KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gripten koruyan besinler

    Gripten korunmak için bu besinleri tüketin!

    Soğuyan havalar nedeni ile vücut direnciniz azalır, kalabalık ortamlarda bulunmak ve yorgunluk çabuk hastalanmanızı sağlar. Grip olmamanız için hangi besinleri günlük beslenme programınızda bulundurmanız gerektiğini Uzman Diyetisyen Tuğçe Altan Bahçe anlatıyor.

    İşte

    gripten koruyan besinler...



    Nar

    Nar, bağışıklığı güçlendirerek vücut direncini artıran en önemli meyvedir. Özellikle çekirdekleri ile birlikte tüketilmesi sindirim sisteminin sağlığını koruduğu için hastalıkların azalmasına destek olur. Her gün 1/2 adet narı 1 porsiyon meyve ihtiyacınız yerine tercih edebilirsiniz.



    Yoğurt

    Probiyotik yapısı ile sindirim sisteminin sağlığını koruyarak hastalıklara karşı vücut direncinizi artırır. Yoğurdu sebzelerle karıştırıp salata ve çorba olarak da yiyebilirsiniz. Her 2 su bardağı yoğurt tüketmeniz bağışıklığınızı artırmanız için gereklidir.



    Bal kabağı

    Posa oranı, vitamin ve mineral değerleri yüksek sonbahar-kış sebzesi bal kabağı özellikle çocukların, yaşlıların,hamilelerin ve yetişkinlerin hastalıklara karşı vücut direncini artırmasına destek olur. Vücuttaki toksik madde birikimini azaltır ve kolesterolü düşürür. Haftada en az 2 defa çorba , yemek veya salatalarınızda bulunması gerekir.



    Sarımsak

    Sarımsak, antioksidan yapısı ile bağışıklığın güçlenmesini sağlar ve sizi gripten korur. Anti-influmatuar içeriği bakteri ve mantar oluşumunu azaltır. Her gün 1-2 diş sarımsağı salata, çorba ve yemeklerinizde olmasını sağlayın.



    Brokoli

    Brokoli bağışıklığı artıran vitamin ve mineral içeriği ile vücut direncinizin de artmasını sağlar. Özellikle kış aylarında gripten korunmak için her gün 1 kase çorba , salata veya sebze yemeği olarak tüketmeniz gerekir.



    Fındık

    Posa , vitamin ve mineral değeri yüksek bir besindir. Yağlı tohum grubu içinde değerli olan fındığı kilo kontrolü sağlamak ve bağışıklığınız güçlendirmek için 1 avuç içiniz kadar tüketmelisiniz.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler