KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    2014 Burçların Para Dosyası

    Yeni yılda para durumunuz nasıl olacak?

    OCAK

    KOÇ OCAK AYI – Para

    6-12 Ocak haftası: Maddi konularda otoritelerle veya iş ortaklarınızla aranızda yapılacak görüşmeler, iş ilişkilerinin düzene koyulması anlamında önem taşımaktadır.

    13-19 Ocak haftası: Sizi zorlayan, başkalarıyla aranızda problem yaratan ve mutlaka düzenlenmesi gereken mali konular üzerinde duracaksınız. Bunları halletmek isteyeceksiniz.

    20-26 Ocak haftası: Mali konulara çözüm bulmak amacıyla girişimleriniz olabilir. Ancak ortaklaşa yapılacak iş ve paylaşımlarda bilinçli olmanızda yarar var. Vergilerinizi zamanında ödeyiniz. Derinlikli bir şekilde parasal durumunuzu ele alınız. Ödeme zorluğu çekebileceğiniz borçların altına girmeyiniz.

    BOĞA OCAK AYI- PARA

    13-19 Ocak haftası: Bu haftanın sonuna doğru mali konularda dikkatli hareket etmekte yarar var. İşinizden elde ettiğiniz gelir hususunda baskılar söz konusu olabilir. Başkaları kendini düşünür tarzda hareket edebilir.

    20-26 Ocak haftası: Parasal konularda şu andaki mevcut işiniz ve şartlarınızı gözden geçirme gereği duyacaksınız. Toplumsal ilişkilere dikkat edeceğiz. Kimseyle burun buruna gelmeyelim. Bazı ortaklıklar bu hafta zorlayıcı etkiler altındadır. Siz de durumunuzu bilinçli bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Ne kazanıyorum, eksik olan nedir diyerek bakalım.

    27-31 Ocak haftası: Maddi konularda gerilim azalır. Problemleri düşünmek istemeyiz. Nasılsa halledilir diye bakarız. Ilımlı düşündüğümüz için, bazen hesabımızı şaşabiliriz. Yöneticiniz Venüs geri hareketi sona ereceğinden, mali konularda olumlu bir takım gelişmeler görülmeye başlayacaktır.

    İKİZLER OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Bu hafta özellikle başkalarından elde etmeyi düşündüğünüz parasal konularda çok bilinçli hareket etmemiz sayesinde güçlenebiliriz. Onlar üzerimizde baskı kursa da, biz çıkarlarımızın farkında olarak, durumları ele alırsak güçlenebiliriz. Yeniay oğlak burcunda oluşacağı için, bizim kendimize güçlü ortaklar bulmamız, aklımız başımızda kaynaklarımızı değerlendirmemiz lazım. Harcamalarımıza da bu hafta dikkat etmemizde yarar var.

    6-12 Ocak haftası: İşimizden elde ettiğimiz gelirin yükseltilmesi, çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi hususları üzerinde duracağız. Venüs geri hareketi devam ettiği için, tabii ki acil yatırım kararları vermemek, gecikmiş borçlarımız varsa ödemek durumundayız. Parasal veya iş anlamında bir arada olduğumuz kişilerin bize karşı dürüst davranmalarını bekleyeceğiz. Biz de mali konularda sınırlarımızı aşmayacağız. Bu söylediklerime özen göstermeniz faydalıdır.

    13-19 Ocak haftası: Bu hafta parasal kazanç evinizde oluşacak Dolunay, sizi zorlayabilir. Ailevi ve geleceğinizi ilgilendiren konular üzerinde ciddiyetle durmamızda yarar var. Bir yandan güvende olmak diğer taraftan baskı altında kalmamak istiyoruz. Ancak bizim de ayarımızı bilmemiz, bütçemizi iyi yapmamız lazım.

    20-26 Ocak haftası: Bu haftanın sonuna doğru, iş görüşmeleri, işimizde yoğunluk bizi biraz sıkabilir. Mali konular üzerinde bir hayli durabiliriz. Başka iş arayışlarımız olabilir. İşimizden elde ettiğimiz gelir ile çalışma hayatımızın şartları arasındaki dengenin bazen şaşıyor olması bizi üzüyor. Sağlığımızla alakalı konular için bir miktar para ayırabiliriz.

    27-31 Ocak haftası: Bu haftanın sonunda Venüs geri hareketi sona erecek. Mali konularda başkalarının üzerinizdeki baskısı bir miktar hafifler. Ancak yine de kaynaklarımızı riskten uzak kullanmaya, ilişkilerimizi bozmadan ortayı bulmaya çalışacağız.

    YENGEÇ OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Parasal anlamda bu hafta bütçemizin sınırlarını bilmemiz gerekecek. Eğer evliysek eşimiz, iş alanında ortağımız veya patronumuz ile olan her türlü alışverişte onların baskınlığı söz konusu olabilir. Mali anlamda enerjimiz biraz düşebilir. Dikkatli harcamalarda bulunmamızda yarar var. Evimizin ihtiyaçlarını gelir durumumuza göre düzenlemeliyiz. Eşimizin de aynı şekilde buna uygun davranması gerekecektir.

    6-12 Ocak haftası: Mali konularda bu hafta eşimiz veya ortağımızla bütçemizin düzenlenmesi anlamında görüşebiliriz. Birbirimize yardımcı olmamızda yarar var. Uyumlu, nazik, ölçülü tarzda, birbirimizi anlayacak şekilde konuşursak, mali konuları düzenleyebiliriz. Eskiye dair meseleler üzerinde, eğer yeni bir ortaklık söz konusu ise, finansal anlamda gözden geçirmelerde bulunalım. Venüs geri hareket dönemindeyiz. Her şeyi ciddiyetle ele almamız gerekiyor. Hafta sonuna doğru, Merkür ortaklaşa ilişkilerin finansal açıdan konuşulması, borçların, yatırımların veya bazı girişimlerin analiz edilmesi yönünde kıymet taşıyacak.

    13-19 Ocak haftası: Haftanın sonlarına doğru, maddi konularda hesaplarımızı gözden geçireceğiz. Bir iş, yatırım düşünüyorsak, piyasa şartlarına göre hareket edelim. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da, maddi konular üzerinde hassas düşüneceğiz. Dolunay burcunuzda oluşacak. Sadece duygusal anlamda değil, parasal konuları da vurgulayacak.

    20-26 Ocak haftası: Maddi kaynaklar ve kazancımızla ilgili meseleler üzerinde bir hayli duracağız. Yeteneklerimizi değerlendireceğimiz işlere yöneleceğiz. Borç ve alacak konularında dikkatli olacağız. Geleceğimizi mutlaka düşüneceğiz. Yatırım araçlarını inceleyeceğiz. Hangisi gelir açısından faydalı, hangi seçenek bizi ileride zorlar bunlara bakacağız.

    27-31 Ocak haftası: Maddi konularda ilişkilerimize önem vereceğiz. Fikirlerimizi hem dış dünyada hem ortaklıklarda öne sürebileceğiz. Amacımız, yeniliklerde bulunmak ve mevcut parasal sorunların üstesinden gelerek rahatlamak olacaktır.

    ASLAN OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Bu hafta maddi konularda güven içinde yaşama arzumuz bir hayli fazlalaşacak. Para hesabımızı bilmek zorunda kalacağız. Hatta enerjiler nedeniyle ister istemez cimrileşeceğiz. Biriktirmeye, geleceğimizi garanti almaya önem vereceğiz.

    6-12 Ocak haftası: Parasal konularda gizliliklerimizi koruyacağız. Hesabımızı iyi yapmalı, çıkarlarımızı gözetmeliyiz. İşimizin getirisi bizim için önemli. Hayatımızı garanti altına almak istiyoruz. Buna göre maaşımızda bir artış bekleyeceğiz veya bunu bize sağlayacak bir iş düşüneceğiz.

    13-19 Ocak haftası: Bu hafta, maddi konularda görüştüğümüz kişiler veya ortaklaşa bir yaşam sürdüğümüz insanlarla, geleceğimizi ilgilendiren konularda konuşabiliriz. Ailemiz, yuvamız, ilerisi adına bize ilginç fikirler sunabilecek insanlara ihtiyacımız var. Hafta sonuna doğru, daha aktif ve kendimize güvenli olacağız. Parasal konularda yaratıcı düşünen kişilerle fikirlerimizi paylaşacağız.

    20-26 Ocak haftası: Parasal konularda yenilikçi görüş sahibinde olan kişilerle bir araya gelebiliriz. Görüşmelerde bulunabiliriz. Bizi destekleyecek insanlarla karşılaşabiliriz. Kararsız kaldığımız konularda önümüzü görebiliriz.

    27-31 Ocak haftası: Maddi konularda dikkatli olmamızı gerektiren Merkür-Balık burcunda seyrine başlıyor. Gerçekçi düşünmemizde yarar var. Özellikle mali konularda hesabımızı bilmemiz, herkesin sözüne itimat etmememiz lazım.

    BAŞAK OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Hafta ortasında, maddi kazancımızı ilgilendiren konularda gayet ciddi düşüneceğiz. Ancak şunu da eklemek isterim ki, yeri geldiğinde bazı kişilerle uyum içinde olmamız lazım. Lüks ve güzel olan her şeye düşkünlüğümüz nedeniyle hesabımızı şaşırmayalım.

    6-12 Ocak haftası: Venüs hala geri hareketini sürdürdüğü için, özellikle maddi konularda dikkatli bir şekilde hesabımızı yapmalıyız. Bütçemizi şaşırmayalım. Birkaç kuruş olsun, bir kenarımıza koyalım. Alışverişler hoş gelebilir ancak daha sonra bizi zorlayabilir. Eğer yatırım düşünenler varsa, şu aralar çok dikkatli olmak lazım. Şu geri hareket ay sonunda bitene kadar neye yatırım yapacağımızı araştıralım.

    13-19 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru, maddi konularda hem hesabımızı iyi bileceğiz hem de bütçemizi aşmayacak şekilde ihtiyaçlarımızı karşılayacağız. Bu çok önemli! Sevdiklerimizi memnun edeyim derken, hesabı şaşmayalım.

    20-26 Ocak haftası: Maddi konularda hafta ortasında yapılacak iş görüşmelerinde, kurulacak bağlantılarda hem bize sunulan şartlara iyice bakalım hem de kabullenici tarzda bir duruş sergilemeyelim. Ne istediğimizi, bize gerekli olanın ne olduğunu mantıklı bir şekilde ifade edelim.

    27-31 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru Venüs geri hareketi bitiyor. Maddi konularda ciddi şekilde düşünecek ve ne yapmamız gerektiğini tespit ederek, yönümüzü belirleyeceğiz.

    TERAZİ OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Venüs geri hareketini sürdürdüğü için, başkalarıyla olan maddi paylaşımlar konusunda bizi zorlayabilir. Sürekli olarak mücadele etmek, kazanç anlamında geleceğinizi garanti altına almak baskısı bir yandan, diğer taraftan sorumluluklar derken kendinizi yorgun, sürekli bir şeyleri düşünmek, ayarlamak zorunda hisseden bir kişi olarak görebilirsiniz. Hafta arası bunu daha fazla hissedebilirsiniz.

    6-12 Ocak haftası: Maddi konularda rahat etmek, işinizden düzgün bir gelir etmek istiyorsunuz. Elinize geçen miktarın yeterliliği veya yetersizliği sizi bir hayli düşündürebilir. Hafta boyunca bu meseleler üzerinde düşünmemiz gerekecek. Daha iyi şartlarda yaşamak, güven içinde olmak isteyeceksiniz.

    13-19 Ocak haftası: Maddi konularda kendimizi ifade edebilmemiz, geçen haftaya kıyasla olumlu gözükmekte. Şimdi bizim bu hafta üzerinde duracağımız husus, kazanç anlamında durumumuzu, işimizi, yeteneklerimizi, ihtiyaçlarımızı derinlikli bir şekilde gözden geçirmektir.

    20-26 Ocak haftası: Parasal konularda özgür hareket etmek, dilediğimizi satın almak, biraz rahat olmak istiyoruz. Ancak Kuzey düğüm, güvencenin önemli olduğunu hatırlatıyor.

    27-31 Ocak haftası: Ayın sonunda yöneticiniz Venüs’ün geri hareketi sona erecek. Maddi anlamda yaptığımız gözlemleri, geleceğe dönük hesaplamaları şimdi yeni bir bakış açısıyla değerlendirebileceğiz. Yine ciddi düşüneceğiz. Ancak bir ileri bir geri salınmaktan kurtulacağız.

    AKREP OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Parayla birebir alakalı olan iletişim, bağlantı ve görüşmelerde mutlaka bilinçli hareket edelim. Hem bizim için maddi anlamda güven verici hem de arzu ettiğimiz şartlara uygun olsun. Devlet sektörüyle alakalı bir yer olabilir. Biraz bekledikten sonra işe başlamanız mümkündür.

    6-12 Ocak haftası: Maddi konularda hesabınızı bilerek hareket edersiniz. Şu andaki elinizdeki mevcut paraya dikkat etmekte yarar var. Hafta sonuna doğru, ev ve kişisel ihtiyaçlarınız için parasal harcamalar artabilir.

    13-19 Ocak haftası: Kiralama, ev içinde yapılacaklar vb. konularda hesabımızı iyi yapalım. Sağlığımızla alakalı konularda mali anlamda dış desteğe ihtiyaç duyabiliriz.
    20-26 Ocak haftası: Hafta ortasında maddi konularda bir miktar kısıtlanabiliriz. İhtiyaçlarımızı karşılamak adına neler yapmalı, diye düşüneceğiz.

    27-31 Ocak haftası: Merkür-Balık burcunda ilerleyecek. Bu durum, başkalarının maddi konularda bize anlayışlı davranmasını, durumumuzu göz önüne alarak yardımcı olmasını sağlar. Ancak bu burçta Merkür zayıf etkili olduğundan, bize söylenenlerin yerine getirilip getirilmeyeceği hususunda bilinçli olalım.

    YAY OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Parasal konularda etkili bir haftadayız. Hedefinize uygun şekilde konuşmakta, akıllıca işlerinizi planlamakta yarar var. Sağlam ve güven verici olana yöneleceğiz. İşimizi şansa bırakmayacağız. Ancak Venüs geri hareket dönemindeyiz. Başkalarından beklentimiz olan paraların ve desteklerin gecikmesi mümkündür. Bütçemize uygun şekilde hareket etmek genelde yararlıdır.

    6-12 Ocak haftası: parasal konularda hafta başında biraz zorlanabiliriz. Bütçemizin sınırlarını aşmamaya gayret edelim. Kazancınızla ilgili meselelerde sizin adınıza iyileştirmeler söz konusu olabilir. Sabırlı olmamızda yarar var. Geri hareketini sürdüren Venüs nedeniyle, maddi konularda iletişimin, görüşmelerin özünde sabır olgusu çok mühimdir. Aceleyle veya düşünmeden konuşmayalım. Mali anlamda.

    13-19 Ocak haftası: Hafta ortasında Yengeç burcunda Dolunay meydana gelecek. Biz de maddi konularda başkalarının üzerimizdeki etkisini yoğun hissedeceğiz. Güven içinde yaşama arzumuz bir hayli yüksek. Bir yandan para konularında oldukça ciddi düşünüyoruz diğer yandan da bir hayli hassasız. Benim değerlerim önemli diyoruz. Ancak başkaları ne düşünüyor? Bunu da hesaba katmalıyız.

    20-26 Ocak haftası: Hafta sonuna doğru, biraz zorlayıcı enerjiler söz konusu. Biz isteklerimizi elde etmekten yanayız. Karşımıza bir engel çıkmasını, mali açıdan bizi rahatsız etmesini istemeyeceğiz.

    27-31 Ocak haftası: Maddi konularda da etkili olacak Yeniay, görüşmeleri, gelişmelere göre bir rota belirmemizi sağlayacak. Ay sonundaki Venüs geri hareketinin sona ermesi, maddi anlamda önümüzü görmemizi, bütçemizi düzenlememizi sağlayacak.

    OĞLAK OCAK AYI - PARA

    1-5 Ocak haftası: Bu haftanın ve bu yılın başında burcunuzda oluşan Yeniay, iyiye ve olumlu gelişmelere, özellikle başkalarının desteğini görme yönünde etkili olacaktır. Dileriz ki, tüm Oğlaklar bundan yararlansın. Siz ne olursanız olun, ekmeğiniz söz konusuysa, nezaketinizi ihmal etmeyiniz. İlişkilerde bu olgu size faydalı kapılar açacaktır. Bu Yeniay, güç ve kontrolünüzü sağlamanızda yararlıdır. Mali anlamda da uyumluluk özellikle otoritelerle ilişkilerde fayda getiricidir. Bu hafta mali konular bir hayli önem taşıyacaktır.

    6-12 Ocak haftası: Hafta ortasında, enerjiler başka kişilerle olan bağlantılarda rahatlatıcıdır. Ancak yenilik anlamında değil, eskiye dönük meselelerin ele alınması yönündedir. Kaynaklarınızı doğru şekilde değerlendirme ve beklediğiniz paraların size ulaşması yönünde sabırlı olmamız gerekecek. Hafta sonu itibariyle, kova burcunda ilerleyen Merkür, tamamen parasal konular üzerinde odaklanmamızı sağlıyor. Bu mesele bizim için hayli önem taşıyor.

    13-19 Ocak haftası: Hafta ortasındaki Dolunay, iş ortaklıkları, sözleşme, ailevi ve ilişki konularının maddi anlamda da bir hayli önemli olduğunu gösteriyor. Eşimizin veya partnerimizin finansal desteğine ihtiyacımız olabilir. O nedenle, onun da iş hayatıyla ilgili konular bizim için önem taşıyacaktır. Mali anlamda hafta sonuna doğru harcamalara dikkat etmemizde yarar var.

    20-26 Ocak haftası: Hafta başı itibariyle Güneş-Kova burcunda seyrine başlayacak. Mali konularda hem ilişkilerimizi önemseyeceğiz hem de başkalarıyla olan paylaşımlarımız gündemimizde baş sıraya oturacak. Biz hedeflerimizi, ortaklıklarımızı, toplumsal yaşamdaki rolümüzü, maddi anlamda da belirlemek istiyoruz. Kazancımızla rahat bir yaşam sürmekten yanayız.

    27-31 Ocak haftası: Mali konularda özellikle eş, partner, aile büyüğümüz veya dış desteklerin önemi bir hayli yükselecek. Kazanç evimizde oluşan Yeniay, değişimlerin, yeniliklerin işaretçisi olarak önem taşıyor.

    KOVA OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: Biraz dikkat edeceğiz. Çünkü başkaları mali konularda bizi zor durumda bırakabilir. İş hayatından beklediğimiz gelir veya bize söz verilenler yerine gelmediği için canımız sıkılır. İşimizi yetersiz bulabiliriz. Kazanç anlamındaki getirilerde düzensizlik bizi rahatsız edebilir.

    6-12 Ocak haftası: Bu hafta, maddi kazanç elde etmek amacıyla yapılan girişimlerin arzu ettiğimiz şekilde gelişmesi kolay olmaz. Bizim de motivasyon ve güven duygumuz düşük olabilir. Kafamız bir şeylere takılıdır. Para konusunda yanlış yapabiliriz veya girişimlerimiz bir takım nedenlerle ertelenebilir. Buna göre bu haftayı dikkatlice ve kendi akışında geçirmekte yarar var.

    13-19 Ocak haftası: Haftanın başında gayet önemli bir görünüm meydana gelecek. Bu görünüm, mali konularda ve iş anlamındaki gelişimin işaretçisidir. Bizim hem parasal konulara bakış açımızı yeniden ele almamızı sağlar hem de kadersel anlamda kendimize bir yön belirlememizde yardımcı olur. Vizyon sahibi olmamızı, farkındalık gücü kazanmamızı ve bu iki kıymetli olgu sayesinde maddi ve toplumsal alemde varlığımızı kanıtlamamızda rehberimiz olur.

    20-26 Ocak haftası: Hafta ortasında olumlu bir enerjimiz var. Mali anlamda desteklenebiliriz. Girişimde bulunarak para kazanabiliriz. Sıkıntılarımızı aşabileceğimiz fırsatlarla karşılaşabiliriz. Hafta sonuna doğru, başkalarından beklediğimiz mali anlamdaki desteği görmemiz mümkün olmayabilir.

    27-31 Ocak haftası: Merkür bu hafta Balık burcunda ilerleyecek. Bu burçta oldukça zayıf enerjiler sunduğu için, mali konularda gözümüzü dört açalım.

    BALIK OCAK AYI- PARA

    1-5 Ocak haftası: 5 Ocak civarı günlerde mali konularda dikkatli olunuz. Kredi çekimleri, ortaklıklarda mutlaka ileriye dönük olacak şekilde düşününüz. İş ortaklarınızla aranızdaki meseleleri mali anlamda gözden geçiriniz. Yılın büyük bölümünde bu konular hayatınızda bir hayli etkili olacak. Düzenlemelere ihtiyaç var. Ne aldığınızı ne verdiğinizi iyi biliniz.

    6-12 Ocak haftası: Bu haftanın ilk etkili görünümü, mali anlamda kurduğumuz ilişkilerin, ay sonunda olumlu bir şekilde size dönüşümünü sağlayacağının göstergesidir. Biz, çıkarlarımızın farkında olarak işimizle alakalı konularda insanlarla bağlantılarımızı güçlü tutalım. Bu devrede bunlar çok önemli. Belki bu hafta getirisi olmayabilir. Ancak bunlar daha sonra bize geri dönüşü olacak desteklerin işaretçisidir.

    13-19 Ocak haftası: Mali konularda desteğe ihtiyacımız olabilir. Hem parasal konularda bağlantılarda bulunalım, hem de bu yöndeki ilişkilere önem verelim. Bu bakış açısıyla hareket etmek bize fayda getirecektir.

    20-26 Ocak haftası: Hafta ortasında aceleyle yapılacak harcamalardan kaçınalım. Kredi kartı harcamalarına dikkat edelim.

    27-31 Ocak haftası: Haftanın sonuna doğru, ortak kazançlarımızı işaret eden Venüs’ün geri hareketi sona erecek. Bu durum, daha önce kurulan ilişkilerin veya parasal anlamdaki konuların düzenlenmesi yönünde faydalı olacaktır.


    ŞUBAT

    KOÇ ŞUBAT AYI- PARA
    3-9 Şubat haftası: Parasal konularda özellikle otoritelerin vereceği karar önemli. Maaş artışı istediğiniz oranda yapılırsa, buna göre bütçemizi ayarlarız. Ancak bu gerçekleşene kadar dikkatli olmamız, gereksiz alışverişlerden kaçınmamız lazım. Eğer bir iş başvurusunda bulunacaksak bize önerilen maaş ve şartlara bir bakmakta yarar var.

    10-16 Şubat haftası: Eşimiz, ailemiz, iş ortaklarımız, bankalar veya miras yoluyla elde etmeyi düşündüğümüz gelirlere güvenmek arzumuz yüksek olabilir. Ancak bunların kalıcılığı veya sağlamlığını çok iyi bilmek lazım. Olur deriz, farklı bir durumla karşılaşırız. Onun için, hafta başında özellikle sakin olmakta yarar var. Hafta sonuna doğru, mali durumumuzu farklı yönleriyle ele alabileceğiz. Kimden ne gibi faydalar sağlanabilir, bunlar üzerinde akıllıca düşünmemiz mümkün olacak.

    17-23 Şubat haftası: Merkür geri hareketi devam ettiği için, hem mali konularda birileriyle yapılacak görüşmelerde dikkatli olacağız, sözler vermeyeceğiz hem de ödemeyeceğimiz borçlar altına girmeyeceğiz.

    24-28 Şubat haftası: Hafta başında, işimizle alakalı maaş artışıyla ilgili konular kafamızı bir hayli kurcalayacak. Bizim arzumuz, şu andaki yetersiz maaşımızın iyileştirilmesidir. İş başvurularında ise, karşı tarafın bize teklif edeceği ücret ve koşulların yetersizliği, bizi düşündürebilir. Ay sonunda Merkür geri hareketinin bitişiyle, iş anlamında bağlantılarda bulunabilir, yeni girişimler için hız kazanırız.

    BOĞA ŞUBAT AYI- PARA

    3-9 Şubat haftası: Maddi konularda bu hafta kesemize göre hareket edelim. Kazanç anlamında yapılacak görüşmelerde bize sunulan veya bizim istediğimiz miktar arasında bir çelişki oluştuğunda, düşüncelerimizi ılımlı şekilde ifade edelim. Atlanmış bir şey olabilir. Gözden kaçmıştır. Kurulacak bazı bağlantılar veya maddi anlamda karşımıza çıkabilecek bir takım teklifleri hafta sonu itibariyle mercek altına alalım. Merkür geri hareketinde iyi düşünmek lazım.

    10-16 Şubat haftası: Bu hafta birilerine destek verebiliriz. İş ortağımız veya partnerimizle mali konular üzerinde konuşabiliriz. Hafta ortasında işimizden elde ettiğimiz gelirle alakalı olarak durumumuzu otoritelerle konuşabiliriz. Kazanç anlamında kurulan bağlantılar, Merkür geri hareketi nedeniyle yavaşlayabilir. Hafta sonuna doğru, hem maddi hem de işimizle ilgili parasal konularda bize sunulan teklifleri incelemekte yarar var.

    17-23 Şubat haftası: Maddi konularda kiminle bir bağlantımız olursa olsun, bizim istediğimiz en önemli şey, dürüstlük ilkesi, samimiyet ve açıklık. Bunu bulamadığımızda işimizde verimli olamıyoruz ve motivasyonumuz düşüyor. İşte bu haftaki enerjiler, paraya bakış açımızın bu yönde olacağını gösteriyor. Böyle davranılmadı mı, tepkide bulunabiliriz.

    24-28 Şubat haftası: Özellikle başkalarıyla ortaklaşa gelirlerimiz konusunda mücadelemiz yoğun olacaktır. Biz bir yandan hayatımızı garanti altına alacak şekilde düşünüyoruz. Ancak asıl önemli olan, elimizde olmadan yaşanan masraflar veya gelirdeki iniş çıkışlar. Bu hafta oluşan önemli bir görünüm, yine bu türden durumları işaret edebilir. Sağlık yine çok önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Bir de kazanç anlamındaki konular üzerinde Merkür geri hareket dönemindeyiz. İş bağlantılarımız ve mali bütçemiz hususlarında bilinçli olmamızda yarar var.

    İKİZLER ŞUBAT AYI- PARA

    3-9 Şubat haftası: Bu hafta özellikle parasal konularda güven olgusu son derece önemli hale geliyor. Hem iş hem kazanç anlamında nelere gereksinim duyduğunuzu ele alacak, ancak düşünmeden kararlar vermeyeceksiniz. İşinizden elde ettiğiniz gelir, kaynaklarınızın değerlendirilmesi, bütçenizin düzenlenmesi yönünde geçmişe dönük bir şekilde durumunuz ele almanızda yarar var. Zaten siz de, para biriktirmek ve ileride rahat etmekten yanasınız. İşte bu konularda hafta sonuna doğru Balık burcunda gerileyecek Merkür, çok dikkatli gözden geçirmelerde bulunmanın önemini işaret etmektedir. Ayrıca tedbirli olmamızda yarar vardır.

    10-16 Şubat haftası: Bu hafta maddi konularda net olarak bir yol izlemek pek kolay olmaz. Harcamalara dikkat etmekte yarar vardır. Kafamızın içinde bazı planlar yapsak da, şu anki mevcut işinizle ilgili kaygılarınız önünüzü görmekte zorlanmanıza neden olabilir. Bu yüzden de bütçemizin ayarını iyi bilmek gerekiyor. Sağlığımızla ilgili giderlerimiz olabilir. Aslan burcunda 15 Şubat tarihinde oluşacak Dolunay, kazanç konularında her şeyi çok iyi incelemeniz, yakınlarınız veya bir takım nedenlerle harcamalarınıza dikkat etmeniz gerektiğini vurguluyor. Dikkat çekmek isteyeceksiniz. Bu da bütçenizin sınırlarını aşmanıza neden olabilir.

    17-23 Şubat haftası: Merkür geri hareketini göz önüne almamızda yarar var. Bu da gösteriyor ki, mali konularda yeni iş araştırmaları, işinizden elde ettiğiniz gelir üzerinde düşünmek durumundasınız. Bazı fırsatlar karşınıza çıksa da, bunların sağlamlığı konusunda çok iyi düşününüz.

    24-28 Şubat haftası: Bu hafta dikkat edeceğimiz husus, özellikle borç alma ve verme anlamında temkinli olmayı bilmektir. Harcamaların inceden inceye tetkik edilmesi, yatırımların da mutlaka bilinçli bir planlama ile gözden geçirilmesi lazım. Eş veya iş ortağınızın da parasal konularda sizin gibi dikkatli hesaplamalarda bulunmasında yarar var. Güvence çok önemli ve biz bu anlamda duygusal hareket edemeyiz. Miras, ortak kazançlar, fonlar konusunda uzmanlara danışmakta yarar görüyorum.

    YENGEÇ ŞUBAT AYI- PARA

    3-9 Şubat haftası: Bu hafta ilerisini düşünerek, kararları gözden geçirmek lazım. Borç ödemelerinizi geciktirmeyiniz. Başkalarına güvenerek mali konularda hareket etmeyiniz. Eğer bir yatırım düşünüyorsanız, bunun risk içermemesine dikkat ediniz. Hafta sonunda Merkür geri hareketine başlıyor ve bizim de bunlar üzerinde iyice düşünmemiz lazım.

    10-16 Şubat haftası: Bu hafta kazanç anlamında önemli bir görünüm oluşacak. 11 Şubat tarihindeki bu enerji borsa ve spekülasyon konularında dikkatli olmanızı, bir incelemede bulunmadan riskli işlere kalkışmamız gerektiğini gösteriyor. Hafta ortasında Merkür Kova burcuna gerileyecek. Ortaklık bölüşümleri, eşiniz, miras, kredi gibi konular üzerinde dikkatlice durmanızda yarar var. Aslan burcundaki Dolunay, kazanç konularında etkili olup, başkalarıyla ortak finansal paylaşımlarınızın dengeli bir şekilde yürütülmesi gerektiğinin işaretçisidir.

    17-23 Şubat haftası: Parasal konularda yine dikkatli oluyoruz. Planlamalarımızı gözden geçireceğiz. Ve tabii ki bilinçli şekilde, ilerisini düşünerek hareket edeceğiz. 20 Şubat tarihinde olumlu enerjilerimiz var. Maddi konularda umut verici ve arzuladığınız bir takım gelişmelerin işaretçisi olabilir. Yerleşim yeri değişikliği veya ilerisi adına bir yatırımda bulunmak için incelemeler yapabilirsiniz. Uzak akrabalarınızdan destek görebilirsiniz.

    24-28 Şubat haftası: Hafta başında, mali konularda eşinizden destek görebilirsiniz. Birlikte ortak bir karar verebilirsiniz. Ancak unutmayalım, Merkür geri hareket dönemindeyiz. Fazla açılmamakta yarar var. Hafta sonuna doğru, Merkür düzelecek. Bu durum finansal destekler anlamında size yardımcıdır. Sizin kendi kazancınızdan ziyade başkaları aracılığıyla olan mali ortaklıklarınız çok daha önemli gözükmektedir.

    ASLAN ŞUBAT AYI- PARA
    3-9 Şubat haftası: Bir mülkün satışı, devri veya yenilenmesiyle ilgili konular üzerinde durabilirsiniz. Maddi konularda hesaplarınızı ve yapmak istediklerinizi uzman kişilere danışmanızda yarar var. Hafta sonunda Merkür, Balık burcunda geri hareketine başlıyor. Bütün iş ortaklıkları, finansal konularda hesabınızı iyi yapınız ve mutlaka kontrol ediniz. Güvenmediğiniz kişilere borç vermeyiniz ve siz de mali anlamda gözünüzü dört açınız.

    10-16 Şubat haftası: Bu haftanın etkili görünümleri altında, hem ortaklaşa kazançlar, hem partneriniz veya parasal ilişkilerde durumumuzu çok dikkatle incelemeden kararlar vermeyelim. Hani derler ya, evdeki hesap çarşıya uymaz diye, aynen biz de birileri veya bağlantılarımız nedeniyle yanlış yararlar vermeyelim. Konuşuruz, tamam denir, ancak bir bakarız ki, verilen sözler tutulmamış veya aynı şekilde biz de verdiğimiz sözden dönmek zorunda kalmışız. Geri hareket dönemindeyiz. Oturacağız, düşüneceğiz. Gerektiğinde bekleyeceğiz, inceleyeceğiz.

    17-23 Şubat haftası: Bu hafta yine mali konularda hesabımızı iyi yapalım. İyi niyetimiz veya hesap dışı işler nedeniyle kendimizi zor durumda bırakmayacağız. İleriye yönelik düşünelim. Ancak aklımız başımızda olsun. Özellikle yatırım, alış-satış, bankalarla ilgili konularda hesabımızı iyi yapalım.

    24-28 Şubat haftası: Merkür geri hareketi bu hafta sona erecek. Böylece maddi konularda iş ortağımız, partnerimiz veya bağlantımız olan insanlarla alakalı konularda bir araya gelip konuşmamız, ne yapacağımıza karar vermemiz mümkün.

    BAŞAK ŞUBAT AYI- PARA

    3-9 Şubat haftası: Mali konularda hem büyüme hedefli hem de gerçekten işbirliği yaparak güçlenebileceğimiz ortaklık arayışında bulunabiliriz. Bizimle aynı sektörde çalışan kişiler veya bizim alanımıza ilgi duyan kişilerle bağlantılarda bulunabiliriz.

    10-16 Şubat haftası: Mevcut işimizden elde ettiğimiz gelir yetersiz veya beklentilerimizi karşılamadığı için, bu hafta yeni iş arayışlarında bulunmak veya otoritelerle konuşmak isteyebiliriz. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz. Bu konuşmaların çok dikkatle yapılması veya bekleyelim görelim tarzında hareket etmemiz mantıklı olacaktır. Hafta ortasındaki bazı meseleler tekrar gündeme gelebilir. Bizim üzerinde en fazla durduğumuz nokta iş koşullarının düzensizliği ve istikrarsız gelir. Bu yüzden de alternatif bir başka iş arayışında bulunmayı düşünebiliriz.

    17-23 Şubat haftası: Bu hafta mali konulardan ziyade işimiz ve ilişkimizle ilgili konular çok daha ön planda olacaktır.

    24-28 Şubat haftası: Kazanç anlamında haftanın başında olumlu enerjiler mevcut. Biz de paramızın kıymetini bileceğiz. Elimize geçenle ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz. Hafta sonuna doğru oluşan önemli bir görünüm, uzun vadeli düşünmemiz ve riskli işlerden uzak durmamız gerektiğini işaret ediyor.

    TERAZİ ŞUBAT AYI-PARA

    3-9 Şubat haftası: Bu hafta, hem yeteneklerinize göre kazanç getiren işlere yönelmek hem de gerçekten kendinizi doyumlu hissedeceğiniz şekilde belirlemelerde bulunmak lazım. İnsan sevdiği işi yapmalı, kazanmalı da, diyorsanız, o zaman lütfen seçeneklerinizi tekrar gözden geçiriniz.

    10-16 Şubat haftası: Bu hafta gayet dikkatli bir şekilde hem iş hem maddi konulardaki durumunuzu bilinçli bir şekilde ele alınız. Merkür geri hareketi Balık burcunda gerçekleşiyor. Ve sizlerin dağılmadan, ideallerinize uygun bir şeklide tercihlerinizi mutlaka ele almanız gerekiyor. Ayrıca bir yandan yaşamın zevkli yanlarının tadını çıkarmak diğer yandan bütçenizin ayarını bilmemek yanlış olur.

    17-23 Şubat haftası: Bu haftaki belirgin enerjilere baktığımızda, hem uzun vadeli düşünmek hem bütçenizin durumu, kazanç konularını gözden geçirmek hem de düzgün bir şekilde paranızı yönlendirmek lazım. Acele kararlardan kaçınınız. Geleceğe dönük düşünmeyi ihmal etmeyiniz.

    24-28 Şubat haftası: Evinizin, ailenizin ve kişisel ihtiyaçlarınızın karşılanması yönünde harcamalarınız olabilir. Ancak bunlar bütçenize uygun şekilde düzenlenmelidir.

    AKREP ŞUBAT AYI-PARA

    3-9 Şubat haftası: Hafta başı itibariyle ihtiyaçlarınıza göre bütçenizi düzenlemenizde yarar var. Eviniz ve kişisel anlamdaki gereksinimlerinizi karşılamaktan yana olacaksınız. Fakat ayarımızı da bilmemiz gerekiyor.

    10-16 Şubat haftası: Merkür geri hareketi nedeniyle aileniz, eşiniz, yaşınız icabı büyükleriniz veya diğer kişiler aracılığıyla beklenti içinde olduğunuz paraları elde etmekte yavaşlık görülebilir. Eviniz ihtiyaçlarını karşılamak veya iş sorununuz varsa araştırmalarda bulunmak gerekebilir. Biraz sıkıntılı bir hafta. Genelde iş, ev, duygusal meseleler üzerinizde bir hayli etkili olabilir.

    17-23 Şubat haftası: Haftanın ikinci günü baskı altına alıcı mali konular nedeniyle rahatsız olabilirsiniz. Desteğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Ev kiralama, satış, kira sözleşmesi gibi konular üzerinde bir hayli duracaksınız. Bunlar da doğal olarak paraya bağlı olduğu için, hesabı iyi bilmek gerekiyor.

    24-28 Şubat haftası: Bu haftanın en önemli oluşumu, maddi konularda da etkili gözükmektedir. Jüpiter-Uranüs arasındaki mücadeleci görünüm, hem mali anlamda güvenceye sahip olmak hem de sizi zorlayan iş ve sağlık konuları üzerinde bir hayli önem taşıyacak. Hafta sonunda Merkür geri hareketi bitecek. En azından mali konularda düşündüğümüz, gözlemde bulunduğumuz noktaları tekrar farklı bir açıdan ele alabileceğiz. Bu da bir çıkış yolu bulabilmemizde yardımcı olabilir.

    YAY ŞUBAT AYI-PARA

    3-9 Şubat haftası: Bu hafta kimlerle maddi ve manevi anlamda bir paylaşımınız varsa ve bu paylaşımların uzun vadeli ve gayet bilinçli bir şekilde ele alınması tabii ki yararlıdır. Belirsiz para akışları kimi zaman sizi zorluyor. Hem geleceğinizi düşünerek hem de bilinçli bir şekilde hareket ederek durumları ele almak yararlıdır.

    10-16 Şubat haftası: Hafta ortasında maddi konular üzerinde de etkili olacak Dolunay, başka yollar, başka arayışlar içine girerek kendimizi ispat etme arzumuzu işaret ediyor. İnancımızı, hayat görüşümüzü, kazanç anlamında hassasiyetle ele alacağız. Çünkü mevcut iş koşullarımızın mali anlamda doyurucu olmasını istiyoruz. Beklentimiz bu yönde. Bu yüzden de çok dikkatlice parasal ve iş meselelerini ele almakta yarar var.

    17-23 Şubat haftası: Merkür geri hareketi nedeniyle bu hafta parasal konular üzerinde tabii ki çok iyi düşünmek lazım. Zorlayıcı ve bazen de umduğumuz gelirler konusunda bir hayli düşünmemize neden olan durumlar söz konusu. Onun için karamsar düşünmeyelim ancak aceleci de davranmayalım.

    24-28 Şubat haftası: Riskli yatırım, borçlanma, kredi, birilerine güvenmek konusunda dikkatli olmak lazım. Arzularınız size içgüdüsel olarak uyandırarak, illaki bir şeyler yapmaya zorlayabilir. Dikkatli olmamızda yarar var.

    OĞLAK ŞUBAT AYI- PARA

    3-9 Şubat haftası: Parasal konular üzerinde bir hayli duracaksınız. Bir yandan isteklerinizin kabulünü diğer yandan ileriyi görmek isteyeceksiniz. Gelişmeler hafta başında özellikle bu anlamda etkili. Kararlarınızı bir daha gözden geçirmenizde yarar var. Arkadaşlıklar, sosyal yaşamda kurulan ilişkiler yoluyla para kazanabilirsiniz.

    10-16 Şubat haftası: Maddi konular bu hafta gündem maddemiz olacak. Merkür geri hareketi kazanç evinizde oluştuğundan, mevcut durum hakkında çabuk tepki verebilir, yeterli bulmayabilir, elde ettiğiniz gelirle alakalı olarak işvereniniz veya iş yaptığınız kişilerle görüşebilirsiniz. Ancak şunu belirteyim ki, bu görüşmelerin dikkatli ve karşılıklı çıkarlar gözetilerek bilinçli şekilde ele alınması gerekir. Ay sonuna doğru gelişmeler aydınlığa kavuşur. Ortaklaşa kazanç evinizdeki Dolunay da, bu konuları bir hayli vurgulayıcı olacaktır.

    17-23 Şubat haftası: 19 Şubat tarihinde parasal kazanç, işinizden elde ettiğiniz gelirle ilgili konular yine baskın olacaktır. İleriye dönük bir şekilde bütçenizi düzenlemekten yana olduğunuz için, şartlarınızın iyileştirilmesi için neler yapabileceğinizi tespit edersiniz. Görüşmeler olacaktır. Bunlar ay sonuna doğru sonuçlanmış olur.

    24-28 Şubat haftası: Bu haftanın maddi açıdan da bir hayli önemi olan görünümü 26 Şubat tarihinde meydana gelecek. Arzu edilmeyen durumlar oluşabilir. Yeni ayarlamalar, bizim umduğumuz tarzda olmayabilir. Bunların kişisel olarak algılanmasından ziyade, çalıştığınız şirket veya dış kaynaklıdır. Bunu böyle düşünürsek, ona göre meseleleri ele alabiliriz.

    KOVA ŞUBAT AYI-PARA

    3-9 Şubat haftası: Bu hafta parasal konular üzerinde bir hayli duracağız. İşimizden elde ettiğimiz gelirde problem yaşıyorsak iş yerimizle görüşmek, durumun iyileştirilmesini talep edebiliriz. Eğer bu sağlanmayacaksa, yeni iş arayışında bulunmak isteyebiliriz. Ancak işimiz pek kolay değil. Maddi meseleler üzerinde Merkür geri hareketi bizi biraz zorlayacak. O nedenle hesabımızı mutlaka iyi yapalım.

    10-16 Şubat haftası: Merkür geri hareketi hafta başında bir hayli etkili. Mali konularda durgunluk, hesap hataları, yanılgılara sebebiyet verebilir. Çok fazla şey umarız ancak karşılığını göremeyiz. İş durumumuz gayet önemli. Çünkü gelir anlamında önümüzü görebilmek için önce bu alanda kendimizi güvende hissetmek isteyeceğiz. Hafta sonuna doğru, mali anlamda en azından görüşmeler anlamında bir hareketlilik görülür. Bunlar ay sonuna doğru belirginlik kazanır.

    17-23 Şubat haftası: Maddi konularda yine dikkatli olmamız gereken bir haftaya adım atıyoruz. Görüştüğümüz ve bağlantımız olan kişilere tam anlamıyla güvenmeden önce çok iyi düşünmek lazım. Gerçekçi olmamız gerekiyor. Mesleği mistik, sanatsal, edebiyatla ilgili olanlar için hafta sonunda maddi konularda rahatlatıcı etkiler söz konusu.

    24-28 Şubat haftası: 26 Şubat tarihinde gayet önemli bir görünüm meydana gelecek. Hem iş durumumuz hem finansal konularda durumumuza bakacağız. Bu tarihte bir dönüşüm, değişim söz konusu. Başka bir işe yönelme, çevre değişimi, ilerisi adına farklı bir yolun karşımıza çıkması mümkündür. Hafta sonunda Merkür burcunuzda düz harekete geçecek. Biz de zihinsel anlamda hareketlenmeye, yenilikçi düşünmeye, akıllıca önümüze bakmaya, düşündüklerimizi öne sürmeye başlayacağız.

    BALIK ŞUBAT AYI- PARA

    3-9 Şubat haftası: Parasal konularda ciddiyetle hareket edeceğiz. Risk almak istemeyeceğiz. Venüs Oğlak burcunda ilerlediği için, genelde dikkatliyiz ve finansal anlamda kesemize uygun düşünebiliriz.

    10-16 Şubat haftası: Hafta sonuna doğru mali anlamda etkin enerjilerimiz var. Ancak bu görünümler, yine de dikkatli olmamızı ve risk taşıyan harcamalardan, kararlardan uzak durmamız gerektiğini gösteriyor. Merkür’ün geri hareketi özellikle başkalarından beklediğimiz gelir anlamındaki destekleri kısıtlayıcı, yavaşlatıcı olduğu için önümüzü tam olarak göremeyeceğiz.

    17-23 Şubat haftası: Finansal anlamda rutin bir hafta olarak gözükmekte. Ne durumda isek, o şekilde devam edecek.

    24-28 Şubat haftası: Haftaya etkili görünümlerle başlıyoruz. Mali konularda birileriyle irtibatta bulunabiliriz. Bunlar kısa süreli gelir anlamında etkili olabilir. Kurulan bağlantılar umut vericidir. İş tercihleri, görüşmeler, gözden geçirmeler anlamında yararlıdır. 26 Şubat tarihindeki önemli görünüm, mali konularda bizi mücadeleye sevk ediyor. Hayatımızı garanti altına alacak şekilde düşüneceğiz. Yetenek ve tecrübelerimizi kazanç getirici işlere yönelerek göstermeye çalışacağız.


    MART

    KOÇ MART AYI- PARA

    1-2 Mart arası: İşimizden elde ettiğimiz kazanç veya şu sıralarda mali durumumuz nedeniyle başkalarıyla iyi geçinmek zorunda oluşumuz bizi zorlayabilir. Özellikle başkalarının üzerimizdeki baskısı bizi bunaltabilir.

    3-9 Mart haftası: Parasal konularda ilişkilerin önemi büyük. Ancak bunların olumlu yönde destekleyici olmasını arzuluyorsunuz. Çıkarlarını düşünen kişilere karşı dikkatli olunuz.

    10-16 Mart haftası: Haftanın ilk iki günü boyunca ortaklaşa parasal bölüşümler konusunda veya kredi, borçlanma anlamında lütfen çok dikkatli olunuz. Size sunulan veya sunulmuş her şeyi inceden inceye tetkik etmeden imzalamayınız. Mars geri hareket dönemindeyiz. İş ortaklıklarında bilinçli düşünmeliyiz. Aklı başında hareket etmek gerekiyor. Riskli alışverişlere karşı tedbirli olmakta yarar var.

    17-23 Mart haftası: Ticari konularda mali anlamda dikkatli olmak lazım. İş ortaklıklarında parasal konuların adil biçimde ayarlanması gerekiyor. Bilmediğiniz kişilerle para alışverişine girişmeyiniz. Hesabınızı mutlaka iyi yapınız.

    24-30 Mart haftası: Mali konular üzerinde bazı zorluklar yaşayabiliriz veya yaşıyoruz. İşte bu nedenle geri ödemeler, kredi kartları, faizli borçlar, başkalarıyla olan parasal ilişkilerimiz bizi baskı altına alabilir. İhtiyaçlarımızı tam olarak karşılamakta zorlanıyoruz. Buna bir çare bulmamız gerektiğini düşüneceğiz. Bu da bizi çoğu zaman sıkıyor.

    BOĞA MART AYI- PARA

    1-2 Mart arası: En azından bizi biraz rahatlatacak ufak miktarda paralar elimize geçebilir. Çevremizdeki kişilere destek olabiliriz. Ailemize yardımcı olmak isteyebiliriz. Aynı şekilde arkadaşlarımızın sıkıntılarını gidermeyi düşünebiliriz. Fakat sınırımızı da bilmemizde yarar var.

    17-23 Mart haftası: Merkür Balık burcunda seyrine başlıyor ve kazanç evinizin yöneticisi olduğu için, size sosyal çalışmalar, sanatsal konular, medya arkası faaliyetler, mistik çalışmalardan gelir getirebilir, bağlantılar olumlu yönde gelişebilir. Tabii ki yine dikkatli olmayı da bileceğiz. Ne de olsa Merkür-Balık burcunda fazla iyi niyetin zararlı olabileceğini işaret eder.

    24-30 Mart haftası: Daha önce girişimde bulunduğumuz veya yaptığımız işlerden para kazanabiliriz. Bu hafta maddi konularda girişim gücümüz yüksek.

    İKİZLER MART AYI-PARA

    1-2 Mart arası: Parasal konularda belirsizlikler yaşanabilir. Biz hayatın güzelliklerinin keyfini sürmek isterken, bu belirsizlikler canımızı sıkabilir.

    3-9 Mart haftası: Parasal anlamda kazançlı ortaklıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Hafta başında hem işiniz hem de ortaklaşa kazançlar, mali konular üzerinde durabilirsiniz.

    24-30 Mart haftası: Genel olarak iş hayatınızla ilgili konularda kazanç meselelerine daha fazla eğilmek isteyeceksiniz. Özellikle işinizden elde ettiğiniz gelir ve ortaklaşa kazançlarda dikkatli olmalıyız. Bizim düşündüğümüz, istediğimiz, öne sürdüğümüz teklifler başkaları tarafından karşılanmayabilir veya miktar düşük olabilir.

    YENGEÇ MART AYI-PARA

    1-2 Mart arası: Sevdiklerimizi mutlu etmek amacıyla harcamalarda bulunabiliriz. Bir yolculuk veya bir davet nedeniyle alışverişe çıkabiliriz.

    3-9 Mart haftası: Parasal konularda da etkili olacak Venüs-Kova burcu seyri, mali ilişkileriniz anlamında bir hayli önem taşıyacak. Hem durumunuzu bir gözden geçireceksiniz hem de size destek olanların üzerinizde baskı kurmasından hoşlanmayacaksınız. Parasal konularda başkaları kendi çıkarlarını daha fazla önemseyebilir.

    10-16 Mart haftası: Parasal anlamda mutlaka hesabı bilmeliyiz. Mars geri hareketi, evinizle alakalı ihtiyaçların kimi zaman bütçenin dengelerini bozacağını işaret ediyor. Ayrıca kiminle ortak paylaşım içindeyseniz, bu kişilerin de mali konularda dikkatli olması gerekiyor. Çünkü bu, sizin de zorlanmanız anlamına geliyor. Miras, hisseli bir ev veya mülkle alakalı konularla uğraşabilirsiniz.

    17-23 Mart haftası: Maddi konularda hafta arasında dikkatli olalım. Yanlış kişiler nedeniyle zarara uğramamak için, kimlerle bağlantımız varsa bu kişileri izleyelim. Biz de işimizi risk altına alacak kararlardan kaçınalım.

    24-30 Mart haftası: Parasal konularda özellikle, birlikte yaşadığımız ailemiz, ortağımız ve eşimizle aramızda görüş farklılığı oluşabilir. Bir taraf fazla özgür ve kendi kurallarını dayatmaya çalışırsa, bizim geleceğimizi, yatırımlarımızı veya yapmak istediklerimizi gerçekleştirmemiz zor. Ev kredi borçlanmaları, ev satışı, bir malın paylaşımı gibi konularda etkili bir haftadayız. Ancak aceleci kararlar vermemeliyiz.

    ASLAN MART AYI-PARA

    1-2 Mart arası: Parasal tüm bölüşümlerde, başkalarının sizi yanıltmasına izin vermeden, durumları kontrol ediniz. İyi niyetinizin çıkar maksatlı kullanılmaması için, hesabınızı iyi biliniz. Dürüst olmayan fakat çok da iyi kamufle edildiği için, anlamanızın zor olacağı davranışlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Mali konularda aklımız yine başımızda olsun. Balık burcunda oluşacak Yeniay, mali konularda tespitlerde bulunmamızda ve hesaplarımızı kontrol etmemizde önem taşıyor. Kimlerle finansal yönde paylaşımlarımız varsa bunları gözden geçirmemizin faydalı olacağının işaretçisidir.

    3-9 Mart haftası: Çalışma hayatınızdan elde ettiğiniz gelir, sizi tatmin etmediği için, hafta başında biraz sıkılabilirsiniz. Bilinçli bir şekilde durumunuzu gözden geçiriniz.

    10-16 Mart haftası: Maddi konularda dikkatli olacağız. Kimlerden finansal anlamda destek bekliyorsak veya bağlantı içindeysek mutlaka aklımız başımızda hesaplamamızı yapmalıyız. Başkaları kendine göre bir teklif sunar ancak bu sizin şimdilik kaydıyla çözüm bulmanız demektir. Oysaki yetersizdir ve tatmin edici olmayabilir. Bu hafta Başak burcunda oluşacak Dolunay, işte bu konuları bir hayli vurgulayıcıdır.

    17-23 Mart haftası: Haftanın ilk etkili enerjisi başkalarıyla bölüşülen kıymetlerimiz ve ortak kazançlarımız yönünde bizi dikkatli olmaya çağıran Merkür-Balık burcu seyridir. Hesap anlaşmazlıkları, iyi niyetin çoğu zaman kullanılabileceğini, gözden kaçanların sıkıntı yaratabileceği ve zihnimizi yorabileceğini bilerek lütfen iyi düşünelim. Özellikle ailevi bölüşümler, ev konularında uzman görüşü alalım. Yavaş yavaş çevre değişimleri gerçekleşecek. Yeni bir yere taşınmak isteyenler, bu hesap kitap işlerine dikkat etsinler.

    24-30 Mart haftası: Parasal konularda güven içinde olmak istiyoruz. Herhangi bir durum olduğunda zorda kalmamak için birkaç kuruş kenarımızda bulunması fikri gayet yararlı olacaktır. Ancak bakmak zorunda olduğumuz veya ödememiz gerekenler, ihtiyaçlarımız bizi bazen zorluyor. İşte bu nedenle gelir miktarımıza göre hareket etmek durumundayız. Bu hafta bunlara dikkat edeceğiz.

    BAŞAK MART AYI-PARA

    1-2 Mart arası: Mars geri hareketi nedeniyle maddi konularda hesabı bilmek gerekiyor. Kazancınızı risk altına alacak yatırımlardan kaçınmak veya atılacak adımları çok iyi düşünmek lazım. Durgunluk, yavaşlama, gecikmeler doğal karşılanmalıdır. Bunlar, para konusunda daha dikkatli düşünmenizi sağlar. Ancak ortaklık, eş kaynaklı mali konular üzerinde veya beklediğiniz gelirleri elde etme anlamında zorlanmalar yaşanabilir. Hafta sonunda parasal konularda hesabımızı bilelim.

    10-16 Mart haftası: Çalışma hayatınız veya günlük hayatta uğraştığınız işlerden ne gibi kazançlar elde etmektesiniz? Bu kazanç yeterli mi? Bunlar üzerinde duracağız. Mars para evinizde geri harekette olduğu için, tabii ki ani kararlardan kaçınıyoruz.
    17-23 Mart haftası: Parasal konularda Güneş-Koç burcu geçişi önemlidir. Birileri kendi payını daha fazla önemseyebilir. Bizim de gözümüzün açık olması lazım. Bu arada karmik gelişimin işaretçisi olan Kuzey düğüm Terazi burcunda etkili olmaya başlıyor. Bu size kazanç anlamında ortaklar, destekler, ilişkiler kazandıracaktır. Bencil ortaklar, sırf kendi payını düşünenlerden uzak duracaksınız. Maddi kazanç anlamında doğru kişilerle iş yapmayı, herkesin kazançlı çıkabileceği ortaklıkları önemseyeceksiniz. İşte böyle insanlarla karşılaşma şansınız yükselecek. Tercihlerinizi artık çok akıllı yapmayı öğreneceksiniz.

    24-30 Mart haftası: Maddi konularda hafta ortasında biraz zorlanabiliriz. Getiri-götürü hesabı yaptığımızda hesap dışı durumlarla karşılaşabiliriz. Koç burcunda ortak kazançlar evinde oluşacak Yeniay, kimlerle bölüşümde bulunuyorsak, ne gibi mali yükümlüler içindeysek bunları mutlaka ele almamız gerekecek.

    TERAZİ MART AYI-PARA

    1-2 Mart arası: Yuvanızla ilgili harcamalarda bulunabilirsiniz. Bütçenizin sınırlarını aşmayınız. Kiralama, satın alma gibi hayati konularda lütfen aceleci kararlar vermeyiniz. Kira artışınızla ilgili konular üzerinde mutlaka iyi düşününüz.

    3-9 Mart haftası: Hafta sonunda parasal konular üzerinde geleceğe dönük düşünmeli, bütçenizin sınırlarına taşmamalısınız. Sizi mali anlamda geliştirici, destekleyici kişilere ihtiyaç duyabilirsiniz.

    10-16 Mart haftası: Kazanç konuları bir hayli önem taşıyor. Sağlığımızla ilgili harcamalarda bulunabiliriz. Dikkatli hareket ettiğimiz halde, tahmin ettiğimizden biraz daha fazla paraya ihtiyacımız olabilir.

    17-23 Mart haftası: Parasal konular üzerinde de bu hafta duracağız. Özellikle kazandırıcı işlere yöneleceğiz. Sağlığımızla ilgili harcamalar yapacağız. Alternatif tedavi yöntemleri bir hayli etkili olacak.

    24-30 Mart haftası: Maddi konularda önemli bir görünüm haftanın sonlarına doğru etkilidir. Paramızın kıymetini bilerek hareket etmeliyiz. Evet, siz sosyal anlamda etkili olmak, paylaşımda bulunmak, keyifli ve güzel olan her şeyi yaşamaktan yanasınız. Fakat günlük harcamaların da limitini bilmek lazım.

    AKREP MART AYI-PARA

    1-2 Mart arası: Parasal açıdan rahatlatıcı etkiler söz konusu. Hoşunuza giden bir şeyler satın alabilirsiniz. Sevdiklerinizi mutlu etmek isteyebilirsiniz. Maddi anlamda geleceğe dönük düşünürsünüz.

    17-23 Mart haftası: Ortaklaşa kazançlar anlamında mutlaka hesabınızı iyi biliniz. Ticari konularda yapacağınız finansal anlaşmalara veya daha önce yapılmış olanlara bir daha bakınız. Hesabınızı yapmadan yatırımda bulunmayınız, spekülatif ve risk içeren kazanç ortaklıklarına karşı dikkati olunuz. Hesaplarınızı kontrol ediniz.

    24-30 Mart haftası: Parasal konular bizim için öncelikle hayatımızı rahat ve huzur dolu geçirmemiz yönünde önem taşıyor. Becerilerimizi sosyal hayatta paylaşımda bulunarak göstermemiz işimize yarayabilir. Bu bize mali anlamda katkı sağlayabilir. Ailemizden destek görebiliriz.

    YAY MART AYI- PARA

    1-2 Mart arası: Bu iki gün boyunca maddi paylaşımlar, ailevi parasal konular, ihtiyaçlarınız yönünde güven içinde olmanın önemini düşüneceksiniz. Siz hem sevdiklerinize destek olmak hem de geleceğinizi garanti altına almaktan yanasınız. Fakat çıkarcı, bencil tavırlar, dürüst yaklaşımlar olmadığında size hesabi davranmaktasınız. Bana da destek olmalılar diye düşüneceksiniz. Hafta sonunda nakit paraya ihtiyaç duyabilirsiniz veya bir arkadaşınızdan borç isteyebilirsiniz. Ancak ödemede zorlanmamak için lütfen dikkatli olunuz. Siz de borç vermemeye çalışınız. Tahsil etmeniz kolay olmaz.

    3-9 Mart haftası: Evinizin ihtiyaçları için harcamalarda bulunmanız gerekebilir. Ancak bunların dikkatli bir şekilde yapılmasında yarar var.

    24-30 Mart haftası: Finansal kaynaklarımızı güçlendirici, sıkıntılarımızda yanımızda olan, bize destek birine ihtiyacımız var. Mali anlamda evimizin ihtiyaçları, ödemeler, aileye destek olmak kolay değil. Bazen öyle hesapsız giderler oluşuyor ki, bütçemizin dengesini tam sağlayamıyoruz. Bu hafta da bu türden durumlar oluşabilir.

    OĞLAK MART AYI-PARA


    1-2 Mart arası: Sorumluluklar hem sizin hem de genel olarak başkalarının üzerinde bir hayli etkili olacağından maddi konularda çatışmak, benim dediğim doğru demek yanlıştır.

    3-9 Mart haftası: Bu hafta kazanç evinizde seyrine başlayacak Venüs, parasal anlamda özgür hareket etmek, şöyle keyfinizce alışveriş yapma arzunuzu işaret ediyor. Farklı işlere yönelebilir, çeşitli kişilerle bağlantı kurabilir, yeteneklerinize göre para kazanabilirsiniz. Finansal anlamda genelde dikkatli biri olsanız da, bu geçişte parasal konularda biraz dikkatli hareket etmekte yarar var.

    10-16 Mart haftası: Bu hafta iki önemli görünüm, mali konularda hızlı ve aktif olmamızın önüne geçiyor. Kafamızın içindeki planlara uymayan durumlar oluşabilir. Sizin beklentileriniz ile dışarıdan sunulan teklif arasında fark oluşabilir. Ancak iyi bir iletişimle, güven duygunuzla bu farklılığı, lehimize Söndürebiliriz. Dikkatli konuşmamızda yarar var.

    17-23 Mart haftası: Parasal konularda hafta içinde olumlu bir görünüm var. Ancak hesabımızı şaşmadan, belli sınırlar dahilinde evimizin ve kendi ihtiyaçlarımızın giderilmesinde yarar görüyorum.

    24-30 Mart haftası: Mali konularda otoritelerle görüşmek, işimizle ilgili yenilikleri onlara sunmak yönündeki tüm işlerimizi ılımlı ve akıllı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Ne baskıcı ne isyankar ne de her şeye susar tarzda hareket etmeyelim. Amacımızı ve güven duygumuzu hissettirmeye çalışalım.

    KOVA MART AYI-PARA

    1-2 Mart arası: Hafta başında, parasal konularda güvence durumumuzu, hesabımızı bilerek, iş hayatımızdan elde ettiğimiz gelirler çerçevesinde bütçemize uygun şekilde hareket etmeyi unutmayalım. Ayrıca eğer işimizden elde ettiğimiz gelir yeterli değilse, neler yapabiliriz, bunlar üzerinde duralım. Kazanç evinizde oluşacak Yeniay, parasal açıdan hesabınızı bilmenin de işaretçisidir. İpin ucunu kaçırmamakta yarar var. Bazen kendinizi frenlemekte zorlanan ve bu yüzden açıklar veren, sonra da pişman olan birisiyseniz, bu yeniayda mutlaka alışkanlıklarınızı gözden geçiriniz. Yatırım konularında uzmanlara danışınız. Eğer bir borcunuz veya birinden alacağınız varsa bunları da gözden geçirerek gerekeni yapınız. Yaratıcı fikirler, soyut çalışmalar, sanatsal ve mistik konulardan para kazanabilirsiniz.

    3-9 Mart haftası: Hafta başında lütfen parasal konularda dikkatli olunuz. Kimseye güvenmeyiniz. Paranıza sahip çıkınız. Güvencenizi ve güvenliğinizi önemseyiniz.
    10-16 Mart haftası: Parasal konularda etkili olacak Dolunay, çok dikkatli hesaplamaları ve hiçbir şeyi hafife almamayı gerektiriyor. Hesabımızı iyi yapalım. Şu şöyle olur, bu böyle olursa demek yerine, var olan durumu görelim. Ona göre ayarımızı yaparız. İşimizle ilgili parasal konularda mutlaka enine boyuna şartları gözden geçirelim.

    17-23 Mart haftası: Maddi konularda hesabı bilmek gerekiyor. Eğer mesleki alanımız sanat, mistizm, inanç, şifa, yardımlaşma konularında ise, kurulacak bağlantılar para kazandırabilir. Ancak gelen, geldiği gibi de gidebilir. Merkür-Balık burcunda para hesabımızı iyi yapmalıyız. İş konularındaki görüşmelerde de buna dikkat etmeliyiz.

    24-30 Mart haftası: Bu hafta mali konular üzerinde önemle duracağız. Parasal kazançlar açısından olumlu enerjilerimiz var. Çeşitli kişilerle bağlantı kurabilir gelir elde edebiliriz. Ek kazanç fırsatlarını değerlendirebiliriz. Hem başkalarına destek oluruz hem de başkalarından fayda sağlayabiliriz. İşimizden elde ettiğimiz gelir pek arzu ettiğimiz gibi değilse de, bu hafta ufak tefek de olsa elimize para geçebilir. Ancak paramızın kıymetini bilmemizde de yarar var. Olur olmaz harcamalar yapmayalım.

    BALIK MART AYI- PARA

    1-2 Mart arası: Mars geri hareketi bu hafta başlıyor ve Mayıs ayının ilk üç haftasına kadar etkili olacak. Bu oldukça uzun bir süredir. Bu dönemde sosyal yaşantınıza tabii ki önem veriniz. Ancak özel paylaşım içinde olduğunuz kişilerle ilişkinize, cinsel yaşamınıza, maddi kazanç anlamındaki ortaklıklarınıza mutlaka dikkat ediniz. Gözlemde bulunmayı unutmayınız. Ortak kaynakların nasıl kullanıldığı, nasıl bölüşüldüğü, eşinizin, ortağınızın veya başkalarının ne kadar adil, hakkaniyetli davranıp davranmadığına bir bakınız. Siz de aynı şekilde bencil yaklaşımlardan uzak durunuz. Birilerine güvenip, parasal anlamda ortaklık kurmayınız.

    10-16 Mart haftası: Mali konularda çok iyi düşünmek gerekiyor. Çünkü elde olmayan kayıplar, zamanlama hataları, hedefsel farklılıklar iş veya eşle aramızda sıkıntıya neden olabilir. Mars geri hareketi zaten ortaklaşa kazançlarda bizi bir hayli düşündürücüdür. Harcamalarımıza dikkat etmeliyiz. Birilerinin arkamızdan oyunlar çevirmesine izin vermemeliyiz.

    17-23 Mart haftası: Parasal konularda bir hayli etkili haftaya adım atıyoruz. Yanlış ilişkilere, işlere girişmeyelim. Para konusunda çok fazla ütopik düşünmeyelim. Kazancımızı risk altına alacak kararlar vermeyelim. Güneş hafta içinde Koç burcunda ilerleyecek. Mali açıdan bizi cesaretli kılacaktır. Yeteneklerimizi paraya dönüştürecek şekilde aktif olabiliriz. Başkalarıyla ortaklaşa mali konular ve kendi kazancımızla ilgili meseleler üzerinde etkili olacak Kuzey-Güney düğüm geçişi bu hafta başlıyor. Bizler de ortaklık konularında dikkatli ve işbirliğine açık kişilerle alışveriş anlamında dersler edineceğiz.

    24-30 Mart haftası: Mali konularda etkili olacak Yeniay-Koç burcu oluşumu, para konusunda hırslı, cesur ve kazanç anlamında bir hayli istekli olmamızı sağlayacak. Yeteneklerimize güveneceğiz ve bunun bize mali anlamda dönüşü için kararlar alacağız.


    NİSAN

    KOÇ NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Başkalarıyla olan her türlü finansal bağlantının çok dikkatle ele alınması şart. Beklenmedik hesap yanlışlıkları veya bir takım engeller nedeniyle mali anlamda bir sıkıntı yaşanabilir.

    14-20 Nisan haftası: Genel olarak tüm alanlarda zorlayıcı bir haftaya adım atmaktasınız. İş hayatınızla ilgili değişimler, iş ilişkilerini zorlayıcı durumlar, parasal anlamda da bir hayli etkiliyor. Şartlar, düzen ve değişimler nedeniyle bizim kararlarımızı çok iyi tartmamız gerekiyor. Zaten dış etkenler üzerimizde baskın olacağından, finansal hayatımız, bütçemiz konusunda başka tercihlere zorlanabiliriz, istemediğimiz kararlar verebiliriz. Bu değişimler yeni bir yolu işaret ediyor.

    21-27 Nisan haftası: Merkür kazanç evinizde seyrine başlayacak. Kazanç anlamında dikkatli düşünebilirsiniz. Mali konular üzerinde bir hayli duracağız. Parasal alışverişlerde bulunmayalım. Borçlarımız varsa bunları mutlaka ödeyelim ki, bir sıkıntı yaşamayalım.

    28-30 Nisan arası: Güneş Tutulması maddi konularda bir hayli hırslı, istekli ve kendinizle alakalı kararların işaretçisi. Geleceğinizi sağlam temellere dayalı bir şekilde kurmak, paranızı ilerisi adına güvenli bir şekilde değerlendirmek isteyebilirsiniz. Mali konularda bu hafta, hem iş hem ailevi anlamdaki kararlar alabilir, hesaplamalarda bulunabilirsiniz.

    BOĞA NİSAN AYI- PARA

    1-6 Nisan haftası: Bu hafta parasal konularda iki görünüm bulunmakta. Harcamaların dikkatle yapılmasına özen gösterelim. Hesabımızı bilelim ve kontrollerimizi yapalım. Ufaktır ne olacak diyerek alışverişlerde ayarımızı kaçırmayalım. Eski bir alacağımızı tahsil edebiliriz. Gelir getirici olana işlere yönelebiliriz.

    7-13 Nisan haftası: Merkür Koç burcunda seyrine başlayacak. Kazanç evinizin yöneticisi olduğu için, mali konularda dikkatli olmak lazım. Bazen hiç hesaba katmadığımız bir nedenle elimizden para çıkabilir. Cüzdanımıza, önemli evraklarımıza dikkat edelim, saklayalım, kontrol edelim.

    14-20 Nisan haftası: Maddi anlamda yine dikkatli olmamızı gerektiren enerjiler söz konusu. Güvenmediğimiz kişilere hiçbir şeyimizi emanet etmeyelim. Özellikle yolculuklarda bavulumuzu, eşyalarımızı koruyalım. Bir de hakkımızın yenmesi, iyi niyetimiz sonucu borçlarımızın tahsili güç olabilir. Maaşımızı geç alabiliriz veya sağlık nedeniyle para harcayabiliriz.

    21-27 Nisan haftası: Kazancımızla ilgili konularda lütfen gözümüz açık olsun. Mesai ücretlerimizi, hak ettiğimiz paralarımızı ödemekte gecikebilirler. Geçen hafta olduğu gibi bu haftanın ortasına kadar dikkat edeceğiz. Hafta sonuna doğru, Merkür burcumuzda ilerleyecek. Kazanç konularında rahatlayacağız. Geçirdiğimiz son üç haftaki maddiyatla alakalı problemler nispeten azalmaya başlayacaktır.

    28-30 Nisan arası: Bu hafta güzel enerjilerimiz var. Hem mali anlamda alacaklarımız ödenir hem de yeni işlerden kazanç elde edebiliriz.

    İKİZLER NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Bu hafta mali konularda iki önemli görünüm var. Bu enerjiler, bir yandan para harcamanızı teşvik eder, ancak diğer yandan hesabınızı bilmeniz de gerekir. Elinize geçen miktara göre ayarlamalarda bulunabilirsiniz. Kredi kartınızın ödemelerinizi yapabilirsiniz.

    14-20 Nisan haftası: Haftanın başında para harcamaları daha fazla görülebilir. Paraya daha fazla düşkünlük, daha rahat yaşama arzusu ön planda olacaktır. Bazen harcamaların dozunu bilmediğinizde pek pişmanlık duymayacaksınız. Ancak yine de hesabınızı bilmenizde yarar var. Maddiyatla alakalı konularda kendinizi tutamayıp sürekli konuşursunuz. Şu şöyle olacak, bu böyle olmalı gibi düşündüklerinizi ortaya koyarsınız. Ancak iş anlamında çok fazla hayalci düşünmeyelim. Bu hafta 18, 20, 21 Nisan tarihlerinde hesabımızı bilelim. Ortaklaşa hesaplara bankalarla alakalı konulara dikkat etmek, yanlış yatırımlara girişmemek, bilinçsizce yapılan harcamalardan kaçınmak lazım.

    21-27 Nisan haftası: Verdiğimiz kararların mutlak doğru olduğunu, yaşanan bir takım gelişmelerin hep başkaları nedenli olduğunu düşünebiliriz. Evet, belki bazılarınız için bu doğru olabilir. Ancak genel anlamıyla işimizi bilmek, hesabımızı iyi yapmak gerekiyor. Kiminle finansal ilişkiniz varsa veya kim sizin paranıza ortak ise, lütfen bu kişiyle olan bağlantınızı, hesaplarınızı kontrol ediniz.

    28-30 Nisan arası: Yine dikkatli olunması gereken bir haftadayız. Başkaları veya bir nedenle para kaybı veya fazla harcama tarzında gelişmeler yaşanabilir. Dikkatli olalım.

    YENGEÇ NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Maddi konularda ne yaptığımızı bilmemiz ona göre kendimizi ayarlamamız lazım. Eviniz veya yuvanızla ilgili ihtiyaçlarımızı karşılarken, hesabı şaşmayalım lütfen. Kredi kartlara, öteleme ile yapılan alışverişler ve yatırım anlamındaki konulara daha fazla dikkat edelim. Ailemizden veya başka türlü kaynaklardan gelebilecek hisseli paralar söz konusuysa bunları geleceğe dönük bir şekilde değerlendirmemizde yarar var.

    7-13 Nisan haftası: Kariyer ve aşk hayatımızla ilgili konularda etkili olan bu hafta, mali anlamda çok etkili bir görünümlere sahip değil. Her şey, biraz da iş hayatımızla ilgili durumlara bağlı olduğu için, ayın kalan diğer haftalarında da parasal durum rutin şekilde devam edecektir.

    21-27 haftası ve 28-30 haftası da mali konularda çok olumlu veya olumsuz durumları işaret etmiyor.

    ASLAN NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Parasal konularda hesabımızı bilmemiz iyi olacak. Özellikle ailevi konularda mutlaka ortaklaşa hareket etmek ve bilinçli düşünmek zorundayız. Venüs-Balık burcunda seyrine başlayacak. Bu güzellik, bakım ve estetik alanındaki çalışmalar için gayet yararlıdır. Ayrıca yardımseverlik bir hayli yükselir. Fakat eğer bir ortaklık söz konusuysa, lütfen iyi niyetinizin kullanılmasına izin vermeyiniz. Alacağınızı vereceğinizi, paylaştığınızı iyi biliniz.

    7-13 Nisan haftası: Maddi konularda hafta sonunda dikkatli bir şekilde hesaplarımızı gözden geçirelim. Her şey makul, olumlu gibi gözükebilir. Biz yine de tedbirli olmayı bilelim.

    14-20 Nisan haftası: Finansal konularda da bir hayli etkili haftadayız. Özellikle ailevi bölüşümler, miras ve hisseli paralar, ortaklaşa kazançlar yönünde bazı tatsız durumlar oluşabilir. Biz iki deriz başkaları dört. Tabii ki işimize gelmeyebilir. Ancak piyasa şartlarına göre durumlara bakmak lazım. Bir malın alışı satışı, bir mülk ile alakalı her türlü konunun uzman görüşleri de alarak halledilmesinde yarar görüyorum.

    21-27 Nisan haftası: Evimiz, kişisel ihtiyaçlarımızı kredi kartıyla karşılama veya taksit erteleme şeklinde yapabiliriz. Dozunu ayarlamamızda yarar var. Bazılarımız iş görüşmesinde özellikle parasal şartları tercihimizde baş sıraya alacağız. Kariyer tamam da, karnım da doymalı diye düşüneceğiz.

    28-30 Nisan arası: Hem iş hem de maddi açıdan etkili, güvenli, geleceği olan, biraz da rahat edeceğimiz şartlara uygun işlere yöneleceğiz. Paraya bir hayli önem vereceğiz. Riskli işlerden uzak durmamız gerektiğini bileceğiz.

    BAŞAK NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Maddi konularda bu hafta hesaplarımızı bir gözden geçirelim. Atak davranmak isterken, evdeki hesabın çarşıya uyması gerekiyor. Kredi alımı, ortaklaşa işlerde, kazanç anlamındaki tüm konular üzerinde bir daha düşününüz. Hiç kimseye kefil olmayınız. Çok ani kararlar vermeye kalkışmayınız. Mutlaka enine boyuna hesaplamalarda bulunmak gerekiyor. 5 Nisan tarihi bu anlamda olumludur. Şöyle bir durumunuza bakarsınız. Eğer uygunsa mali konularda adım atarsınız.

    7-13 Nisan haftası: Bu hafta özellikle ortaklar yoluyla elde edilen kazançlar, hisse anlamında bölüşülen mallar, evlilik, iş veya bir nedenle kurulan finansal ilişkiler, üzerinde bir başkasının hak iddia edebileceği kıymetler gibi geniş alanda zorlayıcı, dengelerin kolayca sarsılabileceği bir Ay Tutulması gerçekleşecek. Bizim bütün mali ilişkilerimizi yeniden ele almamız gerekiyor. Mars geri hareketi gösteriyor ki, bu meseleler eskiye dayalı konular ve bunlar sizi bir hayli yoracağa benziyor ve epeyce de uzayabilir. Karşı taraf bir hayli baskın ve haklı olduğunu iddia edebilir. Hırslı davranabilir. Anlaşmaya çalışmamız veya alttan almamız da bir çare olmayabilir. Sadece bunlar değil bireysel borçlarımız, kredi kartları, harcamalarımız gibi konularda da etkili olabilir. Nafaka davaları, miras meselelerinde de baskılar bir hayli yoğun.

    14-20 Nisan haftası: 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek Koç burcundaki Ay Tutulması, tüm burçlar için olduğu gibi sizin için bilhassa finansal konularda bir hayli önem taşıyor. Ortaklaşa bölüşümde bulunduğunuz insanlarla maddi ilişkinizin zorlanması, kopması, borçlanma yönünde sıkıntı ve krizler yaşanmasına sebep olabilir. Herkes kendi payına düşeni almak ister ve birbirinin hakkını gözetmeyebilir.

    21-27 Nisan haftası: Haftaya baktığımızda hem maddi kazanç hem de bu anlamda kendimizi iyi hissetmek arzumuz yoğun. Kafamızın içinde çoğu zaman paranın sağladığı konfor ve rahatlık duygusu hakim olacak. Mars geri hareketi devam ettiği için, mali konularda tam olarak önümüzü görmekte zorlanıyoruz. Ancak ödemelerimiz veya ihtiyaçlarımız da bizi düşündürüyor. Harekete geçmek istiyoruz ancak beklemede kalmak sıkıyor.

    28-30 Nisan arası: Tutumlu olacağız. Yatırım yatmayı, yeteneklerimize göre girişimlerde bulunarak para kazanmayı, huzur içinde yaşamayı düşüneceğiz. Ticari kazanç anlamında destekleyici enerjilerimiz mevcut.

    TERAZİ NİSAN AYI- PARA

    1-6 Nisan haftası: Maddi konularda 3 Nisan tarihi önemli. Hem dağılmadan hesaplarımızı yapmamız, görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor hem de disiplinli olmamızda yarar var. Çünkü bu maddi anlamda bize getiri sağlayabilir. Yeteneklerimizi değerlendirmek isteyeceğiz. Ve para kazanmak amaçlı neler yapabiliriz bunlar üzerinde düşüneceğiz.

    7-13 Nisan haftası: Maddi konularda çok fazla etkili bir görünüm yok. Genel olarak ilişki ve iş hayatı çok daha fazla ön planda olacak.

    14-20 Nisan haftası: Mars geri hareketinin devam ettiği ve bir hayli önem taşıyan bir haftaya adım atıyoruz. Hem ilişkiler hem iş ortaklıkları hem maddi konularda olayları yönlendirmeye çalışmak, toparlayacağım derken içinden çıkılmaz hale getirmek yanlış olur. eğer bir ilişki bitiyorsa, nafaka veya parasal bölüşümler üzerinde gerginlik yaşanabilir. Eğer bir iş ortaklığı sona erdiriliyorsa, taraflardan biri zararın yarısını karşılamakta, borçlarını ödemekte inatlaşabilir.

    21-27 Nisan haftası: Maddi konularda haftanın sonuna doğru kendimizi denetlemek pek kolay değil. Hem dışarıdan destek bekleyeceğiz hem de gerekli ihtiyaçlarımızı karşılamak durumundayız. Hesabımızı bilmek zorundayız.

    28-30 Nisan arası: Ortak kazançlar anlamında etkili olan Güneş tutulması, parasal anlamdaki krizlerin, belirsizliklerin, geri ödemelerin, iptal edilecek ortaklıkların veya destek amaçlı girişimlerin tümünde etkilidir. Hesapların denetimi, ödenmemiş vergiler, gecikmiş faizli borçlar, krediler bizi sıkıştırabilir. Bunlara çare bulmak için başka borçlar altına girmemek lazım. İş ortaklıklarının zamanı değil. Özellikle ev almak üzere çekilmiş krediler sizi bir hayli sıkıştırabilir. Bunlara dikkat ediniz.

    AKREP NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Maddi konularda hesabı bilmekte yarar var. Bazen dalgınlık sonucu yanlışlar yapabiliriz. Bu hafta mistik konularla uğraşanlar, güzelleştirme sektöründe çalışanlar, edebiyatla uğraşan yazarlar, el ile şifa veren kişiler açısından kazanç anlamında getiriler yüksek olacaktır.

    7-13 Nisan haftası: Maddi konularda tabii ki dikkatli olmamızı gerektiren noktalar var. 8 Nisan tarihinde isteklerimizi mutlaka elde etmek ve mali açıdan arzularımıza uygun şekilde gelişmeler olsun diye düşüneceğiz. Fakat bize uymayan talepler, teklifler veya zoraki kabul ettirmeler oluşursa, bizim sabır gücümüz pek fazla olmadığından isyan edebiliriz. Bekle derler, ancak beklemeye pek gönlümüz yoktur. İş görüşmelerinde de aynı şekilde, biz miktarı söyleriz. Ancak karşı taraf hele bir deneyelim sizi der. Böyle durumlarda bir bakalım, duralım, düşünelim. Unutmayalım, Mars geri hareket dönemindeyiz. Ani kararlardan, tepkilerden uzak duralım.

    14-20 Nisan haftası: İş sorunları, gerginlikler yaşanan bir haftaya girmemiz sebebiyle, mali konularda tabii ki dikkatli olmamız gerekiyor. Her şey biraz da iş hayatımıza, kazancımızla alakalı konulara bağlı gelişiyor. İşlerde durgunluk, piyasanın durumunun nazik oluşu bizim de bastığımız yere dikkat etmemizi gerektirecek.

    21-27 Nisan haftası: Parasal konuları bir hayli kafamıza takıyoruz. Aslında bir çıkış yolu bulmak istiyoruz. Fakat ihtiyaçlar, zaruri giderlerin fazla oluşu zorlayabilir bizi. Bu hafta Merkür-Boğa burcunda ilerleyecek. Biz de, maddi konularda tasarrufa gideceğiz. Daha dikkatli hareket edeceğiz, hesap kitap yapacağız.

    28-30 Nisan arası: Mali konularda ortaklaşa olan her türlü alışverişin, bağlantının mutlaka gözden geçirilmesi, konuşulması ve çözüme bağlanması gerekiyor.

    YAY NİSAN AYI- PARA

    1-6 Nisan haftası: Maddi konularda harcamayı sevdiğimiz bir haftadayız. İlgimizi çeken bir şey oldu mu, alırız. Ancak bir taraftan da dikkat etmediğimiz için kendimize kızarız. Ödemelerimizi yapmayı unutmayalım lütfen.

    7-13 Nisan haftası: Bu hafta harcamalar konusunda dikkatli olalım. Merkür-Koç burcunda ilerlediği için, farkında bile olmadan alışverişlerimiz artar. Hiç hesabımızı tutmayız. Düşünmeden alışverişler yapabiliriz. Oysaki önümüzdeki hafta sert etkiler söz konusu. Bizim de hesabı şaşmamamız gerekiyor

    14-20 Nisan haftası: Bu hafta her burç için hakikaten çok önemli. Biz ve dışımızdaki dünyanın sundukları. Bizim isteklerimizle, başkaları arasındaki dengenin sarsılmadan korunması. Hem kendi arzularımızı elde etmek hem de diğerlerine saygı ve nezaket içinde davranmak. Mali konularda 18, 20, 21 Nisan tarihlerinde görünümler var. Bunlar cesaretle hareket ederek para kazanmak, serbest işler, ifade gücünün ve özgüven duygusunun yüksekliği, girişimden korkmamak şeklinde tezahür edebilir. Rahat olmak, gönlümüzce harcamak, kaliteli yaşamak, mutlu olmak, doyuma ulaşmak için de parayı isteriz. Ancak bizim de harcamalarımıza, bütçemize mutlaka gereken özeni göstermemiz lazım. Ödemeleri zamanında yapmak, sıkıştığımızda oradan buradan borç istememek. Bu hafta çok önemli

    21-27 Nisan haftası: Maddi konularda girişimci düşüneceksiniz. Çabuk para kazandıran, serbestçe yapılan işler, özgün çalışmalar sizi çok daha fazla tatmin edecek. Bir yerde dokuz altı çalışmak yerine evden işleri yürütmek veya part-time işler ilginizi çekebilir.

    28-30 Nisan arası: Mali konularda bu üç günlük sürede öyle çok getirici, kazandırıcı değil ama en azından günlük anlamda rahatlatıcı işler yapabilirsiniz. Bir şirkette çalışıyorsanız, yaptığınız iş ile kazancınız arasındaki farklılık sizi rahatsız edebilir. Güneş Tutulmasının etkisini de hesaba katarsak Yaylar belirsizlikten, zorunluluktan pek hoşlanmayacaklar.

    OĞLAK NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Maddi konularda hem başkalarına yardımcı olabiliriz hem de ilişkilerimizi güçlü tutarak para kazanabiliriz. İnternet ortamında alış ve satış anlamında işler yapabiliriz. Böyle bir iş düşünebiliriz. Evimizden çalışmalarımızı sürdürecek şekilde bir düzen kurabiliriz. Zaten bu hafta, genel olarak ev ve ailevi konular merkezimizde yer alacak.

    7-13 Nisan haftası: Para harcamalarımız en çok yuvamızla ilgili konularda lazım olacak. Bu arada mali işlerimizin üstesinden gelmek için, dışarıdan desteğe ihtiyacımız var. Taşınmak veya aileyle ilgili konularda harcamalar artabilir.

    14-20 Nisan haftası: Bu hafta Ay tutulması kadar etkili olan üç evrensel değişim ve dönüşüm, gelişim yönünde görünüm oluşacak. Bunlar mali kazançlarımız üzerinde de önem taşıyacak. Her ne kadar değişimler ilk önceleri zorlayıcı gibi dursa da, bunlar yeniden paraya bakış açımızı değerlendirmemiz, bütçemizi düzenlememiz, yuvamızla ilgili konularda derinlikli düşünmemiz, dönüşüme adapte olmamız yönünde önem taşıyor. Bunların birçoğu, bir mülkün satışı, evlilik veya boşanma kanalıyla olabilir. Tabii ki kişisel haritalarımız bu önemli görünümlerin nasıl yönde gerçekleşeceğini gösteren kılavuzdur. Ben genel olarak maddi konuların da en az ilişkiler, iş hayatı ve ailevi konular kadar önemli olduğunu düşünüyorum ve olumlu, hayrımıza gelişmeler diliyorum.

    21-27 Nisan haftası: Bu hafta mali konularda nakit sıkıntısı veya elimizdeki miktara göre evimizin ve özel ihtiyaçlarımızın karşılanması gerekecek. Sorumluluklar, yapılması gerekenlere göre bütçemizi düzenleyeceğiz. Hafta sonuna doğru, para konusunda mecburen yapılacak alışverişlerde ekonomik davranmakta yarar var.

    28-30 Nisan arası: Güneş Tutulması, size başkaları kanalıyla ulaşacak gelirin simgesidir. Eşiniz, aileniz destek verebilir. Ancak geri ödenecek şekilde bir borcun altına girmemek lazım. Çünkü bu başta hoş gibi gelebilir. Fakat sonrasında zorlanmaya neden olur. Bu hafta kendi aşım kaygısız başım diyerek, bütçemizi de başkalarına bağlamayarak hareket edelim.

    KOVA NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Parasal konularda Venüs-Balık burcu seyri genelde özel yeteneklerin işaretçisidir. Sözgelimi sanatla uğraşanlar, yaratıcı becerileri olanlar, insanların kendilerini hoş ve olumlu hissetmesini sağlayan danışmanlar, kozmetik sektöründe görev yapanlar ve mistik faaliyetlerde bulunanlar kazanç anlamında şanslılar.

    7-13 Nisan haftası: Hafta sonuna doğru Venüs’ün güzel bir görünümü oluşacak. Sevdiğimiz kişiyi mutlu etmek, güzel bir ortamda onunla olmak amaçlı harcamalarda bulunabiliriz. Paranın böyle zamanlarında ne kadar önemli bir araç olduğunu düşünebiliriz. Hoşumuza giden bir şeyler yapabiliriz. Sözgelimi hem müzik dinleyeceğimiz hem de keyifleneceğimiz bir yere gidebiliriz. Bir günlüğüne olsun hiçbir şey düşünmeden para harcayabiliriz. Sorunlarımız olsa da, pek kafamıza takmayız.

    14-20 Nisan haftası: Bu haftayı gerek aşk gerekse iş bölümünde geniş bir şekilde işledik. Parasal konularda da önemli bir haftaya adım atıyoruz. Ben Kovaların özellikle Venüs Balık burcunda ilerlerken, şifa verici, insanlara yardımcı olan, yol gösteren mesleklere ilgi duyacaklarını veya bu alanda parasal anlamda kazançlı olacaklarını düşünüyorum. Ne de olsa Neptün ile olan kavuşum her zaman biz insanlar için şefkat ve yardımlaşmanın işaretçisidir. Üç tane çok önemli görünüm var. Bunlar çalışma hayatınızı yönünü değiştirici ve huzur arayışının işaretçisi. Ancak lütfen hangi işte, hangi alanda çalışmak istiyorsanız doğru bilgiyi, doğru bilgilendirmeyi, işi çok iyi öğrenmeyi ve tevazu içinde hareket etmeyi biliniz. Siz kendi içinizde savaş verirken, başkasına faydanız dokunamaz. İdealist bir ruhla çalışın. Bunun size geri dönüşümü her zaman faydalıdır. Tam tersi, yanlış yollara sizi sürükler.

    21-27 Nisan haftası: Merkür bu hafta Boğa burcunda ilerleyecek. Ortaklaşa kazançları, ev-ofis tarzı çalışmaları, bir hazırlığı, projeyi işaret edebilir. Bazılarınız ufak miktarda kredi çekerek, işini kurmayı düşünebilir. Hesabını iyi yapmak, bu işin getirisi üzerinde bilinçli düşünmek lazım. Aileniz veya eşiniz de mali yönden size yardımcı olabilir veya siz bizzat ona destek verebilirsiniz.

    28-30 Nisan arası: Maddi konular üzerinde hem sağlık hem de çalışma hayatınızla ilgili konulara ağırlık verebilirsiniz. Hesabı iyi yapmalı, düşündüğünüz iş için ne kadar miktar gerekiyor ve bu işin getirisi ne olur, kimlere sunulur bunlar üzerinde durmak lazım.

    BALIK NİSAN AYI-PARA

    1-6 Nisan haftası: Bu ve önümüzdeki hafta üzerinde en fazla yoğunlaşacağımız konu para olacak. Öyle önemli ki, hemen bu hafta başından itibaren mali konulardaki işlerimizi çok iyi takip etmemizde yarar var. Harcamalar veya ortaklıklar, borçlar, biriken ödemeler bizi bir hayli düşündürecektir. Ancak şu da var, biz bunlara pek yabancı değiliz. Geçtiğimiz yıl da bizi bu tutulmalar bir hayli sıkıştırmıştı. Artık halledilmesi gerekiyor dostlar. Aklımızı başımıza alma zamanı. Hemen bu hafta itibariyle bunları düşünmeye başlayalım.

    7-13 Nisan haftası: Mars geri hareketi ve 8 Nisan tarihinde yapacağı görünüm, çalışma hayatımızla ilgili meselelerde mücadelenin işaretçisidir. Hem kazanmak hem de karşılığını almak isteyeceğiz. İş bağlantıları olabilir. Fakat ödemelerde sorunlar yaşanabilir. Onun için, yaptığınız işler için mutlaka yarı oranında bir para isteyiniz. Şu gün vereceğim, bugün öderim sözlerine kulak asmayınız.

    14-20 Nisan haftası: Bu hafta kazanç evimizde oluşacak Ay Tutulması bizi parasal konularda cesur kararlar almaya, isteklerimizi elde etmek için her türlü mücadeleyi vermeye çağıran uyarı zili gibi. Sanki bir şeyler artık canımıza yetmiş ve biz de yetti deyip harekete geçiyoruz. Bunun nedeni bir ortak, eş veya bir borç olabilir. Biz taleplerimizi ortaya koyarız karşımızdaki de kendi isteklerini dile getirip bu kadar der. Bizim işimize gelmez ve karşı çıkarız. Bunun gibi birçok örnek verilebilir. Hatta bir ortaklığın kurulma aşamasını dahi gösterebilir. Borç-alacak meselelerini işaret edebilir. Bir paranın eşit şekilde bölüşümü, paylaşılması anlamındaki stresin de göstergesidir. Diğer görünümleri de hesaba katarsak, bu hafta mali konularda baskı veya bir şekilde kendi yolumuzu çizmek, kazanmak üzere harekete geçmek yönünde değişimler kendini hissettirir.

    21-27 Nisan haftası: Bu hafta ortaklık ilişkilerindeki maddi bölüşümler, borç-alacak konularına odaklanacağız. Finansal anlamda hesaplarımızı kontrol edeceğiz. Ödenmesi gerekenleri saptayacağız. Eğer bir ortaklık ilişkimiz varsa, bunlar üzerinde düşüneceğiz. Ne kazanıyoruz, ne getirisi oluyor, bunları da ele alacağız. Merkür burcumuzla uyumlu bir görünüm yapacak. Mali konularda akıllıca düşünmemizi, sağlam ve güvenilir olana yönelmemizi sağlayacak. Mars geri hareket döneminde olduğumuz için, parasal konularda lütfen borç altına girmeyin veya yeni kararlar almaktan sakının. Şu anki mevcut durumu düşünün.


    MAYIS

    KOÇ MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: Bu hafta kazanç konularında, borçlarımızla ilgili meselelerde bilinçli davranalım. Sonradan pişman olacağımız harcamalara, işlere kalkışmayalım. Üzerimizde bir baskı oluşabilir. Bazen ödenmemiş bir borç veya dikkat edilmeden yapılan bir alışveriş bütçemizi zorlayabilir. Hafta içinde olumlu bir görünüm var. Bu sizi kazanç anlamında rahatlatabilir. Paranıza daha fazla dikkat edersiniz.

    5-11 Mayıs haftası: Bu hafta, paranın ve bizim için kıymetli olan her şeyin hayatımızdaki anlam ve önemi üzerine düşüneceğiz. Ne olursa olsun, yaşadığımız ve öğrendiğimiz dersleri unutmayacağız. Çünkü bu dersler bize maddiyatın ne kadar önemli olduğunu öğrettiği için dikkat edeceğiz. 10 Mayıs tarihinde maddi konularda biraz nakit paraya ihtiyaç duyabiliriz. Bir şeyler yapmak isteriz ancak elimizdeki yetersiz olabilir. Bankalarla alakalı konularda hesabımızı bilelim. Ortaklaşa paralar, miras, hisse payları, kredi borçları anlamında bilinçli olmak durumundayız.

    12-18 Mayıs haftası: Haftanın en etkili görünümü, Akrep burcunda oluşacak Dolunay. Ortaklık ve paylaşım ilişkilerinde tedbirli olmamız lazım. Çok iyi düşünmeden alınan kararların bizi zor duruma düşürebileceğini göz ardı etmeyelim. Bir mülkün satışı, bir mirasın paylaşımı, bir iş ortaklığının maddi anlamda ele alınması yönündeki her türlü meseleyi bilinçli şekilde inceleyelim.

    19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketinin bitişi, ortaklaşa kazançların pay edilmesi, görüşülmesi, uzun aylardır devam eden problemlerin şimdi yeni bir bakış açısıyla tekrar ele alınarak düzenlenmesi anlamında yararlıdır. Hafta içindeki görünümler sağlamlaştırmak, güven altına almak yönünde önem taşıyor.

    26-31 Mayıs haftası: Venüs-Boğa burcunda seyrine başlıyor. Mali açıdan bu bizi rahatlatıcı ve sağlam bir şekilde bütçemize yapmamızda, borçlarımızı ödememizde, yeni kazançlar elde etmemizde faydalıdır. Elimize para geçer. Merkür-Yengeç burcunda ilerleyeceği için Ailemizle veya kendimizle alakalı ihtiyaçlar üzerinde dururuz.

    BOĞA MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: Bu hafta iş, para meselelerinde özellikle ortaklaşa kazançlarda dikkatli olmalısınız. İnatlaşmalar, size uymayan görüşler veya karşı tarafın baskın tavırlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda aşırı beklentili olmamakta, ortama göre bilinçli davranmakta yarar var. Mutlaka gerçekçi olunuz.

    5-11 Mayıs haftası: Bu haftanın ilk günlerinde maddi konularda yine akıllıca hesaplamalarda bulunacağız. Hemen sonuç alayım, hadi şunu da yapayım demekten ziyade, elimdeki parayla ekonomik şekilde nasıl hareket edebilirim diyerek düşünmek lazım. Merkür İkizler burcunda 7 Mayıs tarihinde seyre başladığında akıllıca bütçemizi yapacağız. Yetenekli olduğunuz iki ayrı alandan para kazanabilirsiniz. Yazı, söz, iletişim, haberleşme, satış-pazarlama, medya yayıncılık, el yetenekleriniz, emlak, muhasebe, edebiyat, sanat ve bankacılık bunlar arasında sayılır.

    12-18 Mayıs haftası: 12 ve 15 Mayıs tarihlerinde kazanç evimizi yöneten Merkür olumlu görünümler yapacak. Ancak ben yine de hesabınızı iyi yapmanızdan yanayım. Çünkü dürtüsel bir şekilde yapılan harcamalar sonra sıkıntı yaratır. Bir de iş ortaklığınız varsa, mali konularda lütfen dikkatli olunuz.

    19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Güneş-İkizler burcunda seyrine başlıyor. Kazanç getirici işler, akıllıca düşünerek hareket etme, iki farklı yerden gelir elde etme yönünde olumlu. İletişimde bulunarak, yazarak, insanlarla bir araya gelerek yeteneklerimizi gösterebiliriz. Para hesabımızı zekice yapabiliriz. Açıkgöz davranabilir, herkesten daha çabuk öne çıkabiliriz. Eğitmenlik, ticaret satış pazarlama, el becerisi gerektiren işler kazandırıcı gözüküyor.

    26-31 Mayıs haftası: 29 Mayıs günü biraz dikkat etmeyi gerektiren bir görünüm var. Çok da zorlayıcı değil. Çünkü Merkür-yengeç ve Venüs de sizi destekleyici Boğa burcunda seyrine başlıyor. Bunlar olumlu yöndeki akışı destekleyicidir. Elimize para geçer, gereksinimlerimizi alabiliriz.

    İKİZLER MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: Bu hafta ortaklaşa kazançlar yönünde mücadeleci düşüneceğiz. Hem isteklerimizi elde etmek arzusu hem dış dünyanın bize sundukları arasındaki farklılık yorucu gelebilir. Elde olmayan fakat uymamız gerekenler bizi yavaşlatabilir. Alacaklarımızı tahsil etmek veya planlarımıza göre hareket etmek zor olabilir. Kilitlenip kalırız. Beklememiz gerekir. Tam oldu derken, birileri bizim düşündüğümüzden başka bir teklifle karşımıza çıkabilir.

    5-11 Mayıs haftası:10 Mayıs tarihinde maddi konularda hem sabırlı olmamız hem de birleştirici ve uzlaştırıcı şekilde hareket etmemiz lazım. Çünkü beklememiz gerekecek. Bir yandan beklentilerimize göre bir artış istiyoruz diğer yandan başkalarıyla ilişkilerimizi düzgün tutmak lazım. Çünkü bu dengeleme, kazanç anlamındaki işler için şart gözüküyor. İş başvurularında da yine miktar konusunda hem bize hem de sisteme, şartlara göre hareket etmek gerekecek.

    12-18 Mayıs haftası: Dolunay Akrep burcunda oluşacak ve maddi konularda bizi baskı altına alıcı, başkalarına uymamızı gerektirici şartlar altındayız. Sağlığımıza özen göstermemiz gerekiyor. Alacaklarımızı tahsil etmek veya işimizden beklediğimiz geliri elde etmek anlamında bireysel düşünmemek gerekiyor. Ortaklıklar, yatırımlar, borçlar, krediler anlamında mutlaka bilinçli olmamız lazım. Dış faktörler epeyce etkili gözüküyor.

    19-25 Mayıs haftası: Bu hafta Güneş burcunuzda ilerleyecek. Bu sizi aktif hale getiricidir. Maddi konulardan genel durumunuza kadar her şeyi yoluna koymak için harekete geçersiniz. İki tane olumlu görünüm var. Bunlar girişim anlamında ve mali konularda umut vericidir.

    26-31 Mayıs haftası: 31 Mayıs tarihindeki görünümüm girişimlerden elde edilecek kazançları gösteriyor. Bu bizi rahatlatabilir. Eskiye ait alacaklarımızı tahsil edebiliriz. Ayrıca yeni iş girişimlerinde başarılı sonuçlar alabiliriz.

    YENGEÇ MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: 3 Mayıs tarihinde maddi konularda bir yandan kazanmak, çoğaltmak istersiniz, diğer yandan hırs yaparsınız. Bu doyumsuzluğa neden olabilir. Çok güçlü olmak ve sürekli garantili bir yaşam arzulamak fakat duygusal anlamda asıl arzunuz olanı elde edemediğinizi düşünmek. Bu tabii ki rahatsız edici bir haldir. İş ve özel hayatınızda gerginliğe, başkalarıyla aranızda sorunlara neden olabilir. 4 Mayıs tarihinde parasal konularda disiplinli olmak, eş-iş ortağı veya başkalarıyla ilişkilerinizi mutlaka ele almak gerekiyor.

    5-11 Mayıs haftası: 6 ve 7 Mayıs tarihleri maddi konularda hem rahatlatıcı hem de belli bir akışı sağlayıcıdır. 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde yine geçen haftayı hatırlatıcı gözükmekte. Kendi bildiğimiz şekilde kararlar almak isteyeceğiz. Benim param, benim değerlerim demek yerine bizim kazancımız şeklinde düşünmekte yarar var. Ancak bu pek kolay olmayabilir. Kiminle ortaklaşa bir bölüşüm içindeysek, o kişinin baskın tavırlarıyla karşılaşabiliriz.

    12-18 Mayıs haftası: Akrep burcundaki Dolunay parasal konularda da önem taşıyor. Çocuklarımızın veya bizim geleceğiz, ilişkimizdeki her türlü paylaşım, ileriye yönelik kişisel hedeflerimiz gibi geniş alanda maddi açıdan bizi düşündürüyor. Gerekli ayarlamalarda bulunmak zorundayız. Eğer şartlarımız tek başımıza ayakta durmanın önüne geçiyorsa, hedeflerimiz ile kazancımız arasında farklılıklar varsa başkalarını idare etmek, onlara uymak zorunda kalabiliriz. İş hayatı çok önemli. İşimizde sorunlar varsa veya işimiz yoksa, mali anlamda yeteneklerimize ağırlık vererek para kazanmaya çalışmalıyız.

    19-25 Mayıs haftası: Bu hafta destekleyici enerjiler mevcut. Ortaklaşa kazançların tekrar bir gözden geçirilmesi, beklediğimiz bir takım mali haberlerin olumlu yönde gelişeceğine dair gelişmeler yaşanması rahatlatıcı gözüküyor. Bekleyip, sabırlı olmamız işimize yarar.
    26-31 Mayıs haftası: Rahatlatıcı ve bizi mali anlamda umutlandırıcı gelişmeler 29 ve 31 Mayıs tarihlerindeki geçişlerle bir oh çekip ayı bitireceğiz.

    ASLAN MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: Bu hafta parasal konularda dikkatli hesaplamalarda bulunmak gerekecek. Bir yandan elinize geçen miktarla ekonomik şekilde hareket etmek gerekiyor ancak diğer yandan ailevi veya kişisel anlamdaki ihtiyaçlarınızın karşılanması lazım. Hesaplar yapacak, bir şeyleri toparlamaya çalışacak ancak belli bir parayla idare etmenin kolay olmadığını düşüneceksiniz. Eğer ailenize destek olan birisiyseniz, durum biraz daha zor olabilir.

    5-11 Mayıs haftası: Bu hafta çok akıllıca düşünmek ve bilmediğimiz insanlarla maddi alışverişte bulunmamak lazım. Merkür ikizler burcunda tabii ki akıllıca düşünmenizde yardımcıdır. İleriye dönük yatırımlar için iyi bir hesaplamada bulunulmasını sağlar. Çıkarlarınızı kollamanızda da yardımcıdır.

    12-18 Mayıs haftası: Kazanç anlamında olumlu bir gelişmeyle haftaya adım atacağız. Mali konularda başkalarıyla olan bağlantılarımız kazandırıcı olabilir. Görüşmelerde olumlu sonuçlar alabiliriz. 15 Mayıs tarihlerinde kazanç evinizin yöneticisi olan Merkür’ün olumlu ve heveslendirici görünümleri var. Ancak yine de bu hoş etkiler, harcamaların dikkatli bir şekilde yapılmasının iyi olacağını gösteriyor.

    19-25 Mayıs haftası 25 Mayıs tarihinde iş ortaklıkları veya başkalarıyla olan her türlü parasal alışverişte karşımıza fırsatlar çıkabilir ve elimize paralar geçebilir. Ayrıca geleceğe dönük umutlandırıcı gelişmeler de yaşanır. Güzel haberler alabiliriz.

    26-31 Mayıs haftası: 28 Mayıs tarihinde kazanç anlamında yine aktif enerjilerimiz var. Fakat bir yandan da hoşumuza giden bir şey varsa, hiç düşünmeden satın alabilirsiniz.

    BAŞAK MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: Bu hafta Koç burcunda ilerleyecek Venüs etkisi altında, düşünmeden, her şeyiyle incelemeden bir ortaklık kurmak, ortaklığı devre dışı bırakmak zamansız bir karar olabilir. Mars geri hareketi 20 Mayıs tarihinde sona erecek. Ancak biz, Mayıs sonuna kadar beklemede kalarak durumumuza bir bakmamız lazım. Parasal konularda da ölçüp biçmeden, tartmadan, piyasa koşullarını gözden geçirmeden hareket etmeyelim. Bu geçiş her ne kadar cesaretlilik veya gerginlik sonucu aceleci hareket etmemize sebep olabilir. Bizim mutlaka geçmiş meseleleri, borçları, ortaklıkları bir daha ele almamız gerekiyor. Tedbirli olalım.

    5-11 Mayıs haftası: Bu hafta parasal konularda yine dikkatli olmamız gerekecek. Hafta sonuna doğru zorlayıcı birkaç enerjimiz var. Bunlar mali konularda bir çekişmenin, bazı kişilerle anlaşmazlıkların işaretçisidir. Özellikle eski borçlar, eski ortaklıklar, bir türlü sonuçlanmayan davalar bizi sıkıştırabilir.

    12-18 Mayıs haftası: Ben bu haftayı da mali konularda dikkatli hareket etme şeklinde yorumlayacağım. Bir yanıyla hadi şu işi hallet, kur şu ortaklığı veya bitir şu ortaklığı dememize yol açan enerjiler var. Ancak böyle güdüsel hareketlerle bir başka zorlayıcı durumun içine gireriz. Güven, istikrar, geri ödeme koşullarının önemi, her türlü parasal meselede ön planda tutulmalı. İşlevini kaybetmiş olanlar zaten devre dışı kalacaktır. Fakat burada asıl mesele bir işe yaramadığı halde, düzelir diye sürdürülen ortaklıklar. İşte bunları önümüzdeki hafta Mars geri hareketinin bitimiyle daha net bir şekilde ele alacağız.

    19-25 Mayıs haftası: Kazanç evinizde aylardır devam eden Mars geri hareketi sona eriyor. Bu durum kişisel kazanç ve yatırımlarımız, ortaklıklar konusunun yeni bir bakış açısıyla ele alınmasını sağlayacak. Ancak ben 29 Mayıs sonrasını olumlu bulmaktayım. O zaman bu hafta yine gözlemlerde bulunmamız, akışa göre tedbirli davranmamız iyi olacaktır.

    26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda seyrine başlıyor. Bu sayede hem mali konularda sağlam ve doğru kararlar alabilmek kolaylaşacak. Hem de kazancımızı arttırıcı yeni ve güçlü girişimlerde bulunmak, bağlantılar kurmak mümkün hale gelecek.

    TERAZİ MAYIS AYI- PARA
    1-4 Mayıs arası: Finansal konularda pek hoş bir hafta değil. Özellikle gelir ve gider dengesinin sağlanması zor olduğu gibi, dış destekler görmemizde pek kolay değil. Atılımda bulunmak, başka bir iş tercihi yapmak, problemleri halletmek istesek de, karşımıza uygun bir çözüm çıkmadığı için mecburen eldekiyle yetineceğiz.

    5-11 Mayıs haftası: Bu hafta finansal konularda 10 ve 11 Mayıs tarihleri zorlayıcıdır. İki ayrı alanda bizi sıkıştırıyor. Bir yandan ödenmemiz gerekenler, diğer yandan kazanç yetersizliği. Gündem maddemizde sürekli bu konular, hafta boyunca etkili olacak. Eş veya iş ortağıyla olan sorunlar, destek görememek, çıkarlarını düşünen, çözüm bulmak yerine zorlaştıran insanlar, bizim de bütün bunlar karşısında çıkış yolu aramamız haftaya damgasını vuruyor. Merkür İkizler burcunda akıllıca düşünmemizde yardımcı olabilir. İş girişimlerine veya düşündüklerimizi daha rahat ifade ederek bir çözüm bulmaya çalışabiliriz.

    12-18 Mayıs haftası: Bu hafta bir yandan iletişimde bulunacağız diğer taraftan yolculuklar, görüşmeler gündeme gelecek. Hani parasal konularda zorlanıyoruz ya, işte bunların üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Dolunay Akrep burcunda gerçekleşecek. Bu bizi zaten bildik parasal, ilişki ve ortaklaşa kazançlar anlamında zorlarken, en azından bir hareketlilik olması moralimizi düzeltebilir.

    19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketi bitiyor ve ardından Güneş İkizler burcunda seyrine başlıyor. Her ikisi de olumlu. Hem ortaklaşa kazançlar, miras, hisseli paralar, bir malın bölüşümü, taraflar arasında pay edilişi gibi konular üzerinde önümüzü görmemizi sağlayacak hem de girişimde bulunma ve sorunlarımızı çözebilmek anlamında destekleyecek.

    26-31 Mayıs haftası: Bu hafta hem hukuki alacakların hem de başkalarıyla alakalı tüm finansal konuların ileriye dönük bir şekilde ele alınmasını gerektirecek bir mücadelemiz olacak. Bu mücadele nafaka davaları, miras pay edişleri, eş veya ortaklarla ilgili de söz konusudur. Bir dönemeçtir. Hakkımız olanın peşine düşeceğiz, borcumuz varsa mutlaka ödeyeceğiz.

    AKREP MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: Maddi konularda hesabımızı bileceğiz. Elimize geçen miktara göre hareket etmemiz gerektiğinin farkında olacağız. Eğer eşimiz veya bir ortakla çalışıyorsak aramızdaki alışverişin sağlamlığını gözden geçireceğiz. Sözleşmesiz veya sigortasız çalışmayacağız. İş haklarımızı gözeteceğiz. Parasal konularda hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız.

    5-11 Mayıs haftası: Başkalarıyla olan her türlü paylaşımınızda, ortaklık ilişkinizde akıllıca hareket etmeye çalışacağız. Eğer sıkıntılarımız varsa, bunları bilinçli bir şekilde ele almak gerekiyor. Merkür ikizler burcunda zaten çıkarlarımız konusunda gözümüzü dört açmamızı sağlıyor. Düşünmeden borç altına girmeyeceğiz. Parasal alışverişlerimizde akıllı hareket etmenin faydası büyük.

    12-18 Mayıs haftası: Finansal konularda hem hesapların gözden geçirilmesi hem de yapılacakların dağılmadan akıllıca tespit edilmesi gerekiyor. Şu andaki mevcut işimizden elde edilen gelir, mecburen bizi birilerine uymaya zorluyor. Bu zorlanma yüzünden yeteri kadar baskı altındayız. Para konusunda tam ve sağlıklı bir yol izlemek pek kolay değil.

    19-25 Mayıs haftası: olumlu bir görünüm meydana gelecek. Bu yeni iş imkanları, yeni maddi olanaklar, eğitim, ticari ve gelecekle alakalı olarak önümüzü görmemizi sağlıyor. Buna çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçtiğimiz için, umudumuz da yükseliyor.

    26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcu geçişiyle, başkalarından destek görmeye başlayacağız.

    YAY MAYIS AYI-PARA
    1-4 Mayıs arası: Mali konulardaki zorlanmaların etkili olduğu günlerdeyiz. İşimizdeki tatminsizlik veya belli bir bütçe ile hayatımızı sürdürmek canımızı bir hayli sıkabilir. Özellikle 3 Mayıs civarı günlerde düşünmekten, hesap kitap yapmaktan bir hayli yoruluruz. Ancak yine de çok sakin ve akıllıca hareket etmemizde yarar var. Venüs bu hafta Koç burcunda ilerlediğinde, biz de maddi anlamda yeni kararlar verebiliriz. Hem sevdiğimiz işi yapmak hem de mali sorunlara çare bulmak isteyeceğiz.

    5-11 Mayıs haftası: Finansal konularda geçtiğimiz haftaya benzer durumlar yine gündem maddemizi oluşturacak. Harcamaların ve nakit sıkıntılarının çözümü için bir çıkış yolu bulmaya çalışacağız. Mecburen hesabımızı bilmemiz gerekecek.

    12-18 Mayıs haftası: Dolunay Akrep burcunda gerçekleşiyor. Ortak kazançlar, mali anlamdaki yükümlülükler, kredi borçları, nakit sıkıntıları bir de işimizdeki tatminsizlik bizi zorlayıcı etkenler arasında yer alıyor. Aslında bu sorunlar sadece sizin burcunuzla alakalı değil, piyasa anlamında da herkesi zorlayıcıdır. Hani kemerleri sıkma dönemi derler ya, aynen öyle.

    19-25 Mayıs haftası: Mars geri hareketinin bitişi, ardından bu hafta olumlu bir enerjinin devreye girişiyle biz de yeni iş alanlarına, hobilerimizi işe dönüştürmeye karar verebiliriz. Güneş İkizler burcu seyri, başkalarıyla bağlantı kurarak, farklı fikirlerimizden bahsederek finansal ve iş anlamında bir çıkış yolu bulmamızı sağlayabilir.

    26-31 Mayıs haftası: Mali konularda getirisi olan işlere ve yeniliklere yöneleceğiz. Finansal anlamda bir ortaklık bile düşünebiliriz. Bunu bir müddet sürdürüp, rahatladıktan sonra tek başımıza yola devam edebilirim diyebilirsiniz.

    OĞLAK MAYIS AYI-PARA

    5-11 Mayıs haftası: Finansal konularda hesabımızı iyi bileceğiz. Hem gelirimizi çoğaltmak hem de dış dünya ile irtibatta bulunarak çıkarlarımıza uygun şekilde hareket edeceğiz. Venüs Koç burcunda bu hafta ilerleyecek ve bizim finansal konularda özellikle evimizle ilgili harcamaların göstergesi olacak. Ancak bunlar bizim zaten yapmak istediğimiz yenilikler olduğundan çok da zorlamayacağız.

    12-18 Mayıs haftası: 7 Mayıs tarihinde Merkür İkizler burcunda ilerliyor. Parasal konularda harcamalar artabilir. Bunların bir kısmı sağlık giderleri, bir kısmı evimizin ihtiyaçları nedeniyledir.

    19-25 Mayıs haftası: Partnerimizden, ailemizden destekler görebiliriz. Biz de işlerimize dört elle sarılarak para kazanmaya dönük girişimlerde bulunabiliriz. Bazılarımız bu dönemde bir iş sözleşmesine imza atabilir. Evlilik veya iş ortaklığımız gelir artışında etkili olabilir.

    26-31 Mayıs haftası: Venüs Boğa burcunda ilerleyecek. Bu mali anlamda rahatlatıcı olabilir. Keyifli paylaşımlar, elit ortamlarda bulunmak, kaliteli ve uzun ömürlü olanı tercih etmekten yanayız.

    KOVA MAYIS AYI- PARA

    1-4 Mayıs arası: Maddi konularda bu tarihler arasında evimizle alakalı ihtiyaçlarımız, ofis tarzı bir çalışma düşünüyorsak hesaplamalar, ev içinde konfor adına yapılacak işlerde ekonomik ve uzun vadeli düşünmek ön planda olmalıdır.

    5-11 Mayıs haftası: Bu hafta Merkür-İkizler burcunda ilerliyor. Maddi konularda aktif ancak bir hayli akıllıca yapılan alışverişlerin işaretçisi. Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik ürünlerin alımı, bilgilenme, araştırma, deneyim sahibi olmak için yapılan yolculuklara bütçemizde yer verebiliriz.

    12-18 Mayıs haftası: Harcamalara dikkat edeceğiz. Çünkü yeniliklerde bulunmak, özgürce harcamalar yapmak isteyeceğiz. Bütçemizi aşmamasına dikkat edelim. Özellikle kredi kartı harcamaları, öteleme, taksite bölme gibi alışverişlerden kaçınalım. Eş, partner veya iş ortaklarımızdan maddi destek görebiliriz. Çocuklarımızın ihtiyaçlarına önem verebiliriz.

    19-25 Mayıs haftası: Mali anlamda 25 Mayıs tarihi olumludur. Hem girişim hem de başkalarından destek görebiliriz.

    26-31 Mayıs haftası: 29 Mayıs tarihinde parasal konularda biraz dikkatli olmak, aldığımıza vereceğimize iyi bakmak lazım. Merkür Yengeç burcunda seyrine başlayacak. Sağlığımızla alakalı konularla ilgileneceğiz. Bu yönde yapılacak harcamalara önem verebiliriz. Sağlık sigortası yaptırabiliriz.

    BALIK MAYIS AYI-PARA

    1-4 Mayıs arası: Ortaklaşa kazançlar, mali konulardaki davalar, para kazanmak amaçlı olan tüm işlerinizde aktif hareket etmek dönemidir. Harcamalara dikkat etmek lazımdır. Gelir-gider dengenizi mutlaka gözetiniz. Mars geri hareketi devam ettiği için, kazanç yönünde zorlanmalar belirsizlikler yaşayan bir Balık burcu iseniz ve yatırım yapmayı düşünüyorsanız şu an beklemede kalınız. 29 Mayıs tarihinde Venüs-Boğa burcunda ilerleyince duruma göre hareket edersiniz.

    5-11 Mayıs haftası: Bu hafta iş ortaklığı veya mali konulardaki davaların işaretçisidir. Eğer bir borcunuz varsa, bunun ödenmesi gerekir. Bir iş ortaklığınız varsa aranızdaki paylaşımları adil olacak biçimde ayarlamak gerekiyor. Borçlar belli taksitler halinde düzenlenerek geri ödenebilir. Bir kredi düşünüyorsanız mutlaka beklemede kalınız. Çünkü Mars geri hareketi 20 Mayıs tarihine kadar etkilidir. Ancak o tarih sonrası duruma bakarak karar verirsiniz.

    12-18 Mayıs haftası: Parasal konularda hızlı ve aktif değişimlerin işaretçisidir. Bir mirasın pay edilmesi, ihtiyaçların temini, yeni bir işe başlama, kredi çekimi gibi konularda önem taşıyor. Ancak geçtiğimiz hafta değindiğim gibi 20 Mayısı beklemekte yarar. Maddi bir dava tekrar görüşülmek üzeri temyize gidebilir.

    19-25 Mayıs haftası: Bu hafta itibariyle Mars geri hareketi sona eriyor. Böylece maddi konularda son aylarda düşündüğünüz fakat bir türlü karar veremediğiniz girişimleri şimdi bir daha gözden geçiriniz. Ancak benim tavsiyem iş ortaklığı gibi bir şey düşünüyorsanız lütfen çok dikkatli gözden geçiriniz. Mars güçlü bir pozisyonda değil. Maddi yatırım, krediyle borçlanma gibi meselelerde de dikkatli olunuz. Paranızı risk etmeyiniz.

    26-31 Mayıs haftası: Maddi konularda bildiğimizi okur tarzda, bazen hesap kitap yapmadan harcamalarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Venüs, 29 Mayıs tarihinde Boğa burcunda ilerleyecek. İşte bu geçiş, yatırımlar yönünde ve kendimizi garantiye alma açısından olumludur. Eğer bir alış veya satış işimiz varsa, şimdi onu yürürlüğe koyabiliriz.


    HAZİRAN

    KOÇ HAZİRAN AYI- PARA

    2-8 Haziran haftası: Maddi açıdan bu hafta ufak tefek paralar elinize geçebilir. Sanatla uğraşanlar, mistik faaliyetler, ev, emlak, güzelleştirme alanında çalışanlar, insanlarla birebir iletişimde bulunanlar, haberleşme sektöründe çalışanlar için de maddi açıdan fırsatlar getirici bir hafta diyebiliriz. Ancak Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Hesabımızı, aldığımızı verdiğimizi de bilelim lütfen.

    9-15 Haziran haftası: Bu hafta her anlamda önemli enerjiler mevcut. Finansal ortaklıklarda tarafların çok dikkatli bir şekilde hareket etmeleri yararlıdır. Venüs Boğa burcunda gayet olumludur. Eğer her iki taraf da, dürüstçe hareket etmeyi ve ilerisi adına istikrarlı ilerlemeyi biliyorsa bu zorluklar güce dönüştürülür, kazanç elde edilir. Tam tersine, biri diğeri üzerinde baskı kurmaya kalkarsa zor olur. Gizli saklı işlerden kaçınmak lazım. Maddi konularda da alışverişlere dikkat etmemizde yarar var. Kazanç getirici işlere ağırlık verelim. Sorumluluklarımızı bilelim.

    16-22 Haziran haftası: Bu hafta finansal konularda dikkatli bir şekilde hem evimizin ihtiyaçları hem de ailemizle ilgili gereksinimler üzerinde duracağız. Güven içinde yaşamak ve bir ev sahibi olmak isteyeceğiz. İşimiz emlak sektörü, ailelere yönelik hizmetler, güzelleştirme, üretimle alakalı bir alanda ise, kazanç anlamında neler yapabiliriz bunlar üzerinde duracağız. Aceleci kararlar vermeyeceğiz. Merkür geri hareketi iş görüşmelerinde dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.

    23-29 Haziran haftası: Mali konularda özellikle ortaklıklar söz konusuysa dikkatli olacağız. İş görüşmelerinde bize sunulan şartlara bakacağız. İşin içinde para varsa, bizim de temkinli olmamız dağılmamamız gerekiyor. Hem Merkür geri hareketi hem de Venüs-İkizler geçişi, zaten özen göstermenin işareti. Hesap yapacağız, artıları eksileri gözden geçireceğiz. Böylece Temmuz ortasına kadar bir yön tespit edeceğiz.

    BOĞA HAZİRAN AYI- PARA

    2-8 Haziran haftası: Parasal konularda hesabınızı iyi yapınız. Şansınız iş ve aşk konusunda bu hafta gayet güçlü. Fakat mali anlamda yanlış kararlar vermemek için aceleci davranmayınız. Mal satın alırken özellikle teknolojik aletlerde garanti belgesi almayı unutmayınız. Çünkü Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Hesabımızı bilmemiz lazım.

    9-15 Haziran haftası: Bu haftanın mali konularda da etkili olduğunu söylemek isterim. Özellikle 13 Haziran tarihindeki görünümler ve Dolunay bizim de şapkamızı önümüze alarak düşünmemizi gerektiriyor. Bir getirisi olmayan tam tersine her açıdan yoran ortaklıklar sözleşmeler sona erebilir. İleriyi vadeden, huzur veren, güven uyandıran her şey kalıcı yönde sağlamlaştırılır. Sağlığımıza özen göstermemizde yarar var. Çalışma hayatında taviz vermek zorunda kaldığınız durumlar sizi stres altına sokabilir.

    16-22 Haziran haftası: Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. İki ayrı iş üzerinde düşünüyorsanız, dağılmadan işlerinizi takip ediniz. Kazancınızı risk altına almayınız. Akıllı ve mantıklı bir şekilde şu andaki bütçenizi gözden geçirmenizde yarar var. Çevre değişimi, kardeşlerle alakalı, ev ve aileye yönelik her konuyu maddi anlamda da, artı ve eksileriyle tartmak, incelemek lazım.

    23-29 Haziran haftası: Maddi konularda Venüs-İkizler geçişi 23 Haziran itibariyle etkili olacak. Hem iletişim hem ilişkilerimizde parasal meseleler de belirleyici bir unsur. İki ayrı yerden geliriniz varsa, bunun bir tanesi devre dışı kalabilir. Huzursuz olduğunuz yerle çalışmayı bırakabilirsiniz. 25 Haziran tarihi bu anlamda stresli gözüküyor. Maddiyat nedeniyle ya uyum göstermek zorundasınız veya yeter artık diyerek bitirebilirsiniz. Ancak Merkür geri hareketinde bunun yapılması yanlış olur.

    İKİZLER HAZİRAN AYI-PARA

    2-8 Haziran haftası: Sosyal hayatın canlı oluşu, arkadaşlarımızla bir araya gelme, özel bir şeyler yaşama anlamında etkili olduğundan harcamalarımız artabilir. Ancak Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Mali konularda hesabımızı çok iyi yapmamız lazım.

    9-15 Haziran haftası: Maddi konularda da etkili olan bu hafta paramıza mutlaka sahip çıkalım. Bilmediğimiz işlere kalkışmayalım. Güven ve garanti içermiyorsa beklemede kalalım. İş ortaklıklarına dikkat edelim. Sağlığımızı önemseyelim.

    16-22 Haziran haftası: Maddi konularda 18 Haziran tarihindeki görünüm, bizim hesaplarımızı, girişimlerimizi, harcamalarımızı gözden geçirmemiz gerektiğini işaret ediyor. Paramızın bir kısmını ödeyip, daha sonra diğer kısmı ödeyeceklerini söyleyebilirler. Ancak bizim bunun takibini iyi yapmamız lazım. Güneş-Yengeç burcunda ilerleyecek. Bu geçiş güven içinde yaşamak ve paramızı geleceğimizi düşünerek değerlendirmenin yararlı olduğunu söylüyor.

    23-29 Haziran haftası: Maddi konularda da etkili bir hafta. 27 Haziran tarihindeki Yeniay, gerçekçi bir şekilde parasal konular üzerinde düşünmeniz, analiz etmeniz, kazanç elde etmek amaçlı doğru bir iz üzerinde yürümeniz anlamında önem taşıyor. Disiplinli bir şekilde hareket ederseniz, önümüzdeki iki haftalık sürecin sonunda verdiğiniz kararların olumlu sonuçlarıyla karşılaşırsınız.

    YENGEÇ HAZİRAN AYI- PARA

    2-8 Haziran haftası: Maddi konularda biraz dikkat etmekte yarar var. Hesap dışı ödemeler, gelir-gider dengesizliğine sıkılırız. Ancak sosyal yaşamdaki güzel paylaşımlarla kendimizi mutlu edebileceğimiz enerjilerimiz var. Bunlar biraz olsun kafamızı dağıtmamızı yardımcı olacaktır.

    9-15 Haziran haftası: Maddi konularda da dikkatimizi çekebilecek bir haftaya adım atıyoruz. Kazanç evimizin yöneticisi Güneş hala ikizler burcunda ilerlemekte ve doğal olarak biz de gereksiz masraflar veya dalgalanmalar yaşıyoruz. İş anlamında sorunlarımız olduğu için, pek de açılmamakta yarar var. 13 Haziran tarihindeki Dolunay, hesabı bilmek gerektiğini gösteriyor. Sizin biraz da paranıza sahip çıkmanızda yarar var. Maddeci biri değilsiniz fakat bazen hesabı bir hayli şaşıyorsunuz. Sevdiklerinize olan düşkünlüğünüz de bunda etkili oluyor.

    16-22 Haziran haftası: Güneş, 21 Haziran itibariyle burcunuzda ilerleyecek. Mali konular üzerinde çok daha fazla duracaksınız. Riskten uzak, güven içinde yaşamak arzunuz yükselecek. Değerlendirme yaparken para kıstas haline gelecektir. Eğer mali gücünüz yüksekse, kendinizi çok daha huzurlu hissedersiniz. Yetersiz ise, kaygılanırsınız.

    23-29 Haziran haftası: 27 Haziran tarihinde burcunuzda oluşacak Yeniay, maddi konularda güvence sağlayan işlere yönelmenizi, üretmek ve aile bütçesine katkıda bulunmak amaçlı kararları işaret ediyor. Disiplinli olmak, araştırmak, yaratıcı düşünmek gerekiyor.

    ASLAN HAZİRAN AYI- PARA

    2-8 Haziran haftası: Maddi konularda mesleği sanat, mistik, yazı, edebiyat, danışmanlık, yaşam koçluğu gibi olanlar için enerjiler parasal anlamda destekleyicidir. Ancak Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Yatırımda bulunmak, borçlanmak, kredi çekmek gibi meselelerde dikkatli olmakta yarar vardır. Ortaklaşa işlerde para hesabını iyi yapınız. Ödemelerinizi de bu hafta geciktirmeyiniz.

    9-15 Haziran haftası: Maddi konular tabii ki işimize bağlı olduğu için, bu haftaki görünümler altında eğer bir sorun meydana gelirse parasal anlamda da bizi etkileyici olur. genelde aileyle ilgili bir maddi konu bu hafta epeyce gündemi işgal eder. Mal paylaşımı, satış-alış, yatırım, borçlarımız gibi geniş alanda akıllıca hesaplamalarda bulunmak lazım. İlerisi adına güven verir mi veyahut bizi sıkıştırıcı olabilir mi diyerek düşünmek gerekiyor.

    16-22 Haziran haftası: Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. Mali işlerinizi, hesaplarınızı, alacaklarınızı ve kazanç konularını dikkatli bir şekilde gözden geçirmekte yarar var. Parasal hiçbir meselede, ani karar vermeyiniz. Risk altına girmeyiniz.

    23-29 Haziran haftası: Maddi konularda iki yönlü enerji söz konusu. 29 Haziran tarihinde öncelikle hiç kafanızı karıştırmadan maddi konularda akıllıca bir analiz şart. Kaygan bir zemin üzerindeyiz. Mali anlamda bir belirsizliğe adım atmamak lazım. Hele ki ortaklaşa kazançlarda, yatırım konularında, mutlaka iyi bir hesaplama şart.

    BAŞAK HAZİRAN AYI- PARA

    2-8 Haziran haftası: Maddi konularda şansımız 4 Haziran civarında olumlu gözükmekte. Eşimizden veya daha önceki bağlantılarımızdan kazanç elde edebiliriz. Ödemelerimizi yapabiliriz. Gereksinimlerimizi alabiliriz. Venüs, burcunuzla uyumlu görünüm yaptığı için, sizi maddi açıdan destekleyecektir. Ancak Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Bizim de hesabımızı bilmemizde yarar var.

    9-15 Haziran haftası: Bu hafta genel olarak tüm burçlar için bir dikkat içermekte. Maddi açıdan işimizin durumu, yeni kararlar veya sorun çıkartan meseleler keyifsizlik yaratabilir. Maddi konularda karar vermekte zorlanabiliriz. Bazen oldukça çelişkili düşünürüz. Dengeli bir bütçe yapmak, buna uymak zor olabilir. Kafamız karışabilir. İşimizden elde ettiğimiz geliri arttırmak amaçlı faaliyetler zamanla yerine oturacaktır.

    16-22 Haziran haftası: Ortaklaşa kazançlar ve işinizden elde ettiğiniz gelirle alakalı olarak çok iyi bir analiz yapmak gerekecek. 18 Haziran tarihinde olumlu bir görünüm var. Bu mali anlamda rahatlatıcıdır. Ancak bir iş bağlantısı kuruluyorsa, bir proje önünüze gelirse veya siz yeni bir değişim düşünüyorsanız, lütfen çok dikkatlice analiz ediniz.

    23-29 Haziran haftası: 23, 25 Haziran tarihleri zorlayıcı gözüküyor. Bir yandan nakit para ihtiyacımız var diğer taraftan bir borcun altına girsek, iş durumumuz veya elimize geçenle ödemek kolay olmayabilir. Finansal anlamda ölçümüzü kaçıran, bizi sıkıştıran insanlarla konuşmamız, anlaşmamız gerekecek. Buna zorunluyuz. Bu da bizi rahatsız edebilir.

    TERAZİ HAZİRAN AYI- PARA

    2-8 Haziran haftası: Mali konularda açıkçası çok olumlu bir akışı olan haftada değiliz. Aybaşı oluşu hepimizin maaşlarını aldığı bir zamandır. İşte bu tarz gelir söz konusu. Mesaiye kaldıysanız ufak bir miktar ödeme alırsınız. Borçlarınızı ödersiniz ve gereksinimlerinizi karşılaşırsınız. Günü birlik yapılan işlerden komisyon veya ufak miktarlarda elinize para geçebilir. Sağlık giderlerinizi karşılarsınız.

    9-15 Haziran haftası: Parasal konularda da bir hayli etkili haftaya adım atıyoruz. 9 Haziran tarihinde ailenizle aranızda bir mal taksimiyle ilgili konuşmalar geçebilir. Taşınma veya çevre değişimi yaşanabilir. Aileniz veya sizin sağlığıyla ilgili konular gündeme gelebilir. Miras, hisseli olan paralar veya hukuksal konular üzerinde durulabilir. Bütün bu meseleler mantıklı bir şekilde ele alınmalıdır. Aceleye getirilmemeli, çatışmalara, çelişkilere karşı dikkatli olunmalıdır.

    16-22 Haziran haftası: Bu hafta ortaklaşa kazancımız üzerinde duracağız. İşimizden elde ettiğimiz gelir veya elimize geçen miktarla geçinebiliyor muyuz yoksa dış desteklere ihtiyacımız oluyor mu? Yetersiz imkânlar, düşük kazanç doğal olarak insanı rahatsız edebilir. Araştıracağız, soruşturacağız, başka işler düşüneceğiz. Ancak Merkür geri hareket döneminde ani kararlar vermeyeceğiz.

    23-29 Haziran haftası: Parasal anlamda iki ayrı işten gelir elde etmek yönünde girişimlerimiz olabilir. Ancak gelir-gider dengesini de iyi muhafaza etmek lazım. Harcamalar artabilir.

    AKREP HAZİRAN AYI-PARA

    2-8 Haziran haftası: Mali anlamda çok da olumlu veya aktif bir hafta değil. Ortaklaşa yapılan işlere dikkat edelim. Bir de günü gecikmiş borçlarımızı ödeyelim. Sağlığımızla ilgili laboratuvar tetkikleri için bir miktar para ayırabiliriz. Aybaşı olması sebebiyle diğer burçlar gibi ödemelerimizi yapabiliriz.

    9-15 Haziran haftası: Bu haftanın en etkili görünümleri 9 ve 13 Haziran tarihlerinde oluşacak. Mali konularda özellikle Yay burcundaki Dolunay önem arz ediyor. Kişisel veya ortaklaşa kazançlar anlamında finansal durumumuza gerçekçi bir şekilde incelememiz lazım. Ne gibi zorlanmalar yaşanır, bunları 13 Haziran tarihinden önce bütçemizi, mali konuları, ortaklıkları, alacak ve borçlarımızı tetkik ederek tespit edebiliriz. Parayı hayatın merkezine koyan veya tam tersine sürekli harcayan hiç düşünmeyen biriysek, tabii ki bu Dolunay bizi sıkıntının işaretçisi olabilir.

    16-22 Haziran haftası: Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. Başvurularımız beklemeye alınabilir, geçmiş borçların ödenmesi gerekebilir. Bir yavaşlama meydana gelir. Hesap hataları yapmamak için dikkatli olmakta yarar vardır. Aldığımız bir kredi, geri hareket sonrası ödemelerde zorlayabilir. Ticari anlaşmalarda dikkatli olmalı, yarar-zarar hesabı mutlaka iyi hesaplanmalı hatta beklemede kalınmalıdır.

    23-29 Haziran haftası: Mali konularda dikkatli olmamız gereken bir haftaya adım atıyoruz. Gayet akıllıca hareket edelim. Ortaklaşa kazançlarımızı bir daha gözden geçirelim. Banka ödemeleri, iletişimle ilgili harcamalar, ödenecekler, kredi kartı kullanımlarında çok dikkatli olalım. Çünkü mevcut işimizle ilgili bir sorun yaşarsak ve bu beklemediğimiz bir durum yüzünden olursa, zor durumda kalmayalım.

    YAY HAZİRAN AYI-PARA

    2-8 Haziran haftası: Maddi konularda öyle çok fazla getirisi olan bir hafta değil. Kendi içinde akışta, aybaşı oluşu nedeniyle diğer burçlar gibi mali anlamda rutin bir girdinin işaretçisi. Sağlığınızla ilgilenmek, sevgilinize bir sürpriz, evinizin ihtiyaçları ve güzelleştirmesi adına harcamalarda bulunabilirsiniz. Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Ortaklaşa iş ve özel mali paylaşımlarda dikkatli olalım.

    9-15 Haziran haftası: Bu haftanın, diğer alanlarda olduğu gibi maddi açıdan da önemi bulunmakta. Mevcut iş koşullarınız sizi hem huzur hem de mali anlamda doyurmuyorsa yeni bir karar verebilirsiniz. Bazıları iş ortaklığını bitirebilir, kimileri kendine farklı bir hedef belirleyerek serbest çalışmayı tercih edebilir. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz. Yeni karar vermemek gerekiyor.

    16-22 Haziran haftası: 21 Haziran tarihinde Güneş-Yengeç burcunda seyrine başlayacak. Aileye, eşe ve iş ortağına ait olan tüm kazançlarımızın, miras paylaşımı ve hisseli malların bölüşümü, gelir dağılımı üzerinde geleceğe dönük düşünmemizde yarar var. Eğer bunların bölüşümünde sorunlar varsa, gözden geçirmemiz yararlı olacaktır. Karşılıklı güven çok önemli.

    23-29 Haziran haftası: Parasal konularda önemli bir hafta. Yeniay-Yengeç burcunda oluşacak. Hem geleceğimizi garanti altına almak hem de belli bir maaşla bunu yapabilmek zor. Bu yüzden de geçici çözümler buluyoruz çoğu zaman. Oradan kredi çek, bu kişiden destek bekle derken ortada elle tutulur bir şey yok. Bizim bütçemizi, geleni gideni bu Yeniayda bir daha ele almamız yararlı olacak.

    OĞLAK HAZİRAN AYI-PARA

    2-8 Haziran haftası: Parasal harcamalar 6 Haziran tarihinde yoğun olabilir. Evinizin ihtiyaçları veya ailenizle ilgili yapılması gerekenler için bir miktar para harcayabilirsiniz. 4 Haziran tarihi güzel bir gün ve gece olduğu için, bir kutlama veya özel bir davet için harcamalarda bulunabilirsiniz.

    9-15 Haziran haftası: Maddi konularda 13 Haziran tarihinde oluşacak Dolunay, iş hayatınızdan elde edilen gelir ve ortaklaşa kazanç anlamındaki düzenlemelerin, analizlerin çok dikkatli yapılması gerekiyor. Çünkü Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Partnerinizin iş hayatı, mali durumuyla ilgili vereceği kararları, iş ortaklarınız varsa onlarla olan ilişkinizi de hoşgörülü ve önyargısız bir şekilde ele almanızda, güvence unsurunu önemsemenizde yarar var.

    16-22 Haziran haftası: Eş veya iş ortaklıklarımızla her türlü maddi ve manevi ilişkilerimizi gözden geçireceğimiz Güneş-Yengeç burcu seyri 21 Haziran tarihinde başlıyor. İş sözleşmelerimizle ilgili de bu geçiş etkili olacak. Dayanışma içeren beraberliğimiz varsa, bu süreçte birlikte ileriye dönük bir yatırım düşünebiliriz. Eşimizden destek görebiliriz. Ancak problemli devam eden bir boşanma davamız varsa, nafaka için eş ile görüşme talebinde bulunabiliriz. Ancak Merkür geri hareketi anlaşmanın önüne geçebilir.

    23-29 Haziran haftası: Maddi konularda Güneş-Yengeç burcu geçişi, kendi gelirimizden ziyade başkalarıyla aramızdaki parasal bağlantıları vurguluyor. Eşimiz, iş ortağımız bize destek veriyorsa veya birileriyle bölüşmemizi gereken bir para varsa bunun vicdanlı, adil ve yasalar çerçevesinde yapılmasını bekleyeceğiz. Hiç kimsenin hakkı kimseye geçmemeli diye düşüneceğiz.

    KOVA HAZİRAN AYI-PARA

    2-8 Haziran haftası: Bu hafta ev veya ofis ihtiyaçlarımız için ekonomik şekilde düşünmek yerinde olur. Bir yer açılacaksa, bir değişim düşünülüyorsa bunun için nakit parayla alışverişi tercih ediniz. Eğer durumunuz müsait değilse, taksitlendirme yoluna gidebilirsiniz. Kampanyaları takip etmek de faydalı olacaktır.

    9-15 Haziran haftası: İş ve mali konularda da ruhsal çalışmalar, doğayla ilgilenme, toplumsal aktivitelere katılma, grup kurma gibi çalışmalar kazandırıcı olabilir. Toplumsal ilişkilerinizi önemseyiniz. Hangi görüşten olursa olsun insanlarla kaynaşmak sizin iç dünyanızı renklendirecek, güçlendirecektir. Yeteneklerinizi köreltmeyiniz.

    16-22 Haziran haftası: Merkür 17 Haziran-1 Temmuz arasında İkizler burcuna gerileyecek. İş hesaplarımızın gözden geçirilmesinde yarar var. Ortaklaşa bir iş düşünüyorsak, sözgelimi bir yer açılacaksa kimlerle bağlantımız olacak, kredi çekilecek mi, borçlarımız var mı, ortağımız iş hakkında yeterli bilgiye sahip mi, elimizde bir belgemiz buluyor mu, işimizle ilgili bir patent alınacak mı, bütün bunları gözden geçireceğiz ve durumumuza bir bakacağız. Acil kararlar vermeyeceğiz.

    23-29 Haziran haftası: Merkür geri hareketi maddi konularda etkili olmaya devam ediyor. Kazanmak için akıllı düşünmemiz, şu andaki işimizi tekrar bir gözden geçirmemiz, yeteneklerimizi değerlendirecek alanlara yönelmemiz gerekiyor.

    BALIK HAZİRAN AYI-PARA

    2-8 Haziran haftası: Merkür 7-17 Haziran tarihlerinde Yengeçte gerileyecek. Bu hafta destekleyici görünümler var. Bir miktar getiri sağlayabilir. Rahatlatır. Ancak gölgeli günleriyle birlikte ayın başı itibariyle yapılan işlerde garantiyi önemseyelim.

    9-15 Haziran haftası: Maddi konular üzerinde ve ortaklaşa kazançlar anlamında, yasal davalar ve alacaklar, bankalarla ilgili meseleler bu hafta zorlayabilir. Bir ortaklığı bitirmek, bir borcu ödemek veya bir kredi başvurusunda bulunmak zamanı değildir.

    16-22 Haziran haftası: Mars-Terazi geçişi devam ediyor. Eşimiz, iş ortağımızla olan parasal ilişkimizde, borç ve alacak konularında dikkatli olacağız. Gerektiğinde esnek ancak tümüyle de ipleri teslim etme anlamında davranmayacağız. Çünkü bu alanda menfaatler söz konusuysa ve herkes kendi payını düşünmeye devam ederse epeyce sıkılırız. Artık uzun aylardır bu geçişe alıştık. Neler yaşandı neler görüldü. Yine gözümüz açık olsun ancak biz de kendimizi kontrol edeceğiz.

    23-29 Haziran haftası: Bu hafta mali konularda yine bizi zorlayan görünümler var. 25 Haziran bu anlamda bir hayli sıkıştırıcı. Ev veya ofis yerinin değiştirilmesi, bütçemizin düzenlenmesi derken elimize bir şey kalmıyor. Bu tarih finansal anlamda yaşanabilecek bir krizin işaretçisi. Ancak bu kriz sayesinde biz de bir şeylerin daha iyi farkına varıyoruz.


    TEMMUZ

    KOÇ TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Venüs 18 Temmuz tarihine kadar Yengeç burcunda. Mali konularda evimiz ve ailemizle ilgili gereksinimlerimiz, kişisel ihtiyaçlarımız üzerinde duracağız. Ev-emlak-geleceğin güvence altına alınması gibi hususlar üzerinde duracağız.

    7-13 Temmuz haftası: Maddi konular üzerinde dikkatlice duracağız. İş ortaklıklarımızı sağlamlaştıracağız. Genel olarak bu haftadan mali anlamda yararlanacak kişiler, birlik ve beraberlik içinde olan aileler, hesabını bilen kişiler ve dayanışma içinde olan iş ortaklarıdır. Demek oluyor ki,

    14-20 Temmuz haftası: Maddi konularda kendi huzurumuz ve ihtiyaçlarımızı öne alarak düşüneceğiz. Kendimizi huzursuz hissettiğimizde daha fazla para harcayabiliriz. 18 Temmuz tarihinde kazanç evimizle ilgili konularda etkili olacak Venüs-Yengeç burcu geçişi, mali konularda ailenin ihtiyaçlarını göre kendinizi ayarlamanız gerektiğini işaret ediyor. Ayrıca bir mülkün, bir paranın pay edilmesi gibi konuları gündeme taşıyor.

    21-27 Temmuz haftası: 24 Temmuz tarihinde maddi konularda çok dikkatli ve gerçekçi bir şekilde bütçenizi gözden geçiriniz. Ne fazla hayalci ne gereğinden çok özverili davranarak mali konularda kendinizi zor durumda bırakmayınız. 26 Temmuz tarihinde Mars-Akrep burcunda seyrine başlayacak. Bu ortaklıkların ve ortaklaşa kazanç konularının tekrar derinlikli ele alınması ve güçlendirilmesi anlamında önem taşıyor. Sorunlu ortaklıklar bir testten geçecek. Sağlam olanlar kuvvetlenecektir.

    BOĞA TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketinin bitişiyle maddi konularda düşündüklerimizi hızlı biçimde uygulayabiliriz. Hesap kitap kafamız hızlı biçimde çalışır. Çalışma hayatımızla ilgili meseleler üzerinde dururuz. Ek kazanç konuları üzerinde düşüneceğiz.

    7-13 Temmuz haftası: Merkür-Yengeç burcu seyri 13 Temmuz tarihinde başlıyor. Mali konularda bu hafta bir hayli yoğun enerjiler var. Hem iletişimde bulunacağız hem de kazandırıcı olan işlere yöneleceğiz. Ek kazançlar yine önemini koruyor. Mevcut işimizi sürdürürken farklı işlere de el atarak para kazanabiliriz.

    14-20 Temmuz haftası: 19 Temmuz tarihinde finansal konularda girişimci ve kendimizi güvence altına alacağımız şekilde düşüneceğiz. Sözgelimi yetenekli olduğumuz konularda bazı kişilerle bir araya gelebiliriz. Mistik çalışmalar, şifa ve sanatsal alanlar, aileye dönük iş ve yatırımlar da bunlara dahildir. Ancak bunlar çok fazla gelir getirir mi diye piyasanın durumuna göre bakmak lazım. Ek bir gelir olarak düşünürseniz tabii ki olabilir.

    21-27 Temmuz haftası: Maddi konularda bu hafta hem güvence anlamında düşüneceğiz hem de dış dünyada güçlü insanlarla irtibatta bulunarak, kazanç elde edeceğimiz girişimlere yöneleceğiz.

    İKİZLER TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Maddi konular üzerinde 4 Temmuz tarihinde hem yapmak istediğimiz işler için gerekli miktarı saptamak hem de alacak-borç konuları üzerinde duracağız. Genelde bir proje için para gerekiyorsa, dikkatli şekilde durumu incelemekte yarar var. Para konusunda çok baskın ve kendi istediğimizin almak taraflısı olacağız. Ancak başkaları da kendi bildiklerini okuyacaklardır. Bu tarihte finansal konularda temkinli olmakta yarar var.

    7-13 Temmuz haftası: Finansal anlamda önemli bir haftaya adım atıyoruz. Gelirimizi yükseltecek işlere daha çok ağırlık vereceğiz. Sosyal çevremizle bağlantılarımız ek kazançlar anlamında fırsat getiricidir. Serbest iş yapanlar açısından bu hafta daha olumlu. Maaşlı çalışanlar pek tatmin olmayabilir. Dolunay 12 Temmuz tarihinde oluşacak. Mali konularda ciddi anlamda düşüneceğiz. Ödemeler biraz sıkıştırabilir. Ailemizin ihtiyaçları önceliğimiz olacaktır. Merkür-Yengeç burcunda seyrine başladığında parasal konularda hem hızlı bir şekilde çareler arayacağız hem de çok duyarlı olacağız. Biraz parasız kalsak duygusallaşacağız.

    14-20 Temmuz haftası: Maddi konularda bu hafta elinize bir miktar para geçebilir. Daha önce yaptığınız bir iş için ödemede bulunurlar. Eğer bir iş teklifi gelirse, 19 Temmuz tarihinde yapılacak işler için ön ödeme mutlaka alınız. Herkese güvenmeyiniz!

    21-27 Temmuz haftası: Maddi konularda bu hafta hem güvencemizi düşünerek akıllıca hareket etmek lazım hem de güçlü kişilerle olan parasal ilişkilere önem vermek. Çünkü ancak böylece bütçemizin dengeleri sarsılmaz. Bir de gelir ile gider arasındaki dengenin sarsılmasına izin vermeyelim. 24 Temmuz tarihinde kazanç elde edebileceğimiz fırsatlarla karşılaşacağız. 25 Temmuz tarihinde farklı ve sıra dışı işlerden kazanç elde edebiliriz. Sosyal hayatımızdaki ilişkilere çok önem verelim. Çünkü bunlar bize para getiricidir. 25 Temmuz tarihinde hem iş hem mali konular üzerinde titizlikle duracağız. İşlerimize odaklanacağız ve para getirici işlere yöneleceğiz.

    YENGEÇ TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Mali konularda da, 4 Temmuz tarihi önemli. Yeni işe girecekler, iş ortaklığında bulunacaklar, yasal davaları olanlar, miras gibi konuların bölüşümü, nafaka hususlarında anlaşmazlıklar yaşanabilir.

    7-13 Temmuz haftası: Maddi konularda 8 Temmuz tarihindeki görünüm kendinizi güvene alma, buna göre düzenlemelerde bulunma yönünde önem taşıyor. Desteklenmek ihtiyacımız yoğun. Tek başımıza bütçenin düzenlenmesi veya sıkıntıların üstesinden gelmek kolay değil. Hafta boyunca parasal harcamalarda ölçüyü kaçırmamak lazım.

    14-20 Temmuz haftası: 16 Temmuz tarihinde kazanç evinizde seyrine başlayacak Jüpiter, Ağustos 2015 tarihine kadar parasal konularda büyüme, gelişme, bilgilenme, keşfetme yönünde etkilidir. Bu süreçte para harcamayı, kazanmayı bir hayli seversiniz. Özgür bir şekilde kazanmak istersiniz. Paranızı bir güç aracı olarak görürsünüz. Haydan gelip huya gitmemesi için tabii ki uygun şekilde değerlendirmenizde yarar vardır. Bir de tevazu sahibi olmak, kibirli hareketlerden kaçınmak gerekir.

    21-27 Temmuz haftası:22 Temmuz tarihinde Aslan burcunda ilerleyecek Güneş, mali konuları odak noktamız haline getiriyor. Yeteneklerimizi güçlü bir şekilde ifade ederek, kazanç elde etmek isteyeceğiz. Takdir ve tercih edilmekten yana olacağız. Bizim ne kadar önemli özelliklere sahip olduğumuzu bilmelerinden yanayız. 24 Temmuz tarihinde mali konularda girişimde bulunarak para kazanabiliriz. 27 Temmuz tarihinde Aslan burcunda oluşacak Yeniay, mali konularda verilen güçlü kararların işaretçisidir.

    ASLAN TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketinin bitişi, maddi konularda aktif olmamızı sağlayacak. Şimdi daha akıllıca düşünebileceğiz. Hızlı bir şekilde parasal meseleleri halletmeye çalışacağız.

    7-13 Temmuz haftası:13 Temmuz tarihinde kazanç evimizin yöneticisi Merkür-Yengeç burcunda seyrine başlayacak. Mali konularda mantıklı, çözümcü düşünmemiz gerekiyor. Kendimizi geriye çekerek veya aşırı duyarlı düşünerek sorunları çözemeyiz. Hesap yapmalı, incelemede bulunmalı ve mali konularda aklımız başımızda hareket etmeliyiz.

    14-20 Temmuz haftası: 19 Temmuz tarihi gerek işinizden elde ettiğiniz gelir gerekse ortaklaşa kazançlar anlamında önem taşıyor. Hesaplarınızı tekrar bir gözden geçirmekte yarar var. Bir yandan akıllıca düşünmek lazım diğer taraftan parayla alakalı konularda duygusallığı bir yana bırakarak gerçekçi olmak gerekiyor. Nasıl bir dağılım, bölüşüm veya planlama düşünüyorsanız, mutlaka uzman kişilere danışmakta yarar var.

    21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde mali konularda beklenmedik harcamalar veya bir takım sıkıntılar nedeniyle stres oluşabilir. Aynı gün burcunuzda ilerleyecek Güneş, tüm sıkıntıları bir yana koyarak kendinize itina göstermeniz gerektiğini hatırlatacak. Hafta içinde evet stresli görünümler epey fazla. Ancak olumlu geçişler var. Demek oluyor ki, artık eskiyi, geçmişi bir yana bırakmak ve akıllıca kendimize bir yol çizmek gerekiyor. Sağlık çok önemli. Bunu asla ihmal etmeyiniz lütfen. Hiç kimse için, kendinizden vazgeçmeyiniz. Mars, 26 Temmuz tarihinde ev, aile ve yerleşim yerinizle ilgili konularda çok güçlü kararların, dönüşümlerin işaretçisidir. Artık yeni bir sayfa açılacak. Başka bir yere taşınabilirsiniz. Evinizi satabilirsiniz. Bir mirası paylaşabilirsiniz.

    BAŞAK TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketi sona eriyor. Geçtiğimiz ay, çözümsüz kalan, ertelenen maddi görüşmeler tekrarlanabilir. Açık ve net şekilde talebimizi ortaya koyabiliriz. Ek bir iş için harekete geçebiliriz. İş alacaklarımızı tahsil edebiliriz. Bitmiş bir ortaklığımız varsa mali anlamda durumumuza bir bakarız. İş girişimlerinde parayı önemseriz. Bir iş yaptığımızda paranın zamanında ödenmesini isteriz.

    7-13 Temmuz haftası: Hem başkalarıyla uyum içinde hem de hesabımızı bilerek maddi konularda hareket etmek faydalıdır. Finansal dalgalanmalar hafta başında yine etkili olabilir. Alacağımız vereceğimiz derken elimize pek bir şey kalmaz. Hafta sonunda harcamalar biraz artabilir. İhtiyaçlar için belli bir bütçe yapmak yararlıdır.

    14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihindeki görünüm, parasal konularda hem aktif şekilde girişimde bulunmanın hem de başkalarıyla ortaklaşa uyum içinde çalışmanın yararlı olacağını göstermektedir. 18 Temmuz tarihindeki görünüm, insanlarla kurulan bağlantıların, ilişkilerin koruyucu ve sahiplenici yönlerinizin mali anlamda getirisini işaret ediyor.

    21-27 Temmuz haftası: 25 Temmuz tarihinde ihtiyaçlarınıza göre bir bütçe düzenlemesinde bulununuz. Çünkü plansız alışverişler daha sonra ödemelerde zorlanmalara neden olabilir. İş ortaklıklarında da tarafların mali konularda birbirlerinin kararlarına uygun şekilde hareket etmeleri iyi olacaktır. 26 Temmuz tarihinde Mars-Akrep burcunda ilerleyecek. Finansal konularda güçlenme arzumuz artacak. Durumunuzu iyice gözden geçiriniz. Eğer iş çevreniz, ortağınız, mevcut işiniz gelir sağlamıyorsa geride bırakınız. Seçeneklere bir göz atınız.

    TERAZİ TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Maddi konularda etkin bir görünüm yok. Daha ziyade kariyer ve ilişkileri ilgilendiren alanlarda yoğun olacağız. Ancak 4 Temmuz tarihinde iş hayatımızla ilgili veya ailemizi alakadar eden bir hususta problemler yaşanırsa, işten veya evden uzaklaşmak gibi, finansal anlamda ihtiyaçlarımızı düşünmek durumundayız. Tabii ki riskli bir gün ve biz dikkatli olmayı bilmeliyiz.

    7-13 Temmuz haftası: Mali konularda 8 Temmuz tarihinde yeni iş arayışları gündeme gelir. 13 Temmuz tarihini olumlu buluyorum. Yolculuklar, iki ayrı görüşme, ticari anlamda bağlantılar açısından etkin bir tarih. Kurulan bağlantılar umut verici gelişmeleri işaret eder.

    14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihinde ortaklaşa maddi kazançlarda tarafların aynı istek ve aynı beklenti içinde bir araya gelmelerini sağlıyor. Eğer gelişim anlamında bu ortaklık hayrınıza olacaksa, bu birleşim fayda getirir. Fakat bir taraf diğeri üzerinde veya her iki kişi de birbiri üzerinde baskın olmaya, çelişkili ve kararsız davranmaya çalışırsa zor olur. 18 Temmuz tarihindeki Venüs-Yengeç burcu geçişi, hem iş hayatında uzlaşıdan yana olacağız hem de duyarlı olduğumuz konularda dışa renk vermeyeceğiz. Bu zorlayıcıdır. Hatta bu yüzden 19 Temmuz tarihinde otoritelerle aramızda sorun yaşanabilir.

    21-27 Temmuz haftası: Maddi konulardaki değişimler, karşınıza çıkacak yeni tekliflerle güçlenmeye başlar. 26 Temmuz tarihinde Mars-Akrep burcunda seyrine başladığında paranıza sahip çıkarsınız. Paranın büyük bir güç ve insanları etkileme aracı olduğunu hissedersiniz. Çok daha hırsla, çok daha arzulu şekilde kazanmaya dönük kararlar alırsınız. Bu hırs eğer dengeli ve ılımlı şekilde ayarlanmazsa tabii ki sizi yorabilir. Tamam kazanın, elde edin ancak başkalarıyla uzlaşı içinde olmayı da ihmal etmeyin.

    AKREP TEMMUZ AYI –PARA

    1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketinin sona erişiyle ortaklaşa kazançlar anlamındaki işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Bir iş ortaklığı kurulacaksa veya bitirilecekse taraflar olarak bir araya gelebilirsiniz. Mali sözleşmeler, vergiler, miras, hukukla alakalı konularda dikkatli olunuz. Borçlanma meselelerinde etraflıca düşününüz.

    7-13 Temmuz haftası: Mail konularda 13 Temmuz tarihindeki Merkür-Yengeç burcu geçişi önemlidir. İş bölümünde de izah ettiğim gibi, satış pazarlama, iletişim, yemek sektörü, çocuk bakımı, iç turizm, psikoloji, ev, aileye dönük hizmetlerden gelir elde edebiliriz. Ders verebiliriz. Ancak bütün bunlar çok da getirisi olan işler değil. Ek iş olarak düşündüğümüz alanlardır. Dış yardımlar pek etkili gözükmüyor.

    14-20 Temmuz haftası: 19 Temmuz tarihinde mali konularda başkalarıyla olan olumlu bağlantılarınız kazandırıcı olacaktır. Gayet akıllıca hareket ederek, kimlerle temasa geçebileceğimizi nasıl bağlantılar kurarsak para kazanabileceğimizi tespit edebiliriz. Duyarlı ve sezgisel yanlarımız girdiğimiz ortamlarda dikkatleri çekmemizi sağlar. Eh bunun da getirisi ona göre olacaktır.

    21-27 Temmuz haftası: 22 Temmuz tarihinde maddi konularda size sunulan teklifleri veya karşınıza çıkan işleri mutlaka hem akıllıca hem de piyasa şartlarına uygunluğu ölçüsünde ele alınız. 24 Temmuzda yeni bir işe başlayabilirsiniz veya iş görüşmelerinde sunulan maddi şartlara göre kararınızı verirsiniz. 26 Temmuz tarihi itibariyle burcunuzda ilerleyecek Mars, sizi bir hayli kuvvetlendirici ve her alanda kararlı bir şekilde ilerlemenizde destekleyicidir. Ancak gücünüzü kanıtlamaya, birileri üzerinde baskın kılmaya çalışmayınız. Gerektiğinde esnek ve birlik içinde hareket etmeyi de biliniz.

    YAY TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Maddi konularda dikkatli olunması gereken tarih 4 Temmuz. Ev borçlanmalarında geri ödemelerde sıkışıklık yaşanabilir. İş ortaklıklarında iki taraf anlaşmakta zorlanabilir. Kredi çekilecekse çok iyi düşünülmelidir. Boşanma davalarında karar sonuca bağlanır ancak miktar beklenen kadar olmayabilir. Buna itiraz edebilirsiniz. Gereksiz borçların altına girmeyiniz. Maliye ile vergi anlamında sorunlar yaşayabilirsiniz. Lütfen hesaplarınızı gözden geçiriniz. Bilmediğiniz işlere, borçlara girmeyiniz.

    7-13 Temmuz haftası: Mali konularda zorlayan durumlar var. Özellikle kredi borcu olanlar biraz sıkışabilirler. 12 Temmuz tarihindeki Dolunay, böyle bir durumun göstergesidir. Hem fazlasıyla duyarlıyız hem de belli bir parayla idare etmenin huzurumuzu kaçırdığını düşüneceğiz. Bu bizi keyifsizleştirebilir. Merkür-Yengeç burcu seyri 13 Temmuz tarihinde devreye giriyor. Ailemiz, biz destek veren kardeşlerimiz veya eşimiz sıkışık olduğumuz konularda destek verebilirler. Biz ailemize bakan bir kişiysek her tarafa yetişmek zorunda kalmak zihnimizi yorabilir.

    14-20 Temmuz haftası: 18 Temmuz tarihinde ortaklaşa kazançlar anlamında biraz ayarı bilmek lazım. Eğer evliyseniz eşinizin isteklerini, beklentilerini nazik biçimde dinlemekte yarar var. Ayrıca ortak bütçenin karşılıklı uzlaşı ve duyarlı bir şekilde tanzim edilmesi gerekiyor. Mali anlamda ayarınızı bilmenizde yarar var. Çünkü canınız sıkıldığında veya bir şey sizi mutsuz ettiğinde alışverişin dozu kaçabilir. Evinizin ihtiyaçlarını ekonomik şekilde karşılayınız.

    21-27 Temmuz haftası: Bu hafta, mali konularda ellikle ortaklaşa kazançlar, miras, eş veya iş ortağıyla olan parasal alışverişlerde, harcamalarda yine dikkatli olalım. Kimseye kefil olmayalım ve iyice hesap etmeden borçlar altına girmeyelim. Bu iş veya eşimizle aramızda istenmeyen durumlara yol açabilir.

    OĞLAK TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Maddi konularda 4 Temmuz tarihinde bir ortaklığın, bir ilişkinin, bir davanın sonuçlanması mümkündür. Yeni bir iş sözleşmesi yapabilirsiniz veya eski sözleşmenizi iptal edebilirsiniz. Bu değişimlerin tümü bir dönüşüm ve yeniliğin işaretçisidir.

    7-13 Temmuz haftası: Şu andaki maddi koşullarımız bizi duyarlı yapıyor. Borçlarımız varsa, bunlardan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. Bu hafta paramızı idareli kullanmak durumundayız.

    14-20 Temmuz haftası: 16 Temmuz tarihinde Jüpiter-Aslan burcunda seyrine başlayacak. Bu dönemde bir yandan büyümek, gelişmek, arzularımıza kavuşmak amaçlı düşünürken, diğer yandan başkalarıyla bölüşmeyi de bileceğiz. Tevazu içinde hareket ettiğimizde rızkımız bollaşır. Ummadığımız yerlerden destek gelir. Bir mirastan hissenize pay düşer, eş veya farklı bir yoldan destek gelir, yeteneklerimiz sayesinde gelir elde ederiz. Ancak dediğim gibi dozunu, yerini, bölüşmeyi, kendimizi aşmayı, ortak hareket etmeyi bilmek lazım.

    21-27 Temmuz haftası: Bu hafta birçok meselenin özünde maddiyat önem arz ediyor. 22 Temmuz tarihinde maddi konularda bencilce davranmamak, size destek veren veya bir şekilde yardımcı olan kişilerle ilişkinizde bencil yaklaşımlardan uzak durmak yararlı olur. 24 Temmuz tarihinde elinize toplu bir para geçebilir. Bu miras veya bir paranın size nakli şeklinde olabilir. Beklenmedik bir yardımı da işaret edebilir.

    KOVA TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketi sona eriyor. Geçtiğimiz aydan bu yana yaşadığımız nakit sıkıntılarına şimdi acil çözümler bulmaya çalışacağız. Ancak bu hafta çalışma hayatında bir risk söz konusu. Onun içindir ki, sakin olmak ve finansal konularda da aklımız başımızda hareket etmek zorundayız.

    7-13 Temmuz haftası: Maddi konularda sağlık harcamaları veya dinlenmek amaçlı tatile gitmek gibi seçeneklere yer vereceğimiz bir hafta olacak. Ailemizle bir araya gelmek, dinlenmek, tazelenmek için kendimize önem verelim. Bu anlamda yapılan harcamaların geri dönüşü faydalıdır. Zihnimiz için de mutlaka gereklidir.

    14-20 Temmuz haftası: 19 Temmuz tarihinde ortak kazançların, eş veya farklı yolla elimize ulaşan paraların bir muhasebesini yapmalıyız. Bütçemizin düzenlenmesinde bu önemli. Kimden ne geliyor, nereye gidiyor? Böylece hesabımızı biliriz ve ona göre kendimizi düzenleriz.

    21-27 Temmuz haftası: Maddi konularda 22, 24, 25 Temmuz tarihleri önemlidir. Maddi konularda kazançların, girişimlerin, görüşmelerin etkin olduğu zamandır. Sağlam kararlar verebilmek için çok iyi düşünülmelidir. Para konusunda duygusal düşünmemeli, tarafsız bir şekilde en ince ayrıntısına kadar hesap kitap yapılmalıdır. Bu görünümler yazarlık, psikoloji, aile sağlığı, öğretmenlik, sezgiye dayalı mesleklerde ders vermenin veya ustalık belgesi almanın işaretçisi olabilir.

    BALIK TEMMUZ AYI-PARA

    1-6 Temmuz haftası: Merkür geri hareketinin sona erişi, bir borcun bitişi anlamına geldiği gibi, yeni bir borca girmenin de işaretçisi olabilir. Bir ev değiştirmek, yeni bir eve taşınmak, bir mülkü satmak, üstüne bir miktar katarak yeni bir ofis açmak gibi birçok değişimi başlatabiliriz. Hesap kitap yaparız.

    7-13 Temmuz haftası: Bu hafta mali konularda 7 ve 13 Temmuz tarihleri dikkatli olmamızı gerektiriyor. Eğer iki yere kira ödüyor veya iki ayrı eve bakıyorsak, ailemize destek oluyorsak zorlanabiliriz. Ev veya ofis için kredi çekmişsek, bunları da oturup bir dengeye getirmemiz gerekecek.

    14-20 Temmuz haftası: 14 Temmuz tarihinde ortaklaşa kazançlarımızla ilgili konularda bireysel çıkarlarımızı öne olarak hareket edebiliriz. Ancak gerektiğinde de başkalarıyla anlaşmaya, uzlaşmaya mecburuz. 18 Temmuz tarihinde Venüs-Yengeç burcunda seyrine başlayacak. Bu seyir boyunca bir yandan kazanç anlamında bağlantılarda bulunacağız.

    21-27 Temmuz haftası: 24 Temmuz tarihindeki olumlu görünüm, parasal yönden olumlu getirileri işaret ediyor. Kurulan bağlantılar ve iletişimde bulunduğunuz insanlar size geri dönüş yaparak görüşmek istediklerini belirtirler. Bu bir teklifin de göstergesidir. 26 Temmuz tarihinde Mars-Akrep burcunda seyrine başlayacak. Bu seyir parasal anlamda bir yenilenmenin, güçlenmenin, derinlemesine bir dönüşümün işaretçisidir. Girişimde bulunduğunuz işlerde, eğitim yaptığınız alanda, tecrübe ettiğiniz konularda kazanç getiricidir.


    AĞUSTOS

    KOÇ AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: Maddi konularda özellikle banka ödemeleri, krediler, bir mülkün satışı, bir işin bağlanması yönündeki hesapların çok iyi kontrol edilmesi şarttır. Akıllıca işler ve yatırımlar yapmanın yolu budur. Bu hafta başkaları yoluyla elinize geçen paraları iyi değerlendirmeniz, ortaklaşa işlere önem vermeniz yerinde olur. Sağlamcılık ve garantili düşünme çok önemli. Hemen halledeyim demek yerine, düşünüp karar vereyim demek faydalıdır.

    4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihlerinde maddi konularda ve ortaklaşa kazançlar anlamında yapıcı ve yararlı biçimde hareket edilmesinde yarar var. Sağlam ve uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Ayrıca yatırım anlamında olan işlerinizde de, sizi kimsenin manipüle etmesine izin vermeyiniz.

    11-17 Ağustos haftası: 12 Ağustos tarihinde yaratıcı yöndeki becerilerinizi sergileme, bundan kazanç elde etme yönünde şansınız yükseliyor. İş hayatınız ve mali konularda aklı başında kararlar verebilirsiniz. Başkalarıyla ortaklaşa çalışarak mali açıdan da para kazanabilirsiniz.

    18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda iyimser düşünmemizi, kazanç anlamında umutlu olmamızı sağlayan 18 Ağustos tarihi olumludur. Ayrıca elimize bir miktar para geçebilir. Gayet sevinçli, güzel bir güne uyanmanın zevkiyle alışverişimizi yapabiliriz, hoşumuza giden bir şeyler yaparız. Tatilde isek, farklı yerler görürüz. Bol bol para harcayabiliriz.

    25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda 25 Ağustos tarihi ortaklaşa yapılacak işler ve kazançların tespiti, çıkarlarımızın gözetilmesi yönünde kuvvetlendirici ve gayet akıllıca hareket etmemizi sağlayıcıdır. Nereden ne gelir, ne yaparsam payıma uygun olan düşer, kimler üzerinde etkili olurum, bunların hepsini tespit edebiliriz.

    BOĞA AĞUSTOS AYI- PARA

    1-3 Ağustos arası: Maddi konularda da bu hafta, evin ihtiyaçları, yazlığınız varsa oraya ait giderler, ev satışı veya alışı gibi konular, sezonluk bir yeri kiralama giderleri, tatil masrafları bir hayli ön planda olacaktır. İş veya iş ortağınızla mali konularda anlaşmazlık veya gereksiz çıkışlar rahatsızlık uyandırabilir. Arabanızın, evinizin güvenliğini kontrol ediniz.

    4-10 Ağustos haftası: 7 Ağustos tarihindeki sert görünüm, maddi konularda da etkili olup, hakkınızı almak yönünde harekete geçiricidir. Bir hayli sinirlenirsiniz. Meseleyi halletmek istersiniz. Belki birçok kişi durumu bilmiyordur. O nedenle de sizin böylesi gergin oluşunuzu anlamazlar. Bugünlerde kimseye güvenmeyiniz, sakini olunuz, hesabınızı biliniz.

    11-17 Ağustos haftası: 11 Ağustos tarihinde mali anlamda güçlenmek, rahatlamak amaçlı bir projeyi kabul edebilirsiniz. Bu çalışmanın bitişinde elinize toplu bir para geçebilir. 15 Ağustos tarihinde Merkür-Başak burcunda ilerleyecek. Siz de finansal konularda akıllıca kararlar vereceksiniz. Yetenekli olduğunuz bir işten ek bir kazanç elde edebilirsiniz. Hesabınızı gayet iyi bilirsiniz. Eviniz ve sağlığınızla ilgili harcamaları ekonomik bir şekilde halledersiniz.

    18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda gayet olumlu bir haftaya adım atıyorsunuz. 19 ve 21 Ağustos tarihlerinde yapılacak işlerden kazanç elde edebilirsiniz. Bu tarihlerde bazı burçlar yanılgılar yaşarken siz paranızı değerlendirme yönünde iki yönlü düşünerek yarar-zarar hesabınızı gayet faydalı bir şekilde yaparsınız. Kolay kolay kimse sizi kandıramaz. Evinizde, ofisinizde kullanacağınız objeler satın alabilirsiniz. Araştırır, soruşturur, neye yatırım yapmanın doğru olacağını tespit edersiniz.

    25-31 Ağustos haftası: Bu hafta mali konularda hesap yapacağız. Mevcut işimiz hedefimize dönük şekilde bir kazanç getiriyor mu? İlerisi adına umut veriyor mu? Kimlerle çalışmaktayız ve bundan sonrası adına neler düşünüyoruz? Bunları ele alacağız. Güçlü insanlarla çalışacağız. İş yaptığımız kişilerin ortak kazançlarımız söz konusu olduğunda çelik gibi sağlam olmalarını isteyeceğiz.

    İKİZLER AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: Maddi konularda hesabımızı bilelim. Yaptığımız işin ücretini en başında belirleyelim ve zamanında alacağımız şekilde düzenleyelim. Arkadaş hatırıdır, eski bir dosttur diyerek zor durumda kalmayalım. İşimizde nasıl daha iyi kazanç elde edebiliriz bunları düşünelim. Trendleri takip edelim.

    4-10 Ağustos haftası: 6 Ağustos tarihinde parasal harcamalarda ölçüyü kaçırmamakta yarar var. Bir davet veya bir kutlama için yapılacak alışverişlere yine dikkat edelim. Bu tarihteki görünüm, bir şeyleri birlikte yapabilmek amaçlı ayrılan paranın işaretçisi de olabilir. Sözgelimi tatile gitmek, bir yakınımıza yardımcı olmak gibi.

    11-17 Ağustos haftası: 15 Ağustos tarihinde Merkür-Başak burcunda seyrine başlayacak. Bu bir iş üzerinde analiz yapmanız, akıllıca kararlar vermeniz yönünde önemlidir. Ev ve ailevi konularda mükemmel olanı istersiniz. Belki bu nedenle kazandırıcı işlere daha fazla öncelik tanırsınız.

    18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda özellikle birileri destekli veya ortaklaşa kazanç anlamında destekler görebiliriz. Evimiz veya ofisimizin ihtiyaçları için 21 Ağustos tarihinde alışverişlerimiz olabilir. Bunları ekonomik anlamda yapmaya gayret edelim. Bir muhasebeci gibi düşünelim. Aldığımıza verdiğimize iyi bakalım. Dengeyi bozmayalım, ölçümüz kaçmasın.

    25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda hesabımızı bileceğiz. İhtiyaçlarımızı da iyice plan yaparak karşılarsak rahat ederiz. Sağlam ve uzun vadeli olanı tercih etmeliyiz. İnternet ortamında yapılan alımlardan kaçınalım. Gidip yerinde görüp almayı tercih edelim. Yeniay-Başak burcunda oluşacağı için, evimizle ilgili alışverişimiz olabilir. İşe yeni başlamışsak kişisel ihtiyaçlarımızı alabiliriz.

    YENGEÇ AĞUSTOS AYI- PARA

    1-3 Ağustos arası: 1 Ağustos tarihinde Merkür-Aslan burcunda seyrine başlayacak. Parasal konularda zeka ve ifade gücünü yükseltici bu dönemde insanları ikna etmek kolaylaşır. Yengeçler pek öyle konuşmaktan, kendilerini öne sürmekten hoşlanmazlar. Ancak bu süreçte dilimiz kazandırıcıdır. Birkaç hafta sürecek işlerden para kazanabilirsiniz. Kalıcı olması için sabır gereklidir. Bir de yaz sezonu olması, tatil vb. konularda bütçemizi zorlayabilir.

    4-10 Ağustos haftası: Maddi konularda 8 Ağustos tarihinde aktif ve kendinizi gösterme hevesiyle parasal anlamda hızlı kararlar alabilirsiniz. Ancak bu kararlar o denli hızlı verilir ki, çok dikkatli bir hesaplamaya ihtiyaç vardır. Sabırsızlık bir anda yanlış sonuçlarla sizi karşılaştırabilir. İş ve maddi konularda lütfen sakin ve bilinçli düşününüz. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay kişisel kazancınızı başkalarıyla bölüşmek yönündeki gerilimi işaret ediyor. Borçlar, miras, hisseli paralar, eş veya ortaklar yoluyla edinilen kazançlarda yaşanan bir krizin işaretçisi olabilir.

    11-17 Ağustos haftası: Bu haftanın görünümlerinin çoğunluğu parasal konularda etkilidir. 11 Ağustos tarihinde geleceğimizi garanti altına alacak şekilde düşünürüz. Bir yuva kurmak, bir ev satın almak, ek bir iş yapmak gibi. 12 Ağustos tarihinde Venüs, kazanç evimizde seyrine başlayacak. Yeteneklerimizi, para kazanmak amaçlı işlere ve ilişkilere yönlendirme zamanıdır. Ancak bunun yanında çok kolay para harcatır. Zevk veren her şey, dikkatimizi çeken güzellikler, sevdiğimiz kişiler için kesemizi bir hayli açabiliriz.

    18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda en etkin gün, 18 Ağustos. Bu tarih olumlu bir gelişmenin, ücret artışının, bütçeye ek bir kazancın girişini de müjdeler. Bir mali görüşme başarılı şekilde sonuçlanabilir. Beklediğimiz bir para elimize geçebilir. Ancak harcamalara da dikkat etmek yerinde olur. Tatil, çocuklar, nişan, düğün, kutlamalar, ihtiyaçların alınması derken limitleri aşmayalım. 23 Ağustos tarihindeki Güneş-Başak burcu geçişi olumludur. İş görüşmelerinde mali konularda anlaşma sağlanabilir. Bir iş için kaparo alınır. Biz de paramızı daha dikkatli bir şekilde değerlendiririz.

    25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda refahımızı önemseyeceğiz. İstediğimiz bir şeyi almaktan hoşlanacağız. Hesap kitap yapacağız ama gönlümüz istedi mi bizi pek kimse durduramaz. Hele sevdiklerimiz söz konusuysa, aman memnun edeyim derken hesabı şaşabiliriz. Merkür-Başak burcunda ilerlediğinden denetimi sağlasa da, yine de dikkat etmekte yarar var.

    ASLAN AĞUSTOS AYI- PARA

    1-3 Ağustos arası: Maddi konularda da Merkür-Aslan geçişi haftanın etkili enerjisidir. Kazanç anlamında işlere yönelmenizi sağlar. Bazıları yaz sezonu için belli bir süreliğine ek iş yapabilir veya bu türden işlere yönelebilirsiniz. Bunlar kazandırıcıdır. 2 Ağustos tarihi bu anlamda etkili. 3 Ağustos tarihinde ev ve ailevi konulardaki harcamalara dikkat etmek lazım. Yanlış kararlar vermemek için çok iyi düşününüz. Masraflar artabilir.

    4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihinde ev, emlak, ortaklaşa kazanç veya yatırım anlamındaki her türlü finansal işinizde seçimlerinizi doğru yapmalısınız. Artıları ve eksileriyle tüm bilgileri öğrenerek karar veriniz. Birileri sizi etkilemeye çalışabilir, buna karşı dikkatli olalım. Parasal bir ihtiyacınız olup, kredi çekmeyi düşünüyorsanız mutlaka konusunda uzman kişilere danışınız. Bu sizi yanlış yönlendirmelerden korur.

    11-17 Ağustos haftası: 15 Ağustos tarihinde Merkür, kazanç evinizde seyrine başlayacak. Maddi konularda bir hayli hesap kitap yapma zamanıdır. Paranızı nereye yatırdığınızdan, nasıl kazandığınıza kadar her girişimde mükemmele ulaşma çabanız yükselir. Bir muhasebeci gibi oturup bütçenizi ayarlama vaktidir. Nereye ne verdiğiniz, ne alacağınız, hangi alanlarda çalışıp kazanabileceğinizi düşünürsünüz.

    18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda gayet aktif günleri işaret ediyor. 19 Ağustos tarihinde paranızı uygun bir alanda değerlendirmek üzere karar verebilirsiniz. Bu karar gayet akıllı ve üretime dönük, yatırım anlamında önem taşır. Bir ev satışından gelecek para, bir mirasın pay edilişi, emekliye ayrılmak, bir kredi çekimi, uzun zamandır bekletilen bir satışın gerçekleşmesi v.b. 21 Ağustos tarihindeki görünüm, hem parasal hem de iş konularında odaklanmanızı sağlar. Yaratıcı yeteneklerin, akıllıca yapılan saptamaların, araştırmaların, projelerin mali anlamda gözden geçirilmesi zamanıdır. 23 Ağustos tarihinde Güneş-Başak burcunda ilerleyecek. Bu geçiş enerjinizi, finansal konularda incelemeye, düzenlemelere, işler hale getirmeye dönük kullanmanızı sağlar.

    25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda da etkin bir hafta olacak. Yeni gelişmelere göre bütçemizi ele alacağız. Ailemiz, evimizle ilgili ihtiyaçları belirleyeceğiz. Ortaklaşa mal, mülk ve para konuları üzerinde duracağız. Yeniay-Başak burcu oluşumu da zaten bunun göstergesidir. Bir ayıklama dönemi gibi düşünelim. İşler olanla işlemeyeni birbirinden ayıralım. Borçlarımızı temizleyelim, alacaklarımızı tahsil edelim. Elimize geçenlere göre ayarlamalarda bulunalım.

    BAŞAK AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: Bu hafta maddi konularda hesabı bilerek hareket etmek gerekiyor. Harcamalar yaparken, satın aldığınız ürünün dayanıklı olmasına dikkat ediniz. Arkadaşlarınıza veya aileniz için minik alışverişler yapabilirsiniz. Fakat bunlar bütçenizi aşmasın. Finansal konularda, güvenilir yatırım araçlarını tercih ediniz.

    4-10 Ağustos haftası: 6 Ağustos tarihindeki görünüm, hedefine varmak, güven içinde yaşamak isteyen kişinin paraya duyduğu ilginin göstergesidir. Ancak bu bencil bir istek değil, tam tersine bir insanla veya sevdikleriyle üleşmek içindir.

    11-17 Ağustos haftası: 11 ve 15 Ağustos tarihlerinde maddi konularda dikkatlice hesaplamalarda bulunalım. Merkür burcunuzda ilerleyeceği için düşünmeden verilecek kararların önüne geçer. Daha dikkatli şekilde alışverişte bulunursunuz. Tabii ki bazen ilişki veya bir başka problem nedeniyle harcama arzusu yükselebilir. Yöneticiniz Merkür, ayarı tutturmanızda yardımcı olacaktır.

    18-24 Ağustos haftası: 18 Ağustos tarihi paranın sizin hayatınızdaki yeri ve önemini güçlü bir şekilde hissederken, aslında manevi zenginliğin çok daha önemli olduğunu düşünebilirsiniz. Özellikle iç değerlerine önem veren, farkındalık yönü güçlü kişilerde bu çok daha yüksek olur. Bolluk ve bereket insanın gönlündedir. Şekilde değil özdedir diyebilenlerin olumlu yönde mükafatlarla karşılaşması kolaydır. Çünkü onlar edinilen bilginin, güzelliğin, tevazu yolunda ilerlemeleri neticesinde olduğunun farkındadırlar. Hayırlı olanla buluşmanız dileğimle,

    25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda da etkili olan bu hafta içinde bizi bağlayan borçlar, yanlış kurulan ilişki ve ortaklıklar, gizli saklı ilişkiler ve üzerimizde baskı yaratan her ne varsa bu hafta kendini hatırlatacaktır. Kazandırıcı olana yönelmek kaybettiren ne varsa ondan uzaklaşmak lazım.

    TERAZİ AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: 2 ve 3 Ağustos tarihlerinde finansal konularda hesabı bilmekte yarar var. Acelecilik, sabırsızlık, sanki arkanızdan biri kovalıyormuş gibi yapılan alışverişler, görüşmeler, bağlantılar sonradan pişmanlık anlamına gelir. O nedenle aldığınız ürünün etiketine iyi bakınız. Verdiğiniz sözlere dikkat ediniz. Zamanlamayı çok iyi yapınız. Sağlam olanı tercih ediniz.

    4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihinde kazanç yönünde güven verici, ilerisi adına garanti altında olmanızı sağlayıcı şekilde iş tercihlerinizi ve yatırımlarınızı gözden geçiriniz. Bugüne dek sizi tatmin etmeyen şartlarda yaşadıysanız, bundan böyle akıllıca seçenekleri gözden geçirmek lazım.

    11-17 Ağustos haftası: 15 Ağustos tarihinde, mali konular üzerinde hem kişisel hem de ailevi bütçenizi düzenleme, güçlendirme, kararlar verme, derinlikli düşünme yönünde enerjiniz olumludur. Ortaklaşa kazançların idaresi anlamında önem taşır. Aileye ait bir mülk satışı veya kiralanması, ofis açılması gibi konularda parayı nasıl kullanacağınıza siz karar verirsiniz. Ancak hesabı da iyi bilmekte yarar var.

    18-24 Ağustos haftası: Parasal anlamda kurulacak bağlantılar, teklifler ve işlerin mercek altına alınarak gözden geçilmesi gayet akıllıcadır. Hesabımızı bilme zamanıdır. Bir proje, bir planlamayı bu tarihlerde her açıdan kontrol edilmelidir. İş tekliflerini yapan kişileri, parayla alakalı bağlantıları ve bize sunulan şartları da araştıralım, soruşturalım. Aklımız başımızda bir bakalım olan bitene. Tanımadığımız insanlarla iş yapmayalım.

    25-31 Ağustos haftası: Maddi konular haftanın en önemli meselesi. Çünkü Yeniayın oluştuğu gün hayatımızda eskimiş olan her şeyden kurtulmak isteyeceğiz. Parasal konularda güçlü ve gerçekten faydası olabilecek destekler, kazanımlar şart. Artık elinizdeki parayla geçinmek, bir gelecek kurmak kolay değil. Ya iyi bir iş ortağı bulup onunla devam edeceksiniz veyahut ne yapıp edip çalışacak çabalayacak hayatınızı kuracaksınız. Sağlığınıza dikkat edeceksiniz. Bunlar hep paraya bağlı olduğu gibi, biraz da sizin kendinize bakmanız gerekiyor.

    AKREP AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: İş hayatınızla ilgili bölümde iş şartlarına dikkat ediniz diye bir uyarıda bulunmuştum. Bunun en başlıca sebebi, parasal konulardı. Hani düşünmeden etmeden hesap yapmadan kabul edeceğimiz bir görev hem bize büyük sorumluluk yükleyebilir hem de getirisi umduğumuzdan az olabilir. Bu hafta mali konularda abartılı kararlardan kaçınalım.

    4-10 Ağustos haftası: 8 Ağustos tarihindeki görünüm, mali konularda da önem taşıyor. Yüklendiğiniz proje veya karar verdiğiniz iş ortaklaşa bir kazanç elde etmek amaçlı yapılabilir veyahut mali konular üzerinde tedbirli hareket etmek, riskli bir iş ise kendinizi zor duruma sokmamak gerekir.

    11-17 Ağustos haftası: 11 ve 15 Ağustos tarihlerinde ortak kazançlar, bir paylaşım, bankalarla ilgili borçlar, parasal anlamda kurulan birlikteliklere dikkat ediniz.

    18-24 Ağustos haftası: 18 Ağustos tarihi mali konularda kazanç getirici işlerin işaretçisidir. İlerisi adına düşünmenizi sağlar. Geleceğe atılan bir adım gibi diyebiliriz. Hedefimize olan uygunluğuna göre ölçüp biçeriz. Bütün şartları gözden geçirerek kararımızı verebiliriz. Bu karar aşaması bazılarınız için emekliye ayrılma süreci, kimileri için eğitim sonrası göreve başlama, farklı bir işe yönelme sonucu edinilecek geliri simgeler. 19 ve 21 Ağustos tarihlerinde ortak kazançlar, miras, bankalar, hisseli paralar, muhasebeyle ilgili mali durumumuzu, hesaplarımızı gözden geçirebiliriz. Bir sergi, ortak bir proje, mistik faaliyetler, sağlık, iletişim gibi alanlardan para kazanabiliriz.

    25-31 Ağustos haftası: Maddi konularda da etkili olan bu hafta ortaklaşa kazançlarımız üzerinde duracağız. Projemiz varsa sponsor arayışında bulunabiliriz. Paraya ihtiyacımız varsa bir arkadaşımızla görüşebiliriz. Yeni bir ürün piyasaya sunacaksak tanıtım faaliyetleri, bir iş ortaklığı düşünüyorsak araştırmada bulunmak gibi işlere yöneleceğiz. Ancak şu var ki, bu haftaki Yeniay ve tüm görünümleri bizim için önemli bir sayfa açacak.

    YAY AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: Maddi konularda sağlamlık ve güven olgusunu çok önemseyiniz. Bilmediğiniz kişilerle para alışverişlerinde dikkatli olunuz. İş ve kariyer bölümünü tekrar bir gözden geçiriniz. Oradaki uyarıları önemseyiniz.

    4-10 Ağustos haftası: 6 Ağustos tarihindeki görünüm, ortaklaşa kazanç elde etmek amaçlı yapılan girişimlerin işaretçisidir. Desteklenme arzunuz yüksektir. Sırf bu nedenle sosyal ilişkilerinize daha fazla ilgi gösterirsiniz. Hedefinize tek başınıza ulaşmanın zor olduğunu düşünürsünüz.

    11-17 Ağustos haftası: 15 Ağustos tarihinde kurulan iletişimler, maddi anlamda kazandırıcıdır. Hemen yapılan işin ve elde edilen paranın göstergesidir. Harcamalarda bulunabilirsiniz. Kişisel ihtiyaçlarınız, yolculuk amaçlı giderler de buna dahildir. Ancak 15 Ağustos tarihinde para kazanmak amaçlı işlerde biraz toleranslı düşünmek zorunda kalabilirsiniz. Bir iş yaparsınız ancak paranızı almakta geciktiğinizde sinirlenebilirsiniz.

    18-24 Ağustos haftası: Bu hafta işimizle ilgili konularda veya karşımıza çıkan yenilikler üzerinde düşünmek gerektiğini, diğer bölümlerde ele almıştım. Mali açıdan yarar ve zarar hesabını yapalım diye belirtmiştim. 21 Ağustos tarihi finansal konularda artı ve eksilerin tartılması anlamında önemlidir. İyice bir araştıralım. Yapacağınız işin karşılığı önemli ancak şartları da önemli ve de kalıcılığı. Şimdi evet deyip sonra pişman olmayalım. Sağlam bir işimiz varsa, sırf değişiklik olsun diye risk almayalım.

    25-31 Ağustos haftası: Bu hafta başkaları ve birebir işimizden elde ettiğimiz kazançlar anlamında tedbirli olmamız lazım. Yeniay ve tüm görünümler bu yönden de önemli. Mevcut durumun, başkalarına bağımlı yaşamamıza neden olduğunu gösteriyor. Böyle olunca da, yanlış kişilere bel bağlıyoruz veya bedelini ödemek zorunda kalıyoruz. Bizim daha fazla açılmadan işimize sarılmamız ve önem vermemiz lazım. İş tercihlerimizi iyi yapabilirsek, başkalarına ihtiyacımız kalmaz ve böyle de sıkılmamış oluruz.

    OĞLAK AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: Merkür, 1 Ağustos tarihinde Aslan burcunda seyrine başlıyor. Bu dönemde akıllıca ve zeki tarzda konuşarak ilişkilerde menfaatlerimizi gözetiriz. Bir ortaklık yapılacaksa zekice düşünürüz. Para hesabı yaparız. Kurnazca stratejilerde bulunarak karşımızdakini etkilemeye çalışırız. Bu geçişte önemli olan bizim neye ihtiyacımız olduğunu bilmek ve onu elde etmek amaçlı konuşmaktır. Bu para, ilişki veya bir ortaklık olabilir.

    4-10 Ağustos haftası: 8 Ağustos tarihindeki önemli görünüm ortaklaşa bir yatırımın bölüşümü veya kirada oturduğunuz bir evin satışı gibi nedenlerle farklı bir yere taşınmanın işaretçisi olabilir. Bazılarınız bir ev satın almaya, başka bir yere taşınmaya aniden karar verebilir. Bu sürpriz durum sizin kararınız da olabilir veya sizin dışınızda gelişebilir. 10 Ağustos tarihindeki Dolunay, kazancınızla ilgili değişimlerin işaretçisi olup, becerilerinizi farklı bir alan ve meslekte göstermeniz anlamına gelir. Ek kazançların işaretçisi olabilir.

    11-17 Ağustos haftası: Parasal konularda önemli bir hafta. 11, 12, 15 Ağustos tarihlerinde ortak çalışmalar kazandırıcıdır. Maddi anlamda kazandırıcı çalışmalara ağırlık verebilirsiniz. Kimlerle bağlantı kuracağınızı tespit etmek ve buna göre ilişkilerinizi düzenlemek akıllıca olur. Belki çıkarcılık gibi durabilir. Ancak benim söz ettiğim, işinizi bilmek halidir.

    18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda da etkili olacak Güneş-Başak burcu seyri 23 Ağustos tarihinde devreye giriyor. Finansal anlamda getirisi olan işlere bizi yöneltiyor. Bazılarımız için yeni bir eğitim yılının başlaması, kazanç anlamında gayet yararlı, kimileri için yeni iş ve teklifler açısından faydalı. Bir yandan da, önümüzdeki ay, okuldu şuydu buydu derken masrafların artışı. O zaman gelin, şimdiden alacağımıza vereceğimize bir bakalım. Bütçemizi bir düzenleyelim. Hesabımızı da iyi yapalım.

    25-31 Ağustos haftası: Bu hafta ortaklaşa kazançlar ve ailemizi ilgilendiren konular üzerinde mali anlamda duruma bir bakacağız. Aceleci düşünmeyeceğiz. Önce bir hedeflerimiz yönündeki gelişmeleri takip edelim. İş ve kariyer bölümünde, güçlü kararlar ve değişimlerden söz etmiştim. O değişimlerin gerçekleşmesini beklemekte yarar var. 25 Ağustos tarihindeki Yeniay ve diğer kuvvetli görünümler, zaten ileriye doğru atılan bir adımı işaretlemektedir. Böylece daha düzgün ve doğru şekilde bütçemizi düzenlemiş olacağız.

    KOVA AĞUSTOS AYI-PARA

    1-3 Ağustos arası: Maddi konularda yapılacak işbirliklerinde karşılıklı çıkarların net bir şeklide oturtulması faydalıdır. Sözgelimi sadece bir proje için bir araya geliniyorsa ücret konusunda pazarlık yapılabilir. Ancak devamlı bir iş yapılacaksa şartlara, iş yaptığınız kişiye, ortama ve işin niteliğine göre bir fiyat belirlemek lazım. Sizi tercih ediyorlarsa ve siz de bu insanlarla çalışmak istiyorsanız karşılıklı çıkarların gözetilmesi lazım. Sözleşme yapmadan sadece söz ile yola çıkmayınız. Banka kredileri, miras, nafaka, ortak kazançların bölüşülmesinde çok dikkatli olunuz. Gerginlik yaşanabilir.

    4-10 Ağustos haftası: 5 Ağustos tarihinde gerek iş gerekse mali konular üzerinde düşünerek karar vermeniz yerinde olur. Nasıl bir iş veya nasıl bir kazanca ihtiyacınız varsa, ona göre tercihlerinizi yapınız ve kimsenin tesiri altında kalmayınız. Ancak karar verirken de, etraflıca düşününüz. Bazen insan kendini bir konuda zayıf hissettiği için, güçlenmek adına, hesap bile yapmadan bir karar verebilir. Ancak bu ne derece doğru olur, buna bir bakalım.

    11-17 Ağustos haftası: 15 Ağustos tarihindeki Merkür-Başak burcu geçişi parasal konularda akıllı bir şekilde analizde bulunarak kendinize bir yatırım veya kazanç portföyü oluşturmanızı sağlar. Borçlarınızı sistemli bir şekilde ödemek üzere planlamanızda yardımcıdır. Bütün mali değer taşıyan evrakların tanzimi, ortaklaşa kazançların ele alınması yönünde de kıymetlidir.

    18-24 Ağustos haftası: 19 ve 21 Ağustos tarihlerindeki görünümler ve ardından 23 Ağustos Güneş-Başak burcu geçişi, mali konulardaki kazançların, miras, hisseli olan paraların, bilinçsizce yapılan harcamaların veya yanlış ortaklar nedeniyle başınıza gelen kayıpların mutlaka bilinçli şekilde tahlil edilmesi gerekiyor. Maliye ile vergi borçları veya vergilendirmeler, bankalarla alakalı ötelenmiş borçlar, krediler de dikkatle ele alınmalı ve yanlışa sürüklenmemek için gözler dört açılmalıdır. Eğer bir ortaklık düşünüyorsanız, iş yapacağınız kişinin önceki tecrübelerini, parasal durumunu lütfen araştırınız. Yasal haklarınız için güçlü bir avukat tutunuz. Aldığınıza verdiğinize dikkat ediniz.

    25-31 Ağustos haftası: Parasal konularda da etkili olan hafta boyunca bütçenizi ilgilendiren parayla alakalı her türlü konunun dikkatli bir şekilde ele alınması gerekiyor. Hesabınızı iyi yapmanız, verdiğiniz kararın doğru olup olmadığını iyi tartmanız lazım. Bazılarınız mesleki ve özel hayatınızda değişimler ve mücadele içinde olacaksınız. Riskten uzak durmak, titizlikle düşünmek lazım. 25 Ağustos tarihindeki Yeniay da, bunları işaret etmektedir.

    BALIK AĞUSTOS AYI- PARA

    1-3 Ağustos arası: Maddi konularda 2 ve 3 Ağustos tarihi hem kazanç elde etmek amaçlı girişimleri hem de daha önce yapılmış işlerin tahsilatları için önem kazanıyor. Eğer yeni bir iş kuruluyorsa, kredi çekilecekse hesabınızı iyi yapınız. Yoğunluk nedeniyle bazı detaylar unutulabilir, gözden kaçabilir. Bir de bu hafta sağlık kontrollerinizi mutlaka yaptırınız. Yorgunluk nedeniyle dikkat dağınıklığı görülebilir. Bu nedenle iş kazalarına karşı da önlem alınız. Tartışmalardan kaçınınız. Huzursuzluk, iş şartlarının gerginliği, bazı özel sorunlar iş yerinde veya günlük hayatta sıkıntı yaratabilir.

    4-10 Ağustos haftası: 6 Ağustos tarihindeki görünüm, çocuk, iş, aşk veya farklı nedenle bir başka kişinin parasına ve gücüne ihtiyacımızın işaretçisi olabilir. Belki de çok sevdiğimiz birine destek olmamız gerekiyordur. Bir örnek daha vereyim. Kendimizi kazanç anlamında güvende hissetmek için bir ortaklık kurmak istiyoruzdur. Ancak hangi örnek olursa olsun, hem uzlaşma hem de güven son derece önemli olacaktır. Ona göre düşünmekte yarar vardır.

    11-17 Ağustos haftası: Kazanç anlamında 15 Ağustos tarihindeki görünüm maddi anlamda güçlenmek, sizi gerçekten tatmin edici olan işlere yönelmek anlamındaki hırsı açığa çıkartıcıdır. Balık pek hırslı değildir. Şuraya odaklanayım, bunu ele geçireyim demez. Ancak bu hafta böyle olmanın faydasını, gerekliliğini düşüneceğiz.

    18-24 Ağustos haftası: Maddi konularda 18 Ağustos tarihinde henüz yeni işe girenler ilk maaşlarını almanın heyecanı içinde olurlar. Yeteneğini geliştirmek isteyenler maddi anlamdaki durumlarına göre bir kursa yazılabilirler. Sanatla uğraşanlar araç ve gereçlerini temin ederler. Okula yazılanlar ihtiyaçlarını alırlar. Hepimiz için Eylül ayına yaklaşırken masraflar artabilir. Bazıları hem okuyup hem çalışmayı tercih edebilirler. Kimileri para kazanmak amaçlı işlere öncelik tanırlar. Hangi seçenek olursa olsun maddi harcamalar bir hayli yüksek olabilir.

    25-31 Ağustos haftası: Parasal konularda da etkili olan bu hafta mali konularda ortaklık ilişkisi içinde olduğunuz kişilerle yan yana gelerek konuşmanız ve bu konuşmaya göre yeni bir karar vermeniz anlamındadır. Bazılarınız için bir ortaklığın bitişi ve yeni bir işe tek başına atılmanız anlamına gelirken, kimileri için yeni bir yere taşınma yönündeki gelişmelerin simgesidir.


    EYLÜL

    KOÇ EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: 5 Eylül tarihinde Venüs-Başak burcunda seyrine başlayacak. Sizin için önemli olan, yapılacak işe alınacak bedelin hakkaniyetli bir şekilde olmasıdır. Devam eden işinizdeki gelir yetersiz ise, aynı ortamda çalıştığınız kişilerle aranızda ücret farklılığı varsa bunlar üzerinde görüşmelerde bulunabilirsiniz. Çalışmamız, kazanmamız, görevlerimizi yerine getirmemiz, emek sarf etmemiz gerekiyor. Bu iki hususu öyle bir ayarlamalıyız ki, hem ruhsal anlamda huzur bulalım hem de sağlıklı bir şekilde yaşayarak hayatımızı düzenleyelim.

    8-14 Eylül haftası: 11 Eylül tarihinde çalışma hayatımızı ve ortaklaşa kazançlarımızı bilinçli bir şekilde gözden geçirmelerde bulunmamızda yarar var. Sadece kendi bakış açımızla hareket etmeyelim. Titiz dikkatli bir şekilde olan bitene bakalım.

    15-21 Eylül haftası: 21 Eylül tarihinde iş hayatınız ve ortaklaşa kazanç ilişkisi içinde olduğunuz insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Miras ve hisseli paralarla alakalı görüşebilirsiniz. Eğer bir iş ortaklığı söz konusuysa bütün şartları gözden geçirebilirsiniz.

    22-28 Eylül haftası: 28 Eylül tarihinde Merkür-Akrep burcunda ilerleyecek. Ortaklaşa kazanıp bölüştüğümüz insanlarla olan ilişkimizi, mali hesaplarımızı, bankalarla alakalı işlerimizi gözden geçirmeye başlayacağız. Miras bölüşümü, hisseli paralar, eş ve iş ortağınızın mali durumu, borçlarımız, ödememiz gereken vergiler, yükümlü olduğumuz ve altına imza attığımız belgeler, kredi başvuruları gibi meseleler üzerinde düşüneceğiz.

    BOĞA EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Bu hafta ek işlerden para kazanabilirsiniz. Becerikli olduğunuz bir işi, başkalarına öğreterek gelir elde edebilirsiniz. Bir işi öğrenmek için bir kursa yazılabilirsiniz. Bu yönde bir harcamanız olabilir. Çalışma hayatınızdan elde ettiğiniz gelirle ilgili işveren pozisyonundaki kişilerle görüşmede bulunabilirsiniz. Güzellik ve bakımınız için bir miktar para harcayabilirsiniz.

    8-14 Eylül haftası: 14 Eylül itibariyle etkili olacak Mars-Yay burcu geçişinde, hukuki konularda alacaklarınız, bankalarla alakalı her türlü girişiminiz, bir başka insanla olan maddi münasebetiniz mevzularında da atak davranabilirsiniz. Miras, aile desteği veya farklı yollarla paralar elde etmeniz mümkündür.

    15-21 Eylül haftası: 17 Eylül tarihinde maddi konularda kazançlı çıkabileceğiniz gelişmeler yaşanabilir. Bunlar sanatsal ve ortaklaşa yapılan işler ve projeler şeklindedir.

    22-28 Eylül haftası: 22 Eylül tarihi, tüm burçlar için fırsatlarla dolu bir gün. Ailenizden ve ortaklaşa kazançlar yoluyla gelir temin edebilirsiniz. Ancak hukuki bir davanız varsa, uzlaşmak durumunda kalabilirsiniz. Bir borcunuzu bitirebilirsiniz. Ancak ev veya farklı bir şey için kredi çekmek istiyorsanız ben yine de iyi incelemenizden yanayım. Öyle bir gün ki, insana bir anda kararlar aldırabilir. Hesabımızı da bilelim.

    İKİZLER EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Parasal konularda güçlü olma arzumuz bir hayli yoğun. Geleceğin teminat altına alınması, güvence altında tutulması için başınızı sokacak bir ev, şöyle bankada biraz para sizin en büyük isteğiniz. Bu yüzden de bir muhasebeci gibi düşünebilir, bir işveren gibi piyasanın durumunu inceleyebilirsiniz.

    8-14 Eylül haftası: 9 Eylül tarihindeki Dolunay, maddi konularda da etkilidir. Kendiniz için sağlam bir iş ve kazanç sağlayıcı alanlara yönelmelisiniz. İyi niyet veya ne yaptığını bilmez hallerde geleceğinizi garanti altına alamazsınız. Jüpiter size destek veriyor. 25 Eylüldeki özel görünüm sizi destekleyicidir.

    15-21 Eylül haftası: 21 Eylül tarihindeki görünüm, eş veya iş ortağınızdan kaynaklanan mali sorunlarla uğraşabilirsiniz veyahut bu kaynakları verimli bir şekilde kullanmak için mücadele verirsiniz. Sağlığınıza dikkat etmenizde yarar var.

    22-28 Eylül haftası: 24 Eylül tarihinde Terazi burcunda oluşan Yeniay, maddi açıdan olumlu gelişmelerin işaretçisidir. Ortaklaşa işler, sanatsal konular, çocuklar ve aileyle ilgili konularda olumlu gelişmeler yaşanır.

    YENGEÇ EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Maddi konularda bütçemizin şartlarına göre hareket edebiliriz. Güçlü bir eş veya iş ortağıyla kendimizi güvende hissedebiliriz. Bu hafta harcamalarda dikkatli ve ölçülü davranacağız.

    8-14 Eylül haftası: 14 Eylül tarihinde Mars-Yay burcunda ilerleyecek. Çalışma hayatınızla, ilgili konularda abartılı kararlardan kaçının. Çünkü bundan bütçeniz de etkilenebilir.

    15-21 Eylül haftası: Bu hafta maddi konularda titiz ve dikkatli düşünürsünüz. Ancak değer verdiğiniz kişiler mali anlamda bir destek isterlerse elinizden geleni yaparsınız. Çocuğunuz varsa onun okul ihtiyaçlarına bir miktar ayırabilirsiniz.

    22-28 Eylül haftası: 22 Eylül tarihi sizin için kazançlı işlere yönelmenizi sağlayıcıdır. Değişim iş hayatında yoğun bir şekilde görülür. 23 Eylül tarihindeki Güneş-Terazi geçişi finansal konularda da etkilidir. Güzel görünmek, modayı takip etmek, kaliteli ürünler satın almak amacıyla kesenin ağzını bir hayli açabilirsiniz. Partnerinize hediyeler sunmak, jestler yapmak, ne kadar kibar ve zarif biri olduğunuzu göstermek istersiniz. Evinizle ilgili alışverişlerde bulunabilirsiniz. Bütçenizin dengelerini bozmamaya gayret ediniz.

    ASLAN EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Bu hafta mali konularda da etkili olacak Venüs-Başak burcu geçişinde, ortaklaşa işlerden para kazanabiliriz. Maddi konularda gelir getirici ufak tefek işler yapabiliriz. Yetenekli olduğumuz konularda başkalarına faydalı olarak özverili çalışabiliriz. Bunun karşılığı da görebiliriz. Güzellik, estetik, sağlıkla alakalı konulara para harcayabiliriz veya bu yolla kazanç elde edebiliriz.

    8-14 Eylül haftası: Balık burcunda 3 Eylül tarihinde oluşacak Dolunay, miras, gelirler, hayatınızı garanti altına almanızı sağlayacak destekler konusunda mutlaka akıllıca düşünülmesi gerektiği yolunda yardımcıdır. Kanuni işlerinizin, sigortayla alakalı konuların, merak ettiğiniz bir takım durumların sonuçlanmasında destekleyicidir. Metafizik, spritüel konular üzerinde çalışma arzunuzu yükselticidir. Nafaka, kredi ve ortak kazançlarınızı değerlendirmeniz yolunda ışıklandırıcıdır. 10 Eylül tarihinde, finansal tüm konularda lütfen ani kararlar vermeyin. Mali konularda bütçenize uygun hareket edin. Risk faktörünü gözetin. . 11 Eylül tarihinde, parasal konular başta olmak üzere ailevi meselelerde bilinçli şekilde düşünebilirsiniz.

    15-21 Eylül haftası: Bu hafta finansal konularda endişeli düşünebilirsiniz. Ne yönde bir karar alacağınızı tam olarak bilemeyebilirsiniz. Öyle bir gün ki, hem ilişki, iş ortaklıkları ve hem de mali konularda önem taşıyor. 21 Eylül tarihindeki görünüm, maddi konularda bilinçli ve titiz bir şekilde düşüneceğimizi işaret ediyor. Hesabımızı bilerek hareket edeceğiz.

    22-28 Eylül haftası: 28 Eylül tarihinde Akrep burcunda ilerleyecek Merkür aileniz veya aileye ait bir mülkün satışından elde edilecek paranın veya bir mülk satın almanın işaretçisidir.

    BAŞAK EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Maddi konularda Merkür-Terazi geçişi, kurulan bağlantıların maddi anlamda faydalı olacağını gösteriyor. Giyim ve kuşama önem vermekte de yarar var. Çünkü mesleğimiz sanatla alakalı ise, kendimizi itina göstermemiz birçok açıdan ye kürküm ye misali bir sözle özetlenebilir. Başak genelde hesabını bildiği için, bunu ekonomik bir şekilde halletmenin yoluna gidecektir.

    8-14 Eylül haftası: 10 Eylül tarihindeki görünüm, parasal ilişkiniz olan kişilerle doğru bir iletişimde bulunmanız çıkarlarınız gereği yararlıdır. Belki içimizden başka şeyler geçiyor olabilir. Ancak deyim yerindeyse çam devirmenin alemi yoktur.

    15-21 Eylül haftası: 17 Eylül tarihinde gelirinizle alakalı bir konuda geleceğe dönük bir karar verebilirsiniz. Çok iyi düşünmeli, tarafsız bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Bu sizin hayatınızda gelişim yönünde çok önemli bir karardır. Gerçekçi olmanız, konusunda uzman kişilere danışmanız yararlı olur. Karşınıza bir teklif çıktığında mali ve diğer açılardan artı ve eksileriyle ele almalısınız. Hukuk davanızda uzlaşma sağlanabilir.

    22-28 Eylül haftası: 23 Eylül tarihindeki Güneş-Terazi geçişi, parasal konularda strateji belirleme zamanıdır. Dengeli bir bütçe için bu şarttır. Harcamaların bir kısmı kişisel ihtiyaçlarımızın alımı ve sevdiklerimizi memnun etmek isteğimizle yapılır. Ancak hesapta olmayan giderler de görülebilir. Ek kazançlarda eş veya ortaklarınızdan destek görebilirsiniz.

    TERAZİ EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Mali konularda şu anda bir sıkışıklık dönemi yaşıyor olabilirsiniz. Bu sıkışıklığı gidermek adına bir hayli endişeli olabilirsiniz. Haftanın tümüne baktığımızda ben derim ki, iletişimi öne alınız ve akıllıca düşününüz. Fırsatlar ayağınıza gelsin diye beklemek yerine siz yetenekli olduğunuz alanlarda insanlarla birebir görüşmelere ağırlık veriniz. Bunun size finansal anlamda geri dönüşü olabilir.

    8-14 Eylül haftası: 11 Eylül tarihinde, canınızı sıkan, kafanıza takılan bir meseleyi sakin ve bilinçli bir şekilde ele alırsanız panik olmazsınız. Özellikle mali konularda daha dikkatli düşünmemizde yarar var.

    15-21 Eylül haftası: 21 Eylül tarihinde finansal konularda çok dikkatli olunuz. Bilip bilmediğiniz kişilerle parasal alışverişlerde bulunmayınız. Nakit sıkıntısı çekmemek için alışverişlerinize dikkat ediniz. Kimseye borç vermeyiniz.

    22-28 Eylül haftası: 28 Eylül tarihinde Merkür-Akrep burcunda ilerleyecek. Maddi konularda çıkarlarınızı gözetecek şekilde düşünürsünüz. İnsanları nasıl etkileyeceğinizi, kimden ne gibi yararlar elde edebileceğinizi, doğru yatırımlarda bulunacağınızı bilirsiniz.

    YAY EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Maddi konularda etkili olacak 3 Eylül tarihindeki paranın hangi alan ve işlerden gelebileceği yolunda güç kazandırır. Sezgilerimiz ve yaptığımız işe olan güvenimiz de bunda etkilidir. Ben bu işte ustayım diyenler için gelişmeler olumlu yöndedir. İşe başlayanlar için bu dönem sunulan ücret az miktarda olsa da, zamanla artış gösterecektir.

    8-14 Eylül haftası: 10 Eylül tarihinde para konusunda endişeli olabiliriz. Gecikmiş bir alacağın tahsilat zamanı artık gelmiştir veya beklediğimiz bir haberin gelmeyişi nedeniyle vakit kaybetmektesinizdir. Bu durum nedeniyle gerilirsiniz ancak mecburen birilerine uymak zorunda kalırsınız. Konuşsanız olmaz, sussanız kimsenin kılını kıpırdatacağı yoktur.

    15-21 Eylül haftası: Mevcut işinizden elde ettiğiniz geliri yetersiz bulduğunuz için, farklı bir şeyler yaparak kazanç elde etmek istersiniz. Ancak tam anlamıyla sağlam olmadıkça risk altına girmeyiniz. Serbest çalışma fikri size daha cazip gelebilir.

    22-28 Eylül haftası: 24 Eylül tarihinde Terazi burcunda oluşacak Yeniay, mali konularda tatminkar gelişmelerin işaretçisidir. Arzu ettiğiniz yetenekli olduğunuz bir alanda başkalarından büyük fayda ve destekler görürsünüz. Bunlar 29 Eylül tarihi itibariyle görülmeye başlar.

    OĞLAK EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Maddi açıdan 2 Eylül tarihindeki görünüm olumludur. Bağlantımız olan kişiler veya görüşmede bulunduğumuz insanlardan kazanç elde edebiliriz. Yeteneğimiz olan işlerden para kazanabiliriz.

    8-14 Eylül haftası: Maddi konularda bu hafta 11 Eylül tarihi olumlu. Ancak 13 Eylül tarihinde ani kararlar vermeyiniz.

    15-21 Eylül haftası: Bu hafta mali konularda etkili bir geçiş veya görünüm yok. Ancak önümüzdeki hafta 25 Eylül tarihinde ortaklaşa kazançlar ve aileyi ilgilendiren konularda önem taşıyacaktır.

    22-28 Eylül haftası: 22 Eylül tarihinde maddi konularda çabuk karar vermeyiniz. 25 Eylül tarihinde Jüpiter-Satürn arasında hızlı kararlar vermeyi işaret eden bir görünüm oluşturacak. Ev satın almaya kalkışabilirsiniz. Bir kredi çekmek isteyebilirsiniz. Miras veya ortaklaşa bir mülkün paylaşılması için harekete geçebilirsiniz. İçinizdeki baskın duygular değişimden yanadır. Böyle hızlı kararların mutlaka gözden geçirilmesinde yarar var. Kendi gerçeğinize ve arzularınıza bir hayli düşkün olacaksınız.

    KOVA EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: Maddi konularda da etkili olan Merkür-Terazi geçişinde ortaklaşa iş yapma şeklinde teklifler gelebilir. Ayrıca belirli bir dönem için işler alırız. Ancak 3 Eylül tarihinde yapılan görüşmelerde dikkatli olmakta yarar vardır. Çünkü paramızı tahsil etmek zor olabilir. Güvenilirlik ön planda tutulmalıdır.

    8-14 Eylül haftası: 3 Eylül tarihinde Balık burcunda oluşacak Dolunay, kayıplarınızı kazanca dönüştürme, mistik ve şifa tekniklerini öğrenme ve bu alanlarda parasal kazanç elde etme, elde ettiğiniz maddi ve manevi varlıkları doğru alanlarda değerlendirme, ideallerinize uygun işlere yönelme, borç-alacak meselelerinizi akıllıca gözden geçirme yönünde önemlidir. 11 Eylül tarihinde parasal ve iş hayatımızla ilgili konularda iyi bir analiz şart. Detaylı bir şekilde düşünürsek doğru sonuca ulaşırız.

    15-21 Eylül haftası: 17 Eylül tarihinde, ortaklaşa kazançlar ve kişisel gelirimizle alakalı konularda çelişkili düşünebiliriz. , istediğimiz gibi hareket etmekte, karar vermekte hareket etmekte zorlanıyoruz. Bu parayla nasıl bir gelecek kurulur veya nasıl bütçe düzenlenir diye düşünür, endişe duyabilirsiniz. Karar vermeden önce artı ve eksilerini iyice tartalım. Yarar elde edeceğim diye yanlış hesaplamalarda bulunmayalım.

    22-28 Eylül haftası: Bu hafta maddi konularda da etkili olacak Merkür-Akrep geçişinde, tabii ki menfaatlerinizi düşünmeniz mümkündür. Kaldı ki, iş dünyası kurtlar sofrası. Ancak yine de dozunu bilmekte yarar var.

    BALIK EYLÜL AYI-PARA

    1-7 Eylül haftası: 2 Eylül tarihindeki Merkür-Terazi geçişi, başkaları kaynaklı gelirlerimizi gözden geçirme ve hesaplamalarda bulunma zamanıdır. Eğer bir ortaklık ilişkimiz varsa, kazanç-kayıp anlamında tetkikler yapılır. Sözleşme maddelerine uygun davranılıyor mu, anlaşmazlıklar var mı? Diyelim ki, bir iş teklifi adlınız ve sadece söze dayalı kabul ettiniz. Bu şekilde yapılan mali bağlantılardan kaçınınız. Sağlam iş için, sağlam bir sözleşmeyi tercih ediniz.

    8-14 Eylül haftası: 10 Eylül tarihinde, maddi konularda akıllıca hareket etmenin konuşmanın önemi büyük. Özellikle mahkeme, soruşturma, tahkikat, mal mülk alacak ve verecek konularında akıllıca hareket etmeye çalışmak, anlaşma yollarını açık tutmak gerekiyor. 13 Eylül tarihinde mali konularda lütfen akıllıca düşününüz. Ani kararlar vermeyiniz.

    15-21 Eylül haftası: Parasal konularda ilerisi adına düşünmekte yarar var. Kazanç elde etmek bir ortaklık düşünüyorsanız tarafsız bir şekilde artı-eksileri tümüyle gözden geçiriniz. 17 Eylül tarihinde, ortaklaşa kazanç anlamında bir iş, planlama, girişimle alakalı konularda önemli bir görüşme, haber, gelişme yaşanabilir. Parayla birebir alakalı olabilir veya partnerinizin hayatında önem taşıyan mali bir konu olabilir. İlerisi adına ölçün, biçin, tartın. Bilenlere danışın, artı ve eksi yönleriyle gözden geçirmeden karar vermeyin.

    22-28 Eylül haftası: 23 Eylül tarihinde Terazi burcunda ilerleyecek Güneş süresince, ortaklaşa kazançların adil biçimde pay edilmesini bekleriz. Eş veya iş ortağımızla finansal konular üzerinde görüşürüz. Kazançlı çıkmak isteriz ancak bencil bir hırs değildir bu. Birleşmek, bütün oluşturmak adına bir arzudur. Ancak bu geçişte birileri bizim gibi düşünmeyebilir veya şartlar gereği biz, birilerine ayak uydurmak zorunda kalabiliriz.


    EKİM

    KOÇ EKİM AYI

    Ekim ayı özel dosyası- Aşk-İş-Para

    Güneş ve Ay Tutulmaları ve

    Merkür Akrep-Terazi geri hareketleri

    1-5 Ekim haftası: Merkür 4-10 Ekim arasında Akrep burcunda gerileyecek. İş veya özel anlamdaki finansal hesaplarınızı kontrol ediniz. Kardeşleriniz, çocuklarınız veya yakınlarınızla ilgili mali konuları, bir malın paylaşımını, işletimini, bir mülkün devredilmesi gibi durumları da gözden geçiriniz. Genel olarak Akrep burcundaki gerileme süreçlerinde size birilerinin finansal anlamda desteği olmaz. Bu yüzden de, kredi çekmek, miras konularında sonuç almak, birilerinden finansal yardım istemek mümkün değildir. Bir ortaklığı bitirmek, başka bir ortakla yola devam etmek, kurulmuş bir mali anlaşmayı iptal etmek doğru olmaz. Beklemede kalınmalıdır. Paranızı başkasının işletmesine izin vermek, bir mülkü satmak, devretmek, bir iş kurmak gibi planlarınızı beklemeye alınız. Ayrıca çalışma hayatınız nedeniyle yaşanan finansal sıkıntı, kriz veya problemleriniz varsa bunları da bu süreçte gözden geçiriniz.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması ve aynı gün gerçekleşecek görünümler her ne kadar bireysel hareket etmenize neden olsa da, bu ilişki bir ortaklıktır. Partneriniz ve siz bu beraberliği yeniden yapılandırmak, dengeli hale getirmek için üzerinde düşüneceksiniz. Yeni bir ilişki, ortaklık gündeme gelebilir. İki ayrı alanda etkili olacak Merkür geri hareketleri de aslında size yardımcıdır. Evet, bir gerginlik oluşacak. Fakat sabırlı olursanız kazançlı çıkarsınız.

    Merkür, 10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, bu seferde ikili ilişkileri ele alış biçiminiz, evlilik, uzun süreli ciddi beraberliklerdeki tutum ve davranışların, iletişim anlamındaki durumunuzun gözden geçirilmesi yönünde önem taşımaktadır. Mutlaka karşı tarafı da dinlemelisiniz. İster olumlu ister olumsuz yönde olsun hep dengeyi muhafaza ederek düşünmeye çalışınız.
    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması, ortaklaşa kazançlar, hisseli paraların bölüşümü, kredi, miras, nafaka davalarında 9 Kasım tarihine kadar sabırlı olmanız, uyumlu davranmanız gerekir. Bu tarih sonrası netleşme başlar. Eğer bir iş kurmak veya iş ortaklığında bulunmak istiyorsanız 11 Kasım tarihi uygundur.

    BOĞA EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Evlenmek veya iş ortaklığı kurmak amaçlı birliktelikler tekrar derinlikli olarak ele alınmalı ve bu kararlar üzerinde düşünülmelidir. Yeni tanışmalarda, birbirinizin fikirlerini, ilişkideki tutumunuzu çok iyi gözlemleyiniz. Boşanmak isteyenler, ayrılmış veya geri dönmeyi düşünenler, sizler de tekrar sorunlarınızı bir daha ele alınız. Bu analizler yapılmadan karar vermeyiniz. Bu süreçte yeteneklerinizi, liderlik özelliklerinizi, hobilerinizi, belli bir alanda sergilemek, öğretmek, yaşatmak amaçlı kurulacak iş veya özel ortaklıkların da gözden geçirilmesi yönünde önem taşır. Bunları hangi alanda, hangi şekilde ortaya sürmek istiyorsanız iyice bir düşününüz. Ayrıca İş veya özel anlamda kurulmuş beraberliklerde mali konular aranızda tekrar bir gözden geçirilmelidir. Evlilik yoluyla kazanılacak paralar veya yaşanan parasal krizlerle ilgili meseleler de yine derinlikli şekilde ele alınarak bir bakılır.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihindeki Ay Tutulması Koç burcunda oluşacak. Fiziksel ve ruhsal anlamda sizi gerginleştirici ve rahatsız edici olabilir. Sinirlenirsiniz, dışa pek belli etmezsiniz. Çalışma hayatınızda insanları idare etmeniz gerekir. Bu da sizi yorar. Tutulmanın gerçekleştiği günkü görünümlere baktığımda, yenilikçi ve hayata güvenle bakmanın önemini gösteriyor. Siz her şeyi kafanıza takmayınız. Sağlığınızı önemseyiniz. Gelişim yönünde düşününüz. Bilgileniniz. Dinleniniz. Sinirlenmeyiniz. Ancak mali ortaklıklar ve ailevi konularda abartılı kararlar da vermeyiniz.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür çalışma hayatınız, sağlığınız, (tedavide kullanılacak ilaçlar, sorunu giderme amaçlı estetik veya acil ameliyatlar) kronik rahatsızlıkların gözden geçirilmesi, muayene olunması yönünde önem taşıyor. Ancak keyfi ameliyatları tavsiye etmiyorum.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması ilişkiler, iş ortaklıkları, yasal davalar, anlaşmazlıklar, evlilik veya boşanmalar gibi konularda 9 Kasım tarihine kadar beklemede kalınız. Bu tarih sonrası oturup konuşursunuz, ona göre kararınızı verirsiniz. 11 Kasım sonrası çok güçleneceksiniz. Başka bir yere yerleşebilir, işe başlayabilir, başarılı gelişmeler yaşayabilirsiniz.

    İKİZLER EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasındaki Merkür geri hareketi, iş bağlantılarınız veya iş ortaklıkların ele alınması ve gözden geçirilmesi vaktidir. Hizmet alanınızla ilgili bir sıkıntınız, sağlık probleminiz varsa bunların mutlaka tetkik edilmesinde yarar vardır. Geri harekette odaklanma gücünüz çok yükselecek. İşiniz araştırmayla, bir konuyu derinlemesine öğrenme ile alakalı ise bu geri hareket işinize yarar. Bu geri hareket ailevi ilişkiler başta olmak üzere aile sağlığı, iş durumumuz, ailemize ait kalıtsal hastalıklarla ilgili araştırmalar için uygun zamandır. İşe girmek amaçlı sağlık raporu, hamilelik araştırmaları, çocuk sahibi olmayla ilgili konuları gözden geçirebiliriz. Acil ameliyatlar ertelenmemeli, yarım kalan tedaviler yaptırılmalıdır. Geri hareketin bir başka etkisi, maddi konularda olabilir. Eğer bir iş gücü kaybınız varsa, işinizle alakalı bir sorun nedeniyle alacaklarınızı tahsil edemiyorsanız hukuksal açıdan durumunuzu inceleyiniz. İşsizlik sigortası veya sosyal güvencenizle alakalı konular üzerinde durunuz. Kaparo almadan işe başlamayınız. İş sözleşmenizdeki maddi kısımları tekrar gözden geçiriniz.

    6-12 Ekim haftası: Ay Tutulması 8 Ekim tarihinde Koç burcunda gerçekleşecek. İsteklerinizi elde etmek, hedefinize ulaşmak, sosyal ilişkilerde lider pozisyona çıkmak, grup ve organize çalışmalarda başa geçmek gibi bencil isteklere, çabuk karar vermelere, hırsa sebep olur. Oysaki tutulmanın görünümlerine baktığımızda başkalarıyla ortaklaşa hareket etmenin önemi ortaya çıkıyor. Merkür geri hareketini de göz önüne alırsak iş ve ilişki ortaklıklarındaki işbirliği kazandırıcı olacaktır.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcunda gerileyecek. Aşk hayatınız, çocuklarla alakalı konular, yetenekleriniz, becerileriniz ve gerçekleştirmek istediklerinizi lütfen bir daha gözden geçiriniz. Bireysel ani kararlar vermeyiniz.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması çalışma hayatınız, sağlığınız, günlük hayattaki uğraşılarınız, projeleriniz, işteki verimliliğiniz gibi konuların 9 Kasım tarihi itibariyle ele alınmasında yarar var. Gelişmelere göre kararlarınızı verirsiniz. 11 Kasım sonrası mali konularda başkalarından güçlü destekler görebilirsiniz.

    YENGEÇ EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu süre içinde sosyal yaşamınız, çocuklarınız, Aşk hayatınız, gizli ilişkiniz, özel becerileriniz, hamilelik gibi konular üzerinde düşünmek, araştırmada bulunmak yararlıdır. Karşınıza yeni biri çıktığında mutlaka hakkında bilgi sahibi olunuz. Hemen ilişkiye girmeyiniz. Hamilelik ve doğumla ilgili hastane ve doktor seçiminizi yapınız. Kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. Çocuğunuzun eğitimi, becerilerinizi bir yerde sergileme ve bununla ilgili girişimler, bir oyunun veya bir organizasyonun görüşülmesi, yakınlarınız vasıtasıyla özel biriyle tanışma gibi meselelerde gözden geçirmelerde bulununuz. Araştırınız. İyice inceleyiniz. kıymetli sanatsal objeleriniz, çocuğunuzun geleceğiyle alakalı gizli yatırımınız, bir oyun veya bir organizasyon için depoda tutulan mali anlamda değeri olan her şeyi bir gözden geçiriniz ve güvenliğini tetkik ediniz.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda meydana gelecek Ay Tutulması, iş hayatınız ve toplumsal ilişkilerinizdeki gerginliklerin sizi bir hayli tedirgin etmesi mümkündür. Tutulmanın görünümlerine baktığımızda bu gerginliğin çalışma hayatınız, sağlığınız ve maddi konularda olmak üzere aileniz ve ilişkinizi de yakından ilgilendirdiği görülüyor. Zorlu bir tutulma sizin için. Benim tavsiyem sakin olmanız ve ailenizle olan ilişkiniz ile iş arasındaki dengeyi iyi kurgulamanızdır. Merkür geri hareketi bu yönde önem taşıyor.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür döneminde ailevi konularda dengeli hareket etmenin önemi büyük. Dışarıdaki stres ve iş sorunlarınızın yuvanızdaki ilişkileri de zorlayabilir. Lütfen sakin biçimde gözden geçirmelerde bulunun.
    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması aşk hayatınız, çocuklarınız, yeteneklerinizi değerlendirme, cinsel yaşamınızla ilgili sıkıntıların, meselelerin 9 Kasım tarihi itibariyle düzeleceğinin işaretçisidir. 11 Kasım tarihi itibariyle eşiniz, iş ortaklığınız, yasal davalar ve evlilik konularında önemli bir dönüşüm ve yenilenme yaşanacaktır.

    ASLAN EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu süre içinde eviniz ve ailenizi ilgilendiren konular üzerinde odaklanarak, durumunuzu gözden geçiriniz. Ailenizle aranızda geçmişe dönük yaşanmış problemler, kayıplar, ayrılıklar varsa şimdi onları tekrar bir ele alınız. Bu süre içinde yerleşim yerinizle alakalı bir değişim, satış, kiralama, yatırım tarzında bir adım atmak yerine, her açıdan gözden geçiriniz. , bir projenin ofis veya ev ortamında ele alınması, üzerinde düşünülmesi, analiz edilmesi anlamında yararlıdır. Arkadaşlarınızla birlikte bir ortaklaşa bir ofis açmayı düşünüyorsanız bu tarihler arasında uygulamayınız. Üzerinde analiz yapınız. Geri hareketi maddi konularda da etkilidir. Kazancınızı ev yatırımı şeklinde değerlendirmek, ev satışı, aileden kalma miras ve hisseli paralar, aile işi ve ortak kazançlar, evin restore edilmesi, bir binanın temelinin atılması, bir arazide arama yapılması, kazı çalışmaları gibi paraya dayalı işlerde acele kararlar vermeyiniz. İncelemede bulununuz.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması yüksek eğitim, bir şehre veya ülkeye yerleşim, hukukla alakalı konular, ticaret, yolculuklar, akademik uzmanlık, sportif faaliyetler gibi konularda girişim arzunuzu ve harekete geçme hırsınızı yükseltir. Bu hırs gözünüzü döndürür ve vaktinden evvel kararlar almanıza sebep olabilir. Onun içindir ki, çevrenizdeki insanlarla ilişkinizi ve iş birliğinizi mutlaka dengeli tutunuz. Olur olmaz hareket etmeyiniz. Bu tutulmanın görünümlerine baktığımızda çevrenizin ve çalışma hayatınızın bir yapılanma sürecinden geçtiğini görüyoruz. Sabır şart. Zamanla oturacak bunlar. Bu tutulma aşk ve sosyal hayatınızda fırsatlar getirecektir size. Yeter ki, aceleci davranmayın. Çünkü Merkür geri hareket dönemindeyiz.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür çevrenizle alakalı konular, ilişkiler, kardeşlerinizle ilgili meseleler, eğitim, bilgilenme anlamındaki tüm kararların gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor. İlişkilerinizi güçlü tutunuz. Bencil davranmayınız.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması ev ve ailevi konular, kiralama, satış, miras bölüşümü, yeni bir yuva kurmak gibi konularda 9 Kasım sonrası tekrar bir düşünmekte yarar var. 11 Kasım tarihinde çalışma hayatınızda önemli gelişmeler, güçlenmeler meydana gelecek. Ancak sağlığınızı da ihmal etmeyiniz.

    BAŞAK EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu sürede bir iş üzerinde araştırma yapmak, eğitim ile alakalı bir konuda karar vermek, çevre değişimi, yakınlarınızla alakalı ilişkileriniz, dargınlıklar, kıskançlıklar, kötü niyetli sözler bunların hepsine dikkat ediniz. Herkese güvenmeyiniz ve sırlarınızı vermeyiniz. Sezgileriniz ve buna dayalı işleriniz, doğru bilgilenme ve yolculuklarda güvenliğinize özel önem veriniz. Bu süreç, iş hayatınızla ilgili konularda yapılacak görüşmeler, bir proje üzerinde düşünmek, iş için bilgilendirmeler, ticari anlamda kurulacak iş ortaklıkları, yeni bir iş için çevre araştırılması gibi konularda da acele edilmemesi, her türlü detayın gözden geçirilmesini gerektirmektedir. Ayrıca yakın çevrenizden birine yapılacak bir maddi yardımın veya kardeşlerinizle aranızdaki bir parasal iş ortaklığının gözden geçirilmesi gerekir. Eğer daha önce yapılmış bir ortaklık finansal anlamda sorun yaratmışsa şimdi bu meselelerin bir daha tetkik edilmesi gerekir.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması ortaklaşa kazançlar, miras ve hisseli paraların bölüşümü, cinsel yaşamınız, ödenmesi gereken vergileriniz, krediler, partnerinizin mali durumları gibi konular üzerinde bencil düşünmenize, çabucak olsun diye paranızı yanlış değerlendirmenize, bir ortaklığın bozulmasına, taraflar arasında gerginliğe sebep olabilir. Tutulmanın oluştuğu günkü görünümlere baktığımda, maddi konularda bir yapılanma sürecinden geçilmektedir. Sabırlı olmanız lazım. Ev yatırımı, ev borçlanmaları, başka yere yerleşim, yuvadan ayrılma konularında lütfen aklı başında hareket ediniz. Bilmediğiniz kişilerle işlere kalkışmayınız. Merkür geri hareket dönemindeyiz. Kazanç konularında dengeli, hukuka uygun, uzlaşmaya açık olmak zamanıdır.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, işinizden elde ettiğiniz gelir veya kazanç anlamındaki ortaklıklar ve yatırımların mutlaka bilinçli bir şekilde ele alınması gerektiğini gösteriyor. Riskli ortaklıklardan kaçınmalı, sağlam olan işbirliğinizi sürdürmeli ve hesaplarınızı, kararlarınızı bir daha gözden geçirmelisiniz.
    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması yakın çevrenizle ilişkiniz, eğitim ve ticari girişimlerdeki düzelmeler 9 Kasım itibariyle görülecektir Aşk hayatınız ve çocuklarınızla ilgili konularda 11 Kasım tarihi çok olumludur. Kuvvetleniyor ve yepyeni, güçlü adımlar atıyorsunuz.

    TERAZİ EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu dönem maddi konular üzerinde birebir etkilidir. Yatırımlar, alış satışlar, miras, hisseli paralar, eş veya iş ortaklı kazançlar tümüyle gözden geçirilmeli, araştırılmadan, piyasanın durumuna bakılmadan yeni bir harekette bulunulmamalıdır. Beklemede kalmak gerekir. Bu geri hareket parasal kazanç elde etmek amaçlı kurulan gizli ortaklık ilişkileri, mistik bir alanda yapılacak işler, gizli bir araştırma görevi, hastane kurulma çalışmaları, kapalı mekanda yapılacak tüm işlerin ve ortaklıkların gözden geçirilmesinde, tetkik edilmesinde önem taşıyor. Bu işler üzerinde araştırmadan bir karar verilmemesi gerekir. Bu geri hareket ayrıca yabancı ülke bağlantılı kazanç ortaklıkları ve kurulan ilişkiler, eğitim veya iş harcamaları, yükseköğrenim harçları, hukuk davalarıyla ilgili harcama ve kazançlar, yabancı ülkeye veya başka bir şehre yerleşimle ilgili yapılan bürokratik harcamalar, kurulan iş ortaklıklarıyla alakalı konuların da.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde karşıt burcunuzda oluşacak Ay Tutulması partnerinizin ilişkisinde bencil hırsının, ani kararlarının, kendisini düşünmesinin ve ilişkide yarattığı sıkıntıların işaretçisidir. Bu sıkıntılar ev içindeki huzuru da bir hayli kaçırabilir. Oysaki tutulmanın görünümlerine baktığımızda evin içinde tansiyonun bir hayli yükseleceğini söylemek mümkündür. Bu da, problemli ilişkilerde özellikle kopuşlara neden olur. Oysaki birlikte hareket edilse, abartıya kaçmadan konuşulsa, hedefler birlikte saptansa sorun çıkmayabilir. İki ucundan çekiştirilen ip kopar tabii ki. Merkür geri hareketinde her iki tarafın da oturup geçmişte yaşanmışları bir yana bırakıp, bu beraberliği nasıl düzene koyabiliriz sorusuna cevap vermektir.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, adil bir ilişki ve dengelerin yerli yerinde olduğu bir ortak yaşamın düzenlenmesi, bozulanların tamir edilmesi, yanlış olanın gözden geçirilmesi, anlaşmazlıkların çözüme kavuşmasını sağlayabilecek gözden geçirmeleri işaret ediyor. Tabii ki ilişkinizin bunca yıllık grafiği de önemli. İnişler, sorunlar, fikirsel çatışmaların olduğu bir beraberlik epeyce yıpratıcıdır. Bu tarihler arasında makul ve mantıklı bir şekilde düşünmekte yarar vardır.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması kazanç anlamındaki girişimler, mali konulardaki durumunuzla ilgili olarak 9 Kasım sonrası kararlar verebilirsiniz. 11 Kasım tarihinde aileniz, eviniz ve geleceğinizle ilgili güçleniyorsunuz. Kendinize yeni bir dünya kurabilirsiniz.

    AKREP EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür burcunuz üzerinde gerileyecek. Tüm kişisel anlamdaki kararlarınızı gözden geçirirsiniz. Hiç kimseyle de bunları paylaşmazsınız. Bu bir planlama, araştırma, derinlikli ele alma zamanıdır. Odaklanma gücünüz gayet yüksektir. Sezgileriniz bir hayli artar. İnsanları, çevrenizde olan bitenleri gözlersiniz. Zaten geri hareket dönemleri içe yönelme ve insanın kendiyle olan söyleşisi gibidir. O nedenle aceleci kararlar vermemeniz yönünde bir ikazda bulunmak pek gerekmiyor. Ancak şu var, takıntılı düşünmemek gerekiyor. Araştırın ve soruşturun. Bu süreçte ekip liderliği, takım kaptanlığı, yaşam koçluğu, sosyal kulüp çalışmaları, geleceğe dönük bir hedef belirlemeniz, bir gruptan ayrılmanız, bir grup kurmanız, bağlı olduğunuz bir ortaklıktan ayrılmanız veya bir ortaklıkta başa geçmeniz gibi konular üzerinde derinlikli düşünmenin, beklemede kalmanın, ilişkilerinizi dikkatlice gözden geçirmenin işaretçisidir. Ayrıca ortaklaşa kazanç elde etmek amaçlı düşündüğünüz işler, maliye ile ilgili meseleleriniz, bir araştırma işi için görevlendirilme, alacağınızla ilgili konular üzerinde analizde bulunmak, miras, hisseli paralara alakalı meseleler üzerinde düşünmek ve kendiniz adına karar verme aşamasıdır. Ancak bu kararların yürürlüğe konmaması gerekir. Saydığım bu alan ve konulardaki işleriniz yavaşlayabilir.

    6-12 Ekim haftası: 6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması, çalışma hayatınızla ilgili konularda gerginliğin, yaptığınız işten zevk almamak nedeniyle yaşanan uyumsuzlukların, iç dünyanızda tepkili davranmanıza neden olan stresin işaretçisidir. Bu stres sağlığınız açısından pek iyi olmaz. Bazılarınız bu tutulmada düşünmeden etmeden bir karar verip işi gücü bırakabilirsiniz. Çalışma ortamında biriyle tartışabilir, gereksiz sözler sarf edebilirsiniz. Bir kısmınız bu tutulmada daha fazla kazanmak amaçlı bir girişimde bulunabilirsiniz. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz. Çok iyi düşünmek lazım. Sizin iç dünyanıza şöyle bir çekilerek sakinleşmenizde yarar var. Fiziksel ve ruhsal anlamda bedeninize özen gösteriniz. Tutulmanın görünümleri de bunları işaret etmektedir.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür süresince, şöyle bir geriye çekilip iş ilişkilerinizi, ortaklıklarınızı, girişimlerinizi, eğitimden ticarete kadar olan tüm konuları ele alınız. Ani kararlar vermeyiniz. Eğer sakin, adil, mantıklı düşünürseniz gayet olumlu tespitlerde bulunursunuz.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması kişisel anlamda yeni bir karar, girişim, adım atmak için 9 Kasım tarihini beklemenizin faydalı olacağını gösteriyor. 11 Kasım tarihi itibariyle eğitim, ticaret, iş girişimi ve yeni bir çevrede yaşama yönünde çok güçleneceksiniz.

    YAY EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu süreçte oldukça ketum davranırsınız. Sırlarınızı kimseyle paylaşmazsınız. Bir konu üzerinde derin bir analize geçersiniz. Araştırırsınız, soruşturursunuz. Gizli bir göreviniz vardır. O nedenle de sessiz kalıyor olabilirsiniz. Fiziksel ve ruhsal anlamda güvenliğiniz üzerine düşünürsünüz. Dış dünya ile bağlantınız iletişim anlamında azaltarak gözden geçirmelerde bulunursunuz. Bu geri hareket iş konularında da etkilidir. Bu süreçte kariyer hayatınızla ilgili konular genelde arka planda gözden geçirilir. Bunu pek kimse bilmez. Siz kendinizce tahliller yaparsınız. Mesleğiniz hasta bakıcılığı, doktorluk, fizyoterapistlik, danışmanlık, psikoloji, yazarlık, perde arkası gibi alanlarda olanlar için bir araştırma, çalışma, karar verme süreci olabilir. Bir işin arka planda hazırlanma, eksiklerin ele alınma zamanıdır. Boşluk ardından bunlar yürürlüğe konabilir. Bu süreçte etrafınızda dost gibi görünen kişilere karşı dikkatli olunuz. Bunlar kurnazlık etmeye çalışabilirler.

    6-12 Ekim haftası: 6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması aşk hayatınızla ilgili konularda harekete geçirici, cesaret vericidir. İçinizdeki dürtüler, arzu ve hevesler sizi değişimde bulunmaya çağırır. Tutulmanın görünümlerine baktığımızda macera hevesi bir hayli yükselir. Uzaklara gitmek keşfetmek, anlamak, hissetmek ve yaşamak istersiniz. Tekdüze bir işte çalışmak, rutin bir hayat sürmek size göre değildir. Öyle bir şeyler yapılmalıdır ki, çok para kazanılmalı, içimizden geldiği gibi yaşamalıdır. Tutulmanın görünümleri de bunları işaret etmektedir. Ancak Merkür gerileme dönemindeyiz ve hedeflerin mutlaka gözden geçirilmesi, ani kararlardan kaçınılması lazımdır.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, geleceğe dönük bir şekilde ilişkilerin, hedeflerin, ortaklıkların, yeniliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor. Ekip çalışmaları, sosyal ilişkiler, boş zamanların değerlendirilmesi, becerileriniz, yenilikçi fikirleriniz, ürünlerinizin değerlendirilmesi, arkadaşlıklar gibi konuların da ele alınmasında yarar var. Bunlar gözden geçirildikten sonra, bir yön belirleriz, bir adım atabiliriz.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması fiziksel ve psikolojik anlamda sizi baskı altına alan ve sizin de üzerinde nicedir düşündüğünüz meselelerin artık geride kalacağını gösteriyor. Bu geride kalma durumu bir bitişin, sonlanışın, ayrılığın işaretçisi olabilir. 9 Kasım tarihi sonrası bunlar netleşmeye başlar. 11 Kasım sonrası mali konularda çok güçlü kararlar vererek, yeni bir adım atabilirsiniz. Tutulma bir yanıyla zorlarken diğer yanıyla bir kapı açıyor size.

    OĞLAK EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasındaki Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu süre içinde sosyal ilişkilerinizi, arkadaşlıklarınızı, grup faaliyetlerinizi, ekip çalışmalarınızı derinlikli bir şekilde gözden geçirebilirsiniz. Yetenekli olduğunuz konularda bilgilenme ve araştırmalarda bulunabilirsiniz. Pek konuşmazsınız. Genelde sessiz bir haliniz vardır. Fakat o sessizlikte birçok gözlemde bulunursunuz. Eski bir arkadaşınızla tekrar karşılaşabilirsiniz. Bir meseleyi araştırırsınız. Düşünce zamanıdır. Ancak uygulamada bulunulmaz. Sadece incelenir. Bu süreçte akademik anlamdaki çalışmalarınızı bir grup içinde göstermek, araştırma yapmak, bilgilenmeye dönük sosyal çalışmalarda bulunmak, gönüllü olarak yapılan işler, ortaklaşa bir hedef için bir araya gelinmesi gibi konular üzerinde tekrar düşünülmesi gerekir. Bu işlerin mali anlamdaki bütçesi ve bir araya geldiğiniz kişilerin düzgün ve doğru kişiler olup olmadığının araştırılması gerekir. Ayrıca kazanç anlamında işlere yönelmek, mali gücü ve otoritesi olan kişilerle temasta bulunmak, kaynak arayışı (mali yönde) bir işe, ürüne veya projeye para yatırmak anlamındaki her türlü planın bu kısa süreçte gözden geçirilmesinde yarar vardır.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması ailevi konularda en başta etkili olup, evinizdeki değişimlerin, hareketliliğin de göstergesidir. Zaten Uranüs’ün etkisiyle bu epeydir var. Sırayla hepimiz, bu değişimi yaşayacağız. Kimi evini satacak başka yere taşınacak. Kimi kiraya çıkacak. Kimi satın alacak. Kimi aile kuracak. İşte şimdi kim bilir kaç Oğlak bu tutulmayla harekete geçiyor. Ancak Merkür geri hareket dönemindeyiz ve bizim bu değişimler için çok iyi düşünmemiz lazım. Tutulmanın görünümlerine baktığımızda bütün değişimlerin, mesleki, ortaklaşa kazançlar yönünde de ele alınması gerekiyor. Bunlara uygunluğuna bakmak lazım.
    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür, iş hayatımız, otorite konumundaki kişilerle ilişkimiz, arzularımız ve hedeflerimiz işte bütün bunları gözden geçireceğiz. Venüs bu bölgede, geri hareketi olumlu yönde destekliyor. Demek oluyor ki, düşündüğümüz yeniliklerde sabırlı olursak, gerginleşip kararlar vermezsek, dış dünyada ilişkilerimizi güçlü tutarsak her şey yoluna girer.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması sosyal ilişkiler, faaliyetler, hedefleriniz anlamında 9 Kasım tarihi sonrası yapılacak görüşmeleri işaret ediyor. Bunların tümü olumludur. 11 Kasım sonrası çok olumlu, kuvvetlendirici bir döneme adım atmış olacaksınız. Çok olumlu bir gelişmeler, dönüşüm yaşayacaksınız. Çok güçleneceksiniz.

    KOVA EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasında Merkür-Akrep burcunda gerileyecek. Bu süreç kariyer hayatınızı ilgilendiren astrolojik yaşam alanında birebir etkilidir. Ayrıca, aşk hayatınız ve maddi konularda da yansımalarını ilgili bölümlerinde ele aldım. Bu süreçte mesleki durumunuzu hem konum hem mali hem de otoritelerle ilişki anlamında ele almak gerekiyor. Amacınız, hedefiniz, kazanç ortaklığı anlamındaki işler, kurmak istediğiniz iş gibi geniş bir alanda inceleyiniz. Ancak beklemede kalınız. Ani kararlar vermeyiniz. Bu süreç, aşk hayatınızla ilgili konularda da etkilidir. Çünkü Merkür aşk evinizin yöneticisidir. Şimdi bu süreçte aşka bakış açınızı ciddi ve derinlikli bir şekilde gözden geçirmelisiniz. Sadece eğlence bölümü değil, tutarlılık yönünde de ele almak lazım. Yaratıcı becerilerinizi, yetenekli olduğunuz konuları dış dünyada sergilemek tabii ki toplumsal ilişkilere de bağlıdır. Bunları gözden geçiriniz, piyasanın durumuna bakınız. Derinlemesine inceleyiniz. Geri hareket dönemini mali konularda da ele alırsak, eş-iş ortağıyla kazanç getirici bir iş kurmak veya sonlandırmak, mali açıdan iş ortaklığınızı tescil ettirmek, vergileriniz, hissedarlığını yaptığınız şirketin dış piyasadaki durumu, şirket kurulması, yeni bir şube açmak gibi konuları bu altı günlük süreçte ele alınız, gözden geçiriniz. Kararınızı veya durumunuzu derinlikli bir şekilde ele alınız.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması ve tüm görünümlere baktığımda, sizi her alanda harekete geçmeye hazır, dinamik bir ruhsal ateşliliğin teşvik ettiğini görmekteyim. Ne yap et ve istediğine sahip ol diyor. Kıpır kıpır bir enerji ancak bunu öyle dengeli bir şekilde kullanmalı ki, bir işe yarasın. Bu tutulma sosyal çevrenizdeki canlılığın da simgesi. Arkadaşlıklar, birlikte faaliyetler nasıl da keyiflendirir sizi. İkili ilişkilerde aynı derecede aktif. Birlikte olmak, dokumak, yaşamak arzusu. Fakat bu arada Merkür geri hareketi devam ediyor. Böyle olunca bizim de şöyle oturup bu yenilikleri gözden geçirmemiz lazım.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür bir yere yerleşmek, birisiyle beraber olmak, yolculuklar, arkadaşlıklar, bilgilenmek, güzel ile çirkin arasındaki ayrımı belirlemek, algılamak hepsi önemli. Ancak her şeyin bir ölçüsü, ayarı olmalı. İşte siz, bu tarihler arasında bütün bunları gözden geçireceksiniz. Bir kapıdan geçmek gibi. Bir köprüden karşı kıyıya ulaşmak gibi. Kısaca ayağımıza gelene, karşımıza çıkana iyice bakmak lazım.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması meslek hayatınızla ilgili konular üzerinde yaşanan durgunluk, sıkıntı, kriz ve sorunların tekrar ele alınması yönünde 9 Kasım tarihinin önemli olduğunu gösteriyor. İşbirliğine açık olunuz. İnatçı davranmayınız. 11 Kasım tarihi itibariyle büyük bir proje veya önemli bir iş için karar verebilirsiniz.

    BALIK EKİM AYI

    1-5 Ekim haftası: 4-10 Ekim tarihleri arasındaki Merkür-Akrep burcu geri hareket döneminde ekip halindeki çalışmalar, yaşam danışmanlığı, koçluk eğitimi, farklı bir yere taşınma, bilgilenme, akademik eğitim verme veya alma, gelişim yönünde bir öğreti edinme, araştırma, ileri eğitim görme yönündeki işlerinizi ve kararlarınızı gözden geçiriniz. Ayrıca evlilik, uzun süreli ilişki konularında da önem taşır. Sizler bu dönemde okulda, bir yolculukta, bir iş seyahatinde veya bir etkinlikte yeni biriyle tanışabilirsiniz. Bu ilişki hakkında hemen karar vermeyiniz, beklemede kalınız. Bu süreçte evlilik yoluyla başka bir şehre yerleşim durumunuzu gözden geçiriniz. İnanç, kültürel farklılık, hayata bakış açısı sizden farklı olan insanlarla ilişkilerinizi de tahlil ediniz. Geri hareket süresince kazanç anlamındaki iş ortaklıklarınızda acele etmeden duruma bir bakınız. Ailenizin, kendinizin veya iş ortaklığınızın gelişimi, verimli kazançların elde edilmesi, engellerin üstesinde gelinmesi, akademik uzmanlık, öğrenim veya bir başka sebeple yerleşim yerinizin değişimi gibi hususları da derinlikli bir şekilde analiz etmeden kararlar vermeyiniz.

    6-12 Ekim haftası: 8 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşacak Ay Tutulması, maddi ve manevi kaynaklarınızı kullanma, denge ve istikrarlı bir şekilde düzenleme anlamında önem taşıyor. Ancak bu denge, bu Dolunayda zorlanıyor. Ya fazladan paralar harcanır veyahut riskli yatırımlara kalkışılabilir. Tutulma ile örtüşen görünümlere baktığımızda mali konularda bilhassa çok iyi bir analiz şart. Çünkü bu yapılmazsa borç ve alacaklarla bir hayli uğraşılır. Oysaki Merkür geri hareket dönemindeyiz. Bilhassa krize yol açabilecek kararlar verilmemeli. Elde olan korunmalıdır. Alacak-verecek hesabı dengeli olmalıdır. Yoksa bu bütçe şaşar.

    10 Ekim-25 Ekim tarihlerinde Terazi burcuna gerileyecek Merkür süresince, finansal meseleler üzerinde bütçenin şaşmaması gerekiyor. Beş liramız varken, on lira harcama yapılırsa durum tabii ki iç açı olmaz. Kaynaklarımızı nasıl kullanıyoruz, aldığımızı ne yapıyoruz, nelere harcıyoruz, nerelerden ne kazanıyoruz diyerek gözden geçirme zamanımızdır. Geri hareket onarım, yeniden ele alış ve tespitlerde bulunmak yönünde faydalıdır.

    24 Ekim Akrep burcunda oluşacak Güneş Tutulması yurtdışındaki işleriniz, yerleşim, ticaret, girişim, sosyal medya, iş ortaklıkları ve kazanç meselelerin 9 Kasım tarihi itibariyle olumlu yönde gelişeceğinin sinyalidir. 11 Kasım itibariyle çok önemli ve büyük bir projede yer alabilirsiniz. Bu karar sizi çok güçlendirecektir.


    KASIM

    KOÇ KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 7 Kasım tarihindeki Dolunayda, paranıza sahip çıkmak, kişisel değerlerinizi korumak ve kollamak arzunuz yüksek olacaktır. Maddi ve manevi güvenliğinize önem göstermeniz gayet faydalıdır. Paranızı bilmediğiniz alanlarda değerlendirmeye kalkışmamalı, mütevazı bir şekilde yaşamaya özen göstermelisiniz.

    10-16 Kasım haftası: 13 Kasım tarihi, mali yönden son derece önemli bir anlaşmanın, ortaklığın işaretçisidir. Sorumluluk yükleyicidir ancak gelişiminiz anlamında gayet kıymetlidir. Bir iş kurulması, bir işin ilerletilmesi, mali anlamda yararsız bir ortaklığın son bulması gibi. Bu bir yolun ayrımı ve bir yolun başlangıcıdır.

    17-23 Kasım haftası: 20 Kasım tarihinde parasal konularda dikkatli olalım. Kredi kartlarına fazla yüklenmeyelim. Ortaklık hesaplarımızı da kontrol edelim.

    24-30 Kasım haftası: 27 Kasım tarihinde yine dikkatli olacağız. Elimize geçeni bir kenara koymakta yarar var. Yolculuk veya sağlık nedenli harcamalar olabilir.

    BOĞA KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 1 Kasım tarihinde yapılacak görüşmeler umut vaat edici görünüyor. Ortaklaşa bir işten para kazanabilirsiniz
    10-16 Kasım haftası: 12 ve 16 Kasım tarihleri para anlamında olumlu. 13 Kasım tarihinde dikkatli olacağız. Bir ürün alırken uzun ömürlü olana yönelmemizde yarar var.

    17-23 Kasım haftası: 22 Kasım Güneş-Yay burcu geçişinde güvenceniz çok önemli. Yaptığınız gönül veya iş birliğinin kazandırıcı olması önemli. Eğer kaybettirici oluyorsa, bunun üstünü örtemeyiz. Birlikte sürüklenmek yerine, el ele sağlam olana yürümek şart. Aynı gün Yay burcunda Yeniay oluşacak. Ortaklaşa kazanç veya yatırım konularında iki hafta içindeki gelişmelerin işaretçisi olacak. Yeni bir yere taşınmak, bir sağlık probleminden kurtulmak gibi etkileri olacak.

    24-30 Kasım haftası: 28 Kasım Merkür-Yay burcu geçişinde, ortaklaşa kazançlar, mali konular, vergiler, çıkar ilişkileri, yatırımlar gibi konular üzerinde düşüneceğiz. İyi niyetin sınırlarının mutlaka gözden geçirilmesinde yarar vardır. Kredi çekmek, bir borcun altına girmeden önce iyi düşünelim.

    İKİZLER KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 7 Kasım tarihindeki Dolunay, maddi konularda restleşmenin ve kendi çıkarlarınızı gözetmek isteğinizin işaretçisidir. Duygusal bir baskı ve tatminsizliğin sizi bir hayli gerebileceğini gösteriyor. Sakin ve mantıklı hareket etmekte yarar var.

    10-16 Kasım haftası: 16 Kasım tarihindeki görüşmeler, mali konularda bağlayıcı, sağlamlaştırıcıdır. Ancak bu sizin arzu ettiğiniz oranın altında olabilir.

    17-23 Kasım haftası: 18 Kasım tarihinde parasal konularda isteklerinizi, iş yaptığınız kişilere veya işverenlerinize bildirebilirsiniz.

    24-30 Kasım haftası: 26 Kasım tarihinde yapılacak görüşmelerde maddi konularda bir karara varılır. Şartlara göre karar verilecektir. Sizin de bu şartlar çerçevesinde düşünmenizde yarar var.

    YENGEÇ KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 4-5 Kasım tarihleri maddi açıdan güçlendirici ve olumludur.

    10-16 Kasım haftası: 14 Kasım tarihinde harcamalara dikkat edelim.

    17-23 Kasım haftası: Hayatın kendi akışı içindeki sorunları hem psikolojik hem de fiziksel anlamda kuvvetli şekilde karşılamak için tabii ki sağlığımız çok önemli. İşimizle alakalı konularda da bu dönemde, hem içinde bulunduğumuz duruma bakacağız hem de eğer bir yenilik düşünüyorsak tüm olasılıkları gözden geçireceğiz. Aman iş olsun da, demek yok. Verimli çalışmak için huzurumuz her şeyden önemli.

    24-30 Kasım haftası: 26 Kasım tarihinde maddi anlamda gelir getirici ve sizi güçlendirici bir işe imza atabilirsiniz.

    ASLAN KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 9 Kasım tarihindeki Merkür-Akrep burcu geçişi, ailevi yaşamdan, yuvamızla ilgili konulara kadar önem taşıdığı gibi hedefleriniz ve finansal konularda da bir hayli etkilidir. Öncelikle bu süreçte kişi ailesini ilgilendiren meseleler üzerinde bir hayli derinlikli düşünür. Problemler, yapılacaklar, maddi ve manevi anlamdaki paylaşımlar, köklü değişimler gözden geçirilir.

    10-16 Kasım haftası: 12 Kasım tarihinde iş ortaklarınızla veya iş yerinizle olan sözleşmenizdeki finansal maddeler üzerinde çok dikkatlice durunuz. Harcamalarınızda ölçüyü kaçırmayınız.

    17-23 Kasım haftası: 20 ve 21 Kasım tarihlerinde harcamalar yine ölçülü şekilde yapılmalıdır. Alışveriş isteği doğurucu enerjiler, farkında olmadan limitlerinizi aşmanıza neden olabilir.

    24-30 Kasım haftası: 28 Kasım tarihinde kazanç konularında Merkür-Yay burcu geçişi hızlı bir akışın işaretçisidir. Sosyal yaşam canlanır, canlandığı gibi harcamalar da bir hayli artabilir.

    BAŞAK KASIM AYI- PARA

    3-9 Kasım haftası: 2 Kasım tarihindeki görünümler maddi konularda olumlu bir akışı işaret ediyor. Paramızı neye yatıracağımızı ve nasıl kullanacağımızı gayet iyi bileceğiz. Vakti gelen ihtiyaçlarımızı alacağız ve ödemelerimizi de kolayca yapabileceğiz.

    10-16 Kasım haftası: Maddi konularda bu hafta kendimizi gayet güçlü hissedeceğimiz görüşmeler ve gelişmeler söz konusu olacak. 11 ve 13 Kasım bu anlamda olumludur.

    17-23 Kasım haftası: 22 Kasım tarihindeki Yay burcunda oluşacak Yeniay, her ne kadar ailevi, ev, yerleşim konularında etkili olsa da, iki hafta içinde özellikle yatırımlar, ortaklaşa kazançlar, borçlar konusunda şimdiden uyarıcıdır. Önünüzü göremediğiniz, iş durumunuzun belli olmadığı veya istikrarlı olmayan bir bütçe ile büyük borçların altına girmeyiniz. Bilip bilmediğiniz insanlarla alışverişte bulunmayınız. Siz bu Yeniayda öncelikle iş durumunuzu gözden geçiriniz.

    24-30 Kasım haftası: Harcamalarımızın birçoğu ev ve ofisle ilgili olabilir. Bazı ödemeler sizi sıkıştırabilir.

    TERAZİ KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 7 Kasım tarihindeki Dolunayda, bankalarla alakalı her türlü ilişkinizde hesabınızı biliniz. Elden borç almak veya bir alacak ilişkisi içinde kefil olmak gibi durumlardan uzak durunuz. Yatırımlarınız konusunda beklemede kalmalı, ayrıca sizden biri borç talebinde bulunulduğunda bunu daha sonra düşünebileceğinizi söylemelisiniz.

    10-16 Kasım haftası: Maddi konularda önemli bir haftaya adım atıyorsunuz. Bir iş ortaklığı kurulabilir. Bu güçlü bir ortaklıktır. Ancak şunu söylemeliyim ki, bir hayli sorumluluk alabilirsiniz. Bir iş ortaklığının sona erişi olabilir. Bir iş sözleşmesinin imzalanması şeklinde gelişmeler yaşanabilir. Uzunca süredir devam eden finansal bir görüşmede son aşamaya gelinir. Hangi seçenek olursa olsun menfaatlerinizi düşünerek hareket edeceksiniz.

    17-23 Kasım haftası: 21 Kasım tarihinde, finansal konularda hırslı düşüneceğiz. Çünkü evimizin, ailemizin ihtiyaçları bizim için çok önemli. Zorlayıcı bir gün değil. Hesabımızı bildiğimiz gün olacak.

    24-30 Kasım haftası: Bu hafta finansal konularda yapılacak görüşmelerde çok akıllıca hesaplarınızı yapınız.

    AKREP KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 9 Kasım Merkür-Akrep burcu geçişinde ilişkilerimiz, amacımız ve maddi ve manevi ortaklıklarımız anlamında önem taşıyor. Bütün bunlar üzerinde bir hayli dikkatli, derinlikli, konulara hakim ve odaklanmış bir şekilde gözlemde bulunacağız. İlişkilerimize bir bakacağız. Bizim üzerimizde kimler tesirli, biz hayatta neleri önemsiyoruz, kimlerle iş birliğine yatkınız ve kimlerle birlik ve bütünlük anlamında sorunlar yaşıyoruz? Bütün bunlara bir bakacağız.

    10-16 Kasım haftası: 16 Kasım tarihinde Venüs-Yay burcunda seyrine başlayacak. Maddi konularda harcamalara dikkat edelim.

    17-23 Kasım haftası: 22 Kasım Güneş-Yay burcu geçişi, parasal meselelere bir an önce çare bulunması ve soruların çözüme kavuşmasını istediğimiz, bu yönde odaklandığımız zamanlardır. Bütün enerjimizi yenilikleri uygulamak, hayatımıza bir yön çizebilmek için paraya bağlayabiliriz. Bunun yanı sıra, iyimser düşünmeye çalışırız. Her şey kötü gitmez, mutlaka bir çare bulurum sözcüğü dilimizde dolanır. Çok kolay para harcayabiliriz.

    24-30 Kasım haftası: 28 Kasım Merkür-Yay burcunda seyrine başlıyor. Bu geçişi yöneten Jüpiter-Aslan burcunda. Cesaretlilik ön planda. Kazanmak adına kendinizi gösterecek, fikirlerinizi ifade edecek, yaratıcı yeteneklerinizi sergileyeceksiniz. Bu anlamda güçlüsünüz. Geniş alanlarda sanatınızı icra edebilirsiniz. Eğitim ve iş hayatını bir arada sürdürerek para kazanabilirsiniz. Tecrübe edinebilirsiniz. Bu yılki geçiş, büyümek adına akıllıca düşünmeyi, buna göre deneyim sahibi olma anlamı taşıyor. Parayı kazanıyoruz ama bunu çalışarak, kendimizi ifade ederek yapabiliyoruz.

    YAY KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 2, 4, 7, 9 Kasım tarihleri neredeyse haftanın tümünde maddi konularda dikkatli hareket etmekte yarar var.

    10-16 Kasım haftası: Mali konularda ciddiyet ve disiplinli olmakta yarar var. Gizlenen bir takım şeyler ortaya çıkabilir. Sözgelimi bir parayı kendiniz adına bir yere ayırmışsınızdır. Fakat bu hesap dışıdır. Ortaya çıkabilir. 11 Kasım tarihi bu yönde sizi uyarıcıdır. Ortaklıklara dikkat etmeniz ve doğru kişilerle bağlantıda bulunmanız yönünde uyarıyor

    17-23 Kasım haftası: Finansal konularda 18 Kasım tarihinde hesaplarınızı bir daha gözden geçiriniz. Abartılı alışverişlerden kaçınınız. Henüz önünüzü tam olarak görmüyorsunuz. Bir şeyler hoş gibi dursa da, aslında ayıklanması çözüme kavuşması gereken durumlar var. Onlar önümüzdeki ayın sonunda bittiğinde rahatlamaya başlarsınız.

    24-30 Kasım haftası: Maddi konularda 26 Kasım tarihindeki görünüm zorlayıcıdır. Bu yeni bir şey değil. Neredeyse son iki yıldır yaşadığınız beklenmedik gelişmeler ve kayıplar. Bunlar sizi bir hayli yordu. Özellikle ortaklaşa yapılan işler bir hayli zarar vericiydi. Önümüzdeki 23 Aralık tarihinde artık bu sıkıntılar geride kalacak. Ancak o tarihe kadar mali konularda sakin olacağız.

    OĞLAK KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 4 Kasım tarihi mali konularda fırsat getirici ve destekleyicidir. 7 Kasım tarihindeki Dolunay, finansal açıdan olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır.

    10-16 Kasım haftası: 13 ve 14 Kasım tarihlerinde taşınma veya evinizle alakalı parasal harcamaların işaretçisi. Kimileri için anlamı, mali yönde bir borcun sizi sıkıştırması şeklinde yorumlanabilir.

    17-23 Kasım haftası: 22 Kasım tarihinde Yay burcunda oluşan Yeniay, iç dünyanızda iki konuyu çok iyi düşünmenizi gerektiriyor. Para ve ailevi durum. Hatta buna yuvanızla ilgili konuları da katabilirim. İki hafta içinde, şu anda elinizde bulunan proje veya işleri bitirmenizde yarar var. Mali konularda açılmayın. Altına imza atacağınız belgelere dikkat edin. Sağlığınıza da önem verin.

    24-30 Kasım haftası: 27 Kasım tarihindeki görünümler, finansal anlamda beklenmedik masrafları işaret ediyor.

    KOVA KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 1 Kasım tarihi olumludur. Güzellik, bakım, arkadaşlık, sosyal ilişkiler, aktiviteler para harcama alanlarımız olacak. Alışveriş yapmak hoşumuza gider. Sevdiklerimizi memnun etmek çabası yoğundur. Ancak 2, 4, 7, 9 Kasım tarihlerinde dikkatli olalım. bütçemizin sınırlarını aşmayalım.

    10-16 Kasım haftası: 11, 12, 13 Kasım tarihlerinde mali konularda zorlanabiliriz. Gereksiz harcamalardan kaçınacağız. Yanlış işlere yatırım yapmayalım. Yanlış kişilerle iş yapmayalım. Kazandırıcı gibi durur ancak ileride sorun yaratabilir. Mali açıdan jölemsi bir hafta. Netlik yok ve avucumuzdakini kıymetini bilmek lazım.

    17-23 Kasım haftası: Başkalarına yardım amaçlı işlerde çok iyi düşünmek lazım. Birilerinin oyununa gelmeyelim. Alışverişlerde ölçülü davranalım.

    24-30 Kasım haftası: 27 Kasım tarihinde dikkat edeceğiz. Yaptığımız bir görüşme eğer parasal anlamda olursa, ne kadar sağlam diye bir inceleyelim. 28 Kasım tarihinde Merkür-Yay burcunda seyrine başlayacak. Harcamalar artacaktır. Ancak elimize de para geçmeye başlayacak.

    BALIK KASIM AYI-PARA

    3-9 Kasım haftası: 1 Kasım tarihinde görüşmeler sonuçsuz kalabilir. Mali konularda beklemede kalalım. 2 Kasım tarihi gayet olumludur. Beklediğimiz haber gelir veya elimize para geçer.

    10-16 Kasım haftası: Faydalı işler, girişimler, görüşmeler mali anlamda sağlam temelli olacaktır. 13 Kasım tarihinde biraz dikkatli olalım. Çabuk karar verip, üç kuruş dahi olsa paramızı risk etmeyelim.

    17-23 Kasım haftası: 22 Kasım tarihinde Yay burcunda oluşacak Yeniay, önümüzdeki iki haftalık süreçte kariyer hayatınız ve yerleşim yerinizle ilgili konularda oluşan yenilikleri işaretliyor. Ancak bir yanıyla da, parasal konularda da dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor. Eğer yeni bir iş veya işinizde yeniliklerde bulunmak istiyorsanız sermayeniz, portföyünüz, yapılacak işin piyasadaki durumu önemli. Bu süre içinde yeni bir iş görüşmesinde bulunabilir, harekete geçebilirsiniz. Şimdiden hedefinizi belirlemenizde yarar var.

    24-30 Kasım haftası: Mali konularda ben yine dikkatli olmanızı söylemeliyim. Özellikle iş hayatında paraya dayalı hesaplarınızı çok iyi kontrol ediniz.


    ARALIK

    KOÇ ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: Bu hafta ortaklaşa kazanç konularında fırsatlar olumlu gelişmeler yaşayacaksınız. Girişimler kazandırıcı olacaktır.

    8-14 Aralık haftası: Kazanç konularında da etkili olacak Venüs-Oğlak geçişi, bütçenizin sınırları çerçevesinde hareket etmenin, sorumluluklarınızın farkında olarak avucunuzdaki parayı idareli kullanmanın önemini göstermektedir. Bu süreçte, seçimlerinizi doğru bir biçimde yapmanız, karşınıza çıkabilecek engellerin üstesinden gelebilmek için güven duygunuzu ayakta tutmanız lazım.

    15-21 Aralık haftası: 20 Aralık civarı harcamalara dikkat edelim. Kazandığımız her kuruşun değerini bilelim. Maddi konularda güçlenmemizi sağlayacak ilişkiler gündeme geliyor.

    22-28 Aralık haftası: Geleceğimizi teminat altına alacak ortaklıklarda bulunmak zamanı.

    BOĞA ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: 1 Aralıkta mali konularda dikkatlice düşünmekte yarar var. 4-5 Aralık olumlu. 6 Aralık sürpriz paraların işaretçisidir.

    8-14 Aralık haftası: Hafta boyunca mali açıdan güzel fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. 8, 12 ve 14 Aralık tarihleri bu anlamda olumludur.

    15-21 Aralık haftası: Merkür-Oğlak geçişi 17 Aralık tarihi itibariyle mali konularda olumlu girişimlerin ve iktisatlı gidişin işaretçisidir.

    22-28 Aralık haftası: 25 ve 26 Aralık tarihlerinde mali konularda dikkatli olmakta yarar var. Ani kararlar vererek harcamalarda bulunmayalım.

    İKİZLER ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: Dolunay etkisi, kazanç anlamında önem taşıyor. Para evinizin yöneticisi olan Ay, ortaklık, eş veya farklı kişilerle olan parasal alışverişlere dikkat edilmesi gerektiğini işaret ediyor.

    8-14 Aralık haftası: 10 Aralık Venüs-Oğlak burcu geçişi, ortaklaşa kazançlar, başkalarıyla bölüşülen miras, hisseli paralar veya boşanma nedeniyle oluşan durumların sizi biraz yoracağının göstergesidir.

    15-21 Aralık haftası: 17 Aralık tarihinde ortaklaşa kazançların ciddiyetle ele alınması ve gözden geçirilmesi gerekir. Maddi kaynaklar hangi kanaldan elinize ulaşıyor. Bunlar ne kadar düzgün ve garantilidir, bunlara bakalım. Vergilerimizi ihmal etmeyelim. Kredi borçlarımızı zamanında ödeyelim. 20 Aralık tarihinde önemli bir kavuşum gerçekleşecek. Özellikle ortaklaşa kazançlarda eş veya iş ortağınızla kenetlenmek gerekir. Yoksa, her iki taraf da gücünü karşısındakine kabul ettirmeye çalışabilir.

    22-28 Aralık haftası: Haftanın tümünde mali ortaklıkların yeniden gözden geçirilmesi, maliye ile ilgili konular, nafaka, bankalarla ilgili meseleler üzerinde sizi epeyce uğraştırabilir. Hukuki konularda mutlaka konusunda uzman bir kişiye danışınız.

    YENGEÇ ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: 5 Aralık tarihindeki Mars-Kova burcu geçişi, eş veya iş ortağınızın parasal konulardaki özgür yaklaşımını işaret eder. Kendi bildiği şekilde ve kurallara uymayan tarzdaki hareketleri sizi rahatsız edebilir. Bu dönemde finansal konularda siz de rahat davranabilirsiniz. Kredi çekimlerinde ve kredi kartı harcamalarında ölçüyü kaçırmamak lazım. Ortaklaşa bir proje için finansör arayışına geçebilirsiniz.

    8-14 Aralık haftası: Sağlık giderleri, ev masrafları, ev içinde yapılan değişiklikler, yolculuklar, derleme toparlama masrafları, bürokratik konularla ilgilenmek durumundayız.

    15-21 Aralık haftası: 21 Aralık tarihindeki görünüm, başkalarının işleriyle ilgilenmek amaçlı elinize geçen parayı gösterir. Ayrıca iş veya eşinizle alakalı mali meseleleri de işaret eder. Hızlıca bunları yoluna koymanız gerekir.

    22-28 Aralık haftası: 22 Aralık tarihinde Güneş-Oğlak burcunda ilerleyecek. Eş veya iş ortağınızla finansal meseleler üzerinde konuşmanın, iletişimde bulunmanın simgesidir. Kazancınız üzerinde başkaları baskın olabilir.

    ASLAN ARALIK AYI- PARA

    1-7 Aralık haftası: 1 Aralık tarihinde bir alacağınız için koşturabilirsiniz. Hareketlisiniz. Ancak karşı taraf bir müddet daha sizden isteyebilir. Kredi veya farklı bir yerden destek almanızı gerektiren işiniz varsa, 6 Aralık tarihinde halletmenizi tavsiye ederim.

    8-14 Aralık haftası: Mali konularda 8 Aralık tarihi olumludur. 14 Aralık tarihinde tetkik için sağlık raporu alabilir veya sigorta, vergi gibi işlerle ilgilenebilirsiniz.

    15-21 Aralık haftası: 17 ve 20 Aralık tarihlerinde yine çalışma hayatınız ve sağlıkla ilgili konularda parasal işler ön planda olacaktır.

    22-28 Aralık haftası: İşe girmek amaçlı yapılan sağlık masrafları, iş kuruyorsanız yanınızda çalışanların sağlık veya giderleri, bir yolculuğa çıkıyorsanız pasaport ve vize işlemeleri mali açıdan etkili olacaktır.

    BAŞAK ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: Haftanın başında mali açıdan 1 Aralık tarihi kısa ancak olumlu bir gelişmeyi işaret ediyor. Para harcamaya dönük enerjiler söz konusu olsa da, siz ne yapmanız gerektiğini bilirsiniz. Güven çok önemli. Bu nedenle karmaşık olana prim vermezsiniz. Ev veya sağlıkla ilgili konularla ilgili işleriniz olabilir. Onlara bir miktar para ayırabilirsiniz.

    8-14 Aralık haftası: 8 ve 14 Aralık tarihlerinde ev için masraflar artabilir. İhtiyaçlarınızı karşılarken fazla açılmayınız. Kiraya çıkmak, ev taşımak, ev satın almak gibi konular üzerinde duracaksınız.

    15-21 Aralık haftası: 20 Aralık tarihinde çok hızlı para harcayabilirsiniz. Dikkatli olmakta yarar var.

    22-28 Aralık haftası: 23 Aralık tarihi mali bir konuda gözden kaçmış veya halledilir diyerek ertelenmiş bir borcun ödenmesi veya bir alacağınızın size geri dönmesi anlamına gelebilir.

    TERAZİ ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: Mali konularda özellikle ev ve ofis tarzı giderlerin yoğun olduğu bir haftadayız. Bunlar bir yeniliği işaret ediyor. Ancak tümü de bir hayli uğraştırıcı olacaktır.

    8-14 Aralık haftası: Ev borcu olanlar veya evini taşıyacaklar, satın alacaklar, yatırımda bulunacaklar, ofis kurmayı düşünenler lütfen her şeyi iyice hesaplayınız. 10 Aralık tarihindeki Venüs-Oğlak burcu geçişinde ekstradan paraya ihtiyaç duyabilirsiniz. Diyelim ki ev almayı düşünüyorsunuz. Kredi geri ödemelerine dikkat ediniz. Veraset veya miras davanız olabilir. Bir mülkün paylaşımı konuları gündeme gelebilir.

    15-21 Aralık haftası: Eğer bir boşanma veya bir iş ortaklığının kurulması-devre dışı bırakılması durumu varsa bunları mali anlamda uzlaşarak çözmekte yarar var.

    22-28 Aralık haftası: Bu hafta maddi konularda özellikle ev-ofis-iş ortaklığı-boşanma-kredi alımı gibi konularda çok dikkatli düşününüz.

    AKREP ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: 4 Aralık tarihinde iş ve mali konularda hızlanmalar oluşacaktır. Maaşımızı almamız nedeniyle elimiz rahatlar. Ayrıca yapılan işlerden bir miktar elimize para geçebilir. Ticari konularda olumlu getiriler mevcuttur. Biz de zaten, yaptığımız görüşmelerde para konusunda dikkatli olursak ve de hesabımızı bilerek bağlantılarda bulunursak olumlu gelişmeler yaşanır. 6 Aralık tarihinde Dolunay İkizler burcunda oluşacak. Ortaklaşa kazançlar veya finansal paylaşımlarda iki yönlü düşündüğümüz için, kararsız kalırız.

    8-14 Aralık haftası: Bu hafta 8 ve 14 Aralık tarihlerinde harcamalara lütfen dikkat edelim.

    15-21 Aralık haftası: 17 Aralık Merkür-Oğlak burcu geçişi, mali konularda yakın çevremiz vasıtasıyla göreceğimiz desteği işaret ediyor. Ayrıca tutumluluk işaretidir. Kolay kolay kimseye para vermeyiz. Biz de harcamayız.

    22-28 Aralık haftası: 23 Eylül tarihinde Satürn-Yay burcunda seyrine başlayacak. 2,5 yıl boyunca maddi kazanımlarda belli bir daralma ve zorlanmalar yaşanabilir. Yatırım yapmak, üretmek, çoğaltmak zorlaşır. Bütçeniz kısıtlanır. Yabancı ülke bağlantılı işleriniz varsa, bunlarda zorluklar yaşanır. Değerlerinizi elinizde tutmak için mücadeleniz yoğun olur. Bu bir Satürn eğitim dönemidir. Har vurup harman savurmamayı öğreniyorsunuz.

    YAY ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: Maddi konularda açıkça söylemem gerekirse, hem alışverişlerde hem iş anlamında 1 Aralık tarihini tavsiye etmiyorum. Sakıncalı etkiler söz konusudur. 4 Aralık dışında dikkatli olmanız gereken bir haftadayız.

    8-14 Aralık haftası: Venüs, 10 Aralık tarihinde Oğlak burcunda ilerleyecek. Kazanç evinizde etkili olacak. Ayrıca bu hafta 12 ve 14 Aralık tarihleri de yine parasal konularda önemlidir. Genel olarak tutumluluk ve tedbirlilik geçerli olacaktır. Bastığınız adıma dikkat edersiniz. Görüşmeler olumludur. Ancak mali konuları da göz ardı etmezsek haftayı güzel geçiririz.

    15-21 Aralık haftası: 15 Aralık Uranüs-Pluto görünümü, maddi ve manevi kazanımlarınız anlamında yaşanması muhtemel değişim ve dönüşümlerin işaretçisidir. Eğer parayı güç sahibi olmanızda bir amaç olarak gören yapıdaysanız, yaşanması muhtemel olaylarla kaybetmeyi öğrenebilirsiniz. O nedenle lütfen öyle fazla hırslı davranmayınız. Bu enerji sizin parayı bakış açınızı değişime uğratır. Eliniz açıksa, tutumlu olmayı öğrenirsiniz. Yeni kazanç alanları keşfetmenizi sağlar. Bugüne dek hiç denemediğiniz bir alanda para kazanabilirsiniz. Kimseye güvenmeden kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğreten bu görünüm, sürekli olarak para ve iktidar peşinde koşmanın sizi yorabileceğini işaret eder.

    22-28 Aralık haftası: Maddi açıdan önemli bir haftadayız. 22 Aralık tarihindeki etkiler, ciddiyetle finansal konular üzerinde durmanızı sağlayacak. Güçlendirici gelişmeler yaşanacaktır. Kalıcı ve kuvvetli mali kaynaklar, destekler, gelişmeler sizi yeni bir yıla adım atarken güvende hissettirecektir.

    OĞLAK ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: 5 Aralık tarihindeki Mars-Kova burcunda seyrine başlayacak. Finansal harcamalar evimizle alakalı olabilir veya sosyal aktiviteler, alışverişler, grup faaliyetleri şeklinde gerçekleşir. Aktif gelirlerimiz olur. Bunlar istikrarlı olmasa da, bu dönemde bütçemizi rahatlatır. Elimizdekini tutmak kolay olmasa da, tedbirli olmayı da bilmek gerekir. Yardımlaşma bu süreçte görülebilir. Ufak veya büyük miktarda birilerine destek verebiliriz. Bu amaçla kermeslere katılabiliriz. İnternet üzerinden alışverişler de dönemin etkileri arasında yer alır.

    8-14 Aralık haftası: 12 Aralık tarihinde mali açıdan sizin yararınıza olacak şekilde miras, hisseli para, ortaklaşa kazançlar yönünde şansınız artar. Eğer bir maddi sorununuz varsa, bir davanız veya ödenmesi gereken bir borç, bunları halledersiniz.

    15-21 Aralık haftası: Eviniz ve ailenizi ilgilendiren konularda eğer bir kiralama, satış, elden çıkarma, yatırımda bulunmak düşünceniz varsa, ben bu hafta beklemede kalmanızı tavsiye ediyorum. İş anlamında olumlu gelişmeler var. Hele onlar bir yoluna girsin. Ondan sonra karar verirsiniz.

    22-28 Aralık haftası: Başkaları aracılığıyla elde edilecek paralar açısından ki bunların içinde miras, veraset davaları, eş kazancını sayabilirim. İşte bu kaynaklar açısından etkili bir haftaya adım atıyorsunuz. Tabii ki yine bilen birine danışmak, bu işleri doğru bir şekilde yapmamızı sağlayacaktır. Maaş artışı veya iş görüşmelerindeki parasal mevzuları ciddi biçimde ele alacağız.

    KOVA ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: 1 Aralık tarihi, mali görüşmeler veya para akışı açısından olumludur. İstediğimiz bir şeyi alırız, arkadaşlarımızla beraber oluruz. Bunlar günlük hayatın tıkır tıkır işlemesini sağlar. Burada sorun yok. Ancak diyelim ki bir iş yapmak istiyoruz veya işverenle para konusunda görüşeceğiz. İşte o zaman zorlanırız. Çünkü birileri kendini öne alır veya şartları gözden geçirmek gerekir.
    8-14 Aralık haftası: 8 Aralık tarihi maddi açıdan kolaylaştırıcı bir gün. 14 Aralık tarihinde biraz tutumlu olmakta yarar var. Parasal açıdan bu iki tarih bu hafta öne çıkıyor.

    15-21 Aralık haftası: 17 Aralık tarihinde başkalarının sizi maddi açıdan zor durumda bırakmaması için aklınız başınızda olsun. Siz de çıkar elde edeceğim diye yanlış işlere, girişmeyin. Hayalci davranmayın. Hesaplarınızı kontrol edin, vergilerinizi zamanında verin. Ödemelerinizi de aynı şekilde yapınız. Ancak şunu da belirteyim, mistik faaliyetlerle uğraşanlar, gizli görev yapanlar için bu hafta enerjiler bir hayli yüksek. Bu kişiler için gelir etmek kolay olur.

    22-28 Aralık haftası: Maddi konulardaki bir soruşturma, inceleme, hesaplarınızın kontrolü veya eşiniz, iş ortağınızla ilgili bu durumların göstergesi olabilir. Kaygılı olabilirsiniz. O zaman Aralık ayının son iki haftasında finansal hesaplarımıza bakalım. Borç altına girmeyelim. Kimseye kefil olmayalım.

    BALIK ARALIK AYI-PARA

    1-7 Aralık haftası: Bu hafta size kazanç sağlayabilecek, destek verebilecek bazı kişilerle bağlantıya geçmeyi düşüneceksiniz. Sağlam işlere, projelere destek verebilirsiniz. Bu destek size başka gelirler kazandırabilir. Parasal anlamda biraz dikkatli olmayı da bilelim.

    8-14 Aralık haftası: 8 ve 14 Aralık tarihlerinde iş ve projeler için alınabilecek miktar veya yapılacak işe göre bir fiyat belirleme şeklinde önem taşıyor. Ancak bu sizin belirleyeceğiniz bir şey değil. Karşı taraf, size sunmak için düşünüyor.

    15-21 Aralık haftası: 15 Aralık Uranüs-Pluto görünümü 6.kez gerçekleşecek. Kazanç anlamındaki değişimleri işaret etmektedir. Daha hızlı kazanmak ve çabucak tüketmek yönünde yaşanabilecek gelişmelere dikkat ediniz. Elinizdekini tutmayı, değerlendirmeyi bilmelisiniz. Ancak ne fazla hırslı olun ne de tümüyle rahat davranın. Karşınıza çıkacak bazı kişiler size farklı bir bakış açısıyla hayatı ele almanızda yol gösterici olabilir. Kiminle huzur buluyorsanız, kim size gerçekten yol gösteriyorsa, değişimde bulunmanızda rehberlik ediyorsa o sese kulak veriniz.

    22-28 Aralık haftası: 23 Aralık tarihinde sakin olunuz. Bilmediğiniz kişiler ile para alışverişinde bulunmayınız. 25 Aralık tarihinde size sunulan teklifteki miktar beklentinize uygundur.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler