beslenme alışkanlığı birçok hastalığı önlüyor, gün içinde az miktarda tuz tüketmek vücut için yeterli. Peki ya cildiniz? Cildinizde harikalar yaratacak tuz maskelerini detaylı inceleyelim.

    1. Dengeleyici yüz maskesi

    Eğer cildinizde dengesizlik hissediyor, donukluk ve kuruluktan şikayetçiyseniz işte size harika bir çözüm. Ballı-tuzlu maske yüzünüzde harikalar yaratacak. 2 çay kaşığı ince öğütülmüş deniz tuzu ve 4 çay kaşığı balı macun kıvamına ulaşıncaya kadar karıştırıyorsunuz. Göz çevreniz hariç maskeyi yüzünüze uygulayın, 10-15 dakika bekletin. Yıkamadan önce ılık bir havlu ile yüzünüze hafifçe bastırın. Parmak uçlarınızla dairesel hareketler yaparak, iyice durulayın. Sonrasında isterseniz nemlendirici, isterseniz tonik kullanabilirsiniz ama bizde bu hali de yeterli.

    2. Derinlemesine gözenek temizleyici maske

    Eğer yüzünüzde gözenek ve siyah nokta problemi varsa bu maske sizin için yaratılmış, hem de yapması çok kolay. İlk ihtiyacınız aktarlardan veya kozmetik marketlerden bulabileceğiniz deniz tuzu. Küçük bir sprey şişesine ılık su ve 4 tatlı kaşığı deniz tuzu koyun. Tuz eriyinceye kadar karıştırın ve temiz cildinize, gözlerinizi koruyarak günde iki kez uygulayın.

    3. Kuruluğa ve pul pul dökülmelere karşı peeling

    Tuzun kıtır kıtır yapısı, cilt için peeling görevi de görüyor. Tuz kullanılan maskeler, ölü cildin uzaklaştırılmasına ve cildin yumuşamasına yardımcı olur. Çeyrek fincan tuz, yarım fincan zeytinyağı ve kokusunu sevdiğiniz herhangi bir yağdan on damla, bu karışıma karıştırın. Bir bez, sünger veya avuç içi ile duşta nazikçe dairesel hareketlerle cildinizi ovmanız yeterli. Ölü derinizi bir güzel temizleyip üstüne yumuşacık bir his de verecek.

    4. Gençleştirici ve yumuşatıcı peeling

    Lavantanın ve aloe veranın tazeliğini, bahar hissini cildinize adeta yedireceksiniz. Daha genç, diri ve taze bir cilt için bir duş peelingi hazırlayabilirsiniz. Yarım bardak tuz, çeyrek fincan saf aloe vera suyu ya da yağı, çeyrek bardak zeytinyağı, bir çorba kaşığı lavanta çiçeği ve 10 damla lavanta yağını karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı bez, sünger veya avuç içi ile duşta nazikçe dairesel hareketlerle uygulayın. Düzenli kullanım sonrasında ipek gibi yumuşak ve genç bir vücuda sahip olabilirsiniz.

    5. Kepeğe ve yağlanmaya karşı tuz masajı

    Nefes alan ve sağlıklı bir kafa derisi için tuz, kan dolaşımını uyarır ve kepeğe karşı kalkan oluşturur. Aynı zamanda aşırı yağlanmaya da engel olur. Saçınıza haftada bir kez 2 çay kaşığı tuz ile masaj yapmak, çabuk yağlanan saçlarınız için alternatif bir tedavi olabilir. Islak parmaklarınızla, 10-15 dakika süren bir masajla tuzu kafa derinize yedirin. Saçlarınızı her zaman kullandığınız ürünle yıkayıp, durulayın. Birkaç tekrardan sonra sonucu hızla fark edeceksiniz.

    6. Diş beyazlatıcı

    Uzun süre kullanımını tavsiye etmiyoruz ama kısa süreli şok tedaviler için ideal. Tuz ve kabartma tozu, dişteki lekeleri giderir ve dişleri parlatır. Yumuşak bir aşındırıcıdır. Ayrıca, deniz tuzu diş ve diş etleri için bir doğal bir florür kaynağıdır. Yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat çeyrek çay bardağı suyu, macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Diş fırçasına bu karışımdan koyun ve dişlerinizi fırçalayın. Haftada 1-2'den fazla tekrarlamayın.

    7. Tırnak parlatma tedavisi

    Yine ana maddemiz doğal deniz tuzu. Tırnak etlerini ve cildi yumuşatır ve tırnakları güçlendirir. Kabartma tozu ve limon ise, tırnakta oluşan sararma ve lekeleri azaltmaya yardımcı olur. Küçük bir kase içerisinde bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kabartma tozu, bir çay kaşığı limon suyu ve yarım bardak sıcak suyu karıştırın. Tırnaklarınızı 10 dakika boyunca bu suda bekletin ve nazikçe fırçalayın. Ellerinizi yıkayıp, nemlendirerek bakımınızı tamamlayın. Parıl parıl tırnaklara artık istediğiniz renk oje sürebilirsiniz.

    Not: Devam eden bir rahatsızlığınız veya alerjiniz varsa cilt bakım reçetelerini uygulamadan önce oluşabilecek yan etkileri önlemek amacıyla, mutlaka doktorunuza danışmayı unutmayın.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler