KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mynet Soran Anne Platformu

1 Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
2 Bebeğinizin yaşını belirtir misiniz?
3 Sizlere hangi konuda yardımcı olmamızı istersiniz?
4 Öğrenmek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Saçlarınızın Hızla Uzaması İçin Ezberlemeniz Gereken 8 İpucu

    Saçlar, hemen hemen herkesin hassas noktası ve belki de problemlerinden birisidir. Kiminin saçı dökülür, kiminin uçları hemen kırılır, kimininki ise uzamak nedir bilmez! Ancak saçların hızlıca uzaması için yapmanız gereken çok önemli şeyler var!

    Saçlarınızı her gün yıkamayın.

    Evet yanlış duymadınız. Çok sık yaptığımız bir şeydir bu. Ama haklıyız da bir yandan. Gün içinde saçların maruz kaldığı; toz, kirli hava, yemek kokuları ve saçlara sürülen şekillendirici spreyleri de düşündüğümüzde, her gün yıkamayalım da ne yapalım? Ancak bilmemiz gereken çok önemli bir şey var. Her gün duş almak; saçlarınızın klorlu su, şampuan ve saç kremleri ile temas etmesi anlamına geldiği için saç ve saç diplerindeki doğal yağların oluşumunu engelliyor.

    Bu noktada günaşırı saç yıkamak uzmanlar tarafından öneriliyor.

    Saçlarınızı çok sıkı toplamayın.

    Çalışan ya da ev kadını olun hiç fark etmez, gün içinde saçlarınızı sıkı sıkı toplamak zorunda kaldığınız durumlar oluyor. Bu durum ise, saç diplerini aşırı zorlayarak saç kökleri ve hücrelerine zarar verebiliyor ve bu noktada çok şaşıracaksınız ama saçlarınız daha çok kırılıyor! Alanıyla ilgili 3 kez Emmy ödülü alan saç bakım uzmanı Lavette Slater; saçı sıkı bir şekilde toplamaktansa gevşek bir at kuyruğu ya da basit bir örgü kullanın tavsiyelerinde bulunuyor.

    Muhakkak bir nemlendirici özellikli saç kremi kullanın.

    Saçlarınızın kırılması ve kopmasındaki en temel sebep saçlarınızın kuru olmasıdır. Kuru saç tipleri için zaten birçok maske ve bakım ürünü kullanıyorsunuzdur, ancak saç tipiniz ne olursa olsun nemlendirici kullanmanız çok önemli. Nemlendirici şampuanların içinde saçların ihtiyaç duyduğu proteinler yer almakta. Bunlar da saçları besleyerek hızlı ve güçlü bir şekilde uzamasını sağlıyor.

    Haftada bir saç maskesi yapın.

    Cildinize çok iyi bakıyorsunuz, nemlendirici kremler sürüp fırsat ve imkan buldukça cilt maskeleri yaptırıyorsunuz. Aynı hassasiyeti uzamasını istediğiniz saçlarınızda da göstermeniz gerekiyor. Haftada bir güvendiğiniz bir markanın ürünüyle (Saç tipinize uygun bir maske seçilerek) maske yapın. Bu maskeler yoğun bir şekilde bakım yaparak saçlarınızı olduğundan daha sağlıklı uzatacaktır.

    Tarak ve fırça seçimi de çok önemli.

    Sert ve sıkı kılları olan tarak ve fırçalar, saçlarınızı tararken fazladan kopmasına ve saç tellerinizin incelmesine sebep olur. Saç uzmanlarının önerisi ise şu şekilde; duş almadan önce ıslak saçınızı şampuanlamadan önce iri telli bir tarakla tarayın daha sonra şampuanlayın. Duştan çıktıktan sonra ise yatay bir fırça tercih edip nazik hareketlerle saçınızı tarayın.

    Saçlarınızı ucundan taramaya başlayın.

    Doğru bildiğiniz yanlışların en başında saçlarınızı diplerinden taramak gelir. Bu kesinlikle doğru bir davranış olmamakla birlikte, saçlarınızı tararken daha da karışmasına neden olur. Zor açılan saçlarınız varsa bu konuda yardımcı olan spreylerden biraz yardım alabilirsiniz. Sprey uyguladığınız saçınızı uçlarından tarayarak başlayın. Daha az döküldüğünü göreceksiniz.

    Saçlarınızı düşük ısıda düzleştirin ve kurutun.

    Bu cümleyi okuduğunuzda “Düşük ısıda saça nasıl fön çekelim?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz ancak saçlarınızın da vücudunuzun bir parçası olduğunu unutmayın. Saçlarınız yüksek ısıya maruz kaldığında kırılmaya ve koparak dökülmeye daha yatkın oluyor. Bu noktada uzmanlar saçlarınızı en azından kuruturken düşük ısıları tercih edin, bu işlem süresini uzatacak ama uzun vadede saçlarınızı koruyacaktır diye belirtiyor. Bu arada bazı fön ve saç kurutma makinelerinde ION adında bir özellik bulunuyor. Bu saçların ısıdan etkilenmemesini sağlayan bir özellik ve çok da işe yarıyor. Yeni makine alacaklar bu özelliğin olduğu bir makine alabilir.

    Gün içinde bol bol su tüketin.

    Sadece vücudunuz değil saçlarınızın da suya ihtiyacı var. Saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmak için saç foliküllerini beslemeniz gerekiyor. Bunu da su içerek sağlayabilirsiniz. Çünkü vücudun alacağı sıvı saçlara nem olarak geri dönecektir.

    Vitrin


    En Çok Aranan Haberler