KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha çok seks yapmanız için yeni bir sebep

    Düzenli bir seks hayatı genç kalmanın kapılarını aralıyor.

    Mutlu bir seks hayatının şaşırtıcı faydalarından biri daha ortaya çıktı. Yapılan araştırmalara göre

    düzenli seks hayatı daha genç görünmenin kapılarını aralıyor.


    Yapılan araştırmalar sonucu klinik psikologlar, daha genç görünmenin anahtarının aktif ve canlı bir seks hayatının ilerleyen yaşa rağmen devam etmesi olduğunu belirttiler. Ayrıca düzenli bir seks hayatı, kişilerin mutlu olmalarını sağlarken, kalp hastalıkları ve depresyon gibi sorunlara yakalanma riskini de azaltıyor.


    Pensilvanya'daki Wilkes Üniversitesi'nde yapılan bir başka araştırmada, haftada en az iki kez seks yapan kişilerin bağışıklık sistemlerinin güçlendiği ortaya çıkarıldı. İngiliz Üroloji Dergisi'nin yaptığı araştırmayada ise haftada 3 ya da 5 kez seks yapan erkeklerin prostat kanserine yakalanma risklerinin azaldığı kanıtlandı.


    Yalnızca sevişmek değil, mastürbasyon yapmak da daha genç görünmeyi sağlıyor. Klinik seksolog Ava Cadell'a göre, genç görünmenin sırrı yalnızca sevişmekten geçmiyor. El ele tutuşmak, sarılmak ya da öpüşmek de oksitosin (aşk hormonu) salgılanmasına yardımcı oluyor.


    Klinik psikologlar, yaş ilerledikçe cinselliğin azaldığı düşüncesine inanılmaması gerektiğini söylüyor. İlerleyen yaşlarda seks hayatını sonlandırmak yerine, hamile kalma gibi herhangi bir risk olmayan bu özgür dönemde kişilerin cinselliğin tadını çıkarmaları gerektiğini vurguluyor.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler