KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Yağmura şemsiyeyle bile yakalanıyor! Prezervatifin farkında olmadığınız 7 yanlış kullanımı

    En keyifli anınızda korunduğunuzu ve güvende olduğunuzu zannederken aslında yaptığınız küçük hatalar, korunmamanıza neden oluyor. O küçük hataları ortadan kaldırmak elinizde!

    1. Panikle prezervatifi ters yöne takmak ve hatta sonra düzeltmek

    Kondomun sizi korumasını bekliyorsanız, cinsel organınıza değdikten sonra ters yüz yapmanın korumadığını da fark etmeniz gerekiyor. Hamilelik riski taşımasa bile hastalık riski oldukça artıyor.

    2. İyice korunayım diye hırka-kaban gibi 2 kat prezervatif takmak

    Üst üste 2 tane kondom takmanın hiçbir koruyuculuğu yok. Zaten olsaydı 10 tane de üst üste takan olurdu. O yüzden doğru şekilde tek kat kondom takmak, çok daha koruyucu.

    3. Ereksiyon olmadan alelacele prezervatif takmak

    Tam olarak sertleşme olmadan yarım erekte penis kondom takmak kaymalara ve risklere yol açıyor. Mutlaka tam sertleştikten sonra kondomu takmak gerekiyor.

    4. Tarihi geçmiş kondomu gönül rahatlığıyla kullanmak

    Plastiktir korur gibi bir düşünceyle kondomların son kullanma tarihi olmadığını düşünmeyin. O tarihler, koruyuculuğun düştüğü tarihleri anlatıyor ve gerçekten de önemli. Siz siz olun, tarihi geçmiş kondomu direkt çöp kutusuna yollayın.

    5. Aynı kondomu tekrar tekrar kullanmaya devam etmek

    Yapılacak en büyük hata bu olabilir herhalde. Boşalma olmaması durumunda özellikle yapılan en yaygın hatalardan biri de kondomu tekrar kullanmak. Her birleşme için ayrı bir kondom kullanılması lazım.

    6. Yırtık olduğu halde kullanmaya devam etmek

    Genelde paketi açarken yaşanan hatalardan biri olan yırtılan minicik de olsa delinen kondomu kullanmak. Gözle görülmesi zor olan o minik delikler bile spermin çıkması için yeterli boyutlarda.

    7. Heybetinden sual olunmaz deyip yanlış beden kondom kullanmak

    Biraz fazla gaza gelip büyük beden kondom satın alanlarda yaşanan sorun... Aslında o kadar da büyük olmayabilir, ya da küçük... O yüzden penis boyuna uygun kondom kullanımı çok önemli.

    'Bize bir şey olmaz.' deyip bu hatalara göz yumanlar, bilin ki hiç mi hiç korunmuyorsunuz. Yani takmasanız aynı risk altında oluyorsunuz, o yüzden %90'ın üzerinde koruma sağlayan kondomu doğru kullanmaya özen gösterin.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler