KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ev İşi Yap Seks Yaşamın Canlansın

    Ev işleri ile seks hayatınız arasındaki gerçek bağ..

    Neil Chethik
    Yıllar boyunca ev işlerinin kadın ve erkekler üzerinde gerçek bir afrodizyak olduğu biliniyordu. Kitabım için yaptığım 300 eşi kapsayan ulusal araştırmaya göre, bir kadın ne kadar kocasının iş yapması ile mutlu oluyorsa, onunla o kadar fazla seks yapıyor.”

    Ne kadar daha fazla seks? Ortalama, ayda bir kez daha fazla. Bu çok gibi görünmeyebilir ama çocuk sahibi ailelerde seks fırsat olduğunda yapılır ve ayda fazladan bir seks onlar için ikiye katlanma anlamına bile gelebilir. Kentucky Universitesi Araştıma Merkezi le beraber yürütülen araştırmada, eşlere evdeki iş bölümünün adil olup olmadığını ve eşlerinin bu konuda ne düşündüşünü sordum.

    Evdeki iş bölümü adil olduğunda çıkan sonuçlar oldukça dikkat çekiciydi;

    • Kadınlar başkalarıyla daha az ilişkiye giriyorlar.
    • Çiftler daha az ayrılmayı ya da boşanmayı düşünüyor.
    • Ne olursa olsun, çiftler evli olmaktan daha mutlu.

    Cinsiyet farkları üzerine birçok kitap yazan Michael Gurian durumu, 'kültürel beklentiler nedeniyle kadınlar evi temiz tutmak konusunda bütün yükü üstleniyorlar. Bu yüzden eğer koca onun işlerini paylaşırsa kadın takdir edilmiş hissediyor ve hissettiriyor. Yani kocasına karşı daha şefkatli olması aslında sürpriz değil' diye yorumluyor.

    Gurian, kadınların aslında çok da farkında olmadan seksi ev işlerine karşı kullandıklarını söylüyor. Kocaları yeterince ev işi yapmadığında, çoğu kadın kendilerini eşlerinden uzaklaşmış hissettiklerini belirtiyor. Ancak seks hayatlarıyla doğrudan bir ilişki kurmuyorlar. Bir kadın 'bir anne olması ve ona yardımcı olması için' kocasını yönetmesi gerektiğini hissediyor. Neden kendisine böyle hissettiren biriyle seks yapmak istesin ki? Sonuçta seks daha az tercih ediliyor, isteksizlik başlıyor.
    Erkekler ev işlerine yardımı gözünüzde büyütmeyin!
    Araştırma erkeklerin kadınları mutlu etmek için, büyütüleek kadar ev işi yapmalrına bile gerek olmadığını gösteriyor. Desteklediğini göstermek için yeterince yapması yeterli. Eşinizin size ne kadar yardım etmesi gerektiği konusuna takıldıysanız, bu süre maaşlı çalışma saatleri ile aileye yaptıkları katkı üzerinden kararlaştırılabilir.
    Ev işi sevmiyorsanız ancak seks istiyorsanız hizmetçi tutun
    Ev ilerinden nefret eden erkekler içinde bir çözüm var: bir hizmetçi tutmak. Tabii ki, biraz maliyetli bir çözüm. Ancak iyi bir yatırım olabilir. Eşiniz ev işinden memnun olacak, size daha çok zaman ayıracak ve psikolojik olarak siz de rahatlayacaksınız. Bunun yanı sıra huzurlu bir yaşamınız olacak.

    Bir erkekle ev işlerini tartışırken neleri söylemeli ve söylememelisiniz? Onu azarlamayın.
    Ne yapacağını önceden belirleyin
    Yapmaya çalıştığı şeyleri eleştirmeyin.
    İstediği gibi çalışmasına izin verin.
    Şansızlıklar olduğunda bunu onun hatası olarak görmeyin.
    Temizlik standartlarını birlikte belirleyin, anlatın.

    Neil Chethik, Erkek Sesi: Kocalar evlilikler, eşler, seks, ev işi ve bağlanma hakında gerçekte neler düşünüyor?’un yazarı.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler