KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Erkeklerin inandığı seks mitleri

    Cinsellik iki kişinin arasında en mahrem ve özel alan olmasına rağmen bu noktada merak had safhada oluyor. Aktif ve düzenli bir cinsel hayatı olanlarla birlikte bu konuda tecrübesizler çeşitli kaynaklardan bilgi edinmek için araştırmalarını yapıyorlar. Cinsellik konusunda herkesin doğruluğuna inandığı yanlışlar bulunabiliyor. Örneğin burun boyuyla penis boyu arasında bir bağlantı var mı ya da denildiği gibi sarışın kadınların cinsel yaşamı daha mı iyi?

    İnsanların hayatında hem psikolojik hem de fiziksel olarak büyük bir yer kaplayan cinsellik hakkında pek çok bilgi kirliliği bulunuyor. Seksologların ve seks terapistlerinin en çok duyduğu mitleri bir araya getirdik. İşte erkeklerin inandığı ve şehir efsanesi haline gelen seks mitleri...

    İLK CİNSEL İLİŞKİDE HAMİLE KALINMAZ

    Hamile kalmak istemiyorsanız, kendinizi riske atmak için hiçbir neden yok gibi görünüyor. İlk cinsel ilişkide de tıpkı diğerlerinde olacağı kadar hamile kalma ihtimaliniz var. Bazı istatistikler, kadınların yüzde 20'sinin seks yapmaya başladıkları ilk ayda hamile kaldıklarını gösteriyor.

    KADINLAR HER ZAMAN ORGAZM YAŞAR

    Kadınların her koşulda ve her pozisyonda orgazma ulaştığı düşünülür. Ancak durum bu konudan oldukça farklıdır. Erkekler kadınların her seferinde orgazma ulaşmadığını gördüğünde kendisinde ya da partnerinde sorun arar. Bu durumda pek çok kadın orgazm taklidi yapmak zorunda kalır.

    HER ZAMAN SEKSE HAZIRLARDIR

    Erkekler kadınların her zaman sevişme isteği olduğunu düşünür. Ön sevişme çoğu erkek için gereksizdir. Ancak cinsel ilişkiye hazırlık ve kadınların daha fazla haz alabilmesi için ön sevişme aşamasının mutlaka olması gerekir.

    ADET DÖNEMİNDE HAMİLE KALINMAZ

    Çok mümkün olmamakla birlikte imkansız değil; özellikle de herhangi bir doğum kontrol yöntemi uygulamıyorsanız... Bazı kadınlarda uzun adet dönemi yumurtlama dönemi ile çakışabiliyor. Bu da adet döneminde olsanız dahi doğurgan olduğunuz anlamına geliyor.

    Örneğin 21 gün gibi kısa adet döngüleriniz varsa ve adetiniz bir hafta kadar sürüyorsa, adet döneminizin bitimine yakın cinsel ilişkiye girdiğinizde hamile kalabilirsiniz. Çünkü sperm rahimde 72 saate kadar canlı kalabilir ve bu sürede yumurtlamış olabilirsiniz.

    Menopozun yaklaştığı dönemde, adet düzensizlikleri baş gösterdiğinde ileri yaş hamileliği söz konusu olabilir. Dolayısıyla uzmanlar, menopoza yaklaştığınız zamanda da bir yıl kadar doğum kontrolünü bırakmamanızı öneriyor.

    CİNSEL İLİŞKİNİN SÜRESİ ORGAZMI ETKİLER

    iStock 000019375128 Medium

    Erkekler tarafından inanılan mitlerden bir tanesi de cinsel ilişki süresinin uzadıkça kadının orgazm olma sayısının arttığına olan inancıdır. Cinsel ilişki süresinin uzun olması kadının ilişki sırasında aldığı orgazm sayısında etkilidir. Ancak doğrudan belirleyici olamaz. Bu nedenle kadınların zevk aldığı pozisyon ya da fantezideki orgazm sayısı, cinsel ilişkinin süresinden daha belirleyicidir.

    PENİS BOYU VE BURUN BÜYÜKLÜĞÜ ARASINDA BAĞLANTI VARDIR

    Penis boyutuyla kişinin diğer organlarının boyları ve boyutları arasında, örneğin kişinin burun büyüklüğüyle ve penis boyu arasında bir ilişki yoktur. Bu anlamda bakıldığında ayak, el, kol büyüklüğüyle penis boyutu arasında bir ilişki söz konusu olamaz. Uzmanlar bu efsaneyi saçmalık olarak tanımlıyorlar.

    İÇECEKLER VE YİYECEKLER SPERMLERİN TADINI DEĞİŞTİRİR

    İçecek ve yiyeceklerin sperm dokusuna olan etkisi oldukça karmaşık bir konudur. Örneğin ananas suyundaki şeker spermin tadını değiştiriyor. Ancak birkaç litre içildiğinde bu durum gerçekleşebiliyor.

    ERTESİ GÜN HAPI DÜŞÜĞE YOL AÇAR

    İstenmeyen gebeliklere karşı son çare devreye girebilecek olan ertesi gün hapını, düşük hapı ile karıştırmamak gerekiyor. Ertesi gün hapını hamileyken alırsanız, döllenmiş yumurta rahim duvarına tutunmuş olacağından, duruma etkisi olmayacaktır.

    Yapılan araştırmaya göre, aktif cinsel hayatı olan yetişkinlerin yüzde 30'u ertesi gün hapının bebeği düşürmeye yaradığına inanıyor. Gebeliği önleme yöntemi olan ertesi gün hapının, korunmasız cinsel ilişkiye girildikten sonra ilk 72 saat içinde kullanılması gerekiyor.


    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler