KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yaşam İle Yoga

    Yaşlanmaya karşı yoga vücudu güçlü ve esnek kılıyor öyleki; lise yıllarınızdan bile daha hızlı bir sporcu olabiliyorsunuz.

    Malchia Olshan, White Plains, N.Y ailesinde büyüdüğünde 1967 yılında ilk yoga dersini aldı ve “ bir şeyler burnumun dikine doğru olarak devam etmemi sağladı” diyor. Yıllardır, yoganın onun için bir “ gizli silah” olduğunu, sıcak bir parıltının “ soğuk bir esintiye” dönüştüğünü, onun vücudunu daha da güçlü ve esnek kıldığını söyler; lise yıllarına göre şuan yaptığından daha hızlı yapmak için yüzmeyi de daha da geliştirdi.

    Fakat yoganın en yararlarından biri, yoga, torunlarımı etkiledi” der, Ojai, Calif’de yaşayan üç çocuk annesi ve 67 yaşında olan büyük annem. “ Torunum Martin, amutumdan oldukça etkilenmişti; bu poziyonu göstermem ve anlatmam için anaokuluna beni davet etti böylelikle arkadaşları da Büyük annesinin neler yaptığını gördü.”

    Olshan, yaşları ilerledikçe onların sağlıklı kalmaları yardımıyla yogaya inanan bir gurup yetişkin insanın çoğalmalrından biridir. 4,000 yıllık disiplinin popülerliği, yaşlanma etkisiyle mücadele etmek için yoga dersi alan daha kıdemli olan Madonna, Raquel Welch and Jerry Seinfeld gibi bu ülkenin ünlülerin etkisiyle hızla büyüdü.


    Vücutlar Yaşlandıkça Kaliforniya’da Ojai Yoga Merkezinde 50’den daha fazla olan insan için sınıflarda ve iş yerlerinde uzmanlaşan yoga eğitmeni Suza Francina, Yaşlanmanın kabul edilen görüşü, sertleşme, rijitlik ve çökmenin işlevidir.” dedi. “ Fakat çoğu Amerikalı, doğru dürüst egzersizleri uygulamıyorlar bu yüzden vücutları erkenden yaşlanmaya başlıyor, güçlülüğünü ve esnekliğini kaybediyor.”

    Suza Francina, Yoga egzersizlerinin, “ vücuttaki her eklemi hareket ettirdiğini ve vücudumuzun her bölgesini güçlendirdiğini ve de dengelediğini,” söyledi. “ Düzenli bir yoga egzersizi, yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan sağlık sorunlarını önler ve iyileştirir.”

    48 yaşında olan Francina, 14 yaşından beri kıdemli olanlarla birlikte çalışmaktadırlar. Ayak işleri, yemek pişirme gibi işlerle iş hayatınaydım attı. “Bu aynı kişilerle onlar ölünceye kadar 25 yıl boyunca arkadaş oldum ve onlarla ilgilendim” dedi. Tekerlekli sandalyede ve yatalak olan insanlarla sık sık bir gün 24 saatimi harcarım ve böylelikle insanlar artık aktif olmaktan vazgeçtiklerinde neler olacağını direk onlara anlatırım”

    1970’li yılların başında, Francina, 65 yaşında komşusu ve eksantrik olarak adlandırdığı yaşlı birkaç öğretmenle yoga çalışmaya başladı ( içlerinde 84 yaşında bir adam da vardı ). Bu insanların, aynı yaşta olan insanlardan daha güzel vücut pozisyonları olduğunu fark ettim.

    “ Bu karşıtlık, çarpıcı oluyordu. Bu, bizim sandalye üzerinde ve araba kültüründe yaşadığımızı daha iyi anlamamıza yardımcı oldu ve asıl gerçek ise insanlar, bacaklarını kullanmadığının farkında bile olmamasıydı.”

    Öğretmenlerden biri aralarından ayrıldığında Francina, huzur evinde yoga dersi vermeye başladı; seksen ve doksan yaşında olan her öğrencisinin kendilerini daha güçlü ve esnek hissettiklerini keşfetti. “ Bir öğretmen olarak yogaya ve düzenli egzersize yapan bütün yaştaki insanların vücutlarının nasıl da bunlara yanıt verdiğini görmek için sürekli bir açığını buldu.” "The New Yoga for People Over 50." adlı kitabında yer alıyor.

    İlk örnek, Frank White’nın 1988 yılında ilk yoga dersine giderken duruma pozisyonundan dizlerine dokunmak için aşağıya doğru eğilebilmesidir. Günümüzde, 78 yaşındaki aktör, dizlerini bükmeden her iki avuç içini zeminin üzerine yerleştirdi ve Los Angeles’da evinin yakınında yaşayan bütün aynı yaştaki insanlara bir hafta içinde yaklaşık 12 ila 15 yoga dersinde bu pozisyonu öğretti.


    Gidilecek Yeni Bir Yol“Yogaya başlamadan önce kireçlenme yüzünden yataktan oldukça zor kalkıyordum, kalp rahatsızlığımdan ötürü birçok ilaç alıyordum, kan basıncım 210’a 120 oranında yükseliyordu ve kolesterolüm ise 400 oluyordu” diyor White. Ayrıca, günde 4 paket sigara içtiğini ve bir kuartta “içki” içtiğini söylüyor. Alkolik Anonim “ hayatımı kurtardı” diyor “ ve yoga bana yeni bir yol açtı” Bu, “yeni yöntem” sigarayı ve içkiyi bırakma, bir vejetaryen olma gibi günlük yoga pratiklerini içermektedir.

    Şu an, White ilaç almıyor, kan şeker oranı 118’e 76 ve kolesterolu ise 150. “ Halen kireçlenme rahatsızlığım var” ama “ bu, beni eskisi gibi rahatsız etmiyor çünkü yoga vücdumdaki ısıyı dengeledi ve ağrılarımı eritti.”

    “Yogaya egzersizini sürekli yapan kişiler, son on yılın gençleri olan yerleşik kişilerden daha sağlıklı olurlar” der Susan Winter Ward, sürekli yoga yapanlar için yoga eğitimi veren ülkeye yolculuk yapan bir Colorado-based yoga eğitmenidir.

    “ Çünkü yoga yapan bir vücut, fiziksel olarak yoga pozisyonlarına meydan okuyamadığı anlamına gelemez.” dedi Ward. “Yoga for the Young At Heart” kitabı, inziva işitsel ve videoteyp, başlayanlar, bebek boomers ve seniors’ın çark dişleri birbirine geçer.

    “ Her yaşta başlayan kişilere aynı şeyleri öğretirim çünkü yogayı öğrenmek, yaşla birlikte azalır ve yaşadığınız vücutla beraber artar.” Dedi. Ancak, yaşlı insanlar belirli yoga pozisyonlarına engel olan kan basıncı, glaukoma veya osteoporosisgibişartlara muhtemelen sahiptirler. Doktorla birlikte egzersiz planlarını tartışmak için kronik hastalıkları olan her yaştaki yeni öğrencilerini cesaretlendirdi.

    “ Nerede olduğunuza başlamak önemlidir, daha sonra yavaş yavaş ilerleyeceksiniz,” diyor. “ Yapabileceğiniz tek şey oturmak ve nefes almak ki bu, harika bir egzersiz olabilir” der. “ Kollarınızı yavaşça kaldırarak nefesinizi içinize çekin ve kollarınızı yavaşça aşağıya doğru indirirken de nefesinizi verin. Nefesinizle vücudunuzun uyumlu olmasına dikkat edin ve bu, harika bir başlangıçtır.”

    **YOGA UYGULAMA VİDEOLARINI, 'SAĞLIK' KATEGORİSİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

    [YOGA VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN!

    ](http://video.ivillage.mynet.com)**

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler