KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yoga ve Cinsellik

    Whitwell, yoga egzersizlerinin, cinselliği ve aşkın bir araya gelmesini sağladığını söylüyor.

    “Normal olarak, çiftler bir birlerini düşünmezler, acele ederler ve orgazmlığa odaklanırlar; stresi ortadan kaldıran bir mekanizm gibi cinselliği kullanırlar” dedi. Bunların yerine, her iki partnerin günde 20 dakikalık yoga egzersizini uygulasalar cinselliğin çiftler için daha imalı ve aşk dolu olacağını iddia ediyor. “ Daha iyi bir cinsellik yaşamak için başlamalısın çünkü vücudunu hissetmeye başlayacaksın. Cinsellik, yaşam ve hissetme gibi partnerinizin keyif almasını sağlar” dedi. “ Bu, en önemli noktadır. Kendinizi çok daha iyi hissedecek ve panterinizi de kendisini çok iyi hissedecektir. Yoganın gelişmesinin nedeni budur.”

    Yazdığınız “Yoga of Heart” adlı kitabınızda yoga egzersizleri, çiftlerin bir araya gelmesini sağlayabiliyor, daha iyi bir cinsellik sonucu hangisidir ve yoga nasıl işe yarar?

    MW: Pratik egzersizleri --- vücudunuz nefes alsın--- bir sevgilinin yaptığı gibi vücudunuzu enerjileyin. Nefes almak cinsel yapmakla bağlantılıdır ve sizin bütün vücudunuzda hissettiğiniz cinselliği size öğretir. Vücudunuzdaki o sıcaklığı hissedin, nefes ve yaşam, enerji ve katılım ilişkinizi kolaylaştırır. Bedensel aşk, aşksız yaraları iyileştirir.

    **Nefes alma daha fazla yakınlığı nasıl yaratır?

    MW:** Nefes alma, bakım yaptırma, bakım yaptırma eğilimleri ve uysallığın kadınsal yönlerinizi teslim almak için kabiliyetinizi geliştirir. Nefes verme ise gücün erkeksel kabiliyeti teslim alarak esasınızı almaktır. İnhalasyonun enerjik hareketi, yukarıya doğru hareket eder, vücudunuzun ön tarafına doğru aşağıya hareket eder; bunu tüm vücudunuzda hissedersiniz. Nefes almanın aşağıya doğru hareketi, kalbinizde olan nefes vermenin yukarı doğru hareketi ile birleşir. Nefes aldığınızda ve yoga yaptığınızda bu kutuplulukları birleştirerek egzersiz yapın. İçinizdeki bu enerjiyi hareket geçirin ve vücudunuzun daha iyi nefes almasını sağlayın. Hatha ( Sanskrit kelimesinin “ güneş” ve “ay” birleşmesidir ), gücü alır ve aksi olanları yok eder. Vücut dengenize bir zıtlık getirir; aynı zamanda hem harika hem de orta seviyede bir etkiye sahiptir. Kendinizi huzurlu, eksiksiz, sağlam ve özerklik hissedersiniz. Hayatınızda hissettiğiniz her şey, doğa tarafından zaten size sunulmuştur ve onu hissedersiniz. İhtiyacınız olan her şeyin sizlere verildiğini zaten siz de biliyorsunuz.


    Kitabınızda yer alan yaşamın bu kutuplukları hakkında pek çok şeyden söz ettiniz.

    MW: Her birimiz kadın / erkek, yin ( Çin felsefesinde evrenin dişil öğesi) / yang (Çin felsefesinde evrenin erkek öğesi) dır ve her ikisini de ifade etmeyi çok isteriz.aslında her yöntemle bu birleşime karşıyız. Bunun nedeni, evrenin çalışmasıdır. Negatif ve pozitif kutuplar, sol ve sağ, ön ve arka, yukarı ve aşağı, iç ve dış, nefes almak ve nefes vermek, kadın ve erkek hepsi bu hayatın birleşimidir. Bu, evrenin nasıl çalıştığını gösterir. Bu kutupları iştirak etmek, kalbi ortaya çıkarır. Yogasal bilinirlik kalptir beyin değil. Bütün vücudun açılması, kalbin açılması demektir.
    Kitabınızda “ bütün vücut”un aşık olmasından bahsediyorsunuz. Bununla ne demek istediniz?

    MW: Bütün vücudu ele aldığımızda her şey, diğer her şeyle iş birliği yapar. Tipik cinsel ilişkinin aksine genitalliğe bir odaklanmam yok. İlk odaklanmam alanı gibi kalpten başa her şeyi ele alıyoruz. Bütün vücut rahatlıyor. Cinsel ilişkinin keyfi, karşılıklı aşıklar arasındaki arzu, duygu akımı ve enerji dönüşümüdür; arzunun sonu ve tamamlanmışlığı değildir. Fakat bunu, method, teknik veya her hangi bir şeyin hüneri olarak düşünmeyin. Bu, sadece aşktır. İki vücudun bir birine aşık olması ve cinsel ilişkiye girmesidir. Vücutlar, ne yaptıklarını bilirler.

    Yoganın yanında içtenlik yaklaşımının doğmasına ne yardımcı olur?

    MW: Hiçbir şey, içten duyguların yerini almaz ve partnerinize içten bir ilgiyi veremez. İçtenliğin önemli bir kısmı, birlikte zamanı rahatlatmaktır. Bir birinizle buluşun ve aşkı yaşayın. İçtenliğin içerisinde, oyunun her çeşidindir, cinselliğinizi yaşayın. Birlikte ilk gittiğiniz yere gidin ve istediğiniz her şeyi yapın--- ilgi duyduğunuz şeyleri paylaşın--- ve cinselliğinizi yaşayın. Yoga egzersizi gibi keyfinizin doğal disiplinidir fakat dikkate alır. Cinsel ilişkiye girin; dokunulabilinir fiziksel bir bağ kurun. Enerji hareket eder.


    **Çoğu çiftler için cinsel içtenliği başarmak neden zordur?

    MW:** Çoğu çiftin cinsellik duyguları olduğunda cinsel ihtiyaç hakkında kendilerini suçlu ve kötü hissederler. Suçluluk, her bir insanın arzusundan cinselliği hissetmeden uzak olmasıdır! Cinsellik duygusunun iyi, dürüst, doğal, pozitif ve insan aktivitesi olduğunu anlamalı ve öğrenmeliyiz. Cinsellik, insan durumun bir işlevidir. Tecrübe edinin ve cinselliği reddetmeyin. Arzunun olmasına izin verin. Vücudumuzun ne hissettiğine duyarlı olun ve duygu sistemleri gibi vücudumuzla samimi olalım. Özellikle cinsel içtenliği dahil edere—yoga—ilişkinin etrafındaki baskıya son verelim.

    **Bir yoga egzersizine başlamanın en iyi yöntemi nedir?

    MW:** Sizin yoga egzersizi yapmanızı sağlayacak bir antrenör bulun. Yoga, sizin bu egzersize gerçekten uygun olmanızı ister. Yoganın bir çaba olmadığını unutmayın. Yoga, bir saplantı olmamalıdır. Tıpkı bir günlük duş veya sabah kahvaltısı gibi sizin yaşamınızı destekleyen bir doğal ihtiyaçtır. Yoga yapmanın tek nedeni, keyif alamadır; sisteminizin rahatlaması ve enerji ile dolması için tam olarak bir keyiftir.


    **İyi bir öğretmen nasıl bulabilirsiniz?

    MW:** Yoga yapan bir hoca araştırın. Ehli bir hocaya sahip olup olmadıklarından emin olun. Sizle ilgilenecek bir hoca bulun ve hocanın, sizin üzerinizde standardize olmuş egzersiz, felsefe veya bir kültürü keyfi olmasına izin vermeyin. Ayrıca, nefes almanın öneli yerlerini anlayacak bir hoca bulun. Nefes almak için duruşlar yapın ( asanaz ) diğer yöntemleri yapmayın. Vücudunuzun hareketi, nefes alma hareketidir ve nefes alma hareketi ise vücut hareketidir. Nefesin alışmasını sağlayın ve her hareketinizi de kapsasın. Nefes alma ve nefes verme hareketleri doğrudur fakat tüm vücudunuz, omurganızdan genişler ayrıca her nefese katılın.

    Mark Whitwell, T. Krishnamacharya ve oğlu TKV Desikachar’ın öğrenmesine dayanarak bireysellik için gerçek bir yoga egzersizini geliştirmeyle ilgilendiğini söylüyor. Whitwell, Amerika’da yoga öğrendi ve 20 yılı aşkın süredir yurt dışında, TKV Desikachar'ın klasik sınıfı, The Heart of Yoga editörü ve yardımcısıydı. Yoga of Heart kitabının yazarı Whitwell: The Healing Power of Intimate Connection.. daha fazla ilgi için www.YogaofHeart.com’u ziyaret edin.

    **YOGA UYGULAMA VİDEOLARINI, 'SAĞLIK' KATEGORİSİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

    YOGA VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN!**

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler