KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Vajinal orgazmı unutun, orgazmın anahtarı klitoriste!

    Yeni yapılan çalışma, kadınlar için vajinal orgazm diye bir şey olmadığını gösterdi.

    Kadınlar ve orgazm konusunda bilgilerimizi bir kez daha tazeliyoruz. Yeni bir araştırma, kadınların seks hayatına dair yeni gerçekler olduğunu gösteriyor.

    Buna göre, vajinal orgazm, klitoral orgazm ya da G noktası diye bir ayrım yok. Uzmanlar bu üçünün çatı ismi olarak "kadın orgazmı" demeyi öneriyorlar. Yani orgazm konusunda ayrım yapılacaksa "kadın orgazmı" ve "erkek orgazmı" deyimlerini kullanmanın doğru olacağını düşünüyorlar.


    Önceleri kadınların penetratif (penis girişi) seksle, G noktasıyla, vajinal ya da klitoral orgazm olduğu düşünülüyordu.

    Clinical Anatomy dergisinde yer alan makaleye göre, uzmanlar, kadınların büyük bir kısmının penetratif seks ile orgazm olmadıklarını tespit etti. Buna göre kadın orgazmının kilit noktası olarak "klitoris" adı bir kez daha dile getirildi.


    Klitoris, kadınların cinsel olarak en duyarlı bölgesi. Sıklıkla "kadın penisi" olarak adlandırılır, çünkü penis ile aynı materyalden yapılmıştır. Araştırmacılar, eğer bu erektil organ etkili bir şekilde uyarılırsa tüm kadınların orgazm olmasının mümkün olduğunu söylüyor.


    Uzmanlar, erkeğin boşalmasının kadın için otomatik olarak seksin sonu anlamına gelmediğini de belirtiyor. Yani, dokunma ve öpüşme neredeyse süresiz devam edebilir ve erkeğin boşalması sonrası cinsel birleşme dışı eylemler kadınlarda orgazm üretmek için kullanılabilir. Kadınların klitorisi içeren erektil bölgesi uyarıldığı takdirde bütün kadınlar orgazm olabilir.


    Klitoris boyutu önemli

    Klitoris gerçeğini keşfeden uzmanlar, kadının klitoris boyutunun orgazm olma kabiliyetini etkileyebileceğini de ortaya koydu.

    Yapılan çalışmaya göre, orgazm sorunu olan kadınların klitorisleri küçük ya da vajinadan uzakta olabiliyor.


    Ortalama 32 yaşlarındaki 30 kadının pelvik bölgesinde manyetik görüntüleme yapıldı. Kadınlardan 10'u denemelerine rağmen çok nadiren orgazm olduklarını ya da hiç orgazma ulaşamadıklarını rapor etti. Orgazma ulaşmada sorun yaşayan bu kadınların vajinalarından uzakta küçük klitorislerinin olduğu görüldü.

    Buna göre vajina ile klitoryal bölge arasında daha kısa bir mesafe olması, ilişki esnasında klitorisin daha kolay uyarılması anlamına geliyor.


    Kadının orgazm anında beyninde nasıl bir hareket görülür? Manyetik görüntüleme ile kadının orgazmı incelendi.

    Orgazm anında kadın beynindeki değişimleri izlemek için

    tıklayın.


    Vitrin

    En Çok Aranan Haberler