KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Genel Masaj Teknikleri

    Masaj teknikleri gelişim sebeplerine göre farklılık göstermektedir.

    Temel Teknikler
    Masaj teknikleri gelişim sebeplerine göre farklılık göstermektedir. Diğer bir deyişle, sizin ihtiyaçlarınıza en uygun masaj türünü bulmanız gerekir. Stresinizi azaltmaya mı çalışıyorsunuz? Vücudunuzun herhangi bir bölgesine mi odaklanacaksınız? Geçmişte fiziksel veya duygusal bir travma geçirdiniz mi? Sizin için en uygun masaj türünü seçerken bu faktörlerin hepsini göz önünde bulundurun. Genel amaçlı masaj teknikleri İsveç, Derin Doku ve Rolfing tekniklerini kapsamaktadır.
    Özel Masaj Teknikleri
    Ful masaj rahatlama için çok güzel olsa da vücudunuzun bazı bölgeleri size sorun çıkarabilir. Özel bölgeye yapılan bir masaj o bölgelerde işe yarayacak bazı teknikleri kullanır. Bu masajlar akupunkturu, hidroterapiyi, şiyatsuyu, vatsuyu, refleksolojiyi, enerji terapisini, reikiyi, ve Trageri içerir.

    Derin Doku Masajı

    Kaslar stresle yüklendiği zaman, oksijeni ve gıdayı bloklayarak kas dokularında toksine sebep veren iltihaplanmaya yol açabilir. Derin doku masajı problemin tam özüne iner ve birbirine bağlı kaslar üstünde çalışarak toksinleri gevşetir ve düzenli kan ve oksijen dolaşımını sağlar. Birçok toksin gevşediğinden bu toksinleri vücuttan atmak için derin doku masajından sonra çok miktarda su içmek önemlidir.


    Ne Giymeli?
    Her ne kadar masajda derinin deriye değmesiyle ortaya çıkan ovuşturma en etkili metotsa da elbiseniz üzerinizdeyken de masaj yaptırabilirsiniz. Sizi en rahatlatacak neyse onu yapın çünkü rahatlık en önemli şeydir. Eğer elbisenizi çıkarmaya karar verdiyseniz unutmayın her zaman vücudunuzun bir kısmı örtülü olacaktır. Açık kalacak tek kısım masörün çalıştığı bölge olacaktır. Siz elbiselerinizi çıkarken o da dışarı çıkacaktır (seans başlamadan önce bütün takılarınızı çıkarmayı unutmayın). Sonra da yaptırmak istediğiniz masaj türüne göre masörünüz yüzüstü veya sırtüstü yatmanızı ve üstünüzü temiz bir havlu veya çarşafla örtmenizi sizden isteyecektir.

    Cinsiyet: Seçim Sizin

    Kadın mı Erkek mi?

    Masaja gelince, nasıl rahat hissedeceğinizi kendinize sorun ve seçimlerinizi ona göre yapın. Erkeklerin çoğu kadın bir terapist isterler, muhtemelen bir kadının dokunmasıyla kendilerini rahat hissediyorlar. Öte yandan kadınlar da belki de aynı sebepten dolayı erkek terapistleri tercih ediyorlar, belki de erkeklerin daha güçlü olduğunu düşünüyor olabilirler.

    Ama aslında gücün masajla bir ilgisi yoktur: İyi bir terapist masaj yaparken kaslarını değil vücut ağırlığını kullanandır. Aslında bu seçim sadece sizin kişisel tercihinizdir.


    **Masajın Tedavi Edici Özellikleri

    Tedavi Edici Özellikler**

    Her ne kadar masaj kendinizi rahatlatmanın, şımartmanın en iyi yoluysa da asıl amaç hep bazı fiziksel sorunları tedavi etmek olmuştur. Birçok hastalık ve semptom geçici süreyle de olsa değişik masaj türleriyle en azından yatıştırılabilir.

    Masaj terapisine başlamadan önce, durumunuza uygun olup olmadığını doktorunuza sorun. Masaj çoğunlukla stres, PMS, regl ve menopoz kaynaklı sorunlarda etkilidir.
    Masajın Tarihçesi

    Yatıştırıcı bir masajın faydaları paha biçilmez olduğu için, tarihçesinin antik çağlara dayandığından şüphe yoktur. Çinlilerin MÖ 3000 yıllarında masajın ilk örneklerini yarattıklarına inanılır; Hindistan’ın da uzun yıllar masajı kullandığı bilinir. MS altıncı yüzyılda Japonlar bu sanatı geliştirerek vücuttaki enerjiyi yönlendirmeyi başardılar.

    Masaj her ne kadar doğu kökenli olsa da zamanla antik Yunan ve Roma’ya taşınmıştır. Roma imparatorluğu çöktüğü zaman diğer tıbbi tedavi yöntemleri ve bilimsel çalışmalar gibi masaj da suçlu bulundu. Ama daha sonra Rönesans’la birlikte bir tedavi metodu olarak kullanılmaya devam edildi. Ama Amerika’da yapılan antik masaj teknikleriyle modern fizyoloji prensiplerini birleştiren en yaygın masaj olan İsveç Masajı 19. yüzyılın başlarında geliştirilmiştir.

    1. Dünya Savaşından bu yana, masaj popülaritesini arttırmaya devam etti. Bugünlerde katı iş standartları ve masörlerin lisans alma zorunluluğu masajı alternatif bir tedavi yöntemi yapmıştır. Birçok insan masajın sağlıklı bir yaşam ve enerji sağladığına, hastalıkları engellediğine ve tedavi ettiğine, stresten uzaklaştırdığına inanır.

    Masaj Bedeni ve Zihni Düzenler
    Bir masaj stresinizi yok edip gerginliğinizi boşaltabilir. Masaj keyifsizliklerden kurtulma, sağlığınızı koruma, yada kendinizi şımartma yöntemi midir? Bunun cevabı yukarıdakilerin hepsidir aslında. İyi bir masaj tedavi edici, önleyici ve sakinleştiricidir. Eğer bir masada günlerce oturmak sırtınızda bir uyuşukluk oluşturmuşsa iyi bir masaj terapisti yardım edebilmelidir; bir sorunla baş edebilmek için vücudunuzun alt yada üst kısmında bilimsel bir çalışma seçebilirsiniz yada gelecekte oluşabilecek bir sorunu engellemek amacıyla duruşunuzu geliştirebilmelisiniz. Veya, belki de, sadece bir saatinizi spa’da geçirerek kas ve zihninizi gevşetmek için masaj yaptırabilirsiniz.
    Masaj ve Tıp Dünyası
    Doktorlar ve Masajlar

    Çok az yan etkisi olan noninvazif ve tıbbi olmayan bir tedavi sunduğu için doktorlar hastalarına masajı denemelerini her geçen gün daha fazla önermekteler. Long’un açıklamasına göre günümüzde bazı sigorta firmaları bile alternatif bir tedavi olan masaj terapisini kapsamaktalar.

    Refleksoloji’yi Tanımlamak
    Refleksoloji seansınız için rahat bir şeyler giyinin çünkü çıkarmak zorunda olduğunuz sadece ayakkabılarınız ve çoraplarınız olacaktır. Avuç içleriyle ayak tabanından tüm vücudu etkileyen bir harita bulacaksınız. Bir refleksolog ayaklara baskı uygular ve ayak tabanında vücudun değişik bölgelerini etkileyebilen alanlar üzerinde çalışır. Sertlikleri ve dengesizlikleri arar ve bu bölgelerdeki blokajları eriterek kan ve enerji dolaşımını sağlar. Doğru düzgün yapılırsa, refleksoloji iyileşme ve rahatlama hissi vererek kendi kendini tedavi etmesini sağlar.


    Masaj Çizelgesi Yapmak

    SıklıkNe kadar sıklıkta masaj yaptıracağınız tamamen sizin ihtiyaçlarınıza, beklentilerinize ve maddi gücünüze bağlıdır. Bazıları rahatlamak için haftada bir masaj yaptırırken, bazıları da problemli bölgelerine bir defalığına özel masaj yaptırmakta. Her şeye rağmen masaj örneğin sırtınızdaki bir gerginlik için geçici bir tedavi yöntemi olabilir. İyi bir masör sorununuzun kaynağını bulmada ve tedavi etmede size yardımcı olabilir. Eğer sorunlarınız doğru teşhis edilebilirse, aylarca başka bir masaja ihtiyaç duymazsınız. Sadece kendinizi şımartmak için bile olsa, seçim sizin.

    **YOGA UYGULAMA VİDEOLARINI, 'SAĞLIK' KATEGORİSİNDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ!

    [YOGA VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN!

    ](http://video.ivillage.mynet.com)**

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler